|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Věříte, že tzv. "Boží mlýny" opravdu melou a že na každého jednou dojde? (případně že každému se všechno vrátí?)
Není tady
Jo
Není tady

Věřím, funguje to.
Není tady
Věřím tomu určitě. Sama na sobě jsem to poznala. Když přišel" malér", hned mi došlo , proč to je. Myslím, že je dobře, když si to člověk uvědomí, že to tak funguje. Myslím, že to svým způsobem přispívá k duševnímu klidu.
Jednak se snažím se chovat správně/ alespoň podle toho, co mi podvědomí a duše napovídá/ a pak neviním ze svých malérů nikoho jen sebe. Myslím si, že očekávat, že "Boží mlýny" nás pomstí je pošetilé. Ale leccos nám ulehčí to vědomí a pak odpuštění.
Není tady
Ne.Mam znamou ktera je pekna mrcha a stale ji vsechno vychazi.
Není tady
eremuruss napsal(a):
To nemůžeš vědět, jenom to tak na povrchu může vypadat, že jí to vychází...
Na každého jednou dojde :-)
Všichni žijeme podle stejných "vesmírných" pravidel (i když je třeba neznáme a nevíme jak fungují) a když je porušíme, tak poneseme následky. Akorát někdy nevíme jaké ty následky jsou. (Kdybychom to věděli, třeba bysme nějaké věci nedělali).
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Já tomu věřím. Akorát že každého mlýn má jinak veliké "radlice"
.
Moc pěkně řečeno :-)
Není tady
tak tak. Melou...a pořádně!
Ale v těch radlicích jsou opravdu rozdíly 

Není tady
Tak to jste mě uklidnili:)) Poslední dobou jsem o tom začala tak trochu pochybovat... resp. že "melou jen na někoho" zatímco druhým vše prochází.... ale kdo ví, jak to doopravdy je.... 
Není tady
Věřím, i když možná to mletí nevidíme, nebo bychom si ho představovali jinak... Viz ta mrcha známá, jak tu kdosi psal- kdoví jak je ona sama spokojená, třeba je na tom hůř než ti, kterým ublížila.....Tak si já ty mlýny představuju- ne že melou po našem, ale po svém...
Není tady
Otázkou je, jestli by ta známá byla mrchou kdyby byla šťastná.... nebo alespoň sama se sebou spokojená
Není tady
aeaaea napsal(a):
Otázkou je, jestli by ta známá byla mrchou kdyby byla šťastná.... nebo alespoň sama se sebou spokojená
myslím, že nebyla 
Jak píšou ostatní, my to mletí nemusíme vidět. Nebo se něco teprve promele, někdy to chvilku trvá, ale přijde to 

Není tady
Radlice...
panenko skákavá - paneláková generace!
Kameny to má, to co mele 
Heleďte - a co když ta zmíněná mrcha dělá vpodstatě "dobře?" Třeba je to přesně to, co se měla naučit - být mrcha.... 
A ono to bude s těma mlejnama, jako s tím Nohavicovým alkoholickým kopcem - pamatujete? JAk vysvětloval, proč může někdo celý život chlastat a nic mu to neudělá a někoho jiného to rychle zabije 
Není tady
lupina montana napsal(a):
Radlice...
panenko skákavá - paneláková generace!
Kameny to má, to co mele
Heleďte - a co když ta zmíněná mrcha dělá vpodstatě "dobře?" Třeba je to přesně to, co se měla naučit - být mrcha....
A ono to bude s těma mlejnama, jako s tím Nohavicovým alkoholickým kopcem - pamatujete? JAk vysvětloval, proč může někdo celý život chlastat a nic mu to neudělá a někoho jiného to rychle zabije
Určitě to tak může být, že se to má holka naučit
Ale jako všechno se jí to nějak vrátí. Ta rovnováha je prostě kouzelná 

Není tady

Já zase znám úsloví "klepla ho lopatka od Božího mlejna" tzn. že na někoho přišla spravedlivá odplata za jeho černé skutky 
A - jak píše erem -
, tak to bych komentovala:... ZATÍM...
Není tady
Ony tyhle věci mohou mít i jiný rozměr, který nám tady zatím může zůstat skryt. Každý máme svůj úkol, svoji Cestu a sejdeme-li z ní, dostaneme určitě varování v podobě zdraví, náhlých neštěstí a pod. Ale jsou tady lidé, kteří mohou být programově zlí.
Není tady
Je zajimave, jak my pozemstane casto prejeme ty "mlyny" tem druhym.
Ale jakmile nas postihne nejaka ta rana osudu, malokdo si to dovede nebo je ochoten si dat do souvislosti, ze toto jsou ty mlyny pro nas.
Není tady
sunyata napsal(a):
Je zajimave, jak my pozemstane casto prejeme ty "mlyny" tem druhym.
Ale jakmile nas postihne nejaka ta rana osudu, malokdo si to dovede nebo je ochoten si dat do souvislosti, ze toto jsou ty mlyny pro nas.
To je pravda.... kdo si při nějaké "ráně osudu" skutečně přizná:" To mám asi za to a to.... ".... místo toho máme tendenci ptát se:" Proč já? Za co?"
Není tady
No, ono říkat si "to mám za to" zavání malinko sebeobviňováním a za to bys mohla pěkně dostat lopatkou 
Mně přijde nejkonstruktivnější ptát se, k čemu to je - nebo k čemu to vede, nebo má vést 
Není tady
Úplně nejhorší je ale když tou lopatou dostaneš a nevíš proč
Mě se to stává dost často. Jak poznáte, za co to bylo? Vždyť to může mít vztah k minulým životům...
Není tady
No, já myslím, že současný život je výslednicí těch minulých, takže ve velké většině se dohledáš toho - a ne "proč", Tuli....ale K ČEMU. Schválně - k čemu ti bylo majznutí lopatkou dobrý? 
I když je pravda, že jsem na vlastní oko viděla na konstelacích, že problém se musel řešit šest generací nazpět (i když to nebyl minulý život, ale něco se stalo šest generací nazpět a ta holčina si s tím dokázala poradit teprva, když to zjistila) ale to jsou asi výjimky...
Není tady
Lupi,
máš pravdu, většinou tuším k čemu ta rána byla, co by mě měla naučit, ale většinou fakt nevím za co to bylo
. Ale to asi není tak důležité.
Teď ale momentálně nedokážu pochopit, co mě má naučit nevypočitatelná nemoc, takže zkusím též rodinné konstelace. Věřím, že přijdu na to, co mi má říci. Jak říkala Martinka: nemoc je jako pošťák. Zaklepe na dveře a říká: mám tady psaní. A ty nic. Další den přijde a zabuší na dveře: haló, psaní! Ty zase nic. No a další den rozrazí dveře a je po tobě
- k tomuhle stádiu bych se dostala celkem nerada
.
Není tady
No tak to vůbec nemuselo být "za co" - vždyť to říkám
Leckdy je to "k čemu" a člověk se zbytečně trápí, co proved...proto mně přijde lepší brát to z pohledu úhlu "k čemu".
Nemoc...zkoušela jsi třeba Dethleffsena? Nemoc jako šance? Nebo něco podobného? Nemoci jsou většinou docela rozklíčovatelné....Mmch - zrovinka Dethleffsen má hezkou pomůcku - mrkni se, co ti ta nemoc umožňuje a v čem ti naopak brání a máš zhruba směr 
Není tady
Já věřím, že boží mlýny melou pomalu, ale jistě.. a taky, že melou i ty, kdo si to vůbec nezaslouží.
Není tady