Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1 15. 8. 2008 14:38

aeaaea
♥------

"Boží mlýny"

Věříte, že tzv. "Boží mlýny" opravdu melou a že na každého jednou dojde? (případně že každému se všechno vrátí?)gloria

Není tady

#2 15. 8. 2008 14:39

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Re: "Boží mlýny"

Jo

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#3 15. 8. 2008 14:43

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Věřím, funguje to.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#4 15. 8. 2008 15:15

F.Blanka
♥------

Věřím tomu určitě. Sama na sobě jsem to poznala. Když přišel" malér", hned mi došlo , proč to je. Myslím, že je dobře, když si to člověk uvědomí, že to tak funguje. Myslím, že to svým způsobem přispívá k duševnímu klidu.
Jednak se snažím se chovat správně/ alespoň podle toho, co mi podvědomí a duše napovídá/ a pak neviním ze svých malérů nikoho jen sebe. Myslím si, že očekávat, že "Boží mlýny" nás pomstí je pošetilé. Ale leccos nám ulehčí to vědomí a pak odpuštění.smile

Není tady

#5 15. 8. 2008 15:54

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Ne.Mam znamou ktera je pekna mrcha a stale ji vsechno vychazi.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#6 15. 8. 2008 15:56

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

eremuruss napsal(a):

To nemůžeš vědět, jenom to tak na povrchu může vypadat, že jí to vychází...
Na každého jednou dojde :-)
Všichni žijeme podle stejných "vesmírných" pravidel (i když je třeba neznáme a nevíme jak fungují) a když je porušíme, tak poneseme následky. Akorát někdy nevíme jaké ty následky jsou. (Kdybychom to věděli, třeba bysme nějaké věci nedělali).

Není tady

#7 15. 8. 2008 16:26

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Já tomu věřím. Akorát že každého mlýn má jinak veliké "radlice" smile .

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#8 15. 8. 2008 16:29

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Tulipánka napsal(a):

Já tomu věřím. Akorát že každého mlýn má jinak veliké "radlice" smile .

Moc pěkně řečeno :-)

Není tady

#9 15. 8. 2008 16:49

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Tam, kde Vysočina začíná...
Web

tak tak. Melou...a pořádně! lol Ale v těch radlicích jsou opravdu rozdíly tummenupp

Svět je jako zrcadlo: směj se na něj, bude se na tebe smát. Mrač se na něj, i on se na tebe zamračí. Herbert Samuels

http://www.tvorbaprodusi.estranky.cz/

http://lpmf.lilypie.com/q91Ap1.png

Není tady

#10 15. 8. 2008 18:14

aeaaea
♥------

Tak to jste mě uklidnili:)) Poslední dobou jsem o tom začala tak trochu pochybovat... resp. že "melou jen na někoho" zatímco druhým vše prochází.... ale kdo ví, jak to doopravdy je....    rock

Není tady

#11 15. 8. 2008 18:20

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Věřím, i když možná to mletí nevidíme, nebo bychom si ho představovali jinak... Viz ta  mrcha známá, jak tu kdosi psal- kdoví jak je ona sama spokojená, třeba je na tom hůř než ti, kterým ublížila.....Tak si já ty  mlýny představuju- ne že melou po našem, ale po svém...

Není tady

#12 15. 8. 2008 18:30

aeaaea
♥------

Otázkou je, jestli by ta známá byla mrchou kdyby byla šťastná.... nebo alespoň sama se sebou spokojená

Není tady

#13 15. 8. 2008 19:41

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Web

aeaaea napsal(a):

Otázkou je, jestli by ta známá byla mrchou kdyby byla šťastná.... nebo alespoň sama se sebou spokojená

myslím, že nebyla neutral
Jak píšou ostatní, my to mletí nemusíme vidět. Nebo se něco teprve promele, někdy to chvilku trvá, ale přijde to reta

Svět je jako zrcadlo: směj se na něj, bude se na tebe smát. Mrač se na něj, i on se na tebe zamračí. Herbert Samuels

Není tady

#14 15. 8. 2008 19:54

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Radlice... grater panenko skákavá - paneláková generace! grater Kameny to má, to co mele dumbom
Heleďte - a co když ta zmíněná mrcha dělá vpodstatě "dobře?" Třeba je to přesně to, co se měla naučit - být mrcha.... gloria
A ono to bude s těma mlejnama, jako s tím Nohavicovým alkoholickým kopcem - pamatujete? JAk vysvětloval, proč může někdo celý život chlastat a nic mu to neudělá a někoho jiného to rychle zabije vissla

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#15 15. 8. 2008 20:11

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Web

lupina montana napsal(a):

Radlice... grater panenko skákavá - paneláková generace! grater Kameny to má, to co mele dumbom
Heleďte - a co když ta zmíněná mrcha dělá vpodstatě "dobře?" Třeba je to přesně to, co se měla naučit - být mrcha.... gloria
A ono to bude s těma mlejnama, jako s tím Nohavicovým alkoholickým kopcem - pamatujete? JAk vysvětloval, proč může někdo celý život chlastat a nic mu to neudělá a někoho jiného to rychle zabije vissla

Určitě to tak může být, že se to má holka naučit smile Ale jako všechno se jí to nějak vrátí. Ta rovnováha je prostě kouzelná hjarta

Není tady

#16 15. 8. 2008 20:23

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Já zase znám úsloví "klepla ho lopatka od Božího mlejna" tzn. že na někoho přišla spravedlivá odplata za jeho černé skutky big_smile
A - jak píše erem -

, tak to bych komentovala:... ZATÍM...

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#17 15. 8. 2008 20:42

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Ony tyhle věci mohou mít i jiný rozměr, který nám tady zatím může zůstat skryt. Každý máme svůj úkol, svoji Cestu a sejdeme-li z ní, dostaneme určitě varování v podobě zdraví, náhlých neštěstí a pod. Ale jsou tady lidé, kteří mohou být programově zlí.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#18 15. 8. 2008 20:49

sunyata
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Mama Earth

Je zajimave, jak my pozemstane casto prejeme ty "mlyny" tem druhym.
Ale jakmile nas postihne nejaka ta rana osudu, malokdo si to dovede nebo je ochoten si dat do souvislosti, ze toto jsou ty mlyny pro nas.

Není tady

#19 15. 8. 2008 21:01

aeaaea
♥------

sunyata napsal(a):

Je zajimave, jak my pozemstane casto prejeme ty "mlyny" tem druhym.
Ale jakmile nas postihne nejaka ta rana osudu, malokdo si to dovede nebo je ochoten si dat do souvislosti, ze toto jsou ty mlyny pro nas.

To je pravda.... kdo si při nějaké "ráně osudu" skutečně přizná:" To mám asi za to a to.... ".... místo toho máme tendenci ptát se:" Proč já? Za co?"stolt

Není tady

#20 15. 8. 2008 21:08

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

No, ono říkat si "to mám za to" zavání malinko sebeobviňováním a za to bys mohla pěkně dostat lopatkou visslalol Mně přijde nejkonstruktivnější ptát se, k čemu to je - nebo k čemu to vede, nebo má vést smile

Není tady

#21 15. 8. 2008 21:08

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Úplně nejhorší je ale když tou lopatou dostaneš a nevíš proč yikes Mě se to stává dost často. Jak poznáte, za co to bylo? Vždyť to může mít vztah k minulým životům...

Není tady

#22 15. 8. 2008 21:16

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

No, já myslím, že současný život je výslednicí těch minulých, takže ve velké většině se dohledáš toho - a ne "proč", Tuli....ale K ČEMU. Schválně - k čemu ti bylo majznutí lopatkou dobrý? smile
I když je pravda, že jsem na vlastní oko viděla na konstelacích, že problém se musel řešit šest generací nazpět (i když to nebyl minulý život, ale něco se stalo šest generací nazpět a ta holčina si s tím dokázala poradit teprva, když to zjistila) ale to jsou asi výjimky...

Není tady

#23 15. 8. 2008 21:23

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Lupi,
máš pravdu, většinou tuším k čemu ta rána byla, co by mě měla naučit, ale většinou fakt nevím za co to bylo neutral . Ale to asi není tak důležité.
Teď ale momentálně nedokážu pochopit, co mě má naučit nevypočitatelná nemoc, takže zkusím též rodinné konstelace. Věřím, že přijdu na to, co mi má říci. Jak říkala Martinka: nemoc je jako pošťák. Zaklepe na dveře a říká: mám tady psaní. A ty nic. Další den přijde a zabuší na dveře: haló, psaní! Ty zase nic. No a další den rozrazí dveře a je po tobě tongue - k tomuhle stádiu bych se dostala celkem nerada big_smile .

Není tady

#24 15. 8. 2008 21:30

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

No tak to vůbec nemuselo být "za co" - vždyť to říkám smile Leckdy je to "k čemu" a člověk se zbytečně trápí, co proved...proto mně přijde lepší brát to z pohledu úhlu "k čemu".
Nemoc...zkoušela jsi třeba Dethleffsena? Nemoc jako šance? Nebo něco podobného? Nemoci jsou většinou docela rozklíčovatelné....Mmch - zrovinka Dethleffsen má hezkou pomůcku - mrkni se, co ti ta nemoc umožňuje a v čem ti naopak brání a máš zhruba směr smile

Není tady

#25 15. 8. 2008 21:42

henrietta
♥♥♥♥---

Já věřím, že boží mlýny melou pomalu, ale jistě.. a taky, že melou i ty, kdo si to vůbec nezaslouží.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí