Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#101 4. 6. 2010 13:59

Dey
♥♥♥♥♥--
Místo: obývák
Web

Re: Bydlení s tchýní v dvougeneračním domku

laminanonte, ty jsi mě pobavila, díky big_smile

http://lb2f.lilypie.com/OxQ6p2.png

Není tady

#102 4. 6. 2010 14:40

Paila
♥♥♥♥---

aprill napsal(a):

Pailo, jak se k tomu staví manžel?

Konečně si uvědomil, že se něco děje. Vlastní děti vždycky hají rodiče, i když už jsou dávno dospělé a ví, že rodiče nejsou dokonalý.  Nikdo nemá rád, pokud slyší  že jeho/její otec či matka jsou takový či makový.

Vzhledem k tomu, že manžel je muž, tak si nedokáže plně uvědomit, proč mi tak strašně záleží na tom, kdo vaří, pere, žehlí a jakým způsobem.  Pro něho vždycky někdo vařil, pral a žehlil, takže z jeho pohledu se nic moc nezměnilo a navíc hodně pracuje a tyhle detaily zkrátka tolik nevnímá.

Já se tchýni vyhýbám jak to jde, ale v bytě 2+kk to opravdu moc dobře nejde obzvlášť při tom "nádherném" počásí co máme.

Ale škodolibě big_smile stolt něco si manža uvědomil za posledních pár týdnů co opět žije s rodiči ve stejném bytě.
Vadí mu například, že mu pravidelně tchýně každé ráno nutí vypít sklenici mléka a dá mu k tomu vařené anebo osmažené vajíčko. 
Vadí mu, že to příjemné drahé bílé spodní prádlo, které jsem mu nedávno dala už není ani příjemné, ani bílé a ani stejné velikosti a vlastností (tchýně omylem na 90° vyprala bílé prádlo i s nějakým červeným, takže má hodně věcí růžových a to je barva co manžel nesnaší godlike takže ještě pár takových úletů tchýně a nemusím myslím už nic víc vysvětlovat tummenupp)

Já si svou ložnici zamykám, mám tam i své špinavé prádlo, a celkově věci, které si před ní chráním, ale včera jsem zapomněla zamknout a tchýně vyprala i pár našich věcí místo na 40°  na 60° a hlavně bez předepírky to tchýně neumí. Moje prádlo zase tak špinavé není va  Takže až ji uvídím, tak ....

Taky mám své mouchy, nesnáším, když mi někdo říká, co mám jíst, jak mám vařít, nesnáším, když mi někdo šahá na prádlo atd,
... takže asi tak April .... hmm

Není tady

#103 4. 6. 2010 15:16

rejka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: kousek od matičky stověžaté

Paila napsal(a):

Poraďte mi prosím jak to mám z tou ježibabou vydržet.

Zabij ji,bylo první co mě napadlo. Přestože si myslím,že jsem hodně tolerantní a schopná chápat druhé,jsou jisté věci,na které jsem doslova alergická. A tohle by byla jedna z nich - aby mi v mé domácnosti někdo přeorganizovával a přestavoval. Kuchyň je moje království,do toho mi nemluví ani manžel o ostatním diskutujeme spolu.Garáž a jeho budoucí pracovna,to jsou zase místa,kde si o organizaci a uspořádání rozhoduje sám.
Myslela jsem,že dostanu mrtvici,když mi moje mamka v dobré víře pomoct zničila pánev za 3.500kč, a když jí upadla žehlička,rozsekla plovoučku a nová,drahá žehlička je slepovaná. A to je vlastní mamka,tam je člověk mnohem tolerantnější. Tchýni bych to prostě zakázala. Slušně,stručně,věcně a jasně. Díky Bohu,že moje tchýně je človíček naprosto úžasnej,do ničeho nám nemluví,nic nekomentuje a nevyčítá....

„Nevyčítej životu, co ti nedal, uč se oceňovat to, co ti dal.“
Seneca
http://pdgf.pitapata.com/C9u1p2.png

Není tady

#104 5. 6. 2010 11:14

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

pailo, s tím už asi hned tak něco nenaděláš, ale hned jak bude mít tchýně dodělaný barák, bych tam vpadla jak velká voda a jala se přestavovat dekorace, dečky, nádobí v lince a to bych dělala čas od času opakovaně. Třeba by se chytla za rypák. Nějaké rozmlouvání  a zakazování nemá cenu.Jak vidíš, stejně to nikam nevede.

Jo a tím mlíkem a vajíčkem, bych v případě tvého manžela udělala to, že jak by to na mě vybalila, tak bych vytáhla třeba rybí tuk..."Já si dám mlíčko a ty, maminko si dáš lžičku rybího tuku.Taky to s tebou myslím dobře."

A do vašeho domu nechte nainstalovat alarm. Když nebude znát kód, tak ti tam nepoleze, ve tvé nepřítomnosti.

Každý je génius.
Ale pokud budete posuzovat rybu podle její schopnosti vylézt na strom,
bude celý svůj život žít s vědomím, že je neschopná.

* Albert Einstein

Není tady

#105 5. 6. 2010 12:31

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Šmarjá, lamino, Ty jsi ostrá! big_smile big_smile big_smile
Nicméně souhlasím s Tebou v tom, že někdy je (bohužel) fakt nutno připravit druhému situaci, ve které celkem bezostyšně máchá on nás - aby pochopil, jaké to je... (ale vždycky se to s úspěchem aplikovat nedá) smile
Chválabohu jsem tohle s tchýní nezažila, respektovala mě. Horší je to s mým tatínkem, který má pořád pocit, že je mi pět, takže mi pokaždé při návštěvě u nich sází s dobrým úmyslem (abych náhodou nezhubla) big_smile na talíř i to, co nechci big_smile, a poučí mě zcela zdarma o tom, jak bych měla líp umýt auto a že teda ty moje nový boty taky mohly vypadat jinak big_smile.
Při občasných zdvořilostních návštěvách se to klidně přežije, ale jestli Ty, pailo, nemáš úniku, budeš asi muset opravdu využít rad, které Ti poskytuje laminaonte tummenupp.

Jo a mrkni na film "Baba na zabití" big_smile.

Upravil(a) Tercila (5. 6. 2010 12:32)

Není tady

#106 5. 6. 2010 21:38

eva4444
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Česko

Pailo, tak to je drsné, nevím co bych dělala, asi bych jim šla s rekonstrukcí pomoci, aby co nejdříve vypadli. Nechápu, jak může rekonstrukce trvat 3 měsíce, aby byt byl v neobyvatelném stavu. My doma taky pořád něco rekonstruujeme, občas je to u nás jako na staveništi, ale vždy jen v části domu, abychom měli kde bydlet: nešlo by jim to poradit :-)

Není tady

#107 6. 6. 2010 13:14

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

Pailo, chová-li se někdo k druhému bezostyšně, je na povaze a odvaze druhého, kdy se začne chovat obdobně a vytáhne do boje zbraně těžšího kalibru

...  Takže když tchýně bude stěhovat lednici, čapni mužovo poslední pivko, pochutnej si a  až přijde źíznivý z práce a bude se po něm shánět...tak mu pověz...jo ty myslíš Pepo to poslední pivo...no zeptej se maminky, ona nám zase stěhovala ledničku na to původní místo, tak jestli se náhodou nerozbilo....
....Až bude tchýně prát, lupni tam svůj obnošený kousek prádélka...bude důvod si koupit nový.....a až budete někam pospíchat, předveď se v něm...jé koukej, Pepo, takhle jít nemůžu, viď...pamatuješ, jak jsem ji měla prvně na sobě....
...Až se budete chystat ke společnému spaní, řekni...mně se zdá, že tě maminka volá, asi něco chce...

Zkrátka je to ošklivé, ale on sám si musí uvědomit, že jich má plné zuby...nejde o to mu je znechutit...jde o to, aby, až se hnou konečně tam, kam patřej, aby muž stanovil jasně hranice...stanoví-li je on, netroufnou si, stanoví-li je sám aniž bys do něj hučela, budeš mít klid...

Není tady

#108 6. 6. 2010 13:33

Paila
♥♥♥♥---

laminanonte, dobrá rada s tím alarmem storstark Myslím, že to tchýni asi neudělám, že bych ji přestavovala ty její kýče, já budu tak ráda, že už ji nemusím vidět nonstop, že se na tuhle sladkou pomstvu asi vykašlu, ale kdo ví. smile

Není tady

#109 6. 6. 2010 13:58

misha88
♥♥♥♥♥♥♥

Oko za oko, zub za zub taky asi není to nej...řešení ne?

http://lbyf.lilypie.com/jGYVp1.png

https://lb4f.lilypie.com/wxkxp2.png

https://lbdf.lilypie.com/V2Y7p2.png

Není tady

#110 6. 6. 2010 16:20

Paila
♥♥♥♥---

kalupinka napsal(a):

...Až se budete chystat ke společnému spaní, řekni...mně se zdá, že tě maminka volá, asi něco chce...

No, kalupinko, to bohužel ani nemusím lhát, že ho volá.  dumbom Není to sice každý večer, ale často ho opravdu volá, ona je tchýně docela strašpytel, takže jednou rozespalý musí jít zkontrolovat dveře jestli jsou zamčené, podruhé zase slyší kroky, takže manžel musí zjistit jestli u nás není zloděj, jindy zase má nesmírnou potřebu měřit si o půlnoci krevní tlak nebo hladinu cukru v krvi (staří mají doma spoustu přístrojů a léků a furt se kontrolují roll + milioni dalších výmluv.

Upravil(a) Paila (6. 6. 2010 16:28)

Není tady

#111 6. 6. 2010 16:33

Paila
♥♥♥♥---

Rustynka napsal(a):

Tak už se to blíží - za dva týdny se s manželem stěhujem do dvougeneračního domku, kde budeme bydlet dole a nahoře bydlí tchýně s tchánem. dumbom

Rustynko, jak to s tchýní zvládáš ty? Sice jsi toto téma založila cca před 2 lety, ale stále je naděje, že se sem znovu podíváš. Doufám, že jsi na tom líp než většina z nás.  smile

Není tady

#112 6. 6. 2010 17:56

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

něják zapomínáte, že z vás taky jednou budou tchýně. a lidi na stáří mají prostě různý manýry, kdo ví, jak na tom jednou budete samy. a to, co sjem tu četla, ty rady typu vyžahnout poslední pivko a pak - nerozibla ho maminka náhodou ? bože, doufám, že moje snacha nebude jednou taková intrikánka a když něco, řekne to na rovinu bez toho směšnýho divadla. já sice chápu, že to není jednoduchý, ale vymýšlení toho, jak znechutit manželovi jeho vlastní matku je prostě hnus, to se na mě nezlobte. samozřejmě tchýně má respektovat vaši rodinu, ale tohle mi prostě přijde přehnaný. ženete to do krajnosti, aby se vám to jednou nevymstilo wink

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#113 6. 6. 2010 19:03

Paila
♥♥♥♥---

PPavlaa napsal(a):

něják zapomínáte, že z vás taky jednou budou tchýně. a lidi na stáří mají prostě různý manýry, kdo ví, jak na tom jednou budete samy.

PPavlaa: no, předpokládám, že budu stejná tchýně jako moje matka, která byla skvělou matkou a je ještě lepší babičkou. Nikdy nikomu nekecala do života, vnoučatům ani sestře nic nenutí, vše zkouší nejdřívě po dobrém, nenásilně a hlavně dobrovolně.

Jen pro srovnání matka a tchýně jsou stejně staré a rozdíl je přesto velký

tchýně: honí svá vnoučata s jídlem v ruce a neustále je nutí jíst ovoce a zeleninu a dělá scény své dceří (mé švagrové), že jsou děcka nevychováné, že nic nejí, že ji neposlouchají atd.
moje mamka: připraví ovoce případně zeleninu na talíř, dá to před vnoučata a všichni to jíme, děcka to ze zvědavostí ochutnují a buď to sní všechno anebo ne, ale nikdo je nenutí, obvykle to ale sní, já si myslím, že právě proto, že je to nenásilnou formou.
já: nechám ovoce na talíři a řeknu děckám, tady máte ovoce snězte ho až budete chtít (většinou to do 10 min sní, jen vyjimečně se stane, že se toho ani nedotknout, ale i kdyby, tak je nenutím stejně jako to dělá moje matka) a jsou to ty hrozné tchýniny vnoučata, co zrovna tenhle druh ovoce nejí tongue Není to tím, že já jsem perfektní a tchýně špatná. Je to tím, že já je nehodím s talířem v ruce a nenutím je násilím jíst ty vitamíny.

tchýně: neustále poučuje svou dceru (mou švagrovou), jak má své děti vychovávat, co jim má vařit: Kritizuje ji, že má jiný přístup výchovy než měla ona. Kecá ji do toho, co by měla dělat, na jaké kroužky je zapsala atd. Kritizuje i její účes, styl oblékání atd. Tchýni je 57 let, švagrové 36let.
moje mamka: nikdy mě nepoučovala, ale vždy radila. Pokud jsem se neřídila její radou, tak z toho nikdy nedělala a nedělá vědu, vždycky říkala, že mám právo na vlastní názor. Dneska mám vztah s vlastní mámou jako s nejlepší kamarádkou.

... takže na tvou otázku, jaká já budu tchýně? S největší pravděpodobností stejná jako je moje matka.

Můj manžel si nikdy na mé rodiče nestěžoval, rád s nimi mluví, rád je navštěvuje a dokonce byl překvapený, jak jsou na svůj věk moderní (jsou stejně staří jako jeho rodiče)

mamčiny vnoučata, odpočítají dny, kdy můžou k ní na prázdniny, vždycky brečí, když musí od babičky odjet.  tchýnina vnoučata už tak nadšená nejsou, taky brečí, ale proto, že je babička (tchýně) neposlouchá a furt je do něčeho nutí.  PPavlaa, udělej si obrázek sama. hmm

Opět neříkám, že moje mamka je jako tchýně a babička dokonalá, každý má své mouchy, to je pravda, ale to co je pro mě důležité je, že nás (mě a manžela, mou sestru a jejího manžela i vnoučata) nechává dělat vlastní rozhodnutí a to bez jakýli zbytečných emocí.
Neříkám, že moje tchýně je špatná babička, ale rozhodně je špatná tchýně, protože nám neustále kecá do života, snaží se nás změnit k obrazu svému, což mi opravdu velmi vadí.

Těch příkladů bych mohla uvést vícero, ale tyhle myslím bohatě stačí.

Upravil(a) Paila (6. 6. 2010 19:29)

Není tady

#114 6. 6. 2010 21:48

Vanda
♥♥♥♥---

Paila napsal(a):

Rustynka napsal(a):

Tak už se to blíží - za dva týdny se s manželem stěhujem do dvougeneračního domku, kde budeme bydlet dole a nahoře bydlí tchýně s tchánem. dumbom

Rustynko, jak to s tchýní zvládáš ty? Sice jsi toto téma založila cca před 2 lety, ale stále je naděje, že se sem znovu podíváš. Doufám, že jsi na tom líp než většina z nás.  smile

Rustynko a to jako dobrovolně?????????kapitulation

Jo, jo život není peříčko..

Není tady

#115 6. 6. 2010 21:54

Paila
♥♥♥♥---

Vanda napsal(a):

Paila napsal(a):

Rustynka napsal(a):

Rustynko a to jako dobrovolně?????????kapitulation

Vando, Rustynka založila toto téma, takže hned v prvním příspěvku si přečti důvod. smile

Není tady

#116 7. 6. 2010 14:15

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

PPavlo, já nezapomínám, že ze mě tchýně bude, už jí jsem. A řeknu Ti, že energií na nějaké nevyžádané šoupání nábytkem tam, kde nebydlím, plýtvat nehodlám. A nazvat snachu, ktará trpí cemperováním tchýně a neví si s ním rady, intrikánkou, to mi taky nepřijde k věci. Někdo umí říct na rovinu, maminko, nedělejte mi to, já chci žít po svém a podle svého, někdo to řeší monologem k manželovi...a to ti povídám, jestli sem ještě vleze a bude se tady šťourat do něčeho, po čem jí nic není, poletí, že schody počítat nebude....no a někdo prostě mlčí a užírá se.  Snacha intrikánka je u mě ta, co lže matce o synovi, synovi o matce a vetře se do přízně s cílem dědit a šoupnout staré do Domova...máš koukám zase nějak nabroušeno, hnát něco do krajnosti, aby se to nevymstilo mi přijde jako nepij tu natočenou vodu dostaneš zápal plic a umřeš.

Není tady

#117 7. 6. 2010 14:46

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Pailo, tu slohovnku kde chceš ukázat, jak ej tvoje matka skvělá, stejně jako ty a tchyně fuj sis mohla odpustit.
a - píšeš správně, že "předpokládáš" - to, jaká budeš tchyně ukáže opravdu jen čas. a vůbec tu nejde o to, jak řeší zeleninu tvoje matka, ty, tchyně. ten popis byl opravdu zbytečnej. já chápu, že ti tchýně leze na nervy, komu by nelezla, pokud se chová, jak se chová. jen bych se to prostě snažila řešit jinak. ona to třeba ani nemyslí zle, možná to ani jinak neumí, kdo ví. ale je to máma tvýho manžela, trochu úcty by snad zasloužila.

kalupinko, od tebe už jsem četla i dřív na psychu pár "rad" co se řadí mezi podpásovky, takže mě tvůj přístup vůbec nepřekvapuje. a souhlasím, že tchyně ti nemá co šoupat nábytkem atd. ale tohle snad jde řešit i slušně, ne tak, jak to tu popisuješ ty. sorry.
....Až bude tchýně prát, lupni tam svůj obnošený kousek prádélka...bude důvod si koupit nový.....a až budete někam pospíchat, předveď se v něm...jé koukej, Pepo, takhle jít nemůžu, viď...pamatuješ, jak jsem ji měla prvně na sobě....
nevím jak ty kalupinko, ale já bych si po tomhle připadala jako kráva sama před sebou hmm

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#118 7. 6. 2010 15:04

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

No, niekoho proste takéto hry bavia a niekoho vôbec podotýkam, že mňa nebavia a pokiaľ to je možné, vyhýbam sa im...). Ja by som skúsila radšej nejakú silnejšiu jednorazovú akciu - a úprimnejšiu - ktorá by priniesla žiadúci efekt, ako takéto zákulisné hry a hrátky. tillfreds Ale každému, čo jeho jest.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#119 7. 6. 2010 19:10

Paila
♥♥♥♥---

PPavlaa napsal(a):

Pailo, tu slohovnku kde chceš ukázat, jak ej tvoje matka skvělá, stejně jako ty a tchyně fuj sis mohla odpustit.
a - píšeš správně, že "předpokládáš" - to, jaká budeš tchyně ukáže opravdu jen čas. a vůbec tu nejde o to, jak řeší zeleninu tvoje matka, ty, tchyně. ten popis byl opravdu zbytečnej. já chápu, že ti tchýně leze na nervy, komu by nelezla, pokud se chová, jak se chová. jen bych se to prostě snažila řešit jinak. ona to třeba ani nemyslí zle, možná to ani jinak neumí, kdo ví. ale je to máma tvýho manžela, trochu úcty by snad zasloužila.

kalupinko, od tebe už jsem četla i dřív na psychu pár "rad" co se řadí mezi podpásovky, takže mě tvůj přístup vůbec nepřekvapuje. a souhlasím, že tchyně ti nemá co šoupat nábytkem atd. ale tohle snad jde řešit i slušně, ne tak, jak to tu popisuješ ty. sorry.
nevím jak ty kalupinko, ale já bych si po tomhle připadala jako kráva sama před sebou hmm

PPavlla: tebe asi pro změnu žere snacha, viď? Já nepsala, že je má matka dokonalá a tchýně tak špatná, ale to by jsi ty musela pročítat příspěvky bez zbytečných emocí. A ta slohovka opravdu nutná byla, protože tím jsem popsala proč jsem se o tchýni vyjádřila, jak jsem se vyjádřila. Zkrátka mám jiný životní styl než ona.

Pokud bych neměla problém s tchýní a neměla snahu to řešit, tak tu na babinetu neplýtvám čas, já mám snahu to řešit a to dokonce věř či ne po dobrém,
ale ona to prostě moje tchýně bohužel  nechápe a hlavní důvod proč tu o své situaci píšu je, že možná mi někdo navrhne řešení, které jsem ještě nezkusila, i když si myslím, že už jsem vyzkoušela opravdu všechno.

Jo, jak bys vlastně, PPavllo, řešila moji situaci ty?

Není tady

#120 7. 6. 2010 19:40

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

PPavlo...

JAK...jak lze řešit situaci s opakovaným vměšováním.....sem už asi píšou lidi, co jim běžné postupy selhaly, co si už rady nevědí....možná je trošinku nakopne i Tobě připadající podpásová rada, oni čtou mezi řádky a použijí nějaký podnět, který tam najdou a který se hodí pro jejich situaci. Tahle tchýně už mladým pár kousků prádélka jasně znehodnotila, aniž by ji kdo o praní žádal. Jistě, že 90% matek to s mladýma myslí v jádru dobře, ale jaksi se v tom dost dobře žít nedá.
Co se týče té slohové práce - já si to docela se zájmem přečetla, protože mezi řádky hledám prapříčiny a prapůvod věcí stávajících. Ono je asi zásadní, jaký potenciál si v sobě člověk nese, k čemu inklinuje a jak se sám chce vyvíjet. Když například vezmeš vymodlenou jedinou dceru, jíž rodiče zařídí  v dospělosti bydlení poblíž, ona sama je mírné povahy  a dceru, která má 3 sourozence, musela za studiem na intr a starat se sama o sebe od mala, ta si asi rázněji tu cestičku životem prošlape a poradí si se vším. Zase jsou tu vlivy, koho si ty holky vyberou atd. Někdy se člověk diví, kam se propracovalo dítě, které bylo odmala bráno jako outsider, naopak dítě upřednostňované si naopak myslelo, že mu všichni "sednou na lopatu", jak bylo zvyklé v rodině a na základce a hrozně se diví, že na něj zaměstanavatel má nějaké požadavky a že partner nesdílí jeho nadšení pro koníčky, které hodně stojí a zaberou fůru času....zkrátka nikdo před nikým nepadne na zadek, každý si to svoje místečko v životě musí pěkně vybojovat.
Nemám potřebu před Tebou obhajovat svoje názory - jsme dvě cizí diskutérky a pravděpodobně si nemáme co říci. Fakt je, že na tchány mám nabroušíno z vlastních zkušeností. Sama vím, jaké to je, léta si nechat zasahovat do všeho bez možnosti vidět na obzoru jakékoli řešení s nadějí na pozitivní změnu. Mít dneska ten nadhled, co mám, bych se
1.naprosto netrápila a jela si po svém bez ohledu na to, co kdo říká a doporučuje
2. jako gramodeska opakovala do zblbnutí - děkuji poradím si sama
3. vzala si sirotka nebo aspoň se s mužem odstěhovala pěkně daleko.
4. neplýtvala nervy na pochybnosti, zda má raději rodiče nebo nás, svoji rodinu

Kdo mě zná, ví, že nejsem zlá a že mám za sebou skutečně ošklivé věci. V nichž role uťápnuté snachy je pouhou prkotinou. Dneska jsem spokojená sama se sebou, dokáži žít samostatně, mám kolem sebe fajn lidi pracovně zájmově i soukromě. Z toho důvodu nemám potřebu kolem sebe kopat a něco do krve obhajovat a přes moc řešit. Netvrdím, že mám správné názory, zkouším pochopit každého, kdo si sem přijde vylít srdíčko a zkouším si sama sebe představit na jeho místě.
Jinak já na poslední chvíli, unavená vpády a zásahy, a to zdaleka ne férovými a čistými, jsem před svědky slušně konstatovala, že si budu naše věci řešit s manželem po svém, jak uznáme za vhodné my...no a vidíš, PPavlo, to mi zlomilo vaz a vpodstatě tahle neskutečná drzost ode mě přivedla mé manželství k rozvodu...ovšem musím po těch pár letech říct, díky za tuhle zkušenost a za tuhle tchýni! Naučila jsem se být samostatná a hodně se vyškolila v jednání s lidmi! Dříve jsem byla dříč, co si nechal naložit a mlčel. Věř mi - není to dobré. Člověk by měl umět prodat svoje schopnosti a znát svoji cenu. Proto si myslím, že hodně sporů dělá vděčnost, závislost...být vděčná tchýni, že mám jejího syna a bydlet na jejím pozemku, v jejím domě, v jí koupeném bytě... může být cesta do příslovečného peklíčka...asi jinak by řešila tyhle věci slečna, co si na byt ušetřila, vydělala, zdědila jej, co ví, že něco ve svém oboru znamená, co se zdokonaluje, na sobě pracuje...než normální holka, co je zamilovaná, umí ustoupit a nechce vyvolávat zbytečné spory...co si myslí, že to snad druhé straně docvakne, že se něco samo změní, že to bude později snesitelnější, lepší, atd...
Ono když druhý dělá podpásovky...těžko s ním vyjdeš po dobrém a na rovinu...

Není tady

#121 13. 6. 2010 16:31

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Paila napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

PPavlla: tebe asi pro změnu žere snacha, viď? Já nepsala, že je má matka dokonalá a tchýně tak špatná, ale to by jsi ty musela pročítat příspěvky bez zbytečných emocí. A ta slohovka opravdu nutná byla, protože tím jsem popsala proč jsem se o tchýni vyjádřila, jak jsem se vyjádřila. Zkrátka mám jiný životní styl než ona.

Pokud bych neměla problém s tchýní a neměla snahu to řešit, tak tu na babinetu neplýtvám čas, já mám snahu to řešit a to dokonce věř či ne po dobrém,
ale ona to prostě moje tchýně bohužel  nechápe a hlavní důvod proč tu o své situaci píšu je, že možná mi někdo navrhne řešení, které jsem ještě nezkusila, i když si myslím, že už jsem vyzkoušela opravdu všechno.

Jo, jak bys vlastně, PPavllo, řešila moji situaci ty?

tak Pailo, já snachu nemám a ještě dlouho mít nebudu, tak tohle mě teda fakt nežere big_smile
mě prostě přijde nesmyslný řešit, ke který babičce chodí děti raději a jakým způsobem je nutí jíst zeleninu. prostě tvoje máma je v tomhle asi větší diplomat, ví jak na děti, tchýně to prostě neumí, tak to dělá, jak to dělá.
že máš jiný živtní styl jak ona, tak s tím asi nic neuděláš, každej jsme nějákej.
a co se týká toho, jak bych já řešila tvou situaci - já nejsem zrovna dvakrát diplomat, takže rady ode mě by ti byly k ničemu. asi bych se nejdřív snažila ji taktně upozornit, že moje domácnost není její a že si to nepřeju. pokud by neragovala, jak se znám, asi bych už pak vůbec nebyla taktní ani příjemná. podle mě by bylo jnelepší řešení se odstěhovat. někam dál, kde vám nebude moct jen tak chodit. v žádném případě ji nedávat klíč. já nevím, jak to mezi sebou máte, ale někde jsem tuším četla, že je to jejich pozemek, kde máte byt. možná to, že je jejich - tak si tchýně myslí, že ji to opravňuje k tomu, aby se chovala jak se chová. co mě ale zaráží je to, že tvůj muž se k tomu něják nestaví. řeklas mu, že ti to vadí ? mě kdysi tchýně párkrát vlezla do špajzu mi přerovnávat police podle toho, jak je to podle ní dobrý. tak sjem ex řekla, že já jeho matce při naší návštěvě u ní taky nic nepřerovnávám, že si to nepřeju, že je to jeho matka a ať si v tom udělá pořádek, nebo ho udělám já. nevím, co ji řekl, kdy ani jak, ale fakt je ten, že už to víckrát neudělala a nedala na sobě ani nikdy najevo, že by se ji to něják dotklo nebo tak.

Upravil(a) PPavlaa (13. 6. 2010 16:33)

Není tady

#122 13. 6. 2010 16:47

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

kalupinko, já sice můžu chápat, že ty sama jsi neměla dobré zkušensoti s tchyní, ale i tak mi prostě vadí tyhle rady, co smrdí manipulací. jo, asi díky tomu dostaneš partnera tam, kde ho chceš mít, ale já tohle prostě nemám ráda. víš co, on její muž asi dobře ví, že jeho rodiče mají hromadu chyb, stopro mu s některejma věcma taky lezou an nervy. jenže nikdo z nás neslyší rád, jak je jeho matka nemožná, neumí vařit, prát, i když třeba ví, že na tom něco pravdy je. jinak bych se dívala na to, kdyby mi partner řekl, tvoje máti tohle a tohle, nepřeju si, aby mi prala, cokoliv přestavovala atd. než kdyby na mě zkoušel tyhle manipulace a lži, jak mě donutit proti ní jít. tohle bych těžko překousávala, v případě, že by se to provalilo. asi bych měla pocit, že jsem si partnera blbě vybrala.

Není tady

#123 13. 6. 2010 23:27

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

PPavlaa napsal(a):

něják zapomínáte, že z vás taky jednou budou tchýně. a lidi na stáří mají prostě různý manýry, kdo ví, jak na tom jednou budete samy. a to, co sjem tu četla, ty rady typu vyžahnout poslední pivko a pak - nerozibla ho maminka náhodou ? bože, doufám, že moje snacha nebude jednou taková intrikánka a když něco, řekne to na rovinu bez toho směšnýho divadla. já sice chápu, že to není jednoduchý, ale vymýšlení toho, jak znechutit manželovi jeho vlastní matku je prostě hnus, to se na mě nezlobte. samozřejmě tchýně má respektovat vaši rodinu, ale tohle mi prostě přijde přehnaný. ženete to do krajnosti, aby se vám to jednou nevymstilo wink

Já hlavně doufám, že nebudu muset s budoucí snachou bydlet ve společné domácnosti , to bych opravdu nepřežila.

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#124 14. 6. 2010 18:27

Paila
♥♥♥♥---

PPavlaa: přečti si znovu mé příspěvky a pochopíš, proč ty slohovky  wink Já bohužel stručná být nedokážuju, ale dost mě vystihuje příspěvek od Rejky, viz

rejka napsal(a):

Přestože si myslím,že jsem hodně tolerantní a schopná chápat druhé,jsou jisté věci,na které jsem doslova alergická. A tohle by byla jedna z nich - aby mi v mé domácnosti někdo přeorganizovával a přestavoval. Kuchyň je moje království,do toho mi nemluví ani manžel o ostatním diskutujeme spolu.Garáž a jeho budoucí pracovna,to jsou zase místa,kde si o organizaci a uspořádání rozhoduje sám.
Myslela jsem,že dostanu mrtvici,když mi moje mamka v dobré víře pomoct zničila pánev za 3.500kč, a když jí upadla žehlička,rozsekla plovoučku a nová,drahá žehlička je slepovaná. A to je vlastní mamka,tam je člověk mnohem tolerantnější. Tchýni bych to prostě zakázala. Slušně,stručně,věcně a jasně. Díky Bohu,že moje tchýně je človíček naprosto úžasnej,do ničeho nám nemluví,nic nekomentuje a nevyčítá....

Sama píšeš, že nejsi zrovna diplomat. To, cos napsala
" asi bych se nejdřív snažila ji taktně upozornit, že moje domácnost není její a že si to nepřeju." Tak tohle já zkouším pořád a ona to do prčic furt nechápe,  a proto tebe i ostatní otravuju, protože už nevím, jak to udělat po dobrém

"co mě ale zaráží je to, že tvůj muž se k tomu něják nestaví. řeklas mu, že ti to vadí ? mě kdysi tchýně párkrát vlezla do špajzu mi přerovnávat police podle toho, jak je to podle ní dobrý. tak jsem ex řekla, že já jeho matce při naší návštěvě u ní taky nic nepřerovnávám, že si to nepřeju, že je to jeho matka a ať si v tom udělá pořádek, nebo ho udělám já. Nevím, co ji řekl, kdy ani jak, ale fakt je ten, že už to víckrát neudělala a nedala na sobě ani nikdy najevo, že by se ji to něják dotklo nebo tak." Ano, řekla jsem to manželovi jasně, stručně a bez emocí a to dokonce několikrát, co mi vadí, nejdřív to moc nechápal, chlap "takovéhle capiny" většinou bohužel nevnímá, ale i přesto ... manžel mě pochopil a požádal vlastní matku několikrát slušně a diplomaticky ať nás nechá žít vlastní život, ale ještě to bohužel nepochopila

Není tady

#125 17. 6. 2010 19:36

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

kalupinka napsal(a):

PPavlo...
Jinak já na poslední chvíli, unavená vpády a zásahy, a to zdaleka ne férovými a čistými, jsem před svědky slušně konstatovala, že si budu naše věci řešit s manželem po svém, jak uznáme za vhodné my...no a vidíš, PPavlo, to mi zlomilo vaz a vpodstatě tahle neskutečná drzost ode mě přivedla mé manželství k rozvodu...ovšem musím po těch pár letech říct, díky za tuhle zkušenost a za tuhle tchýni! Naučila jsem se být samostatná a hodně se vyškolila v jednání s lidmi! Dříve jsem byla dříč, co si nechal naložit a mlčel. Věř mi - není to dobré. Člověk by měl umět prodat svoje schopnosti a znát svoji cenu. Proto si myslím, že hodně sporů dělá vděčnost, závislost...být vděčná tchýni, že mám jejího syna a bydlet na jejím pozemku, v jejím domě, v jí koupeném bytě... může být cesta do příslovečného peklíčka...asi jinak by řešila tyhle věci slečna, co si na byt ušetřila, vydělala, zdědila jej, co ví, že něco ve svém oboru znamená, co se zdokonaluje, na sobě pracuje...než normální holka, co je zamilovaná, umí ustoupit a nechce vyvolávat zbytečné spory...co si myslí, že to snad druhé straně docvakne, že se něco samo změní, že to bude později snesitelnější, lepší, atd...
Ono když druhý dělá podpásovky...těžko s ním vyjdeš po dobrém a na rovinu...

To ma zaujalo - prečo si myslíš, že ušetriť alebo zarobiť si na byt alebo vedieť, že vo svojom odbore niečo znamenám je nenormálne? yikes Alebo že taká "slečna" je nenormální?

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí