Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#76 15. 11. 2009 11:07

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Bydlení s tchýní v dvougeneračním domku

Misho, popíjíme tu kafe asi obě ve stejnou vobu, viď? smile Ohledně příspěvku - fakt nic ve zlém, jo?
Jen mi ta Tvoje formulace připomněla určitou míru nevděku u pár lidí, co znám smile, nic víc. Prostě vidím kolem sebe, že to tak chodí.
Je teda fakt, že jsem už kdysi dávno viděla, že to takhle s bydlením (obzvlášť u tchánovců) dopadá. Konkrétně já jsem opravdu nikdy nezatoužila bydlet s někým pohromadě, byť to bylo finančně výhodné a i když manželovi rodiče byli moc fajn. Ta svoboda vlastního bydlení je k nezaplacení...
No nic, to je mimo téma smile.

Upravil(a) Tercila (15. 11. 2009 11:10)

Není tady

#77 15. 11. 2009 11:08

misha88
♥♥♥♥♥♥♥

Terci..a ono je nevidět a nevidět..neber to doslova....když přijde ohlášeně na návštěvu, uvidím ji ráda, stejně tak opačně. Listí na zahradě hrabem taky spolu, třeba ted zrovna...   
Já myslela spíš takový ty neohlášený návštěvy její u nás..že se nekonají...pod drobnohledem jak psala Vanda výš prostě se necítím...ačkoliv má tchýně mnoho much....co žijem odděleně. je to vše ok.... (při rekonstrukci jsme s nimi měli kuchyň a koupelnu spolčenou) - tam bylo víc třecích ploch...teď je to krása..

Čili, ráda ji uvidím, ale nemusí to být přehnaně často!!

http://lbyf.lilypie.com/jGYVp1.png

https://lb4f.lilypie.com/wxkxp2.png

https://lbdf.lilypie.com/V2Y7p2.png

Není tady

#78 15. 11. 2009 11:11

misha88
♥♥♥♥♥♥♥

Terci, však v pohodě. Mi se peče kuře v troubě, tak jsem si sem odskočila, ale bez kafe teda!! To já jim vděčná jsem, to jo, je prost musí být vše odsud pocud... (to je divný výraz big_smile)....

Sami bychom bydleli, ale v nájmu, a nikdy by to nebylo naše...ten byt v paneláku...to je zbytečný, když to jde takhle..   

Ale uznej, že pokud se tchýně míchá do toho, po čem jí nic není..je to špatně!!

Není tady

#79 15. 11. 2009 11:11

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Misha: Čili, ráda ji uvidím, ale nemusí to být přehnaně často!!

big_smile Jasně, chápu. big_smile
No jo, ono to vždycky záleží na nějaké té dohodě.

Není tady

#80 15. 11. 2009 11:14

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Misha: Ale uznej, že pokud se tchýně míchá do toho, po čem jí nic není..je to špatně!!

Tak když ty tchýně to obvykle myslí dobře, no big_smile.
Člověk asi chování některých lidí pochopí až později.... možná až se sám dostane do té samé situace. Kdo ví.
Tak to kuře nespal smile a hezkou neděli přeji.

Není tady

#81 15. 11. 2009 11:20

misha88
♥♥♥♥♥♥♥

Jo dík...

..to jo, to ona myslí dobře, ale když někdy člověk výslovně říká NE (nechci pomoc, nenoste mi to ,nezařizujte to, nestarejte se...atd.) a ono se  to děje dál..tak to moc nechápu ani přes tu dobrotu ne:) ).Ale jak říkám, tohle vše se zlepšilo, co už spol.prostory nesdílíme..tak to snad i vydrží..

Taky přeju hezkou neděli..

Není tady

#82 15. 11. 2009 12:16

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Tercila napsal(a):

Jéééjda, Pavli, kdeže - culila jsem se tu a trošku porejpla. Je to takhle v mnoha případech - kdyby si mladí měli sehnat někde svoje bydlení od základu, stálo by je to peněz a námahy daleko víc, než když se usídlí u rodičů. A  pak přichází (u mnoha) období, kdy pozapomínají, že jim rodiče pomohli, a začnou na rodičích či "tchánovcích" vidět chybky. Kdybych Ti měla vyprávět....
Kdepak zloba, Pavli - to je, prosím, ze života smile. Čímž sammoazřejmě absolutně netvrdím, že to musí být zdejší případ. smile
Ostatně k mishe - proč někdo (zřejmě rád) bydlí v domě někoho, koho NECHCE vidět - nad tím ses nezamyslela? smile wink

terci a napadlo tě, že pokud rodiče mají velkej barák, že by to pro ně postupem času jak budou starší a starší mohla být taky přítěž, takže to, že tam bydlí maldí není výhodné jen pro ně, ale i pro ty rodiče ? přece jen v určitým věku to začíná být záhul, dochází síly, takhle někdo pomůže, postará se ať už při nemoci nebo v čemkoliv jiným. mě se zdá, že ty to vidíš jen čistě jako vychcanost, že se tam mladí nakýblují. a ano, myslím si, že pokud do toho šla vanda s manželem s tím, že se s rodiči domluvili, že barák předělají, opraví, nastrkají do toho peníze a barák se jim připíše, tak je od rodičů sprostý, že to ankonec neudělají. protože kdyby tohle řekli hned na začátku, oni si mohli pořídit jinde svoje vlastní a rodiče se tam mohli stavět třeba na hlavu. a že tam nemá žádný soukromí, tak to by mi teda taky vadilo.
víš terci - pokud už se dohodli, že budou v jednom baráku, tak to není o tom, že mladí jsou u starých, takže můžou držet jen hubu a krok. to chce toleranci a respekt i ze strany těch rodičů wink

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#83 15. 11. 2009 12:20

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Tercila napsal(a):

Misho, popíjíme tu kafe asi obě ve stejnou vobu, viď? smile Ohledně příspěvku - fakt nic ve zlém, jo?
Jen mi ta Tvoje formulace připomněla určitou míru nevděku u pár lidí, co znám smile, nic víc. Prostě vidím kolem sebe, že to tak chodí.
Je teda fakt, že jsem už kdysi dávno viděla, že to takhle s bydlením (obzvlášť u tchánovců) dopadá. Konkrétně já jsem opravdu nikdy nezatoužila bydlet s někým pohromadě, byť to bylo finančně výhodné a i když manželovi rodiče byli moc fajn. Ta svoboda vlastního bydlení je k nezaplacení...
No nic, to je mimo téma smile.

no Terci, hlavně bych řekla, že v době, kdy tys mhola jít do vlastního byly novomanželský půjčky atd.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#84 15. 11. 2009 14:21

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Pavla: no Terci, hlavně bych řekla, že v době, kdy tys mhola jít do vlastního byly novomanželský půjčky atd.

Pavli, a ty půjčky se musely platit. wink
Neboj, jsem poslední, kdo by tvrdil, že dnešní mladí to mají jednoduchý, to v žádném případě.

Vzpomněla jsem si při původní Mishině zmínce jenom na to (a už jsme si to, myslím, s Mishou vysvětlily, není třeba se k tomu vracet), že někteří lidé (v každé době) rádi využijí výhodných možností a pak na těch, kteří jim ty výhody umožnili, nacházejí chybky...
Ale to je život. smile
Jestli chceš v diskuzi o tomto pokračovat, můžeme v mailu, musela bych Ti totiž říct pár osobních zážitků, abys mě pochopila správně, víš smile.
Misha to nepotřebuje, vzala mě naštěstí sportovně smile.

Není tady

#85 15. 11. 2009 14:24

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Pavla: pokud do toho šla vanda s manželem s tím, že se s rodiči domluvili, že barák předělají, opraví, nastrkají do toho peníze a barák se jim připíše, tak je od rodičů sprostý, že to ankonec neudělají.

To určitě, Pavli, s tím souhlasím, akorát jak už dávné zkušenosti různých lidí dokazují, je asi ideální hned tu ústní dohodu sepsat.

Není tady

#86 15. 11. 2009 15:25

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Tercila napsal(a):

Pavla: no Terci, hlavně bych řekla, že v době, kdy tys mhola jít do vlastního byly novomanželský půjčky atd.

Pavli, a ty půjčky se musely platit. wink
Neboj, jsem poslední, kdo by tvrdil, že dnešní mladí to mají jednoduchý, to v žádném případě.

Vzpomněla jsem si při původní Mishině zmínce jenom na to (a už jsme si to, myslím, s Mishou vysvětlily, není třeba se k tomu vracet), že někteří lidé (v každé době) rádi využijí výhodných možností a pak na těch, kteří jim ty výhody umožnili, nacházejí chybky...
Ale to je život. smile
Jestli chceš v diskuzi o tomto pokračovat, můžeme v mailu, musela bych Ti totiž říct pár osobních zážitků, abys mě pochopila správně, víš smile.
Misha to nepotřebuje, vzala mě naštěstí sportovně smile.

no Terci, já přece vím, že se musely platit. akorát, že tenkrát to nebylo takový, že by jste msueli odkládat dítě na dobu, až si ho budete moci dovolit, páč díky půjčce na to není, ne ? dneska bohužel tohle kolem sebe vidím.

a mail si klidně můžem napsat, ale vo něčem přijemnějším vissla

Upravil(a) PPavlaa (15. 11. 2009 15:25)

Není tady

#87 15. 11. 2009 15:27

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Tercila napsal(a):

Pavla: pokud do toho šla vanda s manželem s tím, že se s rodiči domluvili, že barák předělají, opraví, nastrkají do toho peníze a barák se jim připíše, tak je od rodičů sprostý, že to ankonec neudělají.

To určitě, Pavli, s tím souhlasím, akorát jak už dávné zkušenosti různých lidí dokazují, je asi ideální hned tu ústní dohodu sepsat.

no to asi ano, ale já ybch třeba taky nečekala, že mi rodiče něco slíbí a pak to nedodrží.

Není tady

#88 16. 11. 2009 18:34

Vanda
♥♥♥♥---

Některá z vás mi tu radila odstěhovat se.Ano, to mi duní v hlavě několik měsíců a kufry si balím v duchu několikrát za den.Ale kam??Podle mě, my jsme na tom hůř, než když jsme se vzali.Tehdy jsme byli zdraví,plni elánu a pro banky perspektivní klienti ke splácení.Dnes jsme sedření se spoustou zdravotních problémů, zklamaní, bez elánu a bez koruny a ještě z dluhem.Manželovi bude padesát nikdo mu žádnou půjčku na bydlení nedá, protože svůj příjem může prokázat akorát rohodnutím o inv.důchodu.Oba jsme svým věkem pro banku nezajímaví, protože by jsme nějakou další půjčku do konce života ani nestihli splatit.Všichni naši vrstevníci mají dávno bydlení vyřešené, zatímco my všechno co jsme kdy měli jsme nacpali do baráku z kterého vlastní manžel polovic a půl domu se prodat nedá.Šílím z toho jak žijeme tedˇ, to už jsem v kostce popsala minule a věřte,že bych měla námět na román. A zárověnˇ se děsím toho, až jednou rodiče nebudou a švagrové se budou hlásit o podíl.Taky mě napadlo vzít děti a od všeho utéct, protože manžel odtud nechce.Z mé výplaty bych to neutáhla,to už jsem počítala tisíckrát a největší hrůzu mám z toho zdali by děti vůbec se mnou chtěli jít!!! / u babičky se nic nemusí a já bych chtěla aby byly samostatnější a měly nějaké povinnosti/ Byly doby kdy nás tu žilo 10 a skřípalo to všelijak, ale vždycky mě nějak drželo nad vodou,že jsem se uklidńovala tím, že se všichni časem odstěhují a já si to pak všechno udělám po  svém a budu mít klid,ale to se zhroutilo jak domeček z karet.Jsem prostě v pasti jinak to nedokážu popsat.Jestli máte některá nějaký nápad ,prosím napište.Já už asi ani nedokážu normálně uvažovat, protože v tom žiju a strašně mě to deptá ,možná někdo, kdo na to kouká z venku bude mít nějaký nápad.

Jo, jo život není peříčko..

Není tady

#89 20. 11. 2009 23:07

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Vandi, tak to mě mrzí, že zažíváš takové rozčarování ze života. Ale nevěš hlavu, vždycky se věci dají nějak řešit.
Ostatně ten nápad s románem není špatný. Vydavatelství je dnes tolik...smile
Ne, vážně, možná se běž zeptat advokáta, co se v takových případech dá s barákem udělat rozumného. A vždycky se řešení našlo. Už teď nevím, na koho je u vás psaná ta druhá půlka - ta je ještě rodičů, že.. No, zkus si připustit myšlenku, že se barák jednou prodá celý a vypůjdete do hezkého třípokojáku. Byli byste klidnější, spokojenější. Možná. Manžel může třeba názory během doby změnit...
Bude líp, uvidíš.

Není tady

#90 23. 11. 2009 11:38

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Vanda napsal(a):

Některá z vás mi tu radila odstěhovat se.Ano, to mi duní v hlavě několik měsíců a kufry si balím v duchu několikrát za den.Ale kam??Podle mě, my jsme na tom hůř, než když jsme se vzali.Tehdy jsme byli zdraví,plni elánu a pro banky perspektivní klienti ke splácení.Dnes jsme sedření se spoustou zdravotních problémů, zklamaní, bez elánu a bez koruny a ještě z dluhem.Manželovi bude padesát nikdo mu žádnou půjčku na bydlení nedá, protože svůj příjem může prokázat akorát rohodnutím o inv.důchodu.Oba jsme svým věkem pro banku nezajímaví, protože by jsme nějakou další půjčku do konce života ani nestihli splatit.Všichni naši vrstevníci mají dávno bydlení vyřešené, zatímco my všechno co jsme kdy měli jsme nacpali do baráku z kterého vlastní manžel polovic a půl domu se prodat nedá.Šílím z toho jak žijeme tedˇ, to už jsem v kostce popsala minule a věřte,že bych měla námět na román. A zárověnˇ se děsím toho, až jednou rodiče nebudou a švagrové se budou hlásit o podíl.Taky mě napadlo vzít děti a od všeho utéct, protože manžel odtud nechce.Z mé výplaty bych to neutáhla,to už jsem počítala tisíckrát a největší hrůzu mám z toho zdali by děti vůbec se mnou chtěli jít!!! / u babičky se nic nemusí a já bych chtěla aby byly samostatnější a měly nějaké povinnosti/ Byly doby kdy nás tu žilo 10 a skřípalo to všelijak, ale vždycky mě nějak drželo nad vodou,že jsem se uklidńovala tím, že se všichni časem odstěhují a já si to pak všechno udělám po  svém a budu mít klid,ale to se zhroutilo jak domeček z karet.Jsem prostě v pasti jinak to nedokážu popsat.Jestli máte některá nějaký nápad ,prosím napište.Já už asi ani nedokážu normálně uvažovat, protože v tom žiju a strašně mě to deptá ,možná někdo, kdo na to kouká z venku bude mít nějaký nápad.

Tak kde soudruzi z NDR udělali chybu???dumbom

Není tady

#91 3. 6. 2010 15:53

Paila
♥♥♥♥---

kalupinka napsal(a):

Dej si pozor na pár věcí:

1.Abys manžela nevítala slovy...dneska mi zase tvoje máma pěkně hnula žlučí, ona představ si....Rozmysli si, než si postěžuješ, protože i on se na Tebe bude pak dívat jinak.

2.Abys měla v sobě pocit pohody a nadhledu, se kterým zcela běžným tónem tchyni na jakýkoli zásah věcně a bez urážek řekneš...já si to udělám po svém, když dovolíte. Každý večer si prodeď den, zda ses neposunula někam, kde nechceš být.

3.Abys měla vždycky na paměti, že jsi plnoprávný člen rodiny, i když jsi mnohem mladší, tudíž nemáš povinnost nechat si do čehokoli zasahovat. Vyřeš si to s ní sama.

4.Aby sis uměla s mužovou matkou poradit raději bez jeho zásahu, protože když si na Tebe bude stěžovat ona, jsi jasně ve výhodě. To pak ona bude ta slabší a ji pošle muž za ty věčné připomínky do háje, ne Tebe. Není nic horšího, než když chlap stále musí řešit rozpory mezi ženou a matkou. On se pak spíš hádá se ženou, než aby řekl mámě...nemíchej se mezi nás. A od Tebe by se pak spíš čekala loajalita...

5. Abys nežila stereotypně, ale měla nějaké to eso v rukávu. Například budeš-li tvrdnout pravidelně doma celé dny, těžko se vyhneš tomu, aby k vám nahoru nešla. Když občas nečekaně popadneš kočárek a na půl dne vypadneš, značně ji znejistíš. Bude mu po straně žalovat, žes nebyla doma. Muže pak po návratu zahrň pozitivy, která domů přinášíš, například když budeš u kamarádky, pochval ho, jak vyřešil on daleko lépe třeba vstup z předsíně, že její muž se s Tvým nemůže rovnat, nebo že si od ní neseš fajn recept na něco dobrého, a že mu to o víkendu uvaříš. Dej mu najevo, jak ses na něj těšila. Muž pak smete řeči matky se stolu, uvidí, že Ti jasně prospívá jít mezi lidi.

Prostě, Ty s ní budeš celý den v jednom domě. Je nevýhoda, že jsi na mateřské, ale to nezměníš. Kdybyste chodili do práce oba a jezdili domů večer, spíš by si zvykla a drželi byste líp zajedno. No, uvidíš...!

Kalupinko, tak z tohle si udělám osobní desatero, díky za skvělé rady wink

Není tady

#92 3. 6. 2010 18:49

Paila
♥♥♥♥---

ahoj dámy,
velmi jste mi pomohly se nezbláznit a uvědomit si, že nejsem jediná, kdo trpí přítomností a neustálou buzerací ze strany tchána a tchýně v domácnosti.

Nedá mi to a taky popíšu svůj příběh.

Před 5 lety jsem se vdala a udělala tu šílenou chybu a nastěhovala se na stejný pozemek s tchýní a tchánem. Vzhledem k tomu, že náš byt nebyl plně dokončen a zařízen, tak jsem strávila prvních cca 6 měsíců ve společné domácností, kontkrétně v bytě tchýně a tchána.  Přiznávám se, bylo hodně věcí, které se mi nelíbily, hlavně totálně neorganizace kuchyně a spoustu hnusných kýčů po nábytku, ale vzhledem k tomu, že jsem byla já u nich, tak jsem to nikam nekomentovala a hlavně respektovala, protože z mého pohledu nemám právo obzvlášt pak bez dovolení někomu přeorganizovávat kuchyni, ledničku atd. nikdy jsem jí nekecala do vaření, do žehlení,
Pak jsme se s manželem přestěhovali do vlastního bytu,  i když na jejich pozemku a naše problémy začali, protože mám kecali a kecají do všeho, proč parkety a ne lino, proč takový gauč,  proč potřebuju pod manželskou postelí šuplík, proč mám takovou barvu kuchyňské linky, proč takovéhle kachličky v koupelně atd.... 1000x jsem jim řekla a to slušně, ať nám do toho nekecají, že si to zařídíme po svém.
Dokonce mám kouli na dveřích, ale stejně mi to nemohlo, protože si tchýně udělala kopii. No, pořídila jsem si na dvěře zástrčku, takže pokud jsem doma, tak se mi tam nedostane, ale jakmile jdu vem, tak vždycky přilezla a přestavěla věci + natahala mi tam spoustů pro mě kýčů, které jsem jí já pak vrátila s tím, že ne děkuju, mě se to nelíbí a já to nechci, cca po 2 letech mi tam přestala tahat krámy, ale stejně nepochopila, co mi vadí a proč jsem tak zlá a nechci to ve svém bytě. .....
Pak byl relativně 1 -1,5 roku klid a teď si prozměnu rekonstrulují oni svůj byt a bydlí oni u nás, což je pro mě naprostá katastrofa. Naivně jsem očekávala, že když jsem já 6měsíců držela hubu v době, kdy jsem bydlela u ní a respektovala její styl, I když se mi nelíbíl,  že to samé může udělat ona pro mě, ale to jsem se sakra spletla.
Rozdíl je ale v tom, že předtím jsme bydleli my u nich a nyní oni u nás.

Netrvalo ani týden a už začala přeorganizovát ledničku, obyvák, ... začala mi uklízet, umývat okna, jako bych já neznala prachovku anebo vysavač,
zničila mi už spoustu věci, vyprala mi moje delikální bílé prádlo, které se pere na 30°C na 90°C, protože bílé se musí prát na 90°C.
Na parkety mi omylem vylila nějaký sairat, takže jsou zničené, vystavila si tu ty svoje kýče  a ještě měla tu drzost vléct mi do ložnice a něco v ní přeorganizat.  .... to všechno bych ještě přežila, ale .... začala kontrovat odpadkový koš na wc, takže má přehled zda-li menstruluju, jo už 5 let mi vyčítá, že jsem jí nedala vnouče atd- 

Poraďte mi prosím jak to mám z tou ježibabou vydržet. Dřív jsem ji měla hodně ráda, ale teď se mi otvírá kudla v ruce jen co ji vidím.

Není tady

#93 3. 6. 2010 19:41

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Tvrdiť, že ste obete povodní a odsťahovať sa niekam, najlepšie na Mesiac... Nie, vážne, ja by osm už asi nevydržala v jednej domácnosti ani s vlasntými rodičmi(a to som u nich ako dospelá bývala 10 rokov:grater: ), nieto s cudzími hmm .

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#94 4. 6. 2010 0:02

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

Díky, Pailo, to víš, po bitvě je každý generálem...
Má bývalá tchýně měla ke generálské hodnosti fakt jenom krůček a mladá mírná nezkušená snacha pro ni nebyl žádný soupeř. Tu převálcovala, kdykoli se jí zachtělo. Převálcována X krát za život bych to ráda někomu oplatila, aby viděl, zač je toho loket. Nejsou lidi....
Dneska jsem totiž tchýní dvojnásobnou. Mám dosud v živé paměti, co mě deptávalo a tak se snažím zachovat si nadhled normálního člověka. Zatímco já bych před svou tchýní byla nejraději utekla, jedni mladí se mnou dosud bydlí /ač jim pořád říkám, že mladí mají bydlet sami/ a druzí mi sem pořád chodí /ač často nebývám doma a mám málo času/, takže se jenom divím, jak je ten svět celý naruby. Moje tchýně potřebovala všechno vědět a u všeho být - ta by si takové mladé hýčkala! Moji mladí ode mě slyší na svoje dotazy...JÁ NEVÍM, UDĚLEJTE SI TO SAMI, JÁ SNAD U TOHO BÝT NEMUSÍM, MNĚ JE TO JEDNO....Nemůžu říct, že bych byla k jejich problémům lhostejná, ale řekla bych, že svoje věci by si měli vyřešit a udělat po svém, jak sami uznají, snad mají nějaký svůj rozum...
Inu, život byl těžký zamlada a není nehký ani v ...středním?...blbost...v dalších letech. Jo.

Není tady

#95 4. 6. 2010 0:06

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

Pailo...co v Tvojí situaci poradit...? Fakt katastrofa....asi nepřijít tak týden domů, ne...?
Došlo by k dialogu: KDE JSI PROBOHA BYLA? ALE TO VÍTE, NEPŘIPADÁM SI TU DOMA, VŠECHNO JE JINAK, TAK JSEM ZAZVONILA U NĚJAKÝCH LIDÍ, ABY MĚ TAM NECHALI PŘESPAT. BYLO TO TAM VPODSTATĚ STEJNÝ JAKO TADY...TAKY JSEM NEVĚDĚLA, CO KDE JE....Pošlou Tě k psychiatrovi a tam si pár dnů krásně odpočineš....

Není tady

#96 4. 6. 2010 8:27

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Ja by som povedala, že ak je to krátkodobé, dá sa to vydržať so zaťatým izubami.... Ak je to na dlhšie, tak by som asi kapitulation bojkotovala alebo zdrhla.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#97 4. 6. 2010 9:25

Dey
♥♥♥♥♥--
Místo: obývák
Web

Pailo, nemáme stejnou tchýni ???? big_smile Poradím ti jedno, nebude to jen tak, nebude to zadarmo, ale ODSTĚHUJTE SE. My co jsme pryč, máme svůj klid a když občas přijde na návštěvu, je klid. Manža už ji několikrát seřval, ať se nám nese*e do našich věcí a po čase to fakt přestala dělat, takže jen posloucháme blbý důchodcovský řeči.
Řeknu ti to asi tak, že pokud budeš mít děti, bude to ještě horší a nikdy nebudeš mít klid. Naše super tchyně se ptá vnoučat jak spí rodiče, jestli na sobě leží a hejbou se a vykládá jim před spaním že jim rodiče brzo umřou, protože kouří a kdo v rodině už umřel a jak a že to moc bolí. Pak jim vykládá že ona se o ně stará, takže jí maj říkat mami a oni to fakt říkaj... To je klasika. Švárovi to asi nevadí, potřebuje se jen bavit a užívat si života, tak to snáší. Lidi jsou různý, ale to co popisuješ, bylo přesně u nás to samý, proto tě tak trochu chci varovat. Nikdy ten majetek, byť získanej i zadarmo nepotěší tolik, jako vlastní klidnej a harmonickej život.

http://lb2f.lilypie.com/OxQ6p2.png

Není tady

#98 4. 6. 2010 12:06

Paila
♥♥♥♥---

Selima: tvrdit, že jsme obětmi povodní opravdu nejde, vzhledem k tomu, že bydlíme na stejném pozemku. smile Jinak, už by to mělo trvat  "jen" maximálně tak 2-3 měsíce co doslova budeme dýchat stejný vzduch a používat stejnou kuchyň, koupelnu, obývak a pak se dostěhují do o pár metrů dál. Už teď odpočítávám dny a plánuju si důkladnou dezinfekci lol a opravy, protože tchýně tady sice nechtěně, ale bohužel přece jenom zničila dost věcí.

Kalupinka: když byl manžel pár dní na služební cestě tak jsem bydlela u kamarádky (rozvedené), tchýně mě byla zkontrolovat v práci mad  víc raději bez komentáře, protože bych sprostými slovy porušila pravidla babinetu hmm

Dey: odstěhovat se nemůžeme, alespoň ne tak brzy, mám podobnou situaci jako Vanda, i když díkybohu jsem na tom furt mnohem líp.

A co týče dětí, tak přestože je nemám, tak už jsem se řádně s tchání a tchánem chytla ohledně výchovy. Mám totiž švagrovou, která má kluky 8 a 6 let, kteří k nám pravidelně jezdí každé léto na 6 týdnů.  Tedy bydlí s nima v jejich bytě, ale kluci pořád chtějí být se mnou a s manželem a spát těch 6 týdnů u nás, a rozhodně to není tím, že jsme mladší.

Takže to vypadá tak, že sice spí u babičky a dědy, ale jakmile se objevíme z práce doma, už jsou u nás. Tchán s tchýní mě obviňují, že jim kradu vnoučata a já přitom kluky přesvědčuju o tom, že babička s dědou nejsou tak špatní a že je rozumnější spát u nich. dumbom

Já nejsem svatá, ani si na to nehraju. Ani neříkám, že oni jsou tak zlý, každý má své "mouchy" a já to vím, ale proč je proboha tak těžké respektovat, že já chci dělat věci jinak než oni. Snad 1000x jsem jim říkala, že já je změnit nechci, ale vadí mi, že oni chtějí změnit mě.

Jo jen pro představu, mě je 28, manželovi 30, tchýni 57 a tchánovi 63let. Oni dva jsou naprosto zdraví pokud nepočítám tchánovu cukrovku a tchýňin výsoký tlak, což si myslím, že je na jejich věk normální zdravotní komplikace.

Není tady

#99 4. 6. 2010 12:14

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Pailo, jak se k tomu staví manžel?

Není tady

#100 4. 6. 2010 13:05

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

Paila napsal(a):

Selima: tvrdit, že jsme obětmi povodní opravdu nejde, vzhledem k tomu, že bydlíme na stejném pozemku. smile Jinak, už by to mělo trvat  "jen" maximálně tak 2-3 měsíce co doslova budeme dýchat stejný vzduch a používat stejnou kuchyň, koupelnu, obývak a pak se dostěhují do o pár metrů dál. Už teď odpočítávám dny a plánuju si důkladnou dezinfekci lol a opravy, protože tchýně tady sice nechtěně, ale bohužel přece jenom zničila dost věcí.
.

Jo jen pro představu, mě je 28, manželovi 30, tchýni 57 a tchánovi 63let. Oni dva jsou naprosto zdraví pokud nepočítám tchánovu cukrovku a tchýňin výsoký tlak, což si myslím, že je na jejich věk normální zdravotní komplikace.

tak je často zvi na silné kafe a koblihy.. smile

Každý je génius.
Ale pokud budete posuzovat rybu podle její schopnosti vylézt na strom,
bude celý svůj život žít s vědomím, že je neschopná.

* Albert Einstein

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí