Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 9. 6. 2009 16:09

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Re: Bydlení s tchýní v dvougeneračním domku

Tak to, že na niekoho nemôžem jača, by mi vadilo asi najmenej... lol Ale inak - strata súkromia nie je sranda... roll

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#52 17. 6. 2009 20:54

Bláža..
♥♥♥♥♥♥-

Rustynko,
všechno už Ti tady řekly. Jen doplním, neber to tak vážně, jako to vypadá. V rodině dochází k nedorozuměním. Je to normální.

Není tady

#53 12. 7. 2009 21:04

La_cheri
♥♥-----

Ahojky nechci zakládat nové téma tak to hodím sem:)
S manželem máme 20ti měsíčního syna a řešíme bydlení.Bydlíme u mé mamky v bytě ,který nám začíná být těsný a prostě to už nejde.Nejsme milionáři kdyby ano máme dávno svůj baráček že...chlap do podnájmu nechce.Pořád mi podstrkuje že můžem jít k jeho mámě...bydlí v baráku s dcerou,že bysme měli super podkroví,že by to bylo rychle udělané a levnější než stavba nového baráku a že by se nemusela brát tak vysoká hypotéka.To je sice pravda ALE...mají vlčáka kterého pryč nedají chlap moc dobře ví že se vlčáků bojím(jeden mi v minulosti pokousal psa) a navíc sama mám fenku maltézáka,za druhé švagrová je nemakačenko rok se válí doma ale kde bere peníze na nový drahý hadříky a kde co nevím,je úplně mimo názory chováním,bordelářka.....tchýně je nemocná(po rakovině) 50let a jsme každá absolutně jiná,nemáme se o čem bavit a celkově je pro mě prostě cizí,bojím se že bych jim tam oběma musela vařit a kde co.Že by nám lezli nahoru,měli bysme stejný vchod takže by měli přehled kam kdy jdu a naopak kdo jde k nám a to mi přijde šílený nemám zájem aby o mě měl někdo takový přehled.Navíc co si budem povídat plánujem další děti a že jo já přemýšlím tak že třeba děti budou chtít pozvat kamarády na oslavu takže rámus bordel...no a tchýně bude chtít odpočívat.....prostě myslím do budoucna na rozdíl od chlapa.Ten tvrdí že jeho máma taková není jenže kdo ví co bude za pár let ?Navíc mně se u nich nelíbí abych se jí pak ptala můžu si dát na zahradu to a to?Udělat si to tak tak?To není nic pro mě chci mít konečně svojí domácnost podle sebe a ne se někoho ptát.Chlap tohle neumí pochopit tak se kvůli tomu pochopitelně hádáme....Jeho mámě je to prý fuk jestli tam budeme nebo ne to on tam chce jít aby si nemusel brát velkou hypotéku a stavět celý barák.....Jenže já myslím že s tím vším by se asi nenašla jediná která by tam šla.....nebo ano?:)Nevím proč ale prostě cítím že by to časem nedělalo dobrotu a nebyla bych tam štastná.Nejhorší je že chlap chce bydlet jedině tam a vím že je to tak že pokud on nepovolí nebo nepovolím já tak kvůli bydlení to mezi náma skončí.Jenže já nechci zjisti třeba za 5 let že to prostě nefunguje a vrazit peníze do něčeho zbytečně.....Tak ženský co radíte?

Není tady

#54 12. 7. 2009 21:14

lea64
♥♥♥♥♥♥-

My vycházíme s mými rodiči i rodiči mého muže výborně. Myslím, že jeden z důvodů je, že bydlíme sami a vidíme se, jenom když chceme. Už mám dospělého syna a taky mu doporučím samostatné bydlení. Rodiče taky nemusí všechno vidět a slyšet.big_smile

Není tady

#55 12. 7. 2009 22:40

vendulinda
♥♥♥----
Místo: ta naše Morava :-)

La cheri, já bych tam nešla. Korš, když už teď to vidíš v černých barvách. Mmch, já si to taky nedokážu představit bydlet s tchyňí a to ji mám jinak vcelku ráda..nevím no. Píšeš, že to mezi váma skončí, když tam s ním nepůjdeš bydlet - no ale takhle to skončí o pár let pozděj. Moje švagrová se teď nastěhovala k přítelovi a už po půl roce je nešastná, protože budoucí tchán a jeho brácha jim lezou do lednice, nebo se rozvalí na posteli jako by nic. Když přijede návštěva, tak spí u nich, no mě by asi odvezli..a už se chystá stěhovat pryč stolt

Není tady

#56 13. 7. 2009 7:35

La_cheri
♥♥-----

Jo no právě...ale včera jsem teda chlapovi vysvětlila polopatě proč tam nechci a jak to vidím otevřela jsem mu na netu pár diskuzí na téma bydlení s tchýní a vypadá to že to konečně pochopil(otázka je na jak dlouho) a že teda postavíme vlastní tak jsem zvědavá...já teda s tchýní taky problém extra nemám ale je to tím že se vidíme minimálně.....

Není tady

#57 13. 7. 2009 7:52

helena
♥♥♥♥♥♥♥

La cheri, a musíte nutně stavět, když na tom nejste finančně nejlíp? Možná to vyzní ošklivě, co teď řeknu - ale nebyla by možná dohoda s maminkou, že by šla do menšího a vám nechala svůj byt? Abych nebyla špatně pochopena - nemyslím vyšoupnout ji kamkoli, ale pokusit se najít něco blízko, aby zůstala ve stejném prostředí a nakonec měla klid i ona; taky bych asi nebyla nadšená, mít mladé doma furt. Tohle by mohlo být celkem elegantní řešení a i by vyšlo levněji.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#58 13. 7. 2009 9:55

La_cheri
♥♥-----

no to by nešlo ona je sice většinou u přítele ale za pidi byt 1+1 platit měsíčně 7500 s tím že je tu vše rozbité nic nefunguje a město nic neopraví....ono to s těma penězma není tak špatné manžel vydělá dost ale jelikož nemáme nic naspořeno hypotéka nás nemine navíc manžel v bytě už být nechce.... a co si budeme povídat máme jednu netolerantní sousedku které vadí vše bohužel i to že naše dítě celý den nesedí a není zticha....

Není tady

#59 13. 7. 2009 14:02

666salome
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Moravěnka
Web

Taky jsem se nechala zviklat, manža chtěl bydlet doma, ty samé řeči jak je tam volný jeden celý byt jak má vše samostatné - tedy kromě vchodu a manža by tam stejně jezdil a snad i přespával má tady dílnu a já bych byla někde sama s dětma. Nu což ukecali nás. Vše darovali manželovi vissla takže moje tu není nic. Opravili jsme dolní byt, pak se tam nastěhovali rodiče a my opravili horní byt vissla to že tchýně absolutně nerespektuje nějaké soukromí o tom žádná. Maximálně se urazí a otočí to že ona pro nás jen dobře a my na ni takhle a stejně chodí dál. Sotva se objevím na dvoře už je tam. Všechny mé návštěvy přijde prolustrovat, naposledy dostala mou kamarádku, která už ji zná dobře a to tím že klidně nadzvedla své triko a ukázala jí prsa bez podprdy a se podívá jakou má alergii lol Kámoška říkala že ji málem omylo. Ptá se kam jdu, kdy přijdu, kontroluje jestli nemám něco nového dumbom vytáhnu po třech letech halenku a ona spustí zase sis koupila novou halenku roll no fakt na mrtvici. Na zahrádce a cokoliv zasadím je to špatně. Prádlo mi sbírá ještě vlhké že by mohl přijít d隝 a pak mi to vlhké zasmrádne to už asi neva, no fakt žůžo. Manža se nejdřív staví dolů pro noviny a pokecat s rodiči než vyleze nahoru. Když jedeme nakoupit tak samozřejmě i oni s námi. Opravy domu už nás dávno stály tolik co bychom dali za super nový dům. Nikdy nebudu svou paní.  A tak tu spolu žijeme střídavě oblačno už 19let tongue říkám si může být i hůř.
Jen jednou ji snad dostal švagr, byli u nás na návštěvě a když zase přišla za námi nahoru řekl jí mamko už jsi tady po osmé já ti to počítám není ti to blbé? No naštvala se a odešla ale na druhý den u nás byla znovu. Dneska ráno během hodiny jsem ji tu měla 4x roll Záleží na tobě jak moc umíš být tolerantní

************Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola ************
http://smajlici-1.ic.cz/znameni/1/rak.gifhttp://smajlici-1.ic.cz/zvirata/9/073.gif
************ Nevěřím na zázraky  -  spoléhám na ně ************

Není tady

#60 13. 7. 2009 15:10

Blossom
Host

Ahoj, chodívám sem na to vlákno studijně, jsem už skorotchýně, tak hlavně abych věděla, co nedělat. V jednom domku s mladými naštěstí nebydlím. Ale jen jsem vás chtěla ujistit, že bydlení 2 generací je obtížné pro obě strany. Opravdu, kde to jde, raděj když je každý ve vlastním.

Dcera s přítelem bydlí nedaleko, v domě se zahradou. Vrátky se vchází na zahradu a zvoní se až u dveří. Ta bývají zvl᚝ teď v létě otevřená dokořán. Přesto kdykoli tam jdu, zastavím se u otevřených dveří , zazvoním a čekám. Teprve když se ozve - jéé mami, to jsi ty, pojď dál, tak vcházím.
Ale přiznávám, někdy je to složité: Mladí si pořídili štěně. Ani předtím nebyli extra uklíziví (ale to já taky ne), ale jak to tam vypadá teď, je hrůza: Podlaha pokrytá rovnoměrně rozkousanými a polorozkousanými věcmi, kostmi, je obtížné proskákat se mezi nimi do obýváku. Před vchodovými dveřmi venku mají kyblík na hovínka, bohužel do něj i prší  a svítí, oni to vynášejí tak jednou za pár dní, no prostě - hrozně to smrdí. usch
Snažím se pokud možno nic nekomentovat, víceméně se držím, jen tu a tam se zmíním - např. : ta hovínka už jsou fakt dost cítit, asi by bylo lepší je vynést častěji...
Zaplapámbu, že k nim fakt chodím jen na návštěvu. Kdybychom žili v jednom domě nebo dokonce bytě, obávám se, že by to asi skřípalo. Hlavně mezi mnou a dcerou, s jejím partnerem vycházím výborně.

Chtěla jsem vám tím tady říct, že i z druhé strany to je někdy obtížné. stolt

Upravil(a) Blossom (13. 7. 2009 15:17)

#61 13. 7. 2009 17:24

666salome
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Moravěnka
Web

Blossom napsal(a):

Chtěla jsem vám tím tady říct, že i z druhé strany to je někdy obtížné. stolt

To věřím, taky z toho mám strach protože je tu předpoklad, že ani my tu nikdy nezůstaneme sami, zatím mě vytáčí řeči tchýně, že když něco chce opravit tak to řekne slovy stejně je to vaše a jednou tady budou bydlet vaše děti. Takže jí malujeme, uklízíme, měníme okna, dlažbu, žárovky, prostě si z nás udělala údržbářskou četu, jsou relativně mladí nic zlého jim nepřeji a myslím, že ještě do mého důchodu tu s námi vydrží, ale mohou si taky přiznat že se to dělá pro ně a ne pro nás. Pro naše děti určitě ne to by jsme v jednom bytě museli bydlet dvě rodiny a s jednou kuchyní a koupelnou by to neklapalo. A u nás je to opačně, kyblík s odpadky z kuchyně zahnívající slupky jsou na denním pořádku prostě je vystrčí za dveře a jí to doma nesmrdí usch

************Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola ************
http://smajlici-1.ic.cz/znameni/1/rak.gifhttp://smajlici-1.ic.cz/zvirata/9/073.gif
************ Nevěřím na zázraky  -  spoléhám na ně ************

Není tady

#62 14. 7. 2009 0:27

konstance
♥♥♥♥♥--

salome, krasnej citat pod carou wink
dvougeneracne bydlela moje mamka s babickou (celozivotni utlak, oboustrane si nepadli do oka, ale nejak to vydrzeli), ted to "zdedila" moje mamka se svagrovou - moje svagrova ma vse celkem pod kontrolou (az moc). ja uz tam nejezdim ani na navstevy, protoze uz jsem si odvykla, a citim tam "dusno ktere by se dalo krajet". ne ze by neco neklapalo. vsichni se usmivaji, jsou na sebe hodni a vramci zachovani dobrych vztahu se tak strasne snazi ze normalniho cloveka z toho proste slehne kdyz tam prijde. jedine co me mrzi ze to je muj domov - byvaly - proste misto kde jsem se narodila a zila a mam hezke vzpominky na babicku a dedecka, a rada bych tam obcas pobyla alespon na vikend, ale fakt mi to za ty nervy nestoji, mam vzdy pocit ze se udusim, skoda.

Není tady

#63 19. 7. 2009 16:29

hope
♥------

salome: skoro mam pocit ze pises o me.. akorat ze ja tu ziju "teprve" pet let.. mame dve male deti a zacina mi z toho pekne hrabat ..
az prijdes na to jak z toho ven doufam ze si na me vzpomenes a posles mi to..
za tech 19 let te fakt obdivuju... ja se spis vidim ze jednoho krasneho dne odsud vypadnu.. s manzelem nebo bez.. takhle se zit neda sad alespon ja to neumim sad

Není tady

#64 12. 10. 2009 22:19

puzzle.girl
♥♥♥♥♥♥-

Tak zase tohle věčné téma šoupnu trochu nahoru...

Salome, fakt Tě obdivuju, že jsi to tak dlouho vydržela. Klobouk dolů!!!

Hope, drž se a hodně sil.

Já to mám jiný, ale vlastně úplně stejný. My s manželem koupily barák a pak si sem jeho rodiče nastěhovali dumbom už bych to v životě neudělala a myslím, že ani jedna strana ne!!!
Vztahy byli výborný, než jsme spolu začali bydlet.
Teď se na   VLASTNÍ   zahradě bojím jen vymyslet co kam zasadit. Prostě nemám šanci, oni si to udělali k obrazu svému a já "můžu" jen stále sekat zahradu. Jen pro zajímavost, letos ji tchán posekal jednou a zbytek neustále já se synem za zády...
Taky bych bydlela nejdradši jinde, ale bohužel na barák je hypotéka, takže asi těžko!!! Asi budu následovat Salome lol lol dumbom

http://tickers.cafemom.com/t/eNortjKzUjI0MLMwNFGyBlwwFXcC0Q,,77.png

http://tickers.cafemom.com/t/eNortjKzUjIytDAyM1eyBlwwFZEC1w,,90.png

Není tady

#65 12. 10. 2009 22:23

misha88
♥♥♥♥♥♥♥

tak si držme holky vzájemně palce!!a odešleme ty naše tchýnáky ....  za ty vymezený hranice,který se snažíme celý čas tvořit.

http://lbyf.lilypie.com/jGYVp1.png

https://lb4f.lilypie.com/wxkxp2.png

https://lbdf.lilypie.com/V2Y7p2.png

Není tady

#66 15. 10. 2009 11:31

lady ZP
♥♥♥----
Místo: Praha

Bety napsal(a):

1. Na dveře kouli. A to myslím doslova a vážně, bez jakékoliv legrace.
2. Naučit se odmítat
3. Začít studovat veškeré možné materiály o Alzheimeru a stařecké demenci.

Ad 1 - sestře to mladý udělali, švagr to nevydejchal, ségra přišla na to, že to zas až tak špatné není, akorát ji štvalo, že ona si zamknout nemůže, když nechce, aby se ji tam navezli. Dát tam petlici z jejich strany (ze strany sestry) jaksi odmítla, nevím já bych to udělala. Oni holt ty starší musí být rozumnější a nechat si leccos líbit.

Žít a nechat žít

Není tady

#67 14. 11. 2009 19:12

Vanda
♥♥♥♥---

Našla jsem náhodou tyto stránky a pokusím se napsat svůj příběh-možná někomu pomůže při rozhodování-bydlet s rodiči,či ne.Po svatbě jsme se nastěhovali k manželovým rodičů,kde jme si upravili velký pokoj v přízemí na garsonku.Zbytek přízemí obývali rodiče,1pokoj v patře švagrová se švagrem a dítětem a 2pokoj druhá švagrová se dvěma dětmi.Obě měli od rodičů dostat byt a rodiče si chtěli opravit chalupu k celoročnímu obývání a dům prý bude nᚠa my si ho opravíme.Nesouhlasila jsem,chtěla jsem abychom od začátku byli někde sami, ale nakonec jsem ustoupila-pro manžela to byl domov a měl tu spoustu plánů.Švagrové se časem odstěhovaly, ale velmi často dodnes rodiče navštěvují a jejich děti tu u babičky trávily prázdniny,víkendy a všechen volný čas.Sice u babičky, ale pohybovaly se samozřejmě všude.Rodiče manželovi připsali půl domu a my si nabrali půjček a začali jsme s úpravami.Postupně se nám narodili 3děti a spousta práce kolem nich,zahrady,stavby nám zabrala všechen volný čas.Manželovi rodiče nějak přestali mluvit o tom,že se odstěhují a zůstali bydlet v přízemí a my v patře.Protože jsme netušili,že to tak dopadne,nějak jsme si nestanovili od začátku žádná pravidla,mantinely nebo režim jak by to soužití s rodiči mělo fungovat.Vše, co jsme na domě opravili a přistavěli jsme dělali sami a za své peníze-přece to bude naše.Nutno podotknout,že všechny změny na domě jsme si museli obhájit, vydupat,prosadit pokud se nám to vůbec podařilo,protože o tom jak to bude vypadat jsme měli my i rodiče různé představy. Prostě vždy měli poslední slovo.Už tehdy jsem si tu nepřipadala jako doma.Nikdy jsem neměla žádné soukromí,prosazování vlastních názorů a nápadů mi bralo moc sil.Celý život jsem tu pod drobnohledem celé manželovi rodiny.Všichni vědí a vidí a hodnotí co právě dělám,jak to dělám,proč to dělám,proč věším prádlo tak,proč tady záhon se zeleninou,proč plovoučka a ne parkety,jak by se měly moje děti chovat,co by měly jíst atd.atd.Často je celkem zvbytečné si dělat s něčím starost,protože to někdo z nich za nás vyřeší líp.Většina hádek s manželem vždy byla kvůli někomu z rodiny.Štve mě poslouchat opilé řeči tchána, když má své dny,on si to sice zítra nepamatuje,ale ve mě to zůstane do smrti.Štve mě,že švagrovky a jejich děti mají od ,,našeho"domu klíč a pohybují se tu kdy chcou.Ano chápu,přišli za babičkou,nakouknou na zahrádku na dvůr ,k nám a já musím mít furt úsměv na rtu i když se mi to zrovna nehodí jinak,,je zas nějaká nafrněná" atd.atd.Taky vím,že i manžel je často jako mezi dvěma mlýnskými koly.A tak se pořád nějak přizpůsobuji,ustupuji a chápu pro klid v rodině a mám pocit,že vůbec nežiju svůj život.Aby toho nebylo málo,před 4lety mažel onemocněl a zůstal v invalidním důchodu.Za tu dobu se z něho stal úplně jiný člověk.Je arogantní,výbušný,nevrlý,všichni kolem dělají všechno špatně,je bez elánu a už nic neplánuje a pořád ho něco bolí.I když chápu,že má problémy,že to není jednoduché,ale myslímže život jde dál.Určitě by zvládl domácí práce,práce na zahradě, drobné opravy a ůpravy kolem domku, samozřejmě svým tempem a dle jeho možností kdyby chtěl.Člověk přece musí něco dělat,aby měl z něčeho radost pro sebe nebo pro děti.Prostě být něčím užitečný,tohle sice nezvládnu ale tohle třeba jo,bohužel mám z něho dojem že nemá potřebu,že mu tento stav začal vyhovovat.Já se postarám o děti,zahradu, domácnost.On domácí práce neuznává.Když odejdu do práce a nestihnu mu uvařit,tchýně mu jídlo přinese až pod nos a ještě mu poradí atĄsi jde po obědě lehnout,že většinou vstává kolem jedenácté vadí samozřejmě jenom mě.Tchýně taky udělá spoustu věcí za něj. Když namítnu,že by se měl snažit on jsem špatná a nevděčná, protože ona to myslí dobře a manžel ji přikyvuje.Ale já jsem si nevzala ji!Před rokem jsme požádali rodiče,aby domek na nás přepsaly celý/dnes má desetkrát větší hodnotu než když jme začali/,no a pokud manžel nebude vydělávat a zůstane v důchodu nebudeme schopni kdyby se s nimi něco stalo podle zákona vyplatit jeho sourozence.Budeme nuceni všechno co jsme tu 20let budovali nakonec prodat a když to rozdělíme budeme mít stěží na byt.Moje argumentace rodiče velmi rozezlila,protože nechápou jak já si tam dovoluji nárokovat nějaký podíl a závěr byl,že ani mě ani manželovi se nic přepisovat nebude.Manželovi jsem řekla,že do tohoto domu už nedám ani korunu. Půjčku samozřejmě musím platit dál a není to vůbec jednoduché k tomu udržet děti na škole i když mám zaměstnání i přivýdělek.Mylně jsem se domnívala,že když se na domě nebude nic dělat bude to někomu vadit, protože mě je do pláče když na dvoře leží spousta stavebního materiálu za které jsme dali tisíce.Opak je pravdou.Manžel si lebedí ve své nemoci a nic neřeší, rodiče jsou rádi, že se nic neděje protože jakékoli změny a poyb na domě jim vždy vadily.Tchýně,protože si s tchánem roky nerozumí upnula se na vnuky a podstrojuje jim i manželovi různé speciality z teplé i studené kuchyně na což já nemám čas,protože jsem od rána do večera v práci a jsem je na ty ,,rychlovky".Můj i děti jsou s ní víc než se mnou a já se často nestačím divit jaké mají názory.Nikdy mě nenapadlo,že se budu těšit do práce a domů se budu vracet s podivným vnitřním třesem co zas bude.Děti mají raději babičku,protože u ní se mažou rohlíčky másilkem samy,nic si tam po sobě nemusí uklidit,sničím nemusí pomáhat, jen já pořád s něčím otravuju.Všechno tu na mne padá celý barák v duchu proklínám,nemám jistotu bydlení,zaměstnání,spokojeného manželství,nemám svobodu ani soukromí,plácám se v depkách a nevím co dál.

Jo, jo život není peříčko..

Není tady

#68 14. 11. 2009 19:36

misha88
♥♥♥♥♥♥♥

Vandi , fu, co na to říct, vůbec ti tu situaci v tomhle stavu nezávidím..

..já nevím, my ted dorekonstruovali a bydlíme s tchýní nad hlavou .... a pokud nechci (a já nechci smile ) tak ji prostě nevidím jak je týden dlouhý..!!!

Není tady

#69 14. 11. 2009 19:48

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Vando to je strašný život... je mi úplně smutno když to čtu, jak ti asi musí být když to žiješ!

Strach je malá smrt...

Není tady

#70 14. 11. 2009 22:25

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

vando a co se odstěhovat ? tahle situace přece nemůže být dlouhodobě únosná ..

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#71 15. 11. 2009 0:39

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Jak byli moji rodiče osvícení, když už před 30 lety tvrdili, že mladí nemají žít se starými!  Že to nikdy nedělá dobrotu. Když mi tchýně kdysi nabídla bydlení u nich, můj táta mi to rozmluvil - naštěstí (přestože tchýně byla hodná ženská). Navíc jsem já sama neměla o takové bydlení zájem. Určitě je lepší spolehnout se jen na svoje výdělky a úspory, než počítat s tím, že "jednou to bude naše". Mnozí mladí taky počítají s pomocí prarodičů při hlídání vnoučků, že hmm a pak se diví, když se poměry změní, když zjišují, že je "něco za něco".
Vando, asi se budeš muset něčeho vzdát, abys měla klid. Přece tomu domu neobětuješ duši. No a nebo to ještě chvíli nech běžet, žádná kaše se nejí tak horká. Třeba máte jen špatné období. Držím palce.

Není tady

#72 15. 11. 2009 0:40

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

misha88: a bydlíme s tchýní nad hlavou .... a pokud nechci (a já nechci smile ) tak ji prostě nevidím

big_smile big_smile To je tak krásné... Ale její střecha se Ti hodila, viď big_smile wink.

Upravil(a) Tercila (15. 11. 2009 0:41)

Není tady

#73 15. 11. 2009 10:09

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Tercila napsal(a):

Jak byli moji rodiče osvícení, když už před 30 lety tvrdili, že mladí nemají žít se starými!  Že to nikdy nedělá dobrotu. Když mi tchýně kdysi nabídla bydlení u nich, můj táta mi to rozmluvil - naštěstí (přestože tchýně byla hodná ženská). Navíc jsem já sama neměla o takové bydlení zájem. Určitě je lepší spolehnout se jen na svoje výdělky a úspory, než počítat s tím, že "jednou to bude naše". Mnozí mladí taky počítají s pomocí prarodičů při hlídání vnoučků, že hmm a pak se diví, když se poměry změní, když zjišují, že je "něco za něco".
Vando, asi se budeš muset něčeho vzdát, abys měla klid. Přece tomu domu neobětuješ duši. No a nebo to ještě chvíli nech běžet, žádná kaše se nejí tak horká. Třeba máte jen špatné období. Držím palce.

Tercilo, nemůžu uvěřit, že tohle píšpeš ty. proč tolik zloby, co tě žere ? ok, tak tys teda šla do svýho, ale proč jsi protivná, když to tak někdo nemá ? dřív to nebývalo nic výjmečnýho, stavěly se i dvogenerační baráky, mladí bydlívali se starejma. že to nedělá dobrotu - většinou - je jedna věc, druhá tvoje nesmyslná reakce. kdyby tohle napsal kdokoliv jinej, ani bych nepípla, ale u tebe mě tohle překvapilo. blbej den, nebo tě něco sejří ?

Upravil(a) PPavlaa (15. 11. 2009 10:11)

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#74 15. 11. 2009 11:03

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Jéééjda, Pavli, kdeže - culila jsem se tu a trošku porejpla. Je to takhle v mnoha případech - kdyby si mladí měli sehnat někde svoje bydlení od základu, stálo by je to peněz a námahy daleko víc, než když se usídlí u rodičů. A  pak přichází (u mnoha) období, kdy pozapomínají, že jim rodiče pomohli, a začnou na rodičích či "tchánovcích" vidět chybky. Kdybych Ti měla vyprávět....
Kdepak zloba, Pavli - to je, prosím, ze života smile. Čímž sammoazřejmě absolutně netvrdím, že to musí být zdejší případ. smile
Ostatně k mishe - proč někdo (zřejmě rád) bydlí v domě někoho, koho NECHCE vidět - nad tím ses nezamyslela? smile wink

Není tady

#75 15. 11. 2009 11:04

misha88
♥♥♥♥♥♥♥

Tercila napsal(a):

big_smile big_smile To je tak krásné... Ale její střecha se Ti hodila, viď big_smile wink.

No nevím zda by dva šedesátníci potřebovali 7+1...ale je to prostě dvougenerační barák, místo tu bylo, sice hrozný, ale po rekonstukci kompletní super...prachy na hypotéku na stavbu nového nebyly a nejsou, tak jsme šli do toho...no...i se všema rizikama bydlení s rodiči ne mými),... dá se to...oko je potřeba někde zamhouřit, to určo, ale na obou straných určitě!!

Ano, Terci, střecha nad hlavou se mi líbila...ale ona sem přišla před 35lety stejně jako já...čili byl to dům tchánových rodičů!!

Upravil(a) misha88 (15. 11. 2009 11:04)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí