6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tak to, e na niekoho nemôem jača, by mi vadilo asi najmenej... Ale inak - strata súkromia nie je sranda...
Není tady
Rustynko,
vechno u Ti tady řekly. Jen doplním, neber to tak váně, jako to vypadá. V rodině dochází k nedorozuměním. Je to normální.
Není tady
Ahojky nechci zakládat nové téma tak to hodím sem:)
S manelem máme 20ti měsíčního syna a řeíme bydlení.Bydlíme u mé mamky v bytě ,který nám začíná být těsný a prostě to u nejde.Nejsme milionáři kdyby ano máme dávno svůj baráček e...chlap do podnájmu nechce.Pořád mi podstrkuje e můem jít k jeho mámě...bydlí v baráku s dcerou,e bysme měli super podkroví,e by to bylo rychle udělané a levnějí ne stavba nového baráku a e by se nemusela brát tak vysoká hypotéka.To je sice pravda ALE...mají vlčáka kterého pryč nedají chlap moc dobře ví e se vlčáků bojím(jeden mi v minulosti pokousal psa) a navíc sama mám fenku maltézáka,za druhé vagrová je nemakačenko rok se válí doma ale kde bere peníze na nový drahý hadříky a kde co nevím,je úplně mimo názory chováním,bordelářka.....tchýně je nemocná(po rakovině) 50let a jsme kadá absolutně jiná,nemáme se o čem bavit a celkově je pro mě prostě cizí,bojím se e bych jim tam oběma musela vařit a kde co.e by nám lezli nahoru,měli bysme stejný vchod take by měli přehled kam kdy jdu a naopak kdo jde k nám a to mi přijde ílený nemám zájem aby o mě měl někdo takový přehled.Navíc co si budem povídat plánujem dalí děti a e jo já přemýlím tak e třeba děti budou chtít pozvat kamarády na oslavu take rámus bordel...no a tchýně bude chtít odpočívat.....prostě myslím do budoucna na rozdíl od chlapa.Ten tvrdí e jeho máma taková není jene kdo ví co bude za pár let ?Navíc mně se u nich nelíbí abych se jí pak ptala můu si dát na zahradu to a to?Udělat si to tak tak?To není nic pro mě chci mít konečně svojí domácnost podle sebe a ne se někoho ptát.Chlap tohle neumí pochopit tak se kvůli tomu pochopitelně hádáme....Jeho mámě je to prý fuk jestli tam budeme nebo ne to on tam chce jít aby si nemusel brát velkou hypotéku a stavět celý barák.....Jene já myslím e s tím vím by se asi nenala jediná která by tam la.....nebo ano?:)Nevím proč ale prostě cítím e by to časem nedělalo dobrotu a nebyla bych tam tastná.Nejhorí je e chlap chce bydlet jedině tam a vím e je to tak e pokud on nepovolí nebo nepovolím já tak kvůli bydlení to mezi náma skončí.Jene já nechci zjisti třeba za 5 let e to prostě nefunguje a vrazit peníze do něčeho zbytečně.....Tak enský co radíte?
Není tady
My vycházíme s mými rodiči i rodiči mého mue výborně. Myslím, e jeden z důvodů je, e bydlíme sami a vidíme se, jenom kdy chceme. U mám dospělého syna a taky mu doporučím samostatné bydlení. Rodiče taky nemusí vechno vidět a slyet.
Není tady
La cheri, já bych tam nela. Kor, kdy u teď to vidí v černých barvách. Mmch, já si to taky nedokáu představit bydlet s tchyňí a to ji mám jinak vcelku ráda..nevím no. Píe, e to mezi váma skončí, kdy tam s ním nepůjde bydlet - no ale takhle to skončí o pár let pozděj. Moje vagrová se teď nastěhovala k přítelovi a u po půl roce je neastná, protoe budoucí tchán a jeho brácha jim lezou do lednice, nebo se rozvalí na posteli jako by nic. Kdy přijede návtěva, tak spí u nich, no mě by asi odvezli..a u se chystá stěhovat pryč
Není tady
Jo no právě...ale včera jsem teda chlapovi vysvětlila polopatě proč tam nechci a jak to vidím otevřela jsem mu na netu pár diskuzí na téma bydlení s tchýní a vypadá to e to konečně pochopil(otázka je na jak dlouho) a e teda postavíme vlastní tak jsem zvědavá...já teda s tchýní taky problém extra nemám ale je to tím e se vidíme minimálně.....
Není tady
La cheri, a musíte nutně stavět, kdy na tom nejste finančně nejlíp? Moná to vyzní oklivě, co teď řeknu - ale nebyla by moná dohoda s maminkou, e by la do meního a vám nechala svůj byt? Abych nebyla patně pochopena - nemyslím vyoupnout ji kamkoli, ale pokusit se najít něco blízko, aby zůstala ve stejném prostředí a nakonec měla klid i ona; taky bych asi nebyla nadená, mít mladé doma furt. Tohle by mohlo být celkem elegantní řeení a i by vylo levněji.
Není tady
no to by nelo ona je sice větinou u přítele ale za pidi byt 1+1 platit měsíčně 7500 s tím e je tu ve rozbité nic nefunguje a město nic neopraví....ono to s těma penězma není tak patné manel vydělá dost ale jeliko nemáme nic naspořeno hypotéka nás nemine navíc manel v bytě u být nechce.... a co si budeme povídat máme jednu netolerantní sousedku které vadí ve bohuel i to e nae dítě celý den nesedí a není zticha....
Není tady
Taky jsem se nechala zviklat, mana chtěl bydlet doma, ty samé řeči jak je tam volný jeden celý byt jak má ve samostatné - tedy kromě vchodu a mana by tam stejně jezdil a snad i přespával má tady dílnu a já bych byla někde sama s dětma. Nu co ukecali nás. Ve darovali manelovi take moje tu není nic. Opravili jsme dolní byt, pak se tam nastěhovali rodiče a my opravili horní byt to e tchýně absolutně nerespektuje nějaké soukromí o tom ádná. Maximálně se urazí a otočí to e ona pro nás jen dobře a my na ni takhle a stejně chodí dál. Sotva se objevím na dvoře u je tam. Vechny mé návtěvy přijde prolustrovat, naposledy dostala mou kamarádku, která u ji zná dobře a to tím e klidně nadzvedla své triko a ukázala jí prsa bez podprdy a se podívá jakou má alergii Kámoka říkala e ji málem omylo. Ptá se kam jdu, kdy přijdu, kontroluje jestli nemám něco nového vytáhnu po třech letech halenku a ona spustí zase sis koupila novou halenku no fakt na mrtvici. Na zahrádce a cokoliv zasadím je to patně. Prádlo mi sbírá jetě vlhké e by mohl přijít dé a pak mi to vlhké zasmrádne to u asi neva, no fakt ůo. Mana se nejdřív staví dolů pro noviny a pokecat s rodiči ne vyleze nahoru. Kdy jedeme nakoupit tak samozřejmě i oni s námi. Opravy domu u nás dávno stály tolik co bychom dali za super nový dům. Nikdy nebudu svou paní. A tak tu spolu ijeme střídavě oblačno u 19let říkám si můe být i hůř.
Jen jednou ji snad dostal vagr, byli u nás na návtěvě a kdy zase přila za námi nahoru řekl jí mamko u jsi tady po osmé já ti to počítám není ti to blbé? No natvala se a odela ale na druhý den u nás byla znovu. Dneska ráno během hodiny jsem ji tu měla 4x Záleí na tobě jak moc umí být tolerantní
Není tady
Ahoj, chodívám sem na to vlákno studijně, jsem u skorotchýně, tak hlavně abych věděla, co nedělat. V jednom domku s mladými natěstí nebydlím. Ale jen jsem vás chtěla ujistit, e bydlení 2 generací je obtíné pro obě strany. Opravdu, kde to jde, raděj kdy je kadý ve vlastním.
Dcera s přítelem bydlí nedaleko, v domě se zahradou. Vrátky se vchází na zahradu a zvoní se a u dveří. Ta bývají zvlá teď v létě otevřená dokořán. Přesto kdykoli tam jdu, zastavím se u otevřených dveří , zazvoním a čekám. Teprve kdy se ozve - jéé mami, to jsi ty, pojď dál, tak vcházím.
Ale přiznávám, někdy je to sloité: Mladí si pořídili těně. Ani předtím nebyli extra uklíziví (ale to já taky ne), ale jak to tam vypadá teď, je hrůza: Podlaha pokrytá rovnoměrně rozkousanými a polorozkousanými věcmi, kostmi, je obtíné proskákat se mezi nimi do obýváku. Před vchodovými dveřmi venku mají kyblík na hovínka, bohuel do něj i prí a svítí, oni to vynáejí tak jednou za pár dní, no prostě - hrozně to smrdí.
Snaím se pokud mono nic nekomentovat, víceméně se drím, jen tu a tam se zmíním - např. : ta hovínka u jsou fakt dost cítit, asi by bylo lepí je vynést častěji...
Zaplapámbu, e k nim fakt chodím jen na návtěvu. Kdybychom ili v jednom domě nebo dokonce bytě, obávám se, e by to asi skřípalo. Hlavně mezi mnou a dcerou, s jejím partnerem vycházím výborně.
Chtěla jsem vám tím tady říct, e i z druhé strany to je někdy obtíné.
Upravil(a) Blossom (13. 7. 2009 15:17)
Blossom napsal(a):
Chtěla jsem vám tím tady říct, e i z druhé strany to je někdy obtíné.
To věřím, taky z toho mám strach protoe je tu předpoklad, e ani my tu nikdy nezůstaneme sami, zatím mě vytáčí řeči tchýně, e kdy něco chce opravit tak to řekne slovy stejně je to vae a jednou tady budou bydlet vae děti. Take jí malujeme, uklízíme, měníme okna, dlabu, árovky, prostě si z nás udělala údrbářskou četu, jsou relativně mladí nic zlého jim nepřeji a myslím, e jetě do mého důchodu tu s námi vydrí, ale mohou si taky přiznat e se to dělá pro ně a ne pro nás. Pro nae děti určitě ne to by jsme v jednom bytě museli bydlet dvě rodiny a s jednou kuchyní a koupelnou by to neklapalo. A u nás je to opačně, kyblík s odpadky z kuchyně zahnívající slupky jsou na denním pořádku prostě je vystrčí za dveře a jí to doma nesmrdí
Není tady
salome, krasnej citat pod carou
dvougeneracne bydlela moje mamka s babickou (celozivotni utlak, oboustrane si nepadli do oka, ale nejak to vydrzeli), ted to "zdedila" moje mamka se svagrovou - moje svagrova ma vse celkem pod kontrolou (az moc). ja uz tam nejezdim ani na navstevy, protoze uz jsem si odvykla, a citim tam "dusno ktere by se dalo krajet". ne ze by neco neklapalo. vsichni se usmivaji, jsou na sebe hodni a vramci zachovani dobrych vztahu se tak strasne snazi ze normalniho cloveka z toho proste slehne kdyz tam prijde. jedine co me mrzi ze to je muj domov - byvaly - proste misto kde jsem se narodila a zila a mam hezke vzpominky na babicku a dedecka, a rada bych tam obcas pobyla alespon na vikend, ale fakt mi to za ty nervy nestoji, mam vzdy pocit ze se udusim, skoda.
Není tady
salome: skoro mam pocit ze pises o me.. akorat ze ja tu ziju "teprve" pet let.. mame dve male deti a zacina mi z toho pekne hrabat ..
az prijdes na to jak z toho ven doufam ze si na me vzpomenes a posles mi to..
za tech 19 let te fakt obdivuju... ja se spis vidim ze jednoho krasneho dne odsud vypadnu.. s manzelem nebo bez.. takhle se zit neda alespon ja to neumim
Není tady
Tak zase tohle věčné téma oupnu trochu nahoru...
Salome, fakt Tě obdivuju, e jsi to tak dlouho vydrela. Klobouk dolů!!!
Hope, dr se a hodně sil.
Já to mám jiný, ale vlastně úplně stejný. My s manelem koupily barák a pak si sem jeho rodiče nastěhovali u bych to v ivotě neudělala a myslím, e ani jedna strana ne!!!
Vztahy byli výborný, ne jsme spolu začali bydlet.
Teď se na VLASTNÍ zahradě bojím jen vymyslet co kam zasadit. Prostě nemám anci, oni si to udělali k obrazu svému a já "můu" jen stále sekat zahradu. Jen pro zajímavost, letos ji tchán posekal jednou a zbytek neustále já se synem za zády...
Taky bych bydlela nejdradi jinde, ale bohuel na barák je hypotéka, take asi těko!!! Asi budu následovat Salome
Není tady
tak si drme holky vzájemně palce!!a odeleme ty nae tchýnáky .... za ty vymezený hranice,který se snaíme celý čas tvořit.
Není tady
Bety napsal(a):
1. Na dveře kouli. A to myslím doslova a váně, bez jakékoliv legrace.
2. Naučit se odmítat
3. Začít studovat vekeré moné materiály o Alzheimeru a stařecké demenci.
Ad 1 - sestře to mladý udělali, vagr to nevydejchal, ségra přila na to, e to zas a tak patné není, akorát ji tvalo, e ona si zamknout nemůe, kdy nechce, aby se ji tam navezli. Dát tam petlici z jejich strany (ze strany sestry) jaksi odmítla, nevím já bych to udělala. Oni holt ty starí musí být rozumnějí a nechat si leccos líbit.
Není tady
Nala jsem náhodou tyto stránky a pokusím se napsat svůj příběh-moná někomu pomůe při rozhodování-bydlet s rodiči,či ne.Po svatbě jsme se nastěhovali k manelovým rodičů,kde jme si upravili velký pokoj v přízemí na garsonku.Zbytek přízemí obývali rodiče,1pokoj v patře vagrová se vagrem a dítětem a 2pokoj druhá vagrová se dvěma dětmi.Obě měli od rodičů dostat byt a rodiče si chtěli opravit chalupu k celoročnímu obývání a dům prý bude ná a my si ho opravíme.Nesouhlasila jsem,chtěla jsem abychom od začátku byli někde sami, ale nakonec jsem ustoupila-pro manela to byl domov a měl tu spoustu plánů.vagrové se časem odstěhovaly, ale velmi často dodnes rodiče navtěvují a jejich děti tu u babičky trávily prázdniny,víkendy a vechen volný čas.Sice u babičky, ale pohybovaly se samozřejmě vude.Rodiče manelovi připsali půl domu a my si nabrali půjček a začali jsme s úpravami.Postupně se nám narodili 3děti a spousta práce kolem nich,zahrady,stavby nám zabrala vechen volný čas.Manelovi rodiče nějak přestali mluvit o tom,e se odstěhují a zůstali bydlet v přízemí a my v patře.Protoe jsme netuili,e to tak dopadne,nějak jsme si nestanovili od začátku ádná pravidla,mantinely nebo reim jak by to souití s rodiči mělo fungovat.Ve, co jsme na domě opravili a přistavěli jsme dělali sami a za své peníze-přece to bude nae.Nutno podotknout,e vechny změny na domě jsme si museli obhájit, vydupat,prosadit pokud se nám to vůbec podařilo,protoe o tom jak to bude vypadat jsme měli my i rodiče různé představy. Prostě vdy měli poslední slovo.U tehdy jsem si tu nepřipadala jako doma.Nikdy jsem neměla ádné soukromí,prosazování vlastních názorů a nápadů mi bralo moc sil.Celý ivot jsem tu pod drobnohledem celé manelovi rodiny.Vichni vědí a vidí a hodnotí co právě dělám,jak to dělám,proč to dělám,proč věím prádlo tak,proč tady záhon se zeleninou,proč plovoučka a ne parkety,jak by se měly moje děti chovat,co by měly jíst atd.atd.Často je celkem zvbytečné si dělat s něčím starost,protoe to někdo z nich za nás vyřeí líp.Větina hádek s manelem vdy byla kvůli někomu z rodiny.tve mě poslouchat opilé řeči tchána, kdy má své dny,on si to sice zítra nepamatuje,ale ve mě to zůstane do smrti.tve mě,e vagrovky a jejich děti mají od ,,naeho"domu klíč a pohybují se tu kdy chcou.Ano chápu,přili za babičkou,nakouknou na zahrádku na dvůr ,k nám a já musím mít furt úsměv na rtu i kdy se mi to zrovna nehodí jinak,,je zas nějaká nafrněná" atd.atd.Taky vím,e i manel je často jako mezi dvěma mlýnskými koly.A tak se pořád nějak přizpůsobuji,ustupuji a chápu pro klid v rodině a mám pocit,e vůbec neiju svůj ivot.Aby toho nebylo málo,před 4lety mael onemocněl a zůstal v invalidním důchodu.Za tu dobu se z něho stal úplně jiný člověk.Je arogantní,výbuný,nevrlý,vichni kolem dělají vechno patně,je bez elánu a u nic neplánuje a pořád ho něco bolí.I kdy chápu,e má problémy,e to není jednoduché,ale myslíme ivot jde dál.Určitě by zvládl domácí práce,práce na zahradě, drobné opravy a ůpravy kolem domku, samozřejmě svým tempem a dle jeho moností kdyby chtěl.Člověk přece musí něco dělat,aby měl z něčeho radost pro sebe nebo pro děti.Prostě být něčím uitečný,tohle sice nezvládnu ale tohle třeba jo,bohuel mám z něho dojem e nemá potřebu,e mu tento stav začal vyhovovat.Já se postarám o děti,zahradu, domácnost.On domácí práce neuznává.Kdy odejdu do práce a nestihnu mu uvařit,tchýně mu jídlo přinese a pod nos a jetě mu poradí atĄsi jde po obědě lehnout,e větinou vstává kolem jedenácté vadí samozřejmě jenom mě.Tchýně taky udělá spoustu věcí za něj. Kdy namítnu,e by se měl snait on jsem patná a nevděčná, protoe ona to myslí dobře a manel ji přikyvuje.Ale já jsem si nevzala ji!Před rokem jsme poádali rodiče,aby domek na nás přepsaly celý/dnes má desetkrát větí hodnotu ne kdy jme začali/,no a pokud manel nebude vydělávat a zůstane v důchodu nebudeme schopni kdyby se s nimi něco stalo podle zákona vyplatit jeho sourozence.Budeme nuceni vechno co jsme tu 20let budovali nakonec prodat a kdy to rozdělíme budeme mít stěí na byt.Moje argumentace rodiče velmi rozezlila,protoe nechápou jak já si tam dovoluji nárokovat nějaký podíl a závěr byl,e ani mě ani manelovi se nic přepisovat nebude.Manelovi jsem řekla,e do tohoto domu u nedám ani korunu. Půjčku samozřejmě musím platit dál a není to vůbec jednoduché k tomu udret děti na kole i kdy mám zaměstnání i přivýdělek.Mylně jsem se domnívala,e kdy se na domě nebude nic dělat bude to někomu vadit, protoe mě je do pláče kdy na dvoře leí spousta stavebního materiálu za které jsme dali tisíce.Opak je pravdou.Manel si lebedí ve své nemoci a nic neřeí, rodiče jsou rádi, e se nic neděje protoe jakékoli změny a poyb na domě jim vdy vadily.Tchýně,protoe si s tchánem roky nerozumí upnula se na vnuky a podstrojuje jim i manelovi různé speciality z teplé i studené kuchyně na co já nemám čas,protoe jsem od rána do večera v práci a jsem je na ty ,,rychlovky".Můj i děti jsou s ní víc ne se mnou a já se často nestačím divit jaké mají názory.Nikdy mě nenapadlo,e se budu těit do práce a domů se budu vracet s podivným vnitřním třesem co zas bude.Děti mají raději babičku,protoe u ní se maou rohlíčky másilkem samy,nic si tam po sobě nemusí uklidit,sničím nemusí pomáhat, jen já pořád s něčím otravuju.Vechno tu na mne padá celý barák v duchu proklínám,nemám jistotu bydlení,zaměstnání,spokojeného manelství,nemám svobodu ani soukromí,plácám se v depkách a nevím co dál.
Není tady
Vandi , fu, co na to říct, vůbec ti tu situaci v tomhle stavu nezávidím..
..já nevím, my ted dorekonstruovali a bydlíme s tchýní nad hlavou .... a pokud nechci (a já nechci ) tak ji prostě nevidím jak je týden dlouhý..!!!
Není tady
Vando to je straný ivot... je mi úplně smutno kdy to čtu, jak ti asi musí být kdy to ije!
Není tady
vando a co se odstěhovat ? tahle situace přece nemůe být dlouhodobě únosná ..
Není tady
Jak byli moji rodiče osvícení, kdy u před 30 lety tvrdili, e mladí nemají ít se starými! e to nikdy nedělá dobrotu. Kdy mi tchýně kdysi nabídla bydlení u nich, můj táta mi to rozmluvil - natěstí (přestoe tchýně byla hodná enská). Navíc jsem já sama neměla o takové bydlení zájem. Určitě je lepí spolehnout se jen na svoje výdělky a úspory, ne počítat s tím, e "jednou to bude nae". Mnozí mladí taky počítají s pomocí prarodičů při hlídání vnoučků, e a pak se diví, kdy se poměry změní, kdy zjiují, e je "něco za něco".
Vando, asi se bude muset něčeho vzdát, abys měla klid. Přece tomu domu neobětuje dui. No a nebo to jetě chvíli nech běet, ádná kae se nejí tak horká. Třeba máte jen patné období. Drím palce.
Není tady
misha88: a bydlíme s tchýní nad hlavou .... a pokud nechci (a já nechci ) tak ji prostě nevidím
To je tak krásné... Ale její střecha se Ti hodila, viď .
Upravil(a) Tercila (15. 11. 2009 0:41)
Není tady
Tercila napsal(a):
Jak byli moji rodiče osvícení, kdy u před 30 lety tvrdili, e mladí nemají ít se starými! e to nikdy nedělá dobrotu. Kdy mi tchýně kdysi nabídla bydlení u nich, můj táta mi to rozmluvil - natěstí (přestoe tchýně byla hodná enská). Navíc jsem já sama neměla o takové bydlení zájem. Určitě je lepí spolehnout se jen na svoje výdělky a úspory, ne počítat s tím, e "jednou to bude nae". Mnozí mladí taky počítají s pomocí prarodičů při hlídání vnoučků, e a pak se diví, kdy se poměry změní, kdy zjiují, e je "něco za něco".
Vando, asi se bude muset něčeho vzdát, abys měla klid. Přece tomu domu neobětuje dui. No a nebo to jetě chvíli nech běet, ádná kae se nejí tak horká. Třeba máte jen patné období. Drím palce.
Tercilo, nemůu uvěřit, e tohle pípe ty. proč tolik zloby, co tě ere ? ok, tak tys teda la do svýho, ale proč jsi protivná, kdy to tak někdo nemá ? dřív to nebývalo nic výjmečnýho, stavěly se i dvogenerační baráky, mladí bydlívali se starejma. e to nedělá dobrotu - větinou - je jedna věc, druhá tvoje nesmyslná reakce. kdyby tohle napsal kdokoliv jinej, ani bych nepípla, ale u tebe mě tohle překvapilo. blbej den, nebo tě něco sejří ?
Upravil(a) PPavlaa (15. 11. 2009 10:11)
Není tady
Jéééjda, Pavli, kdee - culila jsem se tu a troku porejpla. Je to takhle v mnoha případech - kdyby si mladí měli sehnat někde svoje bydlení od základu, stálo by je to peněz a námahy daleko víc, ne kdy se usídlí u rodičů. A pak přichází (u mnoha) období, kdy pozapomínají, e jim rodiče pomohli, a začnou na rodičích či "tchánovcích" vidět chybky. Kdybych Ti měla vyprávět....
Kdepak zloba, Pavli - to je, prosím, ze ivota . Čím sammoazřejmě absolutně netvrdím, e to musí být zdejí případ.
Ostatně k mishe - proč někdo (zřejmě rád) bydlí v domě někoho, koho NECHCE vidět - nad tím ses nezamyslela?
Není tady
Tercila napsal(a):
To je tak krásné... Ale její střecha se Ti hodila, viď .
No nevím zda by dva edesátníci potřebovali 7+1...ale je to prostě dvougenerační barák, místo tu bylo, sice hrozný, ale po rekonstukci kompletní super...prachy na hypotéku na stavbu nového nebyly a nejsou, tak jsme li do toho...no...i se vema rizikama bydlení s rodiči ne mými),... dá se to...oko je potřeba někde zamhouřit, to určo, ale na obou straných určitě!!
Ano, Terci, střecha nad hlavou se mi líbila...ale ona sem přila před 35lety stejně jako já...čili byl to dům tchánových rodičů!!
Upravil(a) misha88 (15. 11. 2009 11:04)
Není tady