27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Nápodobně,dobrou
REŇAS napsal(a):
...Kdyby dnes se nevymlouval a pak mi nezačal přímo lhát do očí..schytal by 1 den zaracha maximálně dva a bylo by.. Ale takhle,kdy jsme u asi před 2 měsíci měli sním hovor,e podvůdky a lhaní trpět nebudeme,e to pak bude mít daleko horí následky,(stejně jako minule)tak to dnes schytal tuplovaně a má zatrený svůj koníček-vlaky,internet,jízdní řády,knihy,mainky na pěkně dlouho a to syn ví,e já vydrím a nepolevím a kdy je to na 2 měsíce,tak to platí..
Promiň, já jsem z tohoto nějak usoudila, e bude mít domácí vězení dva měsíce, tak proto jsem to pak napsala, ale on to byl asi jen příklad "co kdyby" viď.
U nevím, co bych ti po radách vech zkuených maminek poradila, ale myslím, e kdy je syn tak chytrý a navíc má svůj ivotní cíl, tak to s ním určo nakonec dobře dopadne:)
Není tady
-----------------
Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 19:01)
Renas, nakonec jsi vlastně sama shrnula to nejdůleitějí.
Jen uvedu příklad - kdy synátor zase něco provede - třeba rozbije okno, a bude lhát e to okno nerozbil, ty mu klidně vme do tváře, e to ví, e le. V té chvíli chtěj po něm spí vyjádření, co teda udělá, kdy máte rozbité okno. Přejdi to lhaní. Důleitějí pak bude to řeení problému. Taky se naučí, e kadá chyba se dá napravit. e za ni nemusí následovat jen trest.
CHce mít ze syna zdravého dospělého. Tvé mylenky chápu, ale on teď ten dospělý není. Je v pubertě a vechno vidí černobíle. Prostě se zasekne, kdy bude ohroovat jeho já. To s chováním dospělého nemá moc společného. Kdyby se vůči své "blbé matce" nezačal takhle vymezovat, v ivotě by své milující rodiče neopustil, a to by teprve byl mazec
Myslím, e vechno zvládne. Matějčka asi neseene, ale jde určitě půjčit v knihovně, tu kníku by měl mít i dobrý výchovný poradce a není takový problém z ní vykopírovat těch pár stran, které se týkají tvého problému se synem.
Není tady
-----------------------
Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 19:00)
Reňas, já si myslim, e to byl super přístup - přesně podle Pavli.
Jsem si vzpoměla, e mi pak dcera i řikala, e prostě dřív mluví ne jí dojdou následky - no a pak u nemá odvahu přiznat se ke li...
Není tady
Reňas, a kdy to VÍ, e to bylo jinak... nestačí Ti to, e ví pravdu, je nutné aby se syn přiznal?
Vdy je naprosto jasné, e byl v blátě... musí to říkat?
Mně spí připadá, jako e za "přiznání" mu hrozí větí trest ne za "lhaní", jinak by se nebál mluvit pravdu... nějaký důvod k tomu lhaní asi má - to neznamená e to schvaluju, ale kdy by vdycky kdy řekne pravdu to pro něj bylo v pohodě (i kdy by něco provedl), tak by tu pravdu říkal, ne?
Chtělo by to zařídit, aby pro něj bylo příjemnějí kdy řekne pravdu, i kdy to bude pro Tebe nepříjemný (něco rozbil, někoho zmlátil atd.), ne kdy bude lhát.
Pak pokud si bude moct vybrat - říct pravdu a máma bude v pohodě, i kdy jsem něco provedl - a lhát a máma bude nasraná, i kdy jsem provedl to samý - tak si určitě vybere tu pravdu.
Je to můj názor, myslím e takhle to nefunguje jenom mezi rodiči a dětmi, ale mezi lidmi obecně. Proč se třeba zločinci nepřiznají? Protoe kdy se přiznají, tak je odsoudí, kdy se nepřiznají, mají anci, e se vylou (v naem právním systému).
Čím v ádném případě tohle nechci srovnávat s Tvojí situací :-) Jenom pro ilustraci jak si myslím, e to v komunikaci mezi lidmi funguje.
Kdy by např. partner byl natvanej kvůli něčemu co dělám a jemu se to nelíbí, tak kdybych to udělala, asi bych taky zapírala (pokud by se nejednalo o nějakou závanou záleitost - ale v drobnostech, např. jestli jsem plasty vyhodila do tříděného odpadu a já nevyhodila - klidně bych zalhala). Ty ne?
Není tady
Mně se dětičky moc nevyvedli, ale s tím jsem se smířila.Jediná věc na které mi záleí a v které jsem jim naprosto věřila bylo, e kdy mají za úkol vyvenčit psy, kdy jsem v práci , e v tom by mně nedokázali podvádět, jeliko se jedná o ivé tvory. Tak včera se stalo, přehazovali si venčení, jak horkou bramboru, a se na to vy.... úplně.
Myslím, e to byla ta pověstná poslední kapka v naem vztahu. Končím a at u si dělají co chtějí.
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Mně spí připadá, jako e za "přiznání" mu hrozí větí trest ne za "lhaní", jinak by se nebál mluvit pravdu... nějaký důvod k tomu lhaní asi má - to neznamená e to schvaluju, ale kdy by vdycky kdy řekne pravdu to pro něj bylo v pohodě (i kdy by něco provedl), tak by tu pravdu říkal, ne?
Marti - tak tohle nefunguje, stačí i jen odloení trestu...
tohle opravdu záleí na tom, proč le... pokud si třeba připadá "nedokonalej" tak le i sám sobě a pak nemůe přiznat svou chybu - tohle i z vlastní zkuenosti, jsem měla nastaveno, e já prostě chyby dělat nemůu - take bych jí nepřiznala taky... (se pak divim, e se to vechno vystupňovalo u dcery...)
Není tady
Reňas, tebe skutečně rozhodí jedny boty od bláta? Snad si nemyslí, e kdy tam půjdou ostatní tak on bude tie zírat z povzdálí a radovat se z toho jako mamince udělá radost, kdy se neumae. Tak si je umyje a bude klid. Kali na prkotiny a uívej si ivota A vůbec, léto za chvíli skončí a sandlály u nebude potřeboat
.
Není tady
----------------------------
Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 19:00)
----------------------
Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 18:59)
Reni, kdy nejde o ivot, tak jde o h....o . V oklivých botech bude chodit on a ne ty a přítě (moná ) si to uvědomí. Potřebuje vlastní zkuenost, kdy mu bude do hlavy troubit, e jestlie vleze v některých botech do bahna tak je zničí, neuvěří ti to.
Není tady
------------
Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 18:59)
--------------------------
Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 19:07)
REŇAS napsal(a):
Ivi,já nevím,o co u vás jde,e říká,e se nevyvedli.. Já,si myslím,e to nebude,tak horké,moná mají také jen "své období"..a zase se sklidní a Tobě se jednou vrátí,ve co jsi do nich vloila..
U nás doma se také hádají,kdo to či ono udělal,čí je to "bordel" a a to udělá ten druhý... Já vím,e s ivým tvorem je to něco jiného,je to skoro,jako by ses ty třeba vykalala na ně (děti)a taky se nestarala,soudím i kdy psy nemáme. Ale já myslím,e jen byli líní,nechtělo se jim,ani jednomu,tak si to přehazovali..no a neustoupil,ani jeden,no a tak,by mě zajímalo,cos udělala? Jak si to s něma vyřeila? Jen by mě to zajímalo. Kadopádně děkuji i za tvůj příspěvek,aspoň vidím,e nejsem sama,komu z těch dítek je někdy na
Nejdrive jsme s manelem seřvali starího, který si to vzal na starost , ale pak jsme zjistili, e nestíhal , tak poadal mladího, aby to vzal za něj, a ten se na to vybodl. poslal mi pak omluvnou sms , ale domu přiel a kdy jsem byla jednou nohou v posteli, take u jsem s ním nebavila.
Není tady
Jája napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
Marti - tak tohle nefunguje, stačí i jen odloení trestu...
tohle opravdu záleí na tom, proč le... pokud si třeba připadá "nedokonalej" tak le i sám sobě a pak nemůe přiznat svou chybu - tohle i z vlastní zkuenosti, jsem měla nastaveno, e já prostě chyby dělat nemůu - take bych jí nepřiznala taky... (se pak divim, e se to vechno vystupňovalo u dcery...)
Řekla bych, e Martinka má pravdu. Pokud si připadá "nedokonalej", tak tomu se ani nedivím, protoe jeho mamka to v něm pěstuje. Já myslím, e to je fakt koda. Musím říct, e mi ho je líto, jak to tady čtu. Vdy je to jedničkář, má fajn koníčka, bez řečí uklidí - to není kluk, to je anděl! A navíc je to jetě malej kluk. Podepisuju se pod: kdy nejde o ivot, jde o h***o.
Není tady
Renas - věřím e tyhle denodenní starosti jsou děsně ubíjející. Ty se fakt snaí. Ale - já osobně bych trvala na tom, co jsem řekla prvně. Tu důslednost bys neměla podceňovat. Synovi se ulevilo, protoe ho nic neohroovalo. Tohle bylo fakt dobře a po moment, kdys ty boty vyčistila sama. Ví, tou nápravou chyb se učí, e nemusí být dokonalý, ale pak si nese následky do ivota. Přesně to, čeho chce dosáhnout. Take ne bych se začla čertit nad nápravou, rozmyslela bych, co je a co není schopen udělat.
Kdybych měla tohodle kluka doma a řekla, e krouek nebude, asi bych mudala anci si na něj přispět. Stanovila bych práce a cenník, spočítala si, e by mohl dát třetinu a polovinu peněz z kasičky a dala bych mu anci. Snaila bych se to zařídit tak, aby krouek mohl.
Myslím si, e na tom nejsi zle. jsi podle mě jen unavená a potřebovala bys dovču od dětí. Drím ti pěsti. neboj v se v dobré obrátí za osm, devět, deset let bude dospělý a tvůj vliv nulový
Není tady
Starí syn (9,5 roku) taky někdy le. Například jedeme autem a já se ptám, Ty sis poukl? Vdycky s vánou tváří řekne, e ne, a to i v případě, e jsme v autě sami dva. Bude tvrdit, e to je zvenku. Taky jsem se ho snaila donutit, aby se "přiznal", jestli si uvědomuje, e le. Pak mi dolo, e to je naprostá hloupost, ho takhle vyslýchat. Má asi svoje důvody, proč neřekne rovnou pravdu. Hysterické výstupy kvůli tomu dělat nebudu. To jsem udělala jen jednou a do dneka se za to stydím. Vyskakovalo nám splachovadlo na záchodě (takovej ten čudlík) a pravidelně končilo někde na zemi. Pak jsem ho jednou nemohla najít a ptala jsem se syna, jestli ho neviděl. Nesměle z něj vylezlo, e ho spláchl do záchodu. Začala jsem ječet, e kdy to splachovadlo skočilo do záchodu, měl mě zavolat a ne ho tam spláchnout a jetě to zatajit. Mám dojem, e jsem mu i plácla na pr..., natvaná jsem teda byla pořádně - ale hlavně jsem chudáka nenechala domluvit. Za několik dní se odváil mi říct, e to splachovadlo tam skočilo, zrovna v momentě kdy spláchnul... Dost mě to zdrtilo, od tý doby ctím důsledně presumpci neviny.
Mení nele, jen z něho některý věci "lezou" pomaleji. Ale vytáhnout se to nakonec dá.
Není tady
:-----------------------
Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 19:06)
-------------------------
Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 19:06)
REŇAS napsal(a):
A pro Ivču,no tak vidí,e to nebude,tak strané. Syn ti pole omluvnou sms,tak si to asi i uvědomí,e udělal chybu. Tak to ná syn,kdy něco přeene,hlavně vůči mně třeba, ..tak toho se nedočkám nikdy,nějaké omluvy-stačilo by promiň mami. To spí ta mladí,přijde a omluví se,někdy. Ale,tak soudím,e tvůj syn je starí ne ten můj,tak k tomu třeba teprve ná syn jetě dospěje,k té vyzrálosti a přijmutí zodpovědnosti,jak psala Pavla.
To je sice hezky , ale tem psum to moc nepomuze. Kdyby se jednalo o cokoliv jineho , treba , ze zapomnel nakoupit, tak to beru a timhle mne fakt dostal, vi ze to je vec na ktere mi zalezi ze vseho nejvic . Ted se budu pokazde stresovat v praci , jestli se na ne vykaslal nebo nevykaslal.
Není tady
Renčo nechci dělat reklamu, ale jak jsi mluvila o těch sandálích, máme u nás skvělého výrobce nezničitelných hezkých (a hlavně funkčních, u nás je nosí vichni horolezci, turisti, cyklisti atd.). Samozřejmě je vyrábějí i jinde (ale řekla bych, e tady jsou snad nejlevnějí a navíc nemají ádné serepetičky, které by se daly zničit) a vypadají takto:
http://obuv.vyrobce.cz/horolezecke-paskace.php
Syn je rozhodně nezničí dřív ne z nich vyroste (osobně je mám teď taky od bláta, protoe se mi je nechtělo osprchovat - opravdu, stačí je hodit do vany a postříkat vodou), jetě si můe vybrat jakou barvu chce. Pak se nebude muset bát ho v nich pustit kamkoli, navíc se nesklouzne a neublíí si atd.) Proč kupovat 12 letému klukovi drahé koené sandály?
Jinak s potěením si čtu vývoj u vás doma a přijde mi, e brzo budete vichni mnohem spokojenějí
Není tady
REŇAS napsal(a):
Dík april,já vím.
![]()
On darebák,ale právě zkuenosti s botama má,jedny a né jen jedny,ale prostě ty poslední zničil,právě kombinace bahno-potok a nevím,co jetě sněma dělal,byli i roztrené,pak se rozlepili a celé byli na h....,měl je měsíc a je mu to umafuk. Tak jako nový mobil,co se mu na něj sloila celá rodina ke kulatým narozkám,tak dlouho tam zadával kody nebo piny či co..a my jsme ho varovali,a´t to nedělá,protoe u jednou mu musel mana odblokovávat mobil..přes operátora,no co myslíte,e se stalo znova do toho,tak rýpal a nedal tomu pokoj ani na nae upozornění,a si ten mobil a číslo úplně zablokoval a u nefunguje.. Kdy jsme to u operátora zji´tovali,řekl,e u se stím nedá nic dělat,e jeho číslo úplně zablokovali-zruili,nebo tak nějak,e do toho vrtal několikrát, no a e si musí koupit novou-simku (a také,kredit,e,aby mohl psát sms..a tak.) No,dostává kapesné od babičky,ale mobil nefungující leí doma a ho to vůbec n.....,neetří si na simku a kredit.. i přesto,e i v jeho třídě spoluáci,mají mobil a on teď né,no to je na..
No jdu se kouknout i jinam na babinet a vůbec se hodit do klidu,protoe bych se z něj musela zbláznit..
Úplně ho vidím, jak zapomene pin, zkusí to jednou, dvakrát, zaváhá jestli to nemá říct, pak si vzpomene, e jste mu jasně říkali co s tím nemá dělat a e u tatínek musel jednou volat operátorovi, zoufale zkusí pin potřetí, pak to chce puk, no to zkusí asi tak 20x s čím dál tím větími obavami, samozřejmě to netrefí a musí stejně s pravdou ven. No jene to měl přece zakázané to dělat, tak určitě radi tvrdil, e neví jak se to stalo. Pak přejde bouře a protoe je flegmatik a jsou prázdniny, tak ho momentálně ta simka zas tak netrápí. No co, aspoň zatím uetříte za kredit:o)
Není tady
REŇAS napsal(a):
A troku mě mrzí,kdy mi tu někdo,napíe,třeba jako bloncka,e je jí ho fakt líto,a e pěstuji v něm,e je nedokonalej,usuzuje z toho,e přeháním výchovu? Bloncka to vidí jen ze svého pohledu,ale já také chválím,povzbuzuji,biju se za něj hlava nehlava,ví,e se má ozvat,kdyby se mu cokoliv dělo,kdy ho jednou někdo otravoval a chovali se i násilně,hned se lo to řeit a biju se za něj hlava nehlava,take takové má u nás řehole,jak si někdo myslí,to se mně fakt dotýká,ne,e bych se urazila,ale bolí to,lehce jde někoho někam zakatulkovat,ale beru je to její názor,no moná kdyby nás přímo znala,nebo naeho synátora,tak by viděla,e a na pár naich rozepří,je ten kluk naprosto v pohodě a svůj,on má toti tak trochu v povaze,e nic moc neřeí..a ije si svůj svět. Já jsem natvaná,polykám pomalu slzy a on za pár minut dorazí a komunikuje semnou,jakoby o nic nelo. Dík Pavli,e díky tobě jsem to zkusila i jinak..uvidíme,jak moc mě ;)bude zase zkouet..
PS:upravuji,to trochu víc,,dnes mi není nejlíp,tak to tu plácám..
Reňas, díky, e ses neurazila. Nechtěla jsem se Tě dotknout. Má pravdu, vidím to asi moc jednostranně, ale hlavně to vidím zvenku. A taky jsem asi jiná povaha ne Ty, i v jiné rodinné situaci. V ádném případě jsem nechtěla napsat, e jsi patná matka nebo něco podobného. Určitě dělá jen to, co povauje za nejlepí. Ale pořád si nemyslím, e to "lhaní" je pubertou. Můu se na něco zeptat? Jak se k tomu lhaní staví manel? Jenom přihlíí, jak Ty řeí se synem, e lhal? Zasahuje do toho nějak? Nechá někdy rozhodnutí o trestu jen na něm?
Není tady