Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#51 17. 8. 2008 23:40

REŇAS
Host

Re: Puberák a lhaní..

smile Nápodobně,dobrou sova

#52 18. 8. 2008 18:02

henrietta
♥♥♥♥---

REŇAS napsal(a):

neutral ...Kdyby dnes se nevymlouval a pak mi nezačal přímo lhát do očí..schytal by 1 den zaracha maximálně dva a bylo by.. Ale takhle,kdy jsme už asi před 2 měsíci měli sním hovor,že podvůdky a lhaní trpět nebudeme,že to pak bude mít daleko horší následky,(stejně jako minule)tak to dnes schytal tuplovaně a má zatržený svůj koníček-vlaky,internet,jízdní řády,knihy,mašinky na pěkně dlouho a to syn ví,že já vydržím a nepolevím a když je to na 2 měsíce,tak to platí..

Promiň, já jsem z tohoto nějak usoudila, že bude mít domácí vězení dva měsíce, tak proto jsem to pak napsala, ale on to byl asi jen příklad "co kdyby" viď.

Už nevím, co bych ti po radách všech zkušených maminek poradila, ale myslím, že když je syn tak chytrý a navíc má svůj životní cíl, tak to s ním určo nakonec dobře dopadne:)

Není tady

#53 18. 8. 2008 21:20

REŇAS
Host

-----------------

Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 19:01)

#54 18. 8. 2008 21:58

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Renas, nakonec jsi vlastně sama shrnula to nejdůležitější.

Jen uvedu příklad -  když synátor zase něco provede - třeba rozbije okno, a bude lhát že to okno nerozbil, ty mu klidně vme do tváře, že to víš, že lže. V té chvíli chtěj po něm spíš vyjádření, co teda udělá, když máte rozbité okno. Přejdi to lhaní.  Důležitější pak bude to řešení problému. Taky se naučí, že každá chyba se dá napravit. Že za ni nemusí následovat jen trest.

CHceš mít ze syna zdravého dospělého. Tvé myšlenky chápu, ale on teď ten dospělý není. Je v pubertě a všechno vidí černobíle. Prostě se zasekne, když budeš ohrožovat jeho já. To s chováním dospělého nemá moc společného. Kdyby se vůči své "blbé matce" nezačal takhle vymezovat, v životě by své milující rodiče neopustil, a to by teprve byl mazec big_smilebig_smilebig_smile

Myslím, že všechno zvládneš. Matějčka asi neseženeš, ale jde určitě půjčit v knihovně, tu knížku by měl mít i dobrý výchovný poradce a není takový problém z ní vykopírovat těch pár stran, které se týkají tvého problému se synem.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#55 19. 8. 2008 9:38

REŇAS
Host

-----------------------

Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 19:00)

#56 19. 8. 2008 9:43

Jája
♥♥♥♥♥♥♥

Reňas, já si myslim, že to byl super přístup - přesně podle Pavli.
Jsem si vzpoměla, že mi pak dcera i řikala, že prostě dřív mluví než jí dojdou následky - no a pak už nemá odvahu přiznat se ke lži...

Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné.

Jediné hranice, které nás mohou nějakým způsobem omezovat, jsou uvnitř nás, uvnitř naší mysli.

Není tady

#57 19. 8. 2008 9:52

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Reňas, a když to V͊, že to bylo jinak... nestačí Ti to, že víš pravdu, je nutné aby se syn přiznal?
Vždy je naprosto jasné, že byl v blátě... musí to říkat?

Mně spíš připadá, jako že za "přiznání" mu hrozí větší trest než za "lhaní", jinak by se nebál mluvit pravdu... nějaký důvod k tomu lhaní asi má - to neznamená že to schvaluju, ale když by vždycky když řekne pravdu to pro něj bylo v pohodě (i když by něco provedl), tak by tu pravdu říkal, ne?

Chtělo by to zařídit, aby pro něj bylo příjemnější když řekne pravdu, i když to bude pro Tebe nepříjemný (něco rozbil, někoho zmlátil atd.), než když bude lhát.

Pak pokud si bude moct vybrat - říct pravdu a máma bude v pohodě, i když jsem něco provedl - a lhát a máma bude nasraná, i když jsem provedl to samý - tak si určitě vybere tu pravdu.

Je to můj názor, myslím že takhle to nefunguje jenom mezi rodiči a dětmi, ale mezi lidmi obecně. Proč se třeba zločinci nepřiznají? Protože když se přiznají, tak je odsoudí, když se nepřiznají, mají šanci, že se vylžou (v našem právním systému).
Čímž v žádném případě tohle nechci srovnávat s Tvojí situací :-) Jenom pro ilustraci jak si myslím, že to v komunikaci mezi lidmi funguje.

Když by např. partner byl naštvanej kvůli něčemu co dělám a jemu se to nelíbí, tak kdybych to udělala, asi bych taky zapírala (pokud by se nejednalo o nějakou závažnou záležitost - ale v drobnostech, např. jestli jsem plasty vyhodila do tříděného odpadu a já nevyhodila - klidně bych zalhala). Ty ne?

Není tady

#58 19. 8. 2008 13:07

Ivana*M
♥♥♥♥♥♥-
Web

Mně se dětičky moc nevyvedli, ale s tím jsem se smířila.Jediná věc na které mi záleží a v které jsem jim naprosto věřila bylo, že když mají za úkol vyvenčit psy, když jsem v práci , že v tom by mně nedokázali podvádět, jelikož se jedná o živé tvory. Tak včera se stalo, přehazovali si venčení, jak horkou bramboru, až se na to vy.... úplně.
Myslím, že  to byla ta pověstná poslední kapka v našem vztahu. Končím a at už si dělají co chtějí.

Není tady

#59 19. 8. 2008 13:39

Jája
♥♥♥♥♥♥♥

Martinka1 napsal(a):

Mně spíš připadá, jako že za "přiznání" mu hrozí větší trest než za "lhaní", jinak by se nebál mluvit pravdu... nějaký důvod k tomu lhaní asi má - to neznamená že to schvaluju, ale když by vždycky když řekne pravdu to pro něj bylo v pohodě (i když by něco provedl), tak by tu pravdu říkal, ne?

Marti - tak tohle nefunguje, stačí i jen odložení trestu...
tohle opravdu záleží na tom, proč lže... pokud si třeba připadá "nedokonalej" tak lže i sám sobě a pak nemůže přiznat svou chybu - tohle i z vlastní zkušenosti, jsem měla nastaveno, že já prostě chyby dělat nemůžu - takže bych jí nepřiznala taky... (se pak divim, že se to všechno vystupňovalo u dcery...)

Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné.

Jediné hranice, které nás mohou nějakým způsobem omezovat, jsou uvnitř nás, uvnitř naší mysli.

Není tady

#60 19. 8. 2008 15:52

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Reňas, tebe skutečně rozhodí jedny boty od bláta? Snad si nemyslíš, že když tam půjdou ostatní tak on bude tiše zírat z  povzdálí a radovat se z toho jako mamince udělá radost, když se neumaže.  Tak si je umyje a bude klid. Kašli na prkotiny a užívej si života stolt A vůbec, léto za chvíli skončí a sandlály už nebude potřeboat vissla .

Není tady

#61 19. 8. 2008 17:08

REŇAS
Host

----------------------------

Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 19:00)

#62 19. 8. 2008 17:18

REŇAS
Host

----------------------

Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 18:59)

#63 19. 8. 2008 17:52

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Reni, když nejde o život, tak jde o h....o . V ošklivých botech bude chodit on a ne ty a příště (možná ) si to uvědomí. Potřebuje vlastní zkušenost, když  mu budeš do hlavy troubit, že jestliže vleze v některých botech do bahna tak je zničí, neuvěří ti to.

Není tady

#64 19. 8. 2008 18:02

REŇAS
Host

------------

Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 18:59)

#65 19. 8. 2008 18:19

REŇAS
Host

--------------------------

Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 19:07)

#66 19. 8. 2008 19:40

Ivana*M
♥♥♥♥♥♥-
Web

REŇAS napsal(a):

wink Ivi,já nevím,o co u vás jde,že říkáš,že se nevyvedli.. Já,si myslím,že to nebude,tak horké,možná mají také jen "své období"..a zase se sklidní a Tobě se jednou  vrátí,vše co jsi do nich vložila..pussa U nás doma se také hádají,kdo to či ono udělal,čí je to "bordel" a a  to udělá ten druhý... Já vím,že s živým tvorem je to něco jiného,je to skoro,jako by ses ty třeba vykašlala na ně (děti)a taky se nestarala,soudím i když psy nemáme. Ale já myslím,že jen byli líní,nechtělo se jim,ani jednomu,tak si to přehazovali..no a neustoupil,ani jeden,no a tak,by mě zajímalo,cos udělala? Jak si to s něma vyřešila? Jen by mě to zajímalo. Každopádně děkuji i za tvůj příspěvek,aspoň vidím,že nejsem sama,komu z těch dítek je někdy na dumbom

Nejdrive jsme s manželem seřvali staršího, který si to vzal na starost , ale pak jsme zjistili, že nestíhal , tak požadal mladšího, aby to vzal za něj, a ten se na to vybodl. poslal mi pak omluvnou sms , ale domu přišel až když jsem byla jednou nohou v posteli, takže už jsem s ním nebavila.

Není tady

#67 19. 8. 2008 19:47

bloncka
♥♥♥♥---

Jája napsal(a):

Martinka1 napsal(a):

Marti - tak tohle nefunguje, stačí i jen odložení trestu...
tohle opravdu záleží na tom, proč lže... pokud si třeba připadá "nedokonalej" tak lže i sám sobě a pak nemůže přiznat svou chybu - tohle i z vlastní zkušenosti, jsem měla nastaveno, že já prostě chyby dělat nemůžu - takže bych jí nepřiznala taky... (se pak divim, že se to všechno vystupňovalo u dcery...)

Řekla bych, že Martinka má pravdu. Pokud si připadá "nedokonalej", tak tomu se ani nedivím, protože jeho mamka to v něm pěstuje. Já myslím, že to je fakt škoda. Musím říct, že mi ho je líto, jak to tady čtu. Vždy je to jedničkář, má fajn koníčka, bez řečí uklidí - to není kluk, to je anděl! A navíc je to ještě malej kluk. Podepisuju se pod: když nejde o život, jde o h***o.

Není tady

#68 19. 8. 2008 21:45

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Renas - věřím že tyhle denodenní starosti jsou děsně ubíjející. Ty se fakt snažíš. Ale - já osobně bych trvala na tom, co jsem řekla prvně. Tu důslednost bys neměla podceňovat. Synovi se ulevilo, protože ho nic neohrožovalo. Tohle bylo fakt dobře až po  moment, kdys ty boty vyčistila sama. Víš, tou nápravou chyb se učí, že nemusí být dokonalý, ale pak si nese následky do života. Přesně to, čeho chceš dosáhnout. Takže než bych se začla čertit nad nápravou, rozmyslela bych, co je a co není schopen udělat.

Kdybych měla tohodle kluka doma a řekla, že kroužek nebude, asi bych mudala šanci si na něj přispět. Stanovila bych práce a cenník, spočítala si, že by mohl dát třetinu až polovinu peněz z kasičky a dala bych mu šanci. Snažila bych se to zařídit tak, aby kroužek mohl.

Myslím si, že na tom nejsi zle. jsi podle mě jen unavená a potřebovala bys dovču od dětí. big_smile  Držím ti pěsti. neboj vš se v dobré obrátí za osm, devět, deset let bude dospělý a tvůj vliv nulový   wink

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#69 19. 8. 2008 22:46

bloncka
♥♥♥♥---

Starší syn (9,5 roku) taky někdy lže. Například jedeme autem a já se ptám, Ty sis pšoukl? Vždycky s vážnou tváří řekne, že ne, a to i v případě, že jsme v autě sami dva. Bude tvrdit, že to je zvenku. Taky jsem se ho snažila donutit, aby se "přiznal", jestli si uvědomuje, že lže. Pak mi došlo, že to je naprostá hloupost, ho takhle vyslýchat. Má asi svoje důvody, proč neřekne rovnou pravdu. Hysterické výstupy kvůli tomu dělat nebudu. To jsem udělala jen jednou a do dneška se za to stydím. Vyskakovalo nám splachovadlo na záchodě (takovej ten čudlík) a pravidelně končilo někde na zemi. Pak jsem ho jednou nemohla najít a ptala jsem se syna, jestli ho neviděl. Nesměle z něj vylezlo, že ho spláchl do záchodu. Začala jsem ječet, že když to splachovadlo skočilo do záchodu, měl mě zavolat a ne ho tam spláchnout a ještě to zatajit. Mám dojem, že jsem mu i plácla na pr..., naštvaná jsem teda byla pořádně - ale hlavně jsem chudáka nenechala domluvit. Za několik dní se odvážil mi říct, že to splachovadlo tam skočilo, zrovna v momentě když spláchnul... Dost mě to zdrtilo, od tý doby ctím důsledně presumpci neviny.
Menší nelže, jen z něho některý věci "lezou" pomaleji. Ale vytáhnout se to nakonec dá.

Není tady

#70 20. 8. 2008 16:58

REŇAS
Host

:-----------------------

Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 19:06)

#71 20. 8. 2008 17:06

REŇAS
Host

-------------------------

Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 19:06)

#72 20. 8. 2008 17:21

Ivana*M
♥♥♥♥♥♥-
Web

REŇAS napsal(a):

smile A pro Ivču,no tak vidíš,že to nebude,tak strašné. Syn ti pošle omluvnou sms,tak si to asi i uvědomí,že udělal chybu. Tak to nᚠsyn,když něco přežene,hlavně vůči mně třeba,  ..tak toho se nedočkám nikdy,nějaké omluvy-stačilo by promiň mami. To spíš ta mladší,přijde a omluví se,někdy. Ale,tak soudím,že tvůj syn je starší než ten můj,tak k tomu třeba teprve nᚠsyn ještě dospěje,k té vyzrálosti a přijmutí zodpovědnosti,jak psala Pavla.wink

To je sice hezky , ale tem psum to moc nepomuze. Kdyby se jednalo o cokoliv jineho , treba , ze zapomnel nakoupit, tak to beru a timhle mne fakt dostal, vi ze to je vec na ktere mi zalezi ze vseho nejvic . Ted se budu pokazde stresovat v praci , jestli se na ne vykaslal nebo nevykaslal.

Není tady

#73 20. 8. 2008 20:12

henrietta
♥♥♥♥---

Renčo nechci dělat reklamu, ale jak jsi mluvila o těch sandálích, máme u nás skvělého výrobce nezničitelných hezkých (a hlavně funkčních, u nás je nosí všichni horolezci, turisti, cyklisti atd.). Samozřejmě je vyrábějí i jinde (ale řekla bych, že tady jsou snad nejlevnější a navíc nemají žádné serepetičky, které by se daly zničit) a vypadají takto:

http://obuv.vyrobce.cz/horolezecke-paskace.php

Syn je rozhodně nezničí dřív než z nich vyroste (osobně je mám teď taky od bláta, protože se mi je nechtělo osprchovat - opravdu, stačí je hodit do vany a postříkat vodou), ještě si může vybrat jakou barvu chce. Pak se nebudeš muset bát ho v nich pustit kamkoli, navíc se nesklouzne a neublíží si atd.yikes) Proč kupovat 12 letému klukovi drahé kožené sandály?smile

Jinak s potěšením si čtu vývoj u vás doma a přijde mi, že brzo budete všichni mnohem spokojenějšísmile

Není tady

#74 20. 8. 2008 20:18

henrietta
♥♥♥♥---

REŇAS napsal(a):

smile Dík april,já vím. smile wink On darebák,ale právě zkušenosti s botama má,jedny a né jen jedny,ale prostě ty poslední zničil,právě kombinace bahno-potok a nevím,co ještě sněma dělal,byli i roztržené,pak se rozlepili a celé byli na h....,měl je měsíc a je mu to šumafuk. Tak jako nový mobil,co se mu na něj složila celá rodina ke kulatým narozkám,tak dlouho tam zadával kody nebo piny či co..a my jsme ho varovali,a´t to nedělá,protože už jednou mu musel manža odblokovávat mobil..přes operátora,no co myslíte,že se stalo znova do toho,tak rýpal a nedal tomu pokoj ani na naše upozornění,až si ten mobil a číslo úplně zablokoval a už nefunguje.. Když jsme to u operátora zjiš´tovali,řekl,že už se stím nedá nic dělat,že jeho číslo úplně zablokovali-zrušili,nebo tak nějak,že do toho vrtal několikrát, no a že si musí  koupit novou-simku (a také,kredit,že,aby mohl psát sms..a tak.) No,dostává kapesné od babičky,ale mobil nefungující leží doma a ho to vůbec n.....,nešetří si na simku a kredit.. i přesto,že i v jeho třídě spolužáci,mají mobil a on teď né,no to je na..dumbom No jdu se kouknout i jinam na babinet a vůbec se hodit do klidu,protože bych se z něj musela zbláznit.. sjuk

Úplně ho vidím, jak zapomene pin, zkusí to jednou, dvakrát, zaváhá jestli to nemá říct, pak si vzpomene, že jste mu jasně říkali co s tím nemá dělat a že už tatínek musel jednou volat operátorovi, zoufale zkusí pin potřetí, pak to chce puk, no to zkusí asi tak 20x s čím dál tím většími obavami, samozřejmě to netrefí a musí stejně s pravdou ven. No jenže to měl přece zakázané to dělat, tak určitě radši tvrdil, že neví jak se to stalo. Pak přejde bouře a protože je flegmatik a jsou prázdniny, tak ho momentálně ta simka zas tak netrápí. No co, aspoň zatím ušetříte za kredit:o)

Není tady

#75 20. 8. 2008 20:20

bloncka
♥♥♥♥---

REŇAS napsal(a):

smile A trošku mě mrzí,když mi tu někdo,napíše,třeba jako bloncka,že je jí ho fakt líto,a že pěstuji v něm,že je nedokonalej,usuzuje z toho,že přeháním výchovu? Bloncka to vidí jen ze svého pohledu,ale já také chválím,povzbuzuji,biju se za něj hlava nehlava,ví,že se má ozvat,kdyby se mu cokoliv dělo,když ho jednou někdo otravoval a chovali se i násilně,hned se šlo to řešit a biju se za něj hlava nehlava,takže takové má u nás řehole,jak si někdo myslí,to se mně fakt dotýká,ne,že bych se urazila,ale bolí to,lehce jde někoho někam zaškatulkovat,ale beru je to její názor,no možná kdyby nás přímo znala,nebo našeho synátora,tak by viděla,že až na pár našich rozepří,je ten kluk naprosto v pohodě a svůj,on má totiž tak trochu v povaze,že nic moc neřeší..a žije si svůj svět. Já jsem naštvaná,polykám pomalu slzy a on za pár minut dorazí a komunikuje semnou,jakoby o nic nešlo. Dík Pavli,že díky tobě jsem to zkusila i jinak..uvidíme,jak moc  mě ;)bude zase zkoušet..smile PS:upravuji,to trochu víc,,dnes mi není nejlíp,tak to tu plácám..

Reňas, díky, že ses neurazila. smile Nechtěla jsem se Tě dotknout. Mᚠpravdu, vidím to asi moc jednostranně, ale hlavně to vidím zvenku. A taky jsem asi jiná povaha než Ty, i v jiné rodinné situaci. V žádném případě jsem nechtěla napsat, že jsi špatná matka nebo něco podobného. Určitě dělᚠjen to, co považuješ za nejlepší. Ale pořád si nemyslím, že to "lhaní" je pubertou. Můžu se na něco zeptat? Jak se k tomu lhaní staví manžel? Jenom přihlíží, jak Ty řešíš se synem, že lhal? Zasahuje do toho nějak? Nechᚠněkdy rozhodnutí o trestu jen na něm?

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí