27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
---------------------
Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 18:57)
----------------
Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 18:58)
REŇAS napsal(a):
No jene u nás proběhly rozhovory typu,e přiznání nebo uznání chyby,nenásleduje bůhvijaký trest,popřípadě jen ho i dceru,jako dnes mimochodem, jsem zavolala domů z venku a zítra by bylo po zarachu a on to ví.. Jene, jeho poté lhaní mi do očí a vykrucování se z toho,hledání viny u sestry,pak kamaráda..no a nakonec to svádí na svou pamě,
kterou má přitom jinak výbornou to mě tve..
Ale syn,u je takový trochu odjakiva,vdy hledá důvod jak se ztoho či onoho vykroutit a popřípadě zamíchat do toho někoho nebo něco jiného. No,jinak k té pubertě,ono to,u dnes leze,pomalu a jistě na ně dřív..
Jinak rozumím i tvému postoji henriet,co se týkalo toho u vás doma. Já spí měla problém,stím,proč u najednou nechci chodit po tolika letech,s tím hodným,milým zodpovědným klukem..to hlavně nedokázal pochopit,dost starí otčím.. no prostě ta láska la do ztracena,touhy byly veliké,co také chcete od 14 let a já měla pocit,e mám toho jetě tolik před sebou ne se chtít vdávat v 18.. Jinak u nás to bylo podobně,ale já stím jejich oblíbeným klukem se mohla zdret déle..no a od 18 let,nebyl problém,stím,e jsem někam la a za své kč..,spí měli problém se smířit stím,ským větinou chodím..a nechápali,e člověku hned neklapne první vztah a člověk pozná více partnerů.. ale to,u odbočuji jinam.. Jinak,já dětem nějak zas nezakazuji,kamarádit,můou ským chtějí oni..jen chci,aby se chovali,jak mají,dodrovali co mají a pouívali svou hlavu.. Jak to bude později uvidíme,jak se znám,zakazovat moc nebudu a kdy u,tak to bude jen z mateřského strachu o ně.. No,jinak opravdu nechápu,proč se syn tak chová a obávám se,e něco prostě má v sobě,jak u jsem psala..
Doufám,e s věkem,přijde nato,e je lepí se k problémům postavit jako chlap..
Já u pak od 18 také neměla moc problém, tak lhaní ustalo. Jinak jsi mi připomněla, e kdy jsem se s přítelem po pěti letech rozela, tak to táta taky nemohl pochopit a najednou se ptal "proč, zodpovědnej, vystudovanej, jak jsi mu teď ublíila atd..." no divila jsem se jako blázen:)
Tak jak píe, s věkem na to snad přijde, e lhát nemusí, ale teď mu to určitě v hlavě nedochází, jinak by to nezkouel pořád znova a znova. Jinak dva měsíce domácí vězení, není to pro tak malého kluka a příli? Mě přijde, e po dvou měsících u si snad ani nemůe pamatovat, za co to bylo?
Není tady
------------------------
Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 18:58)
Reňas, mladý má naprosto jedno jestli řekne pravdu (následuje trest) nebo le (opět následuje trest-tvrdí).
Není tady
Reňas, podle mé zkuenosti pomalu, ale jistě směřujete k tomu, e synovi bude jedno, jestli dostane trest a jakej (z vlastní zkuenosti, jsme timhle zakazovánim a trestánim za lhaní proli taky...) Dvouměsíční trest je pro takhle velký dítě něco jako "navdy" a tudí bezesmyslu.
Pokud má syn pocit, e nestačí vaim nárokům, e neni tak dobrý, abys ho měla ráda (nemá smysl o tom mluvit, je důleitý to co on cítí) tak se bude snait udělat cokoliv, aby nemusel přiznat svou chybu...
Věřím, e tim, e mu nezaplatí krouek ho nedoene k tomu, aby si peníze na něj někde "sehnal"
píu z vlastní zkuenosti a u nás to co dělá byla cesta do větích a větích problémů...
Není tady
A kdy si peníze neseene, bude se místo koníčku jen tak poflakovat a lehce se dostane do daleko větí problémů .
Není tady
ono je sehnat a sehnat... co kdy zrovna někde budou leet?
nechci malovat katastrofický scénáře - jen mi teď přijde zbytečné čim vim jsme proli a mám pocit, e jde stejnou cestou...
Není tady
----------------
Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 18:54)
A jetě příklad,kdy jsme vyřizovali pas a syn se fotil sám v takové kabince u okýnka(my čekali za dveřma),tak si viml,e u něho leí 100kč,to ta úřednice rozhodně přes to okénko,nemohla vidět na té zemi,syn to zvedl a podal to té paní,e to asi někdo ztratil nebo jestli to jí nevypadlo..pak mi to ta paní úřednice,řekla,kdy jsem la i já zase dovnitř a pochválila ho,to tak,take doufám,e tohle mu vydrí..ta poctivost,někdy mně tve,ale v případě peněz si za ním stojím a věřím mu.
A jaká byla odměna od maminy? - od tebe?
Upravil(a) dusička (17. 8. 2008 21:20)
Není tady
--------------
Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 18:54)
Jo chápu tě Renas -´tak by to mělo být.
Ale s tím trestem - by ho měl taky dostávat třeba jen za to lhaní, a za nic jiného ne.
Není tady
renas, nejsi příerná matka protoe nad věcmi přemýlí. Mám pro tebe pár postřehů.
Tvůj syn le. Le proto, e to má "nějakou " odezvu. Le proto, aby se vyhnul zodpovědnosti a trestu. Patří to k věku. A bude lhát tak dlouho, dokud si bude myslet, e ho to ochrání. Odpírá mu koníček, aby se ho něco dotklo.
Jene, ten koníček je dost důleitý pro jeho dalí rozvoj. Je tedy v tvém zájmu, aby ten krouek mohl dělat. tudí aby si na něj zvládl přispět. tady potřebuje zařídit věci tak, aby je mohl dělat. Jinak ti z nudy a vzteku začne provádět jetě větí voloviny.
Zazněly tu i jiné příspěvky vesměs od mladých, e lhát přestali, a se to pro ně stalo zbytečným. Tedy pokud na to kápne, i ty potřebuje jednat tak, aby synovo lhaní začlo být zbytečné. Znovu doporučuju Matějčka. Já tak staré děti nemám, ale znám je ze své praxe. K jeho lhaní je potřeba začít přistupovat velkoryseji. Jako e mu to ujelo, e selhalo, e je prostě jetě nevyzrálý. CItuju - Zdá se logické a výchovně oprávněné důkladným výslechem objasnit pravdu a dítěti vinu prokázat. Jenome právě výchovně je tento postup málo účinný, nebot to obranné tendence dítěte spíe posiluje ne oslabuje. Nemá tedy smysl dítě za kadou cenu dohnat k přiznání -. stačí, kdy dáme najevo, e víme nebo e téměř víme jak se věci mají a e to neschvalujeme. Osvědčuje se tahle věta: Ty ví nejlím, jak se to stalo - já to vím také nebo si to mohu domyslet - nebudeme o tom mluvit, ted je ale důleité to nějak napravit.
Je velmi důleité rozliit, jestli tvůj syn lhal, aby sestru pokodil, nebo aby se jej vyvlíkl z trestu!!!!!!
Take podle mě na to jde skutečně patným způsobem. Osobně bych se vyhla trestu, ale dala bych najevo, e o tom vím a e očekávám nápravu.
Není tady
Reňas, opravdu to nemyslim zle, jen mi to nelogické lhaní připomíná ná problém... a cesta zákazů nebyla ta pravá... začalo jí to bejt jedno - brala to jako "stejně se nezavděčim"
a nevěř tomu, e se tohle stává jen tim, e e se to stane u dítěte,které nemá stanovené hranice nebo,kterým se rodiče nevěnují či věnují jen finančně - prostě jsou děti, ke kterým se musí přistupovat úplně jinak...
Taky jsme dávali dlouhodobý zákazy a nevěděli, proč nefungují... byla schopná sedět celá odpoledne v pokojíčku a nedělat nic, ale výsledek ádný.
chodili jsme k psycholoce nebo teda stále chodíme - a opravdu zafungovalo to, co mi přilo naprosto nelogický - nezabývat se lí, e ona le, protoe neni schopna přiznat svou chybu sama sobě - má nízké sebevědomí a zrovna to jsem se jí pokouela od malička posilovat - ve co udělala bylo pro mě perfektní, stále jsem jí říkala jak je úasná... asi největí problém byl i v tom, e mám i u sebe pocit, e nemůu dělat chyby a ona to automaticky převzala na sebe...
fakt to neber jako útok - jen má zkuenost a ač nerada o tom píu, chtěla bych ti pomoci - dát jiný moný pohled
Není tady
----------------------
Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 19:03)
Renas - kdybych tady měla povídat, co si zaívám s mými pubertáky - to by byl teprve román - kadý ma starosti.
Není tady
Reňas - k čemu ty záchvaty sebekritiky? CHtěla jsi znát jiný způsob. Neznamená to, e dělá ve blbě, kdy vychovává podle svého nejlepího vědomí, kdy vychovává s láskou. Ale pár holčin tady ti ukazuje jiný přístup. Co takhle místo negace to vyzkouet? CO se stane? Kdy to nevyjde, aspon si nemusí vyčítat, es takovou hloupost nezkusila ne?
Není tady
---------------------
Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 19:02)
Renas - a nezapomen , e se ti tady snaíme najít řeení jak na kluka.
A neházej vinu na sebe a nebud moc sebekritická.
Není tady
----------------------
Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 19:02)
JO Renas, jetě ti takpřemýlím, jak si psala, e v zlosti řekl,e je táta blbej.
Podívej - klukům to párkrát ujelo a mě hned ruka a chytli ode mě jednu přes pusu. Dali si pokoj a vybíraj slova.
(ten mladí po pohlavku jetě dodal,e to řekne babičce, e ho mlátím, tak jsemmu odpověděla, at to klidánko řekne a pochlubí se taky za co)
Není tady
A píu to kvůli tomu - jsem proti tělesným trestům, ale jedna dobře mířená by nemusela ukodit. Třeba by si dal panáček přítě pozor.
Není tady
------------------------
Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 19:01)
Renas - dík.
Já jsem taky ráda, kdy můu s někým probrat mé starosti. Vyslechnu si i opačný názor,popřemýlím, a u je pak na mě, jak se zachovám. Ale určitě mi to něco dá. A jdu do sebe - aspon tím přemýlením
A taky jsem sebekritická. Chci být dokonalá (nebo máma to po mě aspon chtěla) ted u tedy ne, ale dřív, jsem se bála, co mi na to mamka řekne a tak.
Není tady
Renas - dobrou
Není tady