Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#26 15. 8. 2008 14:59

REŇAS
Host

Re: Puberák a lhaní..

---------------------

Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 18:57)

#27 15. 8. 2008 15:19

REŇAS
Host

----------------

Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 18:58)

#28 16. 8. 2008 22:20

henrietta
♥♥♥♥---

REŇAS napsal(a):

rodna No jenže u nás proběhly rozhovory typu,že přiznání nebo uznání chyby,nenásleduje bůhvijaký trest,popřípadě jen ho i dceru,jako dnes mimochodem, jsem zavolala domů z venku a zítra by bylo po zarachu a on to ví.. Jenže, jeho poté lhaní mi do očí a vykrucování se z toho,hledání viny u sestry,pak kamaráda..no a nakonec to svádí na svou pamě, yikes kterou má přitom jinak výbornou to mě štve.. va Ale syn,už je takový trochu odjakživa,vždy hledá důvod jak se ztoho či onoho vykroutit a popřípadě zamíchat do toho někoho nebo něco jiného. No,jinak k té pubertě,ono to,už dnes leze,pomalu a jistě na ně dřív..va Jinak rozumím i tvému postoji henriet,co se týkalo toho u vás doma. Já spíš měla problém,stím,proč už najednou nechci chodit po tolika letech,s tím hodným,milým zodpovědným klukem..to hlavně nedokázal pochopit,dost starší otčím.. no prostě ta láska šla do ztracena,touhy byly veliké,co také chcete od 14 let a já měla pocit,že mám toho ještě tolik před sebou než se chtít vdávat v 18.. Jinak u nás to bylo podobně,ale já stím jejich oblíbeným klukem se mohla zdržet déle..no a od 18 let,nebyl problém,stím,že jsem někam šla a za své kč..,spíš měli problém se smířit stím,ským většinou chodím..a nechápali,že člověku hned neklapne první vztah a člověk pozná více partnerů.. ale to,už odbočuji jinam.. Jinak,já dětem nějak zas nezakazuji,kamarádit,můžou ským chtějí oni..jen chci,aby se chovali,jak mají,dodržovali co mají a používali svou hlavu.. Jak to bude později uvidíme,jak se znám,zakazovat moc nebudu a když už,tak to bude jen z mateřského strachu o ně.. No,jinak opravdu nechápu,proč se syn tak chová a obávám se,že něco prostě má v sobě,jak už jsem psala..wink Doufám,že s věkem,přijde nato,že je lepší se k problémům postavit jako chlap..wink

Já už pak od 18 také neměla moc problém, tak lhaní ustalo. Jinak jsi mi připomněla, že když jsem se s přítelem po pěti letech rozešla, tak to táta taky nemohl pochopit a najednou se ptal "proč, zodpovědnej, vystudovanej, jak jsi mu teď ublížila atd..." no divila jsem se jako blázen:)

Tak jak píšeš, s věkem na to snad přijde, že lhát nemusí, ale teď mu to určitě v hlavě nedochází, jinak by to nezkoušel pořád znova a znova. Jinak dva měsíce domácí vězení, není to pro tak malého kluka až příliš? Mě přijde, že po dvou měsících už si snad ani nemůže pamatovat, za co to bylo?

Není tady

#29 17. 8. 2008 15:47

REŇAS
Host

------------------------

Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 18:58)

#30 17. 8. 2008 15:54

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Reňas, mladý má naprosto jedno jestli řekne pravdu (následuje trest) nebo lže (opět následuje trest-tvrdší).

Není tady

#31 17. 8. 2008 16:43

Jája
♥♥♥♥♥♥♥

Reňas, podle mé zkušenosti pomalu, ale jistě směřujete k tomu, že synovi bude jedno, jestli dostane trest a jakej (z vlastní zkušenosti, jsme timhle zakazovánim a trestánim za lhaní prošli taky...) Dvouměsíční trest je pro takhle velký dítě něco jako "navždy" a tudíž bezesmyslu.
Pokud má syn pocit, že nestačí vašim nárokům, že neni tak dobrý, abys ho měla ráda (nemá smysl o tom mluvit, je důležitý to co on cítí) tak se bude snažit udělat cokoliv, aby nemusel přiznat svou chybu...
Věřím, že tim, že mu nezaplatíš kroužek ho nedoženeš k tomu, aby si peníze na něj někde "sehnal"

píšu z vlastní zkušenosti a u nás to co dělᚠbyla cesta do větších a větších problémů...

Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné.

Jediné hranice, které nás mohou nějakým způsobem omezovat, jsou uvnitř nás, uvnitř naší mysli.

Není tady

#32 17. 8. 2008 16:54

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

A když si peníze nesežene, bude se místo koníčku jen tak poflakovat a lehce se dostane do daleko větší problémů kapitulation .

Není tady

#33 17. 8. 2008 17:02

Jája
♥♥♥♥♥♥♥

ono je sehnat a sehnat... co když zrovna někde budou ležet?

nechci malovat katastrofický scénáře - jen mi teď přijde zbytečné čim všim jsme prošli a mám pocit, že jdeš stejnou cestou...

Jediné hranice, které nás mohou nějakým způsobem omezovat, jsou uvnitř nás, uvnitř naší mysli.

Není tady

#34 17. 8. 2008 18:02

REŇAS
Host

----------------

Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 18:54)

#35 17. 8. 2008 21:20

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

A ještě příklad,když jsme vyřizovali pas a syn se fotil sám v takové kabince u okýnka(my čekali za dveřma),tak si všiml,že u něho leží 100kč,to ta úřednice rozhodně přes to okénko,nemohla vidět na té zemi,syn to zvedl a podal to té paní,že to asi někdo ztratil nebo jestli to jí nevypadlo..pak mi to ta paní úřednice,řekla,když jsem šla i já zase dovnitř a pochválila ho,tož tak,takže doufám,že tohle mu vydrží..ta poctivost,někdy mně štve,ale v případě peněz  si za ním stojím a věřím mu.

A jaká byla odměna od maminy? - od tebe?

Upravil(a) dusička (17. 8. 2008 21:20)

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#36 17. 8. 2008 21:36

REŇAS
Host

--------------

Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 18:54)

#37 17. 8. 2008 21:41

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Jo chápu tě Renas -´tak by to mělo být.
Ale s tím trestem - by ho měl taky dostávat třeba jen za to lhaní, a za nic jiného ne.

Není tady

#38 17. 8. 2008 22:10

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

renas, nejsi příšerná matka protože nad věcmi přemýšlíš. Mám pro tebe pár postřehů.

Tvůj syn lže. Lže proto, že to má "nějakou " odezvu. Lže proto, aby se vyhnul zodpovědnosti a trestu. Patří to k věku. A bude lhát tak dlouho, dokud si bude myslet, že ho to ochrání. Odpírᚠmu koníček, aby se ho něco dotklo.

Jenže, ten koníček je dost důležitý pro jeho další rozvoj. Je tedy v tvém zájmu, aby ten kroužek mohl dělat. tudíž aby si na něj zvládl přispět. tady potřebuješ zařídit věci tak, aby je mohl dělat. Jinak ti z nudy a vzteku začne provádět ještě větší voloviny.
Zazněly tu i jiné příspěvky vesměs od mladých, že lhát přestali, až se to pro ně stalo zbytečným. Tedy pokud na to kápneš, i ty potřebuješ jednat tak, aby synovo lhaní začlo být zbytečné.  Znovu doporučuju Matějčka. Já tak staré děti nemám, ale znám je ze své praxe. K jeho lhaní je potřeba začít přistupovat velkoryseji. Jako že mu to ujelo, že selhalo, že je prostě ještě nevyzrálý. CItuju - Zdá se logické a výchovně oprávněné důkladným výslechem objasnit pravdu a dítěti vinu prokázat. Jenomže právě výchovně je tento postup málo účinný, nebot to obranné tendence dítěte spíše posiluje než oslabuje. Nemá tedy smysl dítě za každou cenu dohnat k přiznání -. stačí, když dáme najevo, že víme nebo že téměř víme jak se věci mají a že to neschvalujeme. Osvědčuje se tahle věta: Ty víš nejlím, jak se to stalo - já to vím také nebo si to mohu domyslet - nebudeme o tom mluvit, ted je ale důležité to nějak napravit.

Je velmi důležité rozlišit, jestli tvůj syn lhal, aby sestru poškodil, nebo aby se jej vyvlíkl z trestu!!!!!!

Takže podle mě na to jdeš skutečně špatným způsobem. Osobně bych se vyhla trestu, ale dala bych najevo, že o tom vím a že očekávám nápravu.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#39 17. 8. 2008 22:14

Jája
♥♥♥♥♥♥♥

Reňas, opravdu to nemyslim zle, jen mi to nelogické lhaní připomíná nᚠproblém... a cesta zákazů nebyla ta pravá... začalo jí to bejt jedno - brala to jako "stejně se nezavděčim"
a nevěř tomu, že se tohle stává jen tim, že že se to stane u dítěte,které nemá stanovené hranice nebo,kterým se rodiče nevěnují či věnují jen finančně - prostě jsou děti, ke kterým se musí přistupovat úplně jinak...
Taky jsme dávali dlouhodobý zákazy a nevěděli, proč nefungují... byla schopná sedět celá odpoledne v pokojíčku a nedělat nic, ale výsledek žádný.
chodili jsme k psycholožce nebo teda stále chodíme - a opravdu zafungovalo to, co mi přišlo naprosto nelogický - nezabývat se lží, že ona lže, protože neni schopna přiznat svou chybu sama sobě - má nízké sebevědomí a zrovna to jsem se jí pokoušela od malička posilovat - vše co udělala bylo pro mě perfektní, stále jsem jí říkala jak je úžasná... asi největší problém byl i v tom, že mám i u sebe pocit, že nemůžu dělat chyby a ona to automaticky  převzala na sebe...

fakt to neber jako útok - jen má zkušenost a ač nerada o tom píšu, chtěla bych ti pomoci - dát jiný možný pohled

Není tady

#40 17. 8. 2008 22:22

REŇAS
Host

----------------------

Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 19:03)

#41 17. 8. 2008 22:46

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Renas - kdybych tady měla povídat, co si zažívám s mými pubertáky - to by byl teprve román - každý ma starosti.

Není tady

#42 17. 8. 2008 22:47

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Reňas - k čemu ty záchvaty sebekritiky? CHtěla jsi znát jiný způsob. Neznamená to, že dělᚠvše blbě, když vychovávᚠpodle svého nejlepšího vědomí, když vychovávᚠs láskou. Ale pár holčin tady ti ukazuje jiný přístup. Co takhle místo  negace to vyzkoušet? CO se stane? Když to nevyjde, aspon si nemusíš vyčítat, žes takovou hloupost nezkusila big_smilebig_smile ne?

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#43 17. 8. 2008 22:57

REŇAS
Host

---------------------

Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 19:02)

#44 17. 8. 2008 23:00

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Renas - a nezapomen , že se ti tady snažíme najít řešení jak na kluka.
A neházej vinu na sebe a nebud moc sebekritická.

Není tady

#45 17. 8. 2008 23:11

REŇAS
Host

----------------------

Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 19:02)

#46 17. 8. 2008 23:12

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

JO Renas, ještě ti takpřemýšlím, jak si psala, že v zlosti řekl,že je táta blbej.
Podívej - klukům to párkrát ujelo a mě hned ruka a chytli ode mě jednu přes pusu. Dali si pokoj a vybíraj slova.
(ten mladší po pohlavku ještě dodal,že to řekne babičce, že ho mlátím, tak jsemmu odpověděla, at to klidánko řekne a pochlubí se taky za co)

Není tady

#47 17. 8. 2008 23:18

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

A píšu to kvůli tomu - jsem proti tělesným  trestům, ale jedna dobře mířená by nemusela uškodit. Třeba by si dal panáček příště pozor.

Není tady

#48 17. 8. 2008 23:24

REŇAS
Host

------------------------

Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 19:01)

#49 17. 8. 2008 23:28

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Renas - dík.
Já jsem taky ráda, když můžu s někým probrat mé starosti. Vyslechnu si i opačný názor,popřemýšlím, a už je pak na mě, jak se zachovám. Ale určitě mi to něco dá. A jdu do sebe - aspon tím přemýšlením
A taky jsem sebekritická. Chci být dokonalá (nebo máma to po mě aspon chtěla) ted už tedy ne, ale dřív, jsem se bála, co mi na to mamka řekne a tak.

Není tady

#50 17. 8. 2008 23:29

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Renas - dobrou hjarta

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí