27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Take více méně poprvé,ale,u druhé vymazané téma,vysvětlila i kdy bych nemusela, jsem to na vedlejím mém tématu (puberáci..) o dětech.
Upravil(a) REŇAS (18. 6. 2009 11:14)
Kadý puberták le. Já sice nejsem mamina, ale svoji pubertu si pamatuju. Děs a hrůza. Se divím, e mně nai nezastřelili.
Ty jsi jako puberták svým rodičům ani jednou nezalhala??? Upřímně.
No netvrdím,e né,ale rozhodně to nebylo na skoro denním pořádku.. Já,u to mám v sobě nějak zakodované od mala,nesnáela jsem nespravedlnost,ublíování slabím,nejednaní fér a právě,e mamce se snaila,spí říkat pravdu,take věděla s kým jdu,kam jdu,kdy příjdu,proč tam musím,proč něco nemusím..,proč to či ono cítím takhle,chtěla jsem,aby mi věřila a pochopila mně, a pak jsem se zatu svou pravdu bila a prosazovala ji.. to jsem prostě celá já..
S těma pubertákama je těké. Vím jak to bylo se mnou. Se divím, e mě matka nezabila.
:
Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 18:51)
Neboj to zvládne. Nic jiného ne přeít to ti nezbývá.
DOUFÁM..
Já jsem taky rodičům lhala a ví proč, protoe kdy jsem se předevím tátovi občas svěřila s "proč, s kým, kam" (o pocitech rozhodně ne, to u nás jaksi není zvykem), tak jsem se dočkala vdycky a za kadých okolností "coe? s tím průserářem? chudákem? boháčem? propadlíkem? vesničanem? praákem? nikam!" O cigaretách a alkoholu nemluvě (ne e bych se opíjela, to se mi do 18 let stalo jen jednou a cigarety tak pět do měsíce). Jsou to moná patný věci, ale trest co by mi za ně následoval (nebo byl slibován e bude následovat) byl neadekvátní a rozhodně jsem nikdy neměla a ani teď nemám výčitky, e jsem jim někdy lhala. Nebylo mi teda 11,5 to snad ani není puberta, ale 13-18. Do 18ti jsem musela být do deseti doma a to ikdy pak u rodiče přítele znali (např. v mých 17 ho znali u 2 roky), déle jak do deseti mě nepustili. No tak nezalhal by skoro kadý, e jede na víkend ke kamarádce? Nevím proč syn le, ale určitě má v hlavince nějaký důvod, např. strach z jiného trestu a radi riskne le, ne přiznat se k pravdě.
Není tady
Tak mám kliku, u nás se nelhalo, asi proto, e jsem v podstatě děti netrestala a ony neměly důvod lhát. I kdy na některé děti a toto neplatí.
Není tady
Presne tak deti lzou ja lhala taky.Jinak by me mama neustale neco vycitala.Byli doby,kdy me deti rekli toho dost,ale me to pak trapilo co,ze to delaji nebo delali.Dcera me rekla,ze me pry rekne vsechno a ja ji to pak vycitam a mrzi ji to.Takze me nerekne nic.Sverila se me,ze ma sympatie k jednomu klukovi a ja byla v soku koho si to vybrala.......polocikana.
Není tady
--------------
Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 18:52)
-----------------
Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 18:53)
Podle mě je naprosto v pořádku, e mu takové chování nestrpí. Psala jsi tu, e nechce poučky z knih, ale já za sebe musím říct, e mi moc pomohla kníka Děti a hranice. Pomohlo mi to v tom, e jsem se ujistila, e je v pořádku po synovi úměrně jeho věku vyadovat určité chování a lhaní je podle mě dost zásadní. Můj syn taky ví, e kdy přijdu na le je zle, kdy mi to řekne sám, je to daleko mení průvih. Ale navíc mě ta kníka naučila, e mám stanovovat přiměřené tresty a ty pak velmi důsledně dodrovat. Teď u syn ví, e kdy udělá něco proti pravidlům, které doma máme, tak je trest třeba zákaz televize nebo počítače. A taky ví, e mě prostě neobměkčí, tak si raděj svoje povinnosti splní, aby neměl problémy. V té kníce píou mimo jiné i to, e rodič prostě musí za kadou cenu vydret o chvilku dýl ne dítě. Mě to trochu připadá, e on pořád věří tomu, e i kdy má za něco trest, tak vás zmákne, viz to jak se ptal sestry, jak dlouho má zaracha.
Není tady
Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 18:53)
aprill napsal(a):
Tak mám kliku, u nás se nelhalo, asi proto, e jsem v podstatě děti netrestala a ony neměly důvod lhát. I kdy na některé děti a toto neplatí.
April - u nás to samý.
A jetě jsem chtěla dodat, e jsem párkrát klukům na le přila, ale netrestala jsem , v klidu jsme si o tom pokecali - proč lhali - protoe se báli ,e budu nadávat. A navíc, já na nich poznám, e lou, tak se vdycky začnu smát, a říkám, řekni mi pravdu, vdyt vidím, jak se culí,e le. PRostě si myslím, e u nás je to o komunikaci. Snait se pochopit.
Abych pravdu řekla,já tresty nedávám - takové zákazy jako je pc, televize, koníčky a tak -za prvé dalo by mi to práci dodret, za druhé - zaracha - děti se potřebujou vylítat, koníčky - to mi přijde hrozně ujeté zákaz koníčků. Spí tresty - jako např - umýt koupelnu , boty, týden bude mít po večeři nádobí jen ty a tak.
Upravil(a) dusička (14. 8. 2008 21:42)
Není tady
Zkus si přečíst Matějčka: Jak a proč nás trápí děti. Na str. 118 rozebírá právě lhaní.
Stručně řečeno: je nutno rozliovat formy lhaní, za jakým pčelem děti lou. Pokud jen zapírá a vymlouvá se, jsou to jen obranné reakce vlastní identity. Tady je dobré se zamyslet, jestli moc netlačí na pilu. A týká se to předevím dětí 9 - 12.
Řeením je udělat lhaní pro dítě zbytečným. To znamená, nepřistihovat ho, nehrát si na inkvizici. Jen dát na jevo, e ví, e le.
Není tady
--------------
Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 18:55)
-----------
Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 18:56)
Renas - a ty to doopravdy udělá, e nezaplatí krouek, nebo ho stejně nakonec zaplatí. (proto se ptá).
Já kdy do kluka (s mladím mám větí problémy) promlouvám a on nechce ani slyet, nechce komunikovat, prostě dvd vypnu a řeknu, ted se bude se mnou bavit, vysvětlovat, poslouchat mě odpovídat, nebo tady bude sedět dokud nic neřekne. ádný Star Wars. Já tě nechci soudit, kadý dítko je jiné, jak píe, ale nechala si ho tedy dívat na dvd? Co si myslím, e je patně.
Kluci taky myjou nádobí, vysávaj, utíraj prach - já jsem psala, e trest je třeba -kadý den mýt nádobí, ne jenom někdy.
Není tady
A myslím se Renas, e třeba strhávání kapesnýho je trest. Ale prostě nezlob se na mě, ale zatrhávání koníčka? Ne,ne ne Co vy na to maminy? Zatrháváte koníčka?
A jetě jsem chtěla napsat - nesoudím tě Renas, jen se snaím rozebírat tvoje problémy, nikdo není vevědoucí,kadý chybuje i já. Taky mi dá výchova kluků (15 a 12) zabrat.
Upravil(a) dusička (15. 8. 2008 13:13)
Není tady
-----------------------
--------------------------
Renas - ted mě jen tak napadlo, jestli to třeba nemá souvislost. Nepřijde Daňouovi, e je černá ovce rodiny? Neárlí na ségru? Kolik je holčině?
Není tady
Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 18:57)
Není to jednoduchý vid?
Holka je rozumná,je to prostě enská, ví co si můe dovolit , budto to okecá nebo řekne pravdu.
Moje babička vdycky říkala - kluci jsou od mala problémový a do dospělosti.
Není tady