18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Manel, syn ani ze do sandálů ponoky nenosí. Pokud ale někoho potkám, kdo je má, je mi to jedno.
Znám i pár lidí, kteří mají hodně v hlavě, ale módu neřeí vůbec.
Není tady
Jetěe takové starosti nemám. Buď je horko, tak si vezmu sandály bez ponoek, nebo je zima a vezmu si normální boty. Proč bych si bral sandály v zimě nebo se naopak potil v ponokách?
Je to kadého věc a vichni máme jiný vkus, ale jsou věci, které vypadají blbě skoro na kadém. usákové věci, barevné dlouhé bermudy, tričko zastrčené v kalhotách, které jsou vytaené skoro a k pupíku, bílé ponoky v tmavých botách nebo modrý "elezničářský" oblek na důleitém firemním jednání. Vůbec nejde o to vypadat podle módy (kterou určuje bůhvíkdo), ale je dobré nevypadat jako z 15-20 let starého filmu.
Není tady
PetrV napsal(a):
................................ usákové věci, barevné dlouhé bermudy, tričko zastrčené v kalhotách...................
No, můj přítel usákový kalhoty nosí, na kolo. Dlouhý, i v létě. Protoe má nemocný nohy, má je hubený a není mu příjemný, aby se mu na ně někdo koukal, v těch usákách to není vidět. A po operaci nohy je nosil taky, protoe se do ničeho nemohl pořádně oblíct a tyhle usáky se mu jediný oblíkaly pohodlně. Ponoky nosí, sice to nejsou sandály, ale dírovaný, koený boty. A triko nosí taky do kalhot, nemá je teda vytaený a k pupíku, ale trika by na něm plandaly, je docela hubenej. Tak holt nemá jinou monost. Ale nosí věci kvalitní ze značkových obchodů, jen volí to, co mu vyhovuje. Take ani ty usáky nejsou "made in Vietnam".
Není tady
Musím říct, e ne jsem si přečetla v nějakém plátku, e ponoky se do sandálů nemají nosit, nikdy mi to nepřilo divný. Jsem prostě módní ignorant.
Není tady
If-If napsal(a):
A víte vůbec, proč se asi sandály mají nosit bez ponoek? Protoe se nosí hlavně v horku. Dovedete si představit, e by la holka v krátký sukni, k ní pěkný páskový boty a v tom měla hnusný ponoky? Takhle akorát vídám starý enský, mladá holka, která se aspoň trochu zajímá o módu, by takovýhle faux pas nikdy neudělala
Smích - nesleduje módní trendy - pro přítí sezónu je to absolutní hit. A to si nedělám legraci -
Není tady
Má pravdu, četla jsem to v jednom modním časopise, e do mody přijdou fusakle do sandálů
ursuska napsal(a):
If-If napsal(a):
A víte vůbec, proč se asi sandály mají nosit bez ponoek? Protoe se nosí hlavně v horku. Dovedete si představit, e by la holka v krátký sukni, k ní pěkný páskový boty a v tom měla hnusný ponoky? Takhle akorát vídám starý enský, mladá holka, která se aspoň trochu zajímá o módu, by takovýhle faux pas nikdy neudělala
Smích - nesleduje módní trendy - pro přítí sezónu je to absolutní hit. A to si nedělám legraci -
Není tady
Před nějakými dvaceti léty byly bílé ponoky v létě hit. A ne ledajaké! Buď byly pletené z příze krajkovým vzorem nebo bavlněné, kolem lemu ozdobené nařasenou krajkou, mnohdy s malou barevnou maličkou. Sháněly se dost těko. K tomu se nosily placaté plátěné boty (typu Jarmilky, ale barevné) nebo i barevné tenisky. Nebo taky "Kristusky" - nízké páskové sandály.
Pamatuji si, e jsme si sama bílé bavlněné ponoky obháčkovávala bílou a barevnou přízi a vytvořila si tam kanýrky, ladící barevně k sukním, které jsem nosila. Nebo taky ke "golfkám", které tenkrát letěly.
Tyto vlastnoručně ozdobené ponoky jsem měla s sebou i na zájezdě v Rusku. Pokojské tam tenkrát běně projely v naí nepřítomnosti kufry a nachystaly na hromádku věci, které by chtěly koupit. V té hromádce se objevily i mé ponoky. Chtěly mi za ně dát 1 rubl (10 Kčs). Hnala jsem je. Jen ty ponoky u nás tenkrát stály kolem desíti korun + k tomu má tvořivost! Nehledě na to, e bych neměla v čem po zbytek zájezdu chodit.
A přiznávám, e se na tu "novou" módu i těím. Ono bosé nohy v klouzavých koených sandálech, které se k podráce v horku přilepí mi nejsou moc příjemné. Samozřejmě - nejsou sandály jako sandály a k botkám na podpatku opravdu NE.
Teď jsem se vrátila ze Slovenska. V neděli ráno si tam mířila jedna ena do kostela. Vytáhla asi svou sváteční sukni a k tomu si vzala černé nazouváky na podpatku s tou ji nemoderní dlouhou pičkou a černé ponoky.
Není tady
Stelička napsal(a):
Buď byly pletené z příze krajkovým vzorem nebo bavlněné, kolem lemu ozdobené nařasenou krajkou, mnohdy s malou barevnou maličkou. Sháněly se dost těko.
Jéjda... co já se jich nasháněla pro dceru!
Není tady
e do sandálů nepatří ponoky není módním trendem. Ji můj dědeček rozený 1900 měl tento názor. Říkal, e jedině na sport je tato kombinace vhodná. A můj táta ( dnes by mu bylo přes 70) by si tuto kombinaci také jinak nevzal.
Beru to jinak - tedy e kadá příleitost, situace má svůj oděv, důleité je také jak je ve navzájem sladěno.
Take?
ANO: sportovní ponoky+ sandále+sport+ sportovní oděv či oděv na volný čas ve volném čase.
NE: ponoky+sandále+kancelář, k odvěvu s koilí, s oblekovými kalhotami.
popřípadě silonové ponoky+sandále+kraasy+koile.
Prostě určité kombinace mi jdou dohromady a určité ne.
Není tady