Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

• Diskuse
  •  » Svatba
  •  » Jak vypadaly vaše zásnuby - anketa :-))

#1 12. 8. 2008 15:16

Opheliaa
♥♥♥♥---

Jak vypadaly vaše zásnuby - anketa :-))

Nosí se ještě dnes zásnuby? Jak vypadaly vaše zásnuby, bylo to jenom "mezi vámi dvěma" nebo jste měli i nějakou menší oslavu zásnub? A jak jste se k tomu vlastně dostali, že jste se zasnoubili? A po jaké době vztahu? Bydleli jste spolu už v té době, nebo jste se zasnoubili a pak teprve jste spolu začali bydlet? A po jak dlouhé době od zásnub jste se vzali...?

Ani největší radič všech radičů přes vztahy MUDr. Plzák neušel rozvodu. /z jedné netové diskuse/

Není tady

#2 12. 8. 2008 16:57

daika
♥♥-----

Re: Jak vypadaly vaše zásnuby - anketa :-))

Ahoj, naše zásnuby proběhly o Silvestru u kamarádů na chatě, pár minut po půlnoci - teď už manžel - přišel a předal mi dárkovou taštičku s větší stříbrnou krabičkou - tak jsem byla zklamaná, že zas nějaká trapná voňavka, když jsem čekala prstýnek.... tak jsem rozbalila jednu krabičku, druhou, třetí, pátou ... a tam byla uplně malinkatá, když mi to došlo, co držím v ruce, klekl se přede mě a zeptal se...jak to dopadlo vidíte v prvním řádku :-))))

Nejsem ta, na kterou se občas vzpomíná, ale ta, na kterou se nezapomíná...

Není tady

#3 13. 8. 2008 10:13

Maya.82
Host

Tak my jsme nějaké zásnuby fakt neřešili. Prostě jsme si řekli, že se vemem a za dva měsíce na to jsme se vzali. Šup hotovo.

#4 13. 8. 2008 12:12

Bublina
♥♥♥♥♥--
Místo: Praha

U nás žádný zásnuby neproběhli.Prstě po 2 letech byla svatba a hotovo:-))

Není tady

#5 16. 8. 2008 18:26

stella.a
♥♥♥----

já mám několik zasnoubených kamarádek. jedna je zasnoubená už 6 let a svatba se neplánuje. Druhá se zasnoubila loni a svatba má být za rok- už používá mail s příjmením přítele...přijde mi to trapné. Osobně to vnímám tak, že zasnoubení nic moc neznamená, je to jen takové vážnější chození, které se může zvrtnout stejně jako vztah nezasnoubených (resp. i oddaných). Zasnoubení nevnímám jako nutný krok ke svatbě.

Není tady

#6 17. 8. 2008 9:46

Holčička
♥♥♥♥♥♥-

O ruku mě požádal cca po čtyřech letech vztahu (rok jsme spolu bydleli) - naprosto nečekaně, oba jsme věděli, že se zatím vzít nepotřebujeme smile . Požádal mě, když jsem po dni stráveným na leteckém dnu s lehkým úpalem a spálenými rameny, trčela absolutně unavená po lokty ve dřezu s tím, že to ještě umyju a pak padnu. Bytem se rozprostíral mrtvolný smrad, protože jsem zrovna pekla sekanou ze zkaženého masa (OMYLEM!!! wink ). Prostě opravdu romantika lol A jak jsem tak nadávala, skoro brečela a měla chuť všechno zahodit a jít spát, tak přede mnou najednou přistál prstýnek hjarta
Vzali jsme se cca rok na to - ale taky naprosto spontánně, žádné velké plánování.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/l/lqhjsy07t.png    http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/6/6px9452lk.png

Není tady

#7 25. 8. 2008 8:20

holka
♥♥♥♥---

Asi měsíc po zamluvení termínu  jsme to jeli oznámit manželovým rodičům, tam jen na otočku na kafe (tam je svatba ani tak nebrala, spíš chtěli slyšet, že už čekáme mimčo, což zatím nebylo) a pak k mým rodičům s kytkou a flaškou - požádat o ruku. Tam jsme pak poseděli do večera, něco málo popili - tak to by se asi dalo považovat u nás za zásnuby. Jinak jsem to cca půl roku dopředu řekla mé budoucí svědkyni a ostatním (v práci a známým) jsme poslali oznámení až měsíc před svatbou, jen tak, bez oslavy.

Není tady

#8 25. 8. 2008 16:23

topazio
♥♥♥♥♥♥♥
Web

S manžou jsem se seznámila v srpnu 2006 hjarta hjarta , v listopadu 2006 už jsme spolu bydleli, a zasnoubili jsme se v lednu o moje narozeniny v roce 2008. A na konci března jsme se vzali. A zásnuby byli jenom mezi námi. Pak jsem to řekli dalším lidem a přátelům.  A v srpnu se nám narodil Matýsek  dudlik  dudlik

Upravil(a) topazio (25. 8. 2008 16:25)

Není tady

#9 25. 8. 2008 17:29

mishasha
Host

Taky jsme zásnuby neřešili..prostě loni v létě na pivě jsme se domluvili a v září jsme se brali. Rodičům jsme to jen oznámili - stejně na to už po našich společných 4 letech soužití čekali, táta byl šťastnej, že poté co už jsme měli společnou hypotéku si mě konečně bere lol . Žádná romantika to nebyla, ale já na to ani nejsem tongue

#10 1. 9. 2008 11:47

Santala
♥♥♥♥♥♥-

Zásnubám nepřikládám žádnej velkej význam smile Já už jsem byla zasnoubená 2x a jsem stále svobodná lol

Je hezký, když se "chlápek" vytáhne se svými city a  " projeví se".Ale, osobně už to neberu jako nějaký závazek tummenupp vissla

Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz yikes)

Není tady

#11 5. 9. 2008 13:21

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Prazska ves

zasnuby? to je neco jako smlouva o smlouve budouci.

42!

Není tady

#12 9. 9. 2008 9:52

Simonas
♥♥♥♥♥--

Naše zásnuby proběhly letos v červenci po téměř třech letech chození. Byli jsme na dovolené v Itálii a jedno odpoledne jsme si vyjeli na lodi na malebný ostrov Burano. Je to rybářská vesnice, kde je každý baráček jinak barevný. Při západu slunce jsme se vydali na procházku podél pobřeží, které ma dohled Benátky. Když jsme stáli sami u bílého altánku,  přítel náhle poklekl a řekl něco ve smyslu, že jsme spolu dlouho, že jsme si prošli hezkým i špatným a že mě stále víc miluje a chce se ve vztahu posunout dál a dal mi na prst zásnubní prsten. Následně jsme tuto zpravu zavolali mým rodičům a jeho rodičům. Svatbu plánujeme na březen někde v teple v zahraničí.

http://lb1f.lilypie.com/DZuYp2.png

Není tady

#13 22. 10. 2008 8:42

Nena
♥♥-----
Místo: Boskovice

Naše zásnuby : big_smile

asi 40min jsem chodila kolem Vánočního stromečku a měla najít něco co vypadá jako baňka ,ale přitom to baňka není vissla

Byla tam pověšená zlatá krabička ve tvaru koule(baňky) a v ní prstýnek.
Zásnuby se konaly po 7dmi letech chození tummenupp

Narodíš se jen jednou , zemřeš jen jednou ,ale žiješ celý svůj život ! reta
www.neena.estranky.cz

Není tady

#14 23. 10. 2008 9:40

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

My jsme se zasnoubili po 3 letech chození,na VŠ, a o další 2 roky později,opět ještě na VŠ jsme se vzali.A o další 2 roky později,před promocí se nám narodil 1.syn.
Na motoroce jsme jeli tenkrát asi 100 km do Brna vybrat si a koupit zásnubní prstýnky a doma byl slavnostní oběd pro obojí rodiče a sourozence a babičky.

Není tady

#15 24. 10. 2008 1:04

sharek
♥♥♥♥---
Místo: praha
Web

Bývalí přítel mě požádl o ruky na mé narozeniny. Blyy jsme v krásná restauraci,najedli se on si klekl a vystršil na mě krabičku s prstýnkem. Docela hezké. To bylo po 3 letech chození. Nakonec jsme se rozešly no a ted nosím prstýnek a ani nevim jestly jsem zasnoubená nebo ne. Prostě jsme šly kolem zlatnictví já jukla do výlohy a řekla že se mi tenhle líbí a asi za 14 dní jsem ho dostla v hospodě u piva   lol  takže taky žádná velká romantika. Prej je to takovej "před zásnudníů takže to zas tak žhavě neberu.....a přiznám bez mučení že by se mi to líbilo být zasnoubená   hjarta

nikdo se mě neptal jestli se chci narodit, tak mi nikdo nebude říkat jak mám žít

Není tady

#16 27. 10. 2008 16:56

Heřmanka
♥♥♥♥♥♥-

já jsem na zásnubách trvala a byly podle Jarkovského... po3,5 letech chození jsme se domluvili, že se vezmem...půl roku na to byly zásnuby, to datum jsme měli dohodnuté a bylo to setkání rodičů obou stran...a ofiko požádání o mou ruku mého otce a pak mě a předání prstýnku a mé odpovědi "ano"... no a za další půlrok byla svatba smile... zásnuby proběhly včetně posílání oznámení o našem rozhodnutí smile se zasnoubit smile

jo bylo to jako malá oslava a předtím jsme spolu již bydleli, podle Jarkovského má být svatba nejdéle do roka od zásnub a je to vlastně jako začátek příprav na svatbu... smile

Upravil(a) Heřmanka (27. 10. 2008 16:59)

Není tady

#17 27. 10. 2008 18:19

sunyata
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Mama Earth

Heřmanka napsal(a):

já jsem na zásnubách trvala a byly podle Jarkovského... po3,5 letech chození jsme se domluvili, že se vezmem...půl roku na to byly zásnuby, to datum jsme měli dohodnuté a bylo to setkání rodičů obou stran...a ofiko požádání o mou ruku mého otce a pak mě a předání prstýnku a mé odpovědi "ano"... no a za další půlrok byla svatba smile... zásnuby proběhly včetně posílání oznámení o našem rozhodnutí smile se zasnoubit smile

jo bylo to jako malá oslava a předtím jsme spolu již bydleli, podle Jarkovského má být svatba nejdéle do roka od zásnub a je to vlastně jako začátek příprav na svatbu... smile

Hermanko, jsem zvedava...pred kolika let to bylo?
BTW...a kdo je Jarkovsky? rodna (To mam teda mezery ve vzdelani, co?) dumbom

Není tady

#18 28. 10. 2008 16:37

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

sunyata napsal(a):

Heřmanka napsal(a):

Hermanko, jsem zvedava...pred kolika let to bylo?
BTW...a kdo je Jarkovsky? rodna (To mam teda mezery ve vzdelani, co?) dumbom

http://cs.wikipedia.org/wiki/Ji%C5%99%C … ovsk%C3%BD

Není tady

#19 28. 10. 2008 18:11

sunyata
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Mama Earth

No jooo, Guth-Jarkovsky! godlike
Aprill, dik za pripomenuti! smile

Není tady

#20 3. 12. 2008 14:40

jaspinn
♥♥♥♥---
Místo: Ostrava

První zásnuby jsme pojali lehce oficiálně - s rodiči a budoucími svědky u slavnostní večeře - až teda na to předání prstýnku a otázky ženicha - no ale bylo mi 19  a nevadilo mi to big_smile
A podruhé ve 39 to byla rychlovka - v lednu jsme se poznali, v dubnu sestěhovali, v září mně požádal o ruku v poněkud neobvyklé poloze (nelze popsat rodna ), bylo to i s prstýnkem, a v listopadu jsme se brali lol

Upravil(a) jaspinn (3. 12. 2008 14:41)

Člověk přišel na svět proto, aby tady byl, pracoval a žil. Jen moudrý se snaží náš svět postrčit dál, posunout výš. A jen vůl mu v tom brání.
Jan Werich

Není tady

#21 3. 12. 2008 16:17

majkafa
Host

Nijak. Jaképak s tím cavyky? Čekali jsme dítě, vzali jsme se a hotovo. smile Tak to prostě tenkrát bylo u většiny manželství.

#22 3. 12. 2008 16:26

baobab
♥♥-----

My jsme se taky prostě domluvili a bylo... A je a doufám, že i bude big_smile

Není tady

#23 5. 12. 2008 9:04

Barusja
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Plzeň

po 2 letech, BM ctil rady od Plzáka, pár měsíců jsme spolu bydleli. Romantika nebyla, volal ze zlatnictví, jakou mám velikost, pak mi to strčil do ruky a bylo:dumbom: děs.

Není tady

#24 14. 1. 2009 19:23

Dey
♥♥♥♥♥--
Místo: obývák
Web

cca po půl roce chození a po pár měsících žití, na sv.Valentýna, přišla jsem unavená večer z práce, na stole večeře, svíčky.. měla jsem hledat dárečky, v posteli byla bonboniera, lehla jsem si, zavřela oči a chtěla si vydechnout, v tom přítel klečel přede mnou, v ruce krabičku s prstýnkem a ptal se mě jestli bych si ho chtěla vzít.. krása, nezapomenutelná chvíle, tak jsme to oslavili, oznámili na příslušných místech a za půl roku byla svatba wink

http://lb2f.lilypie.com/OxQ6p2.png

Není tady

#25 15. 1. 2009 8:20

sunshine...
♥♥♥♥♥--

My jsme se zasnoubili po cca. 5 letech chozeni, z toho vic jak 3 roky spolu uz bydlime. Prstynek jsem mela uz asi rok vyhlidnuty a provokovala jsem s nim. Chtela jsem ho ale spis jako darek k narozeninam  vissla  Pak me vloni v dubnu prekvapil, když rano pripravil snidani a na stole jsem objevila ruzi a v ni schovany prstynek. Pak jsme to jenom oznamili rodičům a bylo. Letos v dubnu planujeme svatbu tummenupp

Není tady

• Diskuse
  •  » Svatba
  •  » Jak vypadaly vaše zásnuby - anketa :-))
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí