27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Ahoj, chci se zeptat na vae názory a zkuenosti. Mám 18tiletého syna. Jako dítě býval vstřícný, mazlivý, povídali jsme si o vem... S nástupem puberty asi ve 13 letech se stáhl hodně do sebe, vekerý čas kdy je doma doma tráví ve svém pokojíčku u počítače, do kuchyně, kde pobývám větinou já, si přijde jen pro jídlo, které si zvyknul odnáet k počítači. Jednou jsem mu to vyčetla a zeptala se, jestli by se tedy nemohl najíst normálně v kuchyni, se mnou. Poslechl, ale vlastně to byla oboustranně trapná chvíle - neměli jsme si o čem povídat...
Já se ho občas snaím rozpovídat, ale podaří se mi to zcela výjimečně, jinak se nae komunikace omezuje jen na nejnutnějí provozní věci...
Trápí mě to, i kdy některé kamarádky mi říkají, e u nich doma je to podobné.
Jinak je on celkem bezproblémový, sice hrozný pohodář a lajdák (a jeho kolní prospěch podle toho vypadá...), nějaké větí starosti s ním nejsou. Má fajn holku u rok, koníčka, u kterého tráví svůj vekerý volný čas, vlastně si moná nemám na co stěovat...
Ale trápí mě to, e jsem k němu nějak psychicky ztratila cestu, bojím se, jestli se to jetě někdy obnoví, nebo to u navdycky zůstane tak...
Slyela jsem, e mu se stává muem navzdory své matce... Moná se dostal do období, kdy si svoje místo na zemi potřebuje vybojovat sám a musí to udělat bez Tebe... aby se stal muem a nezůstal i v dospělosti chlapečkem.
Je lepí, kdy to udělá teď, ne za 10, 20 let... Lepí i pro jeho partnerku :-) Aby mu nemusela dělat maminku, ale mohla být skutečně partnerka.
Myslím, e kluk v tomhle věku hodně potřebuje tátu - jako muský vzor... od mámy se nenaučí být chlapem, to se můe naučit jenom od táty. Nebo od jiného muského vzoru, pokud táta není k dispozici.
Nevím, jestli je to Tvůj případ a v ádném případě se Tě nechci dotknout, ale... někdy si eny, zejména pokud nemají manela (jsou např. rozvedené) - ale někdy i kdy mají manela - udělají ze syna "partnera"... Je to nezdravá psychická vazba.
Řekla bych, e odtáhnutí syna je přirozený vývoj věci, kdy se osamostatňuje od mámy, aby v budoucnu mohl ít svůj ivot.
Není tady
vcelku s Martinkou souhlasim...
Neboj, určitě se to změní a bude troku starí. Taky bude mít jednou rodinu a uvidí jak budou vztahy hned jiné
Není tady
Jo, v tomhle máte pravdu, muský vzor chybí. Jeho táta mu umřel před pár lety (a bohuel pár let před svou smrtí u ani tím správným vzorem nebyl - měl problémy hodně sám se sebou). Děda sice je, ale u starý. A mě se nepodařilo nalézt nového chlapa do rodiny, mí 2 partneři (pochopitelně postupně) mě jen navtěvovali, jen jeden (ten úplně první) s námi půl roku i bydlel, ale já jsem si pak své soukromí víceméně odbývala a odbývám mimo domov...
Syn si nael vysloveně muského koníčka, kde má fůru kamarádů, větinou starích, tak snad tam nějaké muské vzory má.
Blbé je, e nebude mít muský vzor co se týče partnerských vztahů. Dobu, kdy býval jeho táta príma chlap, si u nemůe pamatovat, v paměti můe mít jen to, jak celou domácnost a vechno táhnu já sama. Trochu se bojím, aby i toto nevzal jako vzor, jako e je normální, e enská zvládne vechno sama (já bohuel musím, nemám na vybranou).
Myslím, e jsem neměla tendenci dělat si ze syna psychicky náhradu partnera. Ale prostě mi chybí takový ten kadodenní kontak s ním, já vlastně nevím, jestli ho něco netrápí, čím ije, nad čím přemýlí. Tuím, e rád mě má, ale jaksi to nikde není vidět
V tom vidím rozdíl s dcerou - ta měla dost bouřlivou pubertu, ale pak jsme se k sobě psychicky vrátily, u v jiné úrovni, u skoro jako 2 dospělé enské a máme myslím moc hezký vztah.
Bojím se, e se synem to můe takhle zůstat vztahově jaksi na bodu mrazu, e se k sobě u psychicky nevrátíme.
Maminky dospívajících synů (nebo u dospělých), prosím, jak to bylo u vás?
Také vcelku souhlasím s Martinkou.
Blossom - myslím, e je to nejenom u kluků normální. Já jsem se taky v pubertě stáhla,zavírala za sebou dveře do pokojíku a s rodiči nekomunikovala. A ted je co mám děti je mamka moje nej. kamarádka.
Mám syna 15 let, (k tomu jetě mladího kluka a holku), manela, tátu - klukovi tedy muský vzor rozhodně nechybí - a stejně je věčně někde zaitej a nekomunikuje se mnou - přesně jak píe. Odpovědi z něho páčím, přitom to byl takový bezproblémový mazlící kluk.
Není tady
Blossom sice nemam osobní zkuenost, ale jak jsem napsala, myslim e se to věkem upraví. U jsemt o několilkrát viděla ve svým okolí. Ono asi pro kluky (samozřejmě i pro holky, ale myslim e u kluků to je markantnějí) je v určitým věku máma "zbytečná" a hlavně enská se kterou se "nedá o ničem mluvit", protoe tomu "nerozumí".... Určitě to později bude OK
Není tady