Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#126 11. 8. 2008 13:59

janinka_v
♥♥♥♥♥♥-

Re: Být matkou nebo svoboda?

Santala napsal(a):

janinka_v napsal(a):

Pikola napsal(a):

Nojo, ale chci já mít vůbec někdy děti?

toť otázka, ve 27 letech bys už měla mít jasno...

Je mi tolik co tobě, s přítelem jsme spolu 3/4 roku, teď máme na dva roky super práci v zahraničí... vím, že kdybych (čirou náhodou toho 1 procenta, co je při braní HA) otěhotněla, že to sice nabourá plány, a to docela dost, ale já v tom mám jasno - jasno má i můj přítel... a tak jako tak musím říct, že kdyby neměl, tak bych si dítě nechala... ale to jsem já, už několik let dítě chci, vím, že v mém životě mě to omezovat nebude... jen předtím na to nebyli lidi a teď musím ještě chvilku počkat... ale jsem 100% přesvědčená, že děti chci...

jestli nejsi, nikdy jsi neměla k dětem vztah - to musíš vědět nejlíp sama a tudíž se i rozhodnout - držím palce, aby to bylo to nejlepší rozhodnutí, jaký uděláš...

Tak, tohle miluju !!

" Bys měla mít jasno " dumbom

Janinko " bys měla jíst víc vitamínů " dumbom

Sorry, ale tohle je můj názor... jestli je natolik člověk dospělej, aby byl sexuálně činný, tak musí mít i jasno v tom, že musí nést určitý následky, který můžou vzniknout...

Krystof - leden 2012

Cap nebo vrana - duben 2016

Není tady

#127 11. 8. 2008 14:00

Pikola
♥♥♥♥♥--

Nikdy jsem děti extra neměla ráda.. ale asi to bylo tím, že vedle mě rostal ségra, vodila sjem jí do školky, ze školy, prožila ona mojí a já její pubertu..  miminko je hezký, ale já v tom vidím asi jen probůémy.. nebo hledám jen výmluvy, omluvy pro mě? Nevím, co je správné.. mám teď takový divný pocit, asi semnou mlátí hormony nebo co, ale sviště.. držel by mě aspoň za ruku při problémech on? aspoň chvíli?

Není tady

#128 11. 8. 2008 14:01

Santala
♥♥♥♥♥♥-

janinka_v napsal(a):

Pikola napsal(a):

Je mi tolik co tobě, s přítelem jsme spolu 3/4 roku, teď máme na dva roky super práci v zahraničí... vím, že kdybych (čirou náhodou toho 1 procenta, co je při braní HA) otěhotněla, že to sice nabourá plány, a to docela dost, ale já v tom mám jasno - jasno má i můj přítel... a tak jako tak musím říct, že kdyby neměl, tak bych si dítě nechala... ale to jsem já, už několik let dítě chci, vím, že v mém životě mě to omezovat nebude... jen předtím na to nebyli lidi a teď musím ještě chvilku počkat... ale jsem 100% přesvědčená, že děti chci...

jestli nejsi, nikdy jsi neměla k dětem vztah - to musíš vědět nejlíp sama a tudíž se i rozhodnout - držím palce, aby to bylo to nejlepší rozhodnutí, jaký uděláš...

No a další perla :  " jestli nejsi, nikdy jsi neměla k dětem vztah " tummenupp

Pikolo, prosím - každý jsme originál.
I Janinka tummenupp godlike

Některé mají jasno už v 18ti letech, některé nemají jasno 39 letech.
Nikdo nemá patent na to, co je správný.

Dej si čaj, nohy na stůl, dej si dlouhou procházku, dej si 5 dní pauzu a podívej se sama " do sebe" .

Na rady typu : měla bys vědět, měla bys mít jasno, měla bys bla bla bla....se z vysoka vyse...
Měla bys žít tak, abys byla pokud možno, co nejvíc šťastná a to je pro každou ( každého) něco jiného, ať se to někomu líbí, nebo ne.

Upravil(a) Santala (11. 8. 2008 14:09)

Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz yikes)

Není tady

#129 11. 8. 2008 14:05

Pikola
♥♥♥♥♥--

Naposledy jsem měla opravdu jasno, když jsem se rozváděla.. ale došla jsem k tomu až za dva měsíce, tohle by se mělo řešit hned, nedá se to odložit..

Není tady

#130 11. 8. 2008 14:06

Santala
♥♥♥♥♥♥-

janinka_v napsal(a):

Santala napsal(a):

janinka_v napsal(a):

Tak, tohle miluju !!

" Bys měla mít jasno " dumbom

Janinko " bys měla jíst víc vitamínů " dumbom

Sorry, ale tohle je můj názor... jestli je natolik člověk dospělej, aby byl sexuálně činný, tak musí mít i jasno v tom, že musí nést určitý následky, který můžou vzniknout...

Vo tom žádná ! Ale, psát někomu podle věku, v čem by měl a neměl mít jasno - je fakt úlet dumbom

Není tady

#131 11. 8. 2008 14:06

janinka_v
♥♥♥♥♥♥-

Santala napsal(a):

janinka_v napsal(a):

Pikola napsal(a):

Dej si čaj, nohy na stůl, dej si dlouhou procházku, dej si 5 dní paazu a kouni se sama " do sebe" .

Na rady typu : měla bys vědět, měla bys mít jasno, měla bys bla bla bla....se z vysoka vyse...
Měla bys žít tak, abys byla pokud možno, co nejvíc šťastná a to je pro každou ( každého) něco jiného, ať se to někomu líbí, nebo ne.

Hele, přestaň se do mě navážet... myslím, že každý je originál, ale jako originál musí vědět, co chce a co nechce... patent nemám, proto jí taky narozdíl od některých neradím: nech si to nebo dej to pryč...

Ty, co nemají jasno v 39 letech - tak ty pak nemůžou v padesáti sedět a brečet, že je nikdo nemá rád a všichni se na ně vykašlali... možná jsem dost zatížená osobní zkušeností a jednou kolegyní v práci - nikomu neberu jeho názor, pokud ho dokáže formulovat a stát si za tím...

Krystof - leden 2012

Není tady

#132 11. 8. 2008 14:08

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: mater urbium
Web

Pikolo,

a není nakonec hlavní problém v tvém příteli? Není tohle "nevím jestli TO chci" a "bojím se o svobodu" jen obranný postoj, protože jsi po zjištění // nedostala pusu, pevné objetí a do ucha pošeptané ujištění že to zvládnete?
Mám dojem, že bys totiž celou situaci viděla a prožívala jinak, kdyby se k tomu přítel postavil trochu vyzráleji a nelekl se jak malý kluk...

A jinak neměj výčitky, že když vidíš spratečka, kterak se válí na ulici nebo háže kamení, že necítíš příval mateřských pudů, to necítím ani já, a to jsem opravdu moc chtěla otěhotnět wink

Není tady

#133 11. 8. 2008 14:09

Salen
♥♥♥♥♥♥-

Pikolo - dostáváš dar, tak ho ber a uvidíš, že všechno nějak dopadne. Já taky svoje dítě nechtěla, ale to jsem ještě studovala, nebylo bydlení, nic a mě 21 let. Děkuju osudu, že se mi nepovedly žádné ty babské rady k potratu - mám úžasného syna, nikdy se nás nedotkly žádné problémy s pubertou, školou, drogami či co všechno se může stát při výchově. Pár let jsme byli chudší, ale to vydržíš taky. Ono se to vždycky nakonec všechno nějak vyřeší. Věř tomu.
Píšeš, že máš teď pěknou práci .... tssss, o tu můžeš přijít ze dne na den. Že nevíš jak s přítelem ..... jestli je to chlap k životu, tak se chytne a potáhne to s tebou a jestli není, tak stejně co s ním - holt bude jen platit alimenty. Že máš teď jiné plány ..... všechno ještě stihneš, neboj :-).
Já mám ve svém okolí tolik známých kolem té 30tky, co se marně a zoufale snaží otěhotnět a podstupují neskutečné zákroky a vyšetření, aby se to povedlo, zvažují adopce, dárcovství semene, řeší kolem toho různé psychické bariéry ..... a ty to dostáváš jen tak, zadarmo :-)
Jestli chceš mít děti ..... no, tady si opravdu musíš odpovědět sama. Jsou typy žen, které by nebyly dobrými matkami, to je pravda. Kolikrát když člověk čte o dětech týraných, zanedbávaných, tak si říká, proč ta ženská blbá vůbec děti má. Vidíš - tyhle matky nad tím neuvažovaly.
U tebe se mi spíš zdá, že jsi vyděšená tou představou, co všechno se změní, co přijde, jak to vůbec budeš zvládat. To je celkem normální reakce nás všech, co jsme to neplánovaly. Toho se neboj.
A žít bez dítěte - jistě, dá se to, i takový život může být šťastný, když ho naplníš něčím jiným, stejně velkým. Ale je strašně moc věcí, které ti dítě dá a které nijak jinak nejde získat. A taky ti vytvoří rodinu. O rodiče jednou přijdeš. I o partnera můžeš přijít. Když máš děti, tak máš i potom pořád smysl života a pořád je něco, na co se dá těšit. A až přijde stáří, zase je tu někdo, kdo ti pomůže. I když to samozřejmě záleží na té výchově, aby to tak bylo.
To rozhodnutí uděláš ty sama. Ale já za sebe ti ve svých 47 letech radím - nech si ho a užívej si to.

Forest Gump:  Život je jako bonboniera, nikdy nevíš co ochutnáš.

Není tady

#134 11. 8. 2008 14:11

Santala
♥♥♥♥♥♥-

janinka_v napsal(a):

Santala napsal(a):

janinka_v napsal(a):

Dej si čaj, nohy na stůl, dej si dlouhou procházku, dej si 5 dní paazu a kouni se sama " do sebe" .

Hele, přestaň se do mě navážet... myslím, že každý je originál, ale jako originál musí vědět, co chce a co nechce... patent nemám, proto jí taky narozdíl od některých neradím: nech si to nebo dej to pryč...

Ty, co nemají jasno v 39 letech - tak ty pak nemůžou v padesáti sedět a brečet, že je nikdo nemá rád a všichni se na ně vykašlali... možná jsem dost zatížená osobní zkušeností a jednou kolegyní v práci - nikomu neberu jeho názor, pokud ho dokáže formulovat a stát si za tím...

Píšu jen co si myslím.
Nemůžu za to, že je to úplně něco jiného, než ty big_smile

Ani originál nemusí vědět vůbec nic reta

Není tady

#135 11. 8. 2008 14:13

Pikola
♥♥♥♥♥--

Vy mě trápíte, tady brečím jak želva..

Není tady

#136 11. 8. 2008 14:19

Pikola
♥♥♥♥♥--

Fidorka napsal(a):

Pikolo,

a není nakonec hlavní problém v tvém příteli? Není tohle "nevím jestli TO chci" a "bojím se o svobodu" jen obranný postoj, protože jsi po zjištění // nedostala pusu, pevné objetí a do ucha pošeptané ujištění že to zvládnete?
Mám dojem, že bys totiž celou situaci viděla a prožívala jinak, kdyby se k tomu přítel postavil trochu vyzráleji a nelekl se jak malý kluk...

A jinak neměj výčitky, že když vidíš spratečka, kterak se válí na ulici nebo háže kamení, že necítíš příval mateřských pudů, to necítím ani já, a to jsem opravdu moc chtěla otěhotnět wink

On byl vystrašený asi jako já, ale oba sme to řešili relativně v klidu, dala jsem mu na přípravu den, aby se rozhodnul.. Chápu ho, já bych asi ve chvíli, kdy by mě třeba požádal o ruku jednala stejně, řekla bych, že ani náhodou.. není to přítelem, prostě to teď nechci

Není tady

#137 11. 8. 2008 14:26

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Pikolo,
když mám nějakej problém se kterým si fakt nevím rady a dostávám protichůdný rady a je to fakt dilema, tak si dám pár dní voraz, pokud to jde, odjedu, pokud ne, procházím se na druhém konci města, koukám na filmy, čtu a čekám na "znamení".......

Není tady

#138 11. 8. 2008 14:28

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Web

a z čeho byl vystrašený on? Jaký strachy vyjmenovával on?

Není tady

#139 11. 8. 2008 14:28

Pikola
♥♥♥♥♥--

Já zítra skočím k doktorovi, poradím se a uvidím.. příští týden mám dovolenou.. Ono to celý nějak dopadne..

Není tady

#140 11. 8. 2008 14:31

Santala
♥♥♥♥♥♥-

Pikola napsal(a):

Fidorka napsal(a):

Pikolo,

On byl vystrašený asi jako já, ale oba sme to řešili relativně v klidu, dala jsem mu na přípravu den, aby se rozhodnul.. Chápu ho, já bych asi ve chvíli, kdy by mě třeba požádal o ruku jednala stejně, řekla bych, že ani náhodou.. není to přítelem, prostě to teď nechci

Možná bude něco na tom, podle toho jakého máš vedle sebe partnera " Buď chceš dítě, nebo ne" .

Já mám pocit, že cítíš, že to s "ním" nemusí tak úplně klapnout a dochází ti, že se může stát, že na to budeš sama...
I tak ti nikdo jinej odpověď nedá, jen ty sama...

Upravil(a) Santala (11. 8. 2008 14:32)

Není tady

#141 11. 8. 2008 14:32

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Janinko, ty děvče roztomilé, vševědoucí.
Mě bude 30cet a sama nemám jasno, jestli taky mít děti nebo ne. Jestli budu dobrá máma nebo ne. Taky nemám mateřeské pudy až za hrob. Děti svých kamarádek mám ráda, ráda je pohlídám,ale moc ráda je i vrátím původním majitelkám a jdu si po svých.
Taky pochybuji,jestli mám ještě čas nebo ne.
Věř mi, že vždy a v každém věku bude něco k rozhodování i když už "máš věk", kdy máš mít jasno. Ach jo.... někteří lidé mě nepřestanou udivovat.

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#142 11. 8. 2008 14:33

Pikola
♥♥♥♥♥--

Fidorka napsal(a):

Strachy ani ne, ale spíš to, že spolu nejsme dlouho, ani nebydlíme, že ani nevíme, jestli by to šlo, on má psa, já kočku (na kterou je alergický), že se chtěl jednou odstěhovat na vesnici (tam já nechci).. Rozumíme si, ale nemáme spolu vztah.. já ho chápu, cítím to stejně.. To jsou kraviny, co? big_smile oba jsme dítě neplánovali, oba máme po těžkém rozchodu a nechtěli jsme se vázat a teď totok..

Není tady

#143 11. 8. 2008 14:40

Santala
♥♥♥♥♥♥-

Pikola napsal(a):

Fidorka napsal(a):

Strachy ani ne, ale spíš to, že spolu nejsme dlouho, ani nebydlíme, že ani nevíme, jestli by to šlo, on má psa, já kočku (na kterou je alergický), že se chtěl jednou odstěhovat na vesnici (tam já nechci).. Rozumíme si, ale nemáme spolu vztah.. já ho chápu, cítím to stejně.. To jsou kraviny, co? big_smile oba jsme dítě neplánovali, oba máme po těžkém rozchodu a nechtěli jsme se vázat a teď totok..

No, když to takhle shrneš, tak tě celkem chápu " jeden velkej risk " vissla

Blbě načasovaný...řekla bych..
Na druhou stranu, kdo neriskuje...znáš to...

Jak tady psaly holky,chlap být nemusí,mimčo už ti nikdo nevezme big_smiletummenupp

Není tady

#144 11. 8. 2008 14:43

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Web

teď pro odlehčení: JAK JSI VŮBEC MOHLA ZAČÍT SPÁT S NĚKÝM, KDO JE ALERGICKÝ NA TVOJI ČIČI?? (promluvila kočkomilka) storstark

btw.. tihle lidi co si "jenom" rozumí, spolu mívají stabilnější vztahy než ti, co se k smrti milujou a později nenávidí, protože se dokáží líp domluvit... ale to byla jen tkaová vsuvka.

Dojdi si k doktorovi a uvidíš co ti řekne, víš, ono 2 čárky na testu taky nemusí znamenat těhotenství, nebo resp. hotovou věc, kdyby jo, tak v říjnu rodím, stejně jako spousta holek z jiné části Babinetu, které za sebou mají 2-3 zamlklá těhotenství.
Doktor ti taky určí délku těhotenství a hned budeš vědět kolik máš času na přemýšlení, rozhodnutí a případnou miniinterrupci.

Není tady

#145 11. 8. 2008 14:51

Pikola
♥♥♥♥♥--

Fidorko, víš jaký to je pro něj, když nesmí na kočky sahat, ale spí vedle mě a přetrpí ranní kočkování v 5? :-) Kočka spí semnou, dneska ráno v půl šestá mi nosila gumičku a chtěla aportovat.. radost..

čárky na 3 testech.. no nevím.. u prvního jsem si myslela, že ta malá nevýrazná je omyl.. u druhýho jsem začala panikařit a jela hledat v sobotu ráno otevřenou lékárnu.. a 3 byl jasný.. 4 jsem pokazila (nejdražší mrcha...)

Není tady

#146 11. 8. 2008 14:52

sunyata
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Mama Earth

Pikolo,  stojis na krizovatce, radu kam jit ti nedam. To je prave ta krasa osobni volby. wink
Jen bych rada prispela mou osobni zkusenosti.
Poprve jsem otehotnela mlada, sotva po skole. Penez nebylo, partner taky s prominutim nic moc, rodice na vyvrat - ze jsem mlada, blba, nic jsem si v zivote neuzila...atd.
Dnes vim, ze kdyby dite neprislo jako tzv. rana osudu, a ja bych mela jeho poceti planovat, tak bych se asi nikdy nerozhoupala. Kdyz se divam zpet, vim, ze to bylo pozehnani v mem zivote. Super skola zivota. Starosti bylo, to jo, ale ty radosti!!!! smile
A svoboda? Svoboda je jen stav mysli. S dcerou jsem od jejich 2,5 let procestovala svet, a jako vecny student porad neco studovala, studuji a dlouho budu.

Není tady

#147 11. 8. 2008 14:54

sunyata
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Mama Earth

Klubko napsal(a):

Mě bude 30cet a sama nemám jasno, jestli taky mít děti nebo ne. Jestli budu dobrá máma nebo ne. Taky nemám mateřeské pudy až za hrob. Děti svých kamarádek mám ráda, ráda je pohlídám,ale moc ráda je i vrátím původním majitelkám a jdu si po svých.
Věř mi, že vždy a v každém věku bude něco k rozhodování i když už "máš věk", kdy máš mít jasno. Ach jo.... někteří lidé mě nepřestanou udivovat.

Klubko, zdravim.
Ja taky nikdy nemam jasno. No jo, Ryba proplouvajici zivotem.

Není tady

#148 11. 8. 2008 14:59

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Pikola napsal(a):

Fidorko, víš jaký to je pro něj, když nesmí na kočky sahat, ale spí vedle mě a přetrpí ranní kočkování v 5? :-) Kočka spí semnou, dneska ráno v půl šestá mi nosila gumičku a chtěla aportovat.. radost..

čárky na 3 testech.. no nevím.. u prvního jsem si myslela, že ta malá nevýrazná je omyl.. u druhýho jsem začala panikařit a jela hledat v sobotu ráno otevřenou lékárnu.. a 3 byl jasný.. 4 jsem pokazila (nejdražší mrcha...)

godlike tummenupp tyhle situace vůbec neznám vissla mě dneska nosil novou myšku, která ještě strašně chrastí... ale až v 6 tummenupp

já taky měla několik slabě pozitivních testů a potvrzenou krev, ale nevyšlo to. proto jsem to psala, víš... fakt asi jenom Bůh ví, proč nechá nechtěně otěhotnět tolik ženských a přitom je na waiting listu tolik nevyřízených žádostí od těch, které si to přejí hmm

Není tady

#149 11. 8. 2008 15:07

janinka_v
♥♥♥♥♥♥-

Klubko napsal(a):

Nejsem vševědoucí, proto tady nerozdávám rady, který můžou někomu ovlivnit život... tummenupp

Krystof - leden 2012

Není tady

#150 11. 8. 2008 15:11

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Pikola napsal(a):

Přítele mám, ale oba máme jiné plány jsme tak nějak na startu.. bylo by to právě hodně komplikací, já si pořád nejsem jistá. Mám ráda svojí svobodu, to co teď dělám a a stímhle jsem nepočítala ještě pár let..

Ja by osm sa rozhodne porozprávala s ním, s doktorom... rozumiem ti, aj ja som to mala takto nastavené a dokonca sa mi to podarilo aj dodržať, ale zasa: Mám 40 a som furt bezdetná. Je to podľa mojich pravidiel 100% OK, ale... zváž. Nie som nejaký materinský typ a biologické hodiny mi furt len nesmelo cinkajú(a keď po nich tresnem, mlčia úplne), ale niekedy si hovorím, že možno BY BOLO BÝVALO lepšie, keby ... sa bola stala nehoda a ja som bola bývala postavená pred hotovú vec. Lebo viem, ako by som sa bola bývala rozhodla. stolt

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí