Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#76 11. 8. 2008 11:27

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Prazska ves

Re: Být matkou nebo svoboda?

Petruša napsal(a):

baba.jaga napsal(a):

Ivča K. napsal(a):

A věř tomu,že nemusí!!!!! smile Nemůže si být jistá,že chce něco co ještě nikdy neměla a neví,co to obnáší. hjartadudlik

Musi mi tminimalne tu touhu to zjistit. Tu touhu tam prinejmensim necitim.

vždyť napsala někde níž že by ho i chtěla...

nazev toho vlakna uz jasne vypovida o tom, jak to vnima sama autorka. Materstvi=nesvoboda.

42!

Není tady

#77 11. 8. 2008 11:30

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

baba.jaga napsal(a):

Ivča K. napsal(a):

baba.jaga napsal(a):

Podle me musi si byt jista, ze to dite fakt chce, jinak to muze zavanet peknym pruserem.

A věř tomu,že nemusí!!!!! smile Nemůže si být jistá,že chce něco co ještě nikdy neměla a neví,co to obnáší. hjartadudlik

Ale ona tu touhu má,jinak by neváhala,jenom má strach a to je na začátku těhotenství ještě zdojnásobeno hormonama.To teprve přijde a netvrdila bych to,kdybych to nevěděla z vlastní zkušenosti.Taky by mohla patřit k tomu malému procentu žen,co jim mateřství nikdy nic neřekne,ale to Pikola není.

Není tady

#78 11. 8. 2008 11:32

Račice dračice
♥♥♥♥♥♥-

baba.jaga napsal(a):

Račice dračice napsal(a):

baba.jaga napsal(a):

.

Podle me musi si byt jista, ze to dite fakt chce, jinak to muze zavanet peknym pruserem.

A stejně by si měla být jistá, že to dítě fakt nechce, jinak případný potrat, kterého by mohla jednou litovat, taky může pro budoucnost zavánět pěkným průserem.

No a teď jsme napsaly dvě jistoty, které jsou právě v takových rozhodnutích ty nejtěžší, když právě to je to, co chybí......
Ano, jak píšeš, souhlas, taky chápu, když to takhle přijde, že to není jednoduché rozhodnutí.....ale, jinak se bude na to dívat člověk, který s dětmi nepočítá, jako ty, a jinak člověk, který je jednou chce mít a jen zvažuje, zda-li je "vhodná doba" a "vhodné prostředí a životní podmínky"....
jak to má Pïkola,čemu se spíš blíží, to si holt stejně musí vyřešit sama a ví to jen ona...

18.12.2009 přišel na svět náš Ondrášek dudlik hjarta

"Chcete-li být šťastny s mužem, musíte mít pro něho spoustu pochopení a trošku lásky,
  chcete-li být šťastni s ženou, musíte ji zahrnout spoustou lásky a vůbec se nesnažit
  o pochopení"   MAUROIS

Není tady

#79 11. 8. 2008 11:32

Chucky.x
♥♥-----

baba.jaga napsal(a):

Petruša napsal(a):

baba.jaga napsal(a):

nazev toho vlakna uz jasne vypovida o tom, jak to vnima sama autorka. Materstvi=nesvoboda.

Možná by si Pikola měla napsat seznam věcí, které se dají s bříškem a pak i dítětem podnikat...   Určitě zjistí že nesvoboda to není....    Moje kamarádka například odešla s dvou letou holčičkou od manžela a žije s ní sama...  za tu dobu (5 let) stihla vystudovat dálkově vysokou školu, koupit si dům a pracuje pro zahraniční firmu na manažerské pozici...     Nemyslím si že by ji dítko nějak omezovalo....

Myslím na budoucnost, neboť v ní chci strávit zbytek svého života....

Není tady

#80 11. 8. 2008 11:33

misha88
♥♥♥♥♥♥♥

eva4444 napsal(a):

Když by dala dítě k adopci - tak vždycky může říct, že dítě umřelo. Taková lež nikomu neublíží.

to může,ale..

http://lbyf.lilypie.com/jGYVp1.png

https://lb4f.lilypie.com/wxkxp2.png

https://lbdf.lilypie.com/V2Y7p2.png

Není tady

#81 11. 8. 2008 11:33

Račice dračice
♥♥♥♥♥♥-

Petruša napsal(a):

KALIK napsal(a):

Juraji, pro mě je to dítě až po porodu.

no nevim,ale už od nějakýho pátýho měsíce (nevim přesně) cítí bolest a má hotový orgány a pak taky slyší a později kouká, jen potřebuje přibrat aby mohlo "venku" žít. Dítě to je určitě dřív než po porodu....

¨
Souhlas

Upravil(a) Račice dračice (11. 8. 2008 11:34)

"Chcete-li být šťastny s mužem, musíte mít pro něho spoustu pochopení a trošku lásky,
  chcete-li být šťastni s ženou, musíte ji zahrnout spoustou lásky a vůbec se nesnažit
  o pochopení"   MAUROIS

Není tady

#82 11. 8. 2008 11:34

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Sally napsal(a):

...Jen měj na paměti: dítě má být chtěné a očekávané s láskou, nemělo by se narodit, protože se stalo... Může ti to připadat jako blbost, ale chtěné dítě se jinak vychovává, jinak se s ním snáší potíže a problémy.

já jsem se teda mojí mamince narodila když jí bylo 18 ...
svobodné mamice podotýkám... myslím, že nikdo z rodiny mně nechtěl butter
a jak si mně dneska pochvalují lol wink lol

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#83 11. 8. 2008 11:35

Petruša
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha-východ

baba.jaga napsal(a):

Petruša napsal(a):

baba.jaga napsal(a):

s tim bohužel souhlasim hmm

Není tady

#84 11. 8. 2008 11:35

Lot
♥♥♥----

Podruhé mi to připadá jako dost velká hloupost. Když se sto stane jednou dobře, to se stává ale podruhé? A zase na potrat? Tak to bych nešla ani náhodou!!!!

Není tady

#85 11. 8. 2008 11:36

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Petruša napsal(a):

KALIK napsal(a):

no nevim,ale už od nějakýho pátýho měsíce (nevim přesně) cítí bolest a má hotový orgány a pak taky slyší a později kouká, jen potřebuje přibrat aby mohlo "venku" žít. Dítě to je určitě dřív než po porodu....

Však já taky napsal, že pro mě je to dítě až od porodu a to, že cítí bolest a reaguje, ještě neznamená, že si to i uvědomuje. Proto jsem za rozumnou hranici vzal porod, kdy je dítě jasně samostatná jednotka i když ne nezávislá. To už jsme zaběhli spíš do filozofie smile

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#86 11. 8. 2008 11:37

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

Sally napsal(a):

Rozhodni se Pikolo za sebe, jestli nevíš, zeptej se dítěte, ono ti poví. Jen měj na paměti: dítě má být chtěné a očekávané s láskou, nemělo by se narodit, protože se stalo... Může ti to připadat jako blbost, ale chtěné dítě se jinak vychovává, jinak se s ním snáší potíže a problémy.

No vidíš Sally a mě právě to nechtěné,které jsem si nechala proti všem pomohlo překonat všechny potíže a problémy v době rozpadu manželství,všechno bylo najednou míň důležité než moje holčička,kterou nikdo nechtěl a nakonec ji všichni zbožňujou.Za to můj vymodlený syn mi už vícekrát přidělal pár vrásek a i když mu je 22,pořád ještě není konec,ale není to zas tak strašné,miluju je oba stejně.Jen ta nechtěná je mi nějak víc oporou.

Upravil(a) Ivča K. (11. 8. 2008 11:38)

Není tady

#87 11. 8. 2008 11:40

Petruša
♥♥♥♥♥♥♥

KALIK napsal(a):

Petruša napsal(a):

KALIK napsal(a):

Však já taky napsal, že pro mě je to dítě až od porodu a to, že cítí bolest a reaguje, ještě neznamená, že si to i uvědomuje. Proto jsem za rozumnou hranici vzal porod, kdy je dítě jasně samostatná jednotka i když ne nezávislá. To už jsme zaběhli spíš do filozofie smile

tak toho radši necháme, o tom to tady není... wink

ale ještě k zamyšlení...proč tady od 28tt (nebo 24tt?,nevím) už neudělají "potrat" nebo "předčasný porod" když má dítě nějakou vadu?... (řekla bych že to je proto, že od toho tt je "to" bráno jako "dítě"....aspoň podle zákonů)

já to brala jako dítě mnohem dřív...ale asi to je tím, že jsem ženská a ty to mají jinak než chlapi, kteří toho prcka v bříšku nemají a necítí...

Není tady

#88 11. 8. 2008 11:43

Račice dračice
♥♥♥♥♥♥-

baba.jaga napsal(a):

Petruša napsal(a):

baba.jaga napsal(a):

Otázka ale je, jestli název vlákna značí její vnitřní podvědomý postoj, nebo je to momentálně ovlivněno strachem, nejistotou, zmatením, novou situací... těžko říct....

Upravil(a) Račice dračice (11. 8. 2008 11:44)

o pochopení"   MAUROIS

Není tady

#89 11. 8. 2008 11:46

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Prazska ves

baba.jaga napsal(a):

Petruša napsal(a):

Otázka ale je, jestli název vlákna značí její vnitřní podvědomý postoj, nebo je to momentálně ovlivněno strachem, nejistotou, zmatením, novou situací... těžko říct....

ano, tezko. Pak jsou vsechny diskuse uplne zbytecne. Stejne si to Pikola musi vyresit sama.  Do hlavy ji nikdo nevidi.

42!

Není tady

#90 11. 8. 2008 11:47

Petruša
♥♥♥♥♥♥♥

to musí. Chtěla radu, ale muselo jí být jasný, že se názory budou různit. A to tady ještě není (předpokládám) nějaká mladá holčina, ta by taky radila jinak. Hlavně jinak než ženská která má vymodlený dítě..

Není tady

#91 11. 8. 2008 11:48

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Petruša napsal(a):

ale ještě k zamyšlení...proč tady od 28tt (nebo 24tt?,nevím) už neudělají "potrat" nebo "předčasný porod" když má dítě nějakou vadu?... (řekla bych že to je proto, že od toho tt je "to" bráno jako "dítě"....aspoň podle zákonů)

já to brala jako dítě mnohem dřív...ale asi to je tím, že jsem ženská a ty to mají jinak než chlapi, kteří toho prcka v bříšku nemají a necítí...

No, necháme toho smile
Proč to berou od toho či toho tt? Možná to má nějaký objektivní základ, ale podle mě je to pouze administrativní rozhodnutí. Dřív bylo všechno jasný a to tak, že když dítě nebylo životaschopné, samo uhynulo a bylo po ptákách. Dneska jsou inkubátory a jiná technická zařízení, která dokáží dítě udržet na životu i když by normálně nepřežila.

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#92 11. 8. 2008 11:48

misha88
♥♥♥♥♥♥♥

třeba petruš já...je mi 20 a přečti si zpet co jsem radila:)

Není tady

#93 11. 8. 2008 11:48

Petruša
♥♥♥♥♥♥♥

mmch PIKOLO jaké pocity měla tvá 19ti letá sestra když zjistila že je těhu? Neměla je třeba podobný jako ty vzhledem k jejímu věku...?

Není tady

#94 11. 8. 2008 11:49

Petruša
♥♥♥♥♥♥♥

misha88 napsal(a):

třeba petruš já...je mi 20 a přečti si zpet co jsem radila:)

vim co jsi radila a taky vim že sama bys dítko chtěla a vimproč jsi to rozhodnutí zatím odložila wink

Není tady

#95 11. 8. 2008 11:50

misha88
♥♥♥♥♥♥♥

ok:)...ale na druhou stranu je "fajn" že tu jsou nazory baby.jagy...chce zvažit všechno..

Upravil(a) misha88 (11. 8. 2008 11:52)

Není tady

#96 11. 8. 2008 11:50

Petruša
♥♥♥♥♥♥♥

KALIK napsal(a):

Petruša napsal(a):

No, necháme toho smile
Proč to berou od toho či toho tt? Možná to má nějaký objektivní základ, ale podle mě je to pouze administrativní rozhodnutí. Dřív bylo všechno jasný a to tak, že když dítě nebylo životaschopné, samo uhynulo a bylo po ptákách. Dneska jsou inkubátory a jiná technická zařízení, která dokáží dítě udržet na životu i když by normálně nepřežila.

takhle by jsme se mohli byvit hodně dlouho a zacházet do různých "zákoutí" toho tématu... sad Tak dobrá, necháme to být wink

Není tady

#97 11. 8. 2008 11:51

Petruša
♥♥♥♥♥♥♥

misha88 napsal(a):

ok:)...ale na druhou stranu je fakn že tu jsou nazory baby.jagy...chce zvažit všechno..

stoltstoltstolt

Není tady

#98 11. 8. 2008 11:52

Račice dračice
♥♥♥♥♥♥-

baba.jaga napsal(a):

baba.jaga napsal(a):

ano, tezko. Pak jsou vsechny diskuse uplne zbytecne. Stejne si to Pikola musi vyresit sama.  Do hlavy ji nikdo nevidi.

.....nejsou zbytečné v tom, že na základě různorodých pohledů diskutujících, může tak trochu dotazující nalézt sám sebe, podle něčeho, co ho osloví, co se ztotožňuje s ním samým, aniž by si to dříve uvědomoval....
....na druhou stranu jsou zbytečné podlě mě k tomu, abycjom  se dobrali nějaké všeobecné pravdy - protože je to nemožné, neboť pravda a to správné, je pro každého někde úplně jinde.... smile  A jak by řekl Nico, tak končí většina diskuzí big_smile  A tak to má být ne smile

o pochopení"   MAUROIS

Není tady

#99 11. 8. 2008 11:54

Račice dračice
♥♥♥♥♥♥-

misha88 napsal(a):

ok:)...ale na druhou stranu je "fajn" že tu jsou nazory baby.jagy...chce zvažit všechno..

stolt   já myslím, že je fajn i bez uvozovek, že jsou tu názory baby.jagy tummenupp  člověk víc rozliší, to své, sebe samu, když má někdo radikálnější postoj k určitým věcem....

Upravil(a) Račice dračice (11. 8. 2008 12:01)

o pochopení"   MAUROIS

Není tady

#100 11. 8. 2008 12:03

Verunka a Vanesska
♥♥♥♥♥--
Web

Já jsem mladá a před dvěma a půl lety jsem zjistila, že jsem těhotná s klukem, kterého jsem znala 7 měsíců (i přes ochranu lze otěhotnět) a bylo mu 27. První pocit úlek a děs, studovala jsem 1. ročník vysoké, měla holej zadek a přítele jen tak krátce. On mě nutil jít na potrat, protože byl zvyklej na bestarostnej život a flákání s kamarádama. Absolvovala jsem všechny vyšetření a pak se ve mě něco zlomilo, nedokázala jsem to a to jsem stála těsně před nemocnicí. Příteli jsem oznámila, že bud zůstane s náma a nebo si dítě nechám i klidně sama.

Za celé těhotenství se vše převrátilo, odjela jsem na stráž do Ameriky i s přítelem, nějaké peníze si vydělala, ve škole zařidila individuální plán, zařídili jsme byt a rozjela si podnikání.

Bylo to těžké, ale stálo to za to. Ona práce ti nevyhradí to, že tě tvoje dítko obejme, pohladí a řekne ti maminko a vlepí ti pusinku.

Je ti 27, na co chceš čekat, vše se dá skloubit a to, že chceš cestovat tomu přece není dítě překážkou, já s Vanesskou cestuji i hodně do zahraničí a je to super.

Je to tvoje rozhodnutí, ale jsi už celkem v rizikovém věku, kdy dítě by mělo být dar a ne odpad, který se naskytl, protože ochrana selhala.

http://lilypie.com/pic/2009/07/09/3q8X.jpghttp://lb1f.lilypie.com/ZG3Ep2.png

http://lilypie.com/pic/2009/07/09/86Hw.jpghttp://lb3f.lilypie.com/V8Slp2.png

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí