29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Pokud bude mít pocit,že s tebou být musí..tak s tebou taky třeba klidně nebude,je to blbý ale je to tak...a klidně s tebou/s vámi bude jinej partner/tatínek,který s vámi bude rád a vubec mu nebude vadit že dítko není jeho...biologicky...
takže tady je asi kámen úrazu, dítko bys chtěla,ale bojíš se na něj být sama bez tatínka a v stávajícím příteloj tu jistotu asi nevidíš??...držím palec at se to vyvrbi spravnym směrem..
Není tady
Pikola napsal(a):
Víte, chtěla bych ho ..
Pikolo, já bych vycházela z tohodle, ono, ikdyž bys měla milovaného partnera, s kterým by jsi to plánovala, nikde není psáno, že spolu zůstanete a že se třeba nemůžete půl roku po narození mimča rozejít....chápeš? nikdy není nic jistého a často to není vše, tak jak bychom si přáli......jde o to, vyjít z přesvědčení, co bych ráda, co chci, ....protože to, čeho se bojíš, ti zatemňuje mozek a pak se rozhoduješ jen na základě strachu - což není dobrý....
Není tady
Mám v tom šílenej binec.. navíc, moje ségra je teď těhotná, 6 měsíc, je jí 19 a taky to teda zrovna neplánovala.. ale má přítele, který skáká radostí, v tom vidím ten rozdíl, ten můj neřekl nic špatnýho, ale známe se fakt ai ne rok, nebyli jsme spolu ani celý víkend a teď s ním trávit život? Nebo být svobodná matka jako moje máma, ségra? Proč, když si konečně můžu dopřát co jsem vždycky chtěla, jsem šťastná jako nikdy se stane tohle a je zase všechno naruby??
Mám takových proč.. a proč sem píšu?? Protože to nikomu nemůžu říct..
Není tady
Pikola napsal(a):
No, nebudu v tom ani měsíc, k doktorovi jdu zítra, ale ty čárky na dvou testech se asi nemýlí..
Víte, chtěla bych ho, ale tak hrozně se bojím, nechci být sama na dítě, chci mít partnera a ne jen někoho, kdo semnou být "musí", protože jsem si upletli průšvih..
Nevím jestli to nějak pomůže, ale včera porodila malou Michalku holčina, která chodila na těhotenskou diskusi. Její nick je Yellow, určitě jí můžeš napsat, pokud budeš chtít pokecat.
Taky se nejednalo o plánované těhotenství, dokonce se malá "zadařila" i přes řádně požitý Postinor. Yellow se rozhodla si malou nechat i když taky žije sama. Třeba by ti k tomu mohla říct něco chytrýho
Není tady
Pikola napsal(a):
Mám v tom šílenej binec.. navíc, moje ségra je teď těhotná, 6 měsíc, je jí 19 a taky to teda zrovna neplánovala.. ale má přítele, který skáká radostí, v tom vidím ten rozdíl, ten můj neřekl nic špatnýho, ale známe se fakt ai ne rok, nebyli jsme spolu ani celý víkend a teď s ním trávit život? Nebo být svobodná matka jako moje máma, ségra? Proč, když si konečně můžu dopřát co jsem vždycky chtěla, jsem šťastná jako nikdy se stane tohle a je zase všechno naruby??
Pikolo, nenechavej si to dite, pokud se na nej necitis. Nedej na kecy, ze se u tebe ty materske pudy probudi, az se dite narodi. Vubec se to nemusi stat a pak budes nestastna a budes toho litovat. 27 let neni zadny vek. Muzes mit dite i ve 35.
Není tady
Račice dračice napsal(a):
Pikola napsal(a):
Víte, chtěla bych ho ..
Pikolo, já bych vycházela z tohodle, ono, ikdyž bys měla milovaného partnera, s kterým by jsi to plánovala, nikde není psáno, že spolu zůstanete a že se třeba nemůžete půl roku po narození mimča rozejít....chápeš? nikdy není nic jistého a často to není vše, tak jak bychom si přáli......jde o to, vyjít z přesvědčení, co bych ráda, co chci, ....protože to, čeho se bojíš, ti zatemňuje mozek a pak se rozhoduješ jen na základě strachu - což není dobrý....
já bych taky z tohohle vycházela...
a nemůžeš si o tom pokecat se ségrou? Ta by tě měla chápat když je taky těhulka. A třeba tvůj přítel taky bude jednou skákat radostí. Anebo nějakej jinej...
Není tady
Pikola napsal(a):
No, nebudu v tom ani měsíc, k doktorovi jdu zítra, ale ty čárky na dvou testech se asi nemýlí..
Víte, chtěla bych ho, ale tak hrozně se bojím, nechci být sama na dítě, chci mít partnera a ne jen někoho, kdo semnou být "musí", protože jsem si upletli průšvih..
Jakýkoliv partner tě může ze dne na den opustit a vždycky můžeš být sama, i když to "na začátku" vypadalo buhvíjak slibně. Jseš soběstačná holka, pokud dítě chceš, tak to zvládneš i bez partnera.
Není tady
Pikolo,
moc ti držím palce,ať se rozhodneš jak chceš TY. Jen ty jsi bohužel, bohudík zodpovědná za to rozhodnutí.
Všechno tady co ti píší holky jsou jen rady a jejich pohled,ale ten si nemusíš vzít za vlastní.
Přijde mi naopak dost sobecké ,když ti ostatní budou předhazovat, jak sobecká jsi pokud dítě nechceš.
Já bych nejvíce asi zvažovala ty zdravotní rizika a jak se vyrovnat poté s tím, když mimčo už nepůjde. Rozhodně bych dala na svůj instinkt a rady od lékaře.
Není tady
Pikola napsal(a):
Pikolo, to, že někdo skáká radostí, není záruka, že bude lepší otec, nebo že bude skákat takhle úžasně dál....
Ikdyž, že se někdo na mimčo těší, je plus, to bezespory, ale záruka ničeho to není.....
Tvůj přítel je zaskočen, ale nevidí to jako katastrofu, soudím, dle tvého psaní, taky není nikde psáno, že by jste nemohli být dobrým párem a jednou společně šťastnými rodiči....
Není tady
baba.jaga napsal(a):
Pikola napsal(a):
Mám takových proč.. a proč sem píšu?? Protože to nikomu nemůžu říct..Pikolo, nenechavej si to dite, pokud se na nej necitis. Nedej na kecy, ze se u tebe ty materske pudy probudi, az se dite narodi. Vubec se to nemusi stat a pak budes nestastna a budes toho litovat. 27 let neni zadny vek. Muzes mit dite i ve 35.
no vidíš. Tady máš opačnej názor...opět je to jen na tobě, nikdo tido toho stejně kecat nemůže. Doufam že ať se rozhodneš jak se rozhodneš, bude to rozhodnutí šťastný a nebudeš ho jednou litovat...
Není tady
Ale proč se rozhodne jen ženská? vždyť je to dítě obou.. Nemůžu mu přece říct, třeba se postav na hlavu, ale já si to dítě nechám, protože pak třeba nebudu mít jiný...
Není tady
Petruša napsal(a):
baba.jaga napsal(a):
Pikola napsal(a):
Mám takových proč.. a proč sem píšu?? Protože to nikomu nemůžu říct..Pikolo, nenechavej si to dite, pokud se na nej necitis. Nedej na kecy, ze se u tebe ty materske pudy probudi, az se dite narodi. Vubec se to nemusi stat a pak budes nestastna a budes toho litovat. 27 let neni zadny vek. Muzes mit dite i ve 35.
no vidíš. Tady máš opačnej názor...opět je to jen na tobě, nikdo tido toho stejně kecat nemůže. Doufam že ať se rozhodneš jak se rozhodneš, bude to rozhodnutí šťastný a nebudeš ho jednou litovat...
mam nekolik pripadu ve svem okoli, kde vidim, ze se tento mytus o materskych pudech opravdu nepotvrdil. Na toto vam nikdo zaruku proste neda.
Není tady
Pikola napsal(a):
Ale proč se rozhodne jen ženská? vždyť je to dítě obou.. Nemůžu mu přece říct, třeba se postav na hlavu, ale já si to dítě nechám, protože pak třeba nebudu mít jiný...
Podle mě je mu to tak trochu jedno, když ti řekl, že nejdříve zvážíte rizika. On se k tomu, zdá se, postavit neumí.
Není tady
Pikola napsal(a):
A myslis, Pikola, ze kdyz "TO" udelas, a budes si trajdovat pak vesele po svete, uzivat zivota a mit karieru, ze budes pak stastna... ? Nelitovat? Ja se s Tebou vsadim, ze ne, podvedomi, svedomi neutisis pak jen tak... To neni jako rozslapnout komara prece, Pikolo...
Není tady
Juraj napsal(a):
A myslis, Pikola, ze kdyz \"TO\" udelas, a budes si trajdovat pak vesele po svete, uzivat zivota a mit karieru, ze budes pak stastna... ? Nelitovat? Ja se s Tebou vsadim, ze ne, podvedomi, svedomi neutisis pak jen tak... To neni jako rozslapnout komara prece, Pikolo...
Myslim, ze tady podsouvas ji neco, co se stat vubec nemusi. Zase existuje velmi mnoho zen, pro ktere potrat nepredstavuje zadne zivotni drama.
Není tady
estelle napsal(a):
Pikola napsal(a):
Podle mě je mu to tak trochu jedno, když ti řekl, že nejdříve zvážíte rizika. On se k tomu, zdá se, postavit neumí.
No, ale já taky ne..
Není tady
Pikola napsal(a):
No, ale proč by to ženská nemohla říct? Pominu tvojí situaci, ale třeba v situaci, když by jsi měla jasno....já,bych to klidně takhle řekla.
Pokud to není na chlapa nějaký podraz, používali jste antikoncepci, ale ona selhala, musí nést následky svého souložení....stejně jako brát v potaz, že když už jsi těhotná, je především na tvém rozhodnutí, co dále. A on to musí respektovat. Jasně, nemusí si tě vzít, milovat tě do skonání tvého života, ale minimálně se musí postarat o nějaké výživné.... Holt, to tak bývá, že když něco v dospělosti dělám (a souložení nevyjímaje) nesu odpovědnost za vše, co se může při tom stát....
Není tady
zajdi si nejdříve k Dr., zatím máš jen dvě // na testu a uvidíš, po krvi,utz jaký to bude...pocitově
Není tady
baba.jaga napsal(a):
Juraj napsal(a):
A myslis, Pikola, ze kdyz \"TO\" udelas, a budes si trajdovat pak vesele po svete, uzivat zivota a mit karieru, ze budes pak stastna... ? Nelitovat? Ja se s Tebou vsadim, ze ne, podvedomi, svedomi neutisis pak jen tak... To neni jako rozslapnout komara prece, Pikolo...
Myslim, ze tady podsouvas ji neco, co se stat vubec nemusi. Zase existuje velmi mnoho zen, pro ktere potrat nepredstavuje zadne zivotni drama.
Když jsem byla před těmi 10 lety na potratu, chvíli jsem brečela, bylo to hnusné období, vykopli mě z práce, rozešla jsem se s přítelem.. ale nikdy, jsem si to nevyčítala.. Asi jsem sobecká, hnusná, ale je to tak..
Není tady
baba.jaga napsal(a):
Pikola napsal(a):
Souhlasím s babou-jagou v tom, že když by si se na to necítila a dítě jsi opravdu nechtěla, tak si ho nenechej....
Jenže - ty píšeš, cituji: "víte, já bych ho chtěla", problém je ten, že jsis to početí představovala, jinak, s někým jiným, s jinou malouvanou následnou budoucností..... to se podle mého nerovná - necítím se na něho, ale není to tak, jak bych chtěla, a to je podle mého rozdíl....
A souhlasím taky s tím, že mateřské pudy se třeba probudit nemusí....
Jenže, když by jsi měla tak jasno, třeba jako baba-jaga, tak by jsi šla na potrat a neřešila to tady ne ?
Babo-jago, co by jsi udělala ty,....šla bys na potrat ne? a nepotřebovala by jsi radit, protože by jsi se na to necítila a bylo by....
Není tady
Pikola napsal(a):
Nebyla bys první ani poslední a proč hned přemýšlet o tomhle?Taky se můžeš vdát z lásky(jako já)a nakonec to stejně dopadne jinak.Moc plánuješ a život ti to stejně nalinkuje jinak.Radši si řekni,že stejně bude všechno jinak než sis naplánovala.Nakonec nemusíš mít ani tu dobrou práci,co tě baví.Život si s námi zahrává.Že se bojíš je normální.Vem si jak bylo mě tenkrát,to byla situace a dneska jsem tak ráda,že jsem nešla na potrat.Já měla těch proti tolik a nakonec jsem se zaměřila na toho tvorečka ve mě.Už v šestém měsíci jsem měla všechno připravené,nažehlené,ušila jsem si polštářky do kočárku,oblíkla si panenku a jezdila si s kočárkem po bytě jako blázen.Milenka manžela byla z toho na nervy,řekla mi,že jsem to udělala schválně,ale mě to v tu chvíli vůbec nenapadlo,měla jsem myšlenky jen na dítě a bylo mi celkem jedno jestli budu sama se dvěma dětma.nakonec i manžel byl rád,stejně jsme se rozvedli,ale děti si bral každých 14 dní a i jeho milenka dneska manželka má moji dceru ráda,jinak máme dohromady ještě tři kluky.
Není tady
baba.jaga napsal(a):
Juraj napsal(a):
Je to vzdy vsak "drama" pro to dite, Baba jaga... To je muj pohled...
Není tady
Co to je dítě? Od kdy je zárodek dítětem? Nebo je dítě dítětem od splynutí vajíčka a spermie?
Není tady