29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj, potřebuji se někomu svěřit, slyšet názor.
Jsem těhotná, ale nevím, zda je to dobrý nápad si miminko nechat. V lednu jsem se rozvedla, teď jsem 4 měsíc v nové práci a daří se mi výborně, koněčně mě práce baví. Mám přítele, ten je taky fajn, ale známe se půl roku, nebydlíme spolu, jen se vídáme. A teď tohle, prostě se to nějak stalo a já nevím, jak z toho ven..
Na dítě se necítím, ale bojím se, že bych pak nemohla mít další. Po rozhovoru s přítelem jsem si řekli, že není zrovna vhodná doba a že by bylo lepší s tím ještě počkat.. Já nevím, netuším co teď, říct to nikomu nechci. Zítra půjdu k doktorovi a promluvím si o zdravotním riziku..
Jinak, je mi 27, bydlím sama..
Poradíte mi něco? Pohladíte?
Je to nepříjemná situace, ale zvládnout se dá, stejně tak, jak ji zvládly tisíce jiných, kterým se něco podobného stalo třeba v 18. Tobě je 27, jsi zralá žena v ideálním věku........ pokud se jen bojíš, jdi do toho a uvidíš, že za rok budeš ráda, že jsi to překonala. Ovšem, pokud o dítě opravdu nestojíš a brání ti v kariéře, máš pocit, že by tě jeho existence obtěžovala, dej ho pryč - stejně by to byl chudák
Není tady
Hladím Tebe i bříško...
Nikdo tohle za Tebe nevyřeší. Já myslím, že je vhodná doba na dítě. Když už je na cestě, vlastně není důvod ho nemít. Pochybnosti cítí každý, i ten, kdo dítě plánoval.
Já bych si dítě nechala, ale já nejsem Ty. Je to na Tobě. Přeji hodně štěstíčka.
Není tady
Pikolo, Bydlíš sama,ale zabezpečená asi jsi (aspoň trochu) a přítele máš taky.Kdyby ti bylo 15...neřeknu,ale takhle máš školu hotovou, rodiče by tě s prckem na krku neměli si myslím...nikdy bych život toho prcka nezahodila, ani takhle kdybych otěhotněla neplánovaně.Přečti si příspěvky Yellow, který se včera narodila krásná holčička, jak na tom na záčátku roku byla...v jaký byla situaci...nebo třeba Potvůrka(doufám,že nekácám),ale mám pocit že se taky s přítelem znali pár měsíců, když začli čekat mimčo..
Já bych na potrat nešla,ale to za tebe nikdo rozhodnout nemůže a to riziko že nebudeš pak moct mít děti tu prostě je...A i když jo...budeš si třeba jednou říkat, tak te by dítko bylo v 1.třídě, te´d by mu bylo 10...to je pro mě hrozná představa!
Není tady
Nikdy jsem nechtěla být svobodná matka, nechci mít dítě bez táty.. děsí mě to, že mám v práci smlouvu na rok, že jsem chtěla něco dokázat a tohle se mi prostě nehodí..
Je to hnusný se zachovat takhle sobecky?
Není tady
ale ty nemáš dítě bez táty...přítele přece máš...
noje to na tobě, já osobně bych taky na potrat nešla (taky mi je 27, děti mám dvě)
Není tady
Přítele mám, ale oba máme jiné plány jsme tak nějak na startu.. bylo by to právě hodně komplikací, já si pořád nejsem jistá. Mám ráda svojí svobodu, to co teď dělám a a stímhle jsem nepočítala ještě pár let..
Není tady
Zvaž všechna pro a proti.Pokud si myslíš,že bys měla existeční problémy a dítě neuživila a otec by neměl zájem,nemáš třeba kde bydlet,tak pokud podstoupíš miniinterupci není riziko zas tak velké,ale vždycky je i ta možnost,že se může vyskytnout nějaká komplikace.Já bych si ve tvém věku asi dítě nechala,časem bys toho mohla litovat.Pokud je to první dítě a děti chceš.
Až by ses po čase rozhodla,že už je vhodná doba,tak by to taky nemuselo jít.Nejen kvůli prodělanému potratu,ale už nejsi nejmladší.Až ti bude růst bříško a s dítětem se sžiješ,tak určitě budeš mít na všechno jiný náhled,změní se ti i uvažování a je málo žen,které by se na dítě netěšili.Pokud je pro tebe přednější práce a umíš si představit,že bys případně už děti neměla,tak běž na přerušení.Já si to třeba neumím představit.Defakto vychovávám dvě děti(dneska už dospělé)bez jejich otce,peněz jsme nikdy moc neměli,ale neumím si představit,že bych děti neměla.Pokud je přítel fajn,tak tě snad podpoří,když se rozhodneš,že když už se to stalo,tak proč ničit už vzniklý život.Teď jsi pod tlakem okolností a máš v sobě tanec hormonů,to se všechno uklidní a přepne se to v tobě na matku,začne v tobě fungovat mateřeský pud.Já druhé dítě čekala,když už naše manželství bylo v rozkladu a manželovi se právě narodilo dítě s milenkou.On byl za ní v porodnici a já doma seděla s pozitivním těhotenským testem.všichni do mě hučeli ať jdu na přerušení,neudělala jsem to a dneska mám svojí 18 letou dcerunku a jsem tak ráda že ji mám.Má přítele už druhý rok,dělá mi samou radost a byla vždycky mojí kamarádkou a já ji málem zabila.tak ted jsem se až rozbrečela,když to píšu.A nakonec byli i všichni ostatní rádi že je.Je to jednoduché rozhodnutí.Dáš mu šanci na život.Není to jako rozhodnout se,jestli si koupíš ten kožíšek ted nebo až za dva roky.Je to člověk a nakonec bude třeba jedinej,kdo při tobě bude stát celý život.
Není tady
Díky za reakce.. Vím, všechno vím, ale člověk si to nějak plánuje, chci cestovat, konečně něco dokázat, zbavila jsem se manžela a nevím, jestli jsem na tohle připravená.. existenční problémy nevím, jestli bych měla, asi ne, i když se živím teď v pohodě..
Na jednom potratu jsem byla, v 18, tenkrát se to rozhodně nehodilo (přítel šílený, bydlení žádné, hned po škole) a nelituju toho, asi jsem nelida.. Chtěla jsem s exmanželem dítě, ale rok se nic nedělo, asi to chtěl osud..
Nevím, netuším, jestli jsem vůbec mateřský typ (minulý víkend jsem oslovovala miminko jako TO), děti moc nemusím, i když vím, že bych je jednou chtěla.. Jednou, ale ne teď..
Prostě mám v hlavě stzrašnej binec, chvíli ho chci, pak si říkám, že to opravdu není dobrý, že jsem blbá a nechránila se-- pozdě bycha honit..
Není tady
Něco jiného by bylo, kdyby dítě nebylo na cestě. To bych Ti řekla:užívej si, nevaž se.
Ale takhle? Ano, vůči dítku mi to příjde sobecké. Přivolali jste ho, a teď ho nechceš. Jsi dost velká, abys věděla, jak se chránit před nechtěným těhotenstvím.
Už se stalo, z mého pohledu žádná tragedie.
Proč myslíš, že bys své plány nemohly uskutečnit i s dítětem? Myslíš, že s dítětem život končí?
Teprve začíná...
Upravil(a) Damila (11. 8. 2008 9:35)
Není tady
Pikola napsal(a):
Přítele mám, ale oba máme jiné plány jsme tak nějak na startu.. bylo by to právě hodně komplikací, já si pořád nejsem jistá. Mám ráda svojí svobodu, to co teď dělám a a stímhle jsem nepočítala ještě pár let..
Máte jiné plány a mezi ně dítě nepatří?Pokud ano,napiš si ho do těch plánu jenom tužkou,abys ho mohla vymazat,když to nepůjde.Tohle si nenaplánuješ.Svobodu můžeš mít i s dítětem.Pořád máš nějaké povinnosti i v práci,v životě,celkově.Nikdo není úplně svobodný.Dítě ti svobodu nevezme,ale obdaruje tě.Jenom ti trošku ten život změní a změna je život.
Pořád platí,že pokud by pro tebe byl život bez dítěte lepší než s dítětem a třeba s méně penězi lepší tak běž na potrat,ale to už nevezmeš nikdy zpátky!!!!!!!!!!!!!To nejde odložit,to už je!!!!!
Není tady
A pokud to zabezpečení o kterém mluví Ivča máš a "jen chceš mít tu svobodu"...tak to bych se nemusela rozhodovat už vůbec. 3la bych do miminka. Jinak:9 měsíců není dlouhá doba ale na zžití se s pupkem a miminkem který se narodí dost dlouhá je. A je to jen na tobě zda na MD zakrníš a budeš se bavit jen o počůraných plínkách nebo budeš dál akční,dělat cokoli a brát prcka kamkoli(to jen trochu půjde), výlety atd....rozhodně ta svoboda nebude 100%ní ale bude i tak, nebo to fakt máš dítě X svoboda....?
Není tady
Mateřský tip se z tebe stane teprve až s vlastním dítětem.Pokud už máš jeden potrat za sebou,s manželem to nešlo a teď najednou jsi těhotná,tak to bych skoro brala jako dar od boha,dal ti šanci.Cestování trošku odložíš,z něčeho slevíš,ale budeš mít na oplátku něco navíc.
Není tady
Prostě si sama sebe nedokážu představit, netuším, jak by to dopadlo.. Vím, že bych to nakonec zvládla, ale je v tom pořád nějak moc proti.. Přítel o všem ví, řekl mi ať se poradím s doktorem, jaká jsou rizika a pak uvidíme.. přítele mám ráda, le nemiluju ho, je to spíš takový můj milenec, i když už dlouho.. on bydlí u rodičů, má psa, já kočku, nebydleli sme spolu, každý trávíme svůj volný čas po svém.. Navíc on se chce odstěhovat z Prahy a to já zrovna nechci..
Není tady
Pikolo, stála jsem před podobným rozhodnutím. Rozvedená s jedním dítětem, druhé na cestě. Tenkrát jsem ani neměla kde bydlet, peněz málo, ale nechala jsem si je. Dnes jsem šťastná, je z něj milý, chytrý mladý muž. Taky jsem si myslela, že práce je to nejdůležitější, měla jsem ji ráda, ale rodinu nenahradí. Kdybych mohla vrátit čas, věnovala bych se dětem mnohem víc.
Není tady
Pikola napsal(a):
Mám přítele, ten je taky fajn, ale známe se půl roku, nebydlíme spolu, jen se vídáme. A teď tohle, prostě se to nějak stalo a já nevím, jak z toho ven..
nezlobte se... ale já musela...
je možné, že v dnešní dost osvícené době , řekla bych "se TO prostě nějak stane" ?
já vím, Pikolo, že ti tímhle nepomůžu... ale já bych prostě brečela...
TAK aspoň čtěte vy ostatní děvčata, která nedbáte na antikoncepci (jakoukoli - můžovu nebo ženinu...)
Upravil(a) Jessika (11. 8. 2008 10:06)
Není tady
Já bych si v téhle situaci dítě asi nechala. Myslím si,že život se nedá naplánovat - ve smyslu, tak teď budu cestovat, dělat kariéru a třeba za 5 let se dám na rodinu (ikdyž to takhle může vyjít, ne že né) Všichni víme, že ale často člověk míní, život mění. A pokud nemám k něčemu opravdu vnitřní, jasné přesvědčení, že tohle né, pak bych se přizpůsobila změně, kterou mi život nadělil (resp. , ke které jsem hodně pomohla...).
Není tady
Pikolo za sebe můžu řžíct, že do 30ti by bývala na potret určitě šla, po 30 už jsem věděla, že jedno dítě chci, takže bych si ho nechala i bez táty. Mateřský tip z tebe dítě neuděla. Ostní děti můžeš nerušeně dál nesnášet, ale to svoje budeš nade všechno milovat-. Ale ani ta láska k dítěti nepřijde z minuty na minutu porodem, ale bude se postupně rozvíjet a prohlubovat. (alespoň já to tak měla a mám). Takže pokud cítíš, že dítě nechceš, je to tvoje volba. Akorát si najdi něco o problénech po potratu. Narazila jsem na různé články, kdy ženy i nějakou dobu po potratu začnou trpět depresemi a těžkými výčitkami svědomí. Tak ať víš, do čeho jdeš.
Jessiko, antikoncepci jsem vždycky brala, ale teď jsem jí musela vysadit, nedělala mi dobře. Chráli jsme se jinak, ale neuchránili..
Nikdy bych sama nevěřila, že když to rok nešlo, stane se mi to hned druhý měsíc. Prostě se to stalo, vrátirt to nejde..
Navenek se cítím v pohodě, ale brečela jsem.. přítel mi hrozně pomohl, chová se skvěle, ale taky na něm vidím že tohle ho dost zaskočilo..
Upravil(a) Pikola (11. 8. 2008 10:11)
Není tady
Pikola napsal(a):
Jessiko, antikoncepci jsem vždycky brala, ale teď jsem jí musela vysadit, nedělala mi dobře. Chráli jsme se jinak, ale neuchránili..
Nikdy bych sama nevěřila, že když to rok nešlo, stane se mi to hned druhý měsíc. Prostě se to stalo, vrátirt to nejde..
Navenek se cítím v pohodě, ale brečela jsem.. přítel mi hrozně pomohl, chová se skvěle, ale taky na něm vidím že tohle ho dost zaskočilo..
plno ženským to s někým jakou dobu nejde a pak bum, s druhým to je hned...
Není tady
Pikola, necetl jsem do detailu vsechny prispevky zde, ale muj nazor by urcite stejne nezmenili... I s ditetem se daji delat vsechny veci, kariera, cestovat a pod... Jen se to trochu posune... Nepovazuji za fer vuci tomu diteti, ze bys jej "vymenila" za ty veci... S manzelem/pritelem, ci bez nej... Myslim ze je to neporovnatelne to davat na misky vah u rozhodovani, a to dite si to kvuli temto Tvym duvodum nezaslouzi, aby se nenarodilo... Kdyz jsi chybila, se svym pritelem, tak vem/vemte tu odpovednost na sebe/vas, nepresouvej/te ji na to mimino... Verim, ze jednoho dne po narozeni, se Tvuj nazor zmeni a ty poznas, zes udelala dobre... Skutecne Ti neni patnact, tak se chovej jako odpovedna zena... Nechat si vzit dite neni "antikoncepcni metoda", v Tvem pripade to tak ovsem vypada...
Není tady
Ono to tak často bývá,že kdo se moc snaží,tak nic a kdo to nechce,tak šup a je to tady.Já to měla taky tak.první dítě vymodlený,dva roky různých vyšetření,já měla psychický blok a povedlo se to až když to vypadalo,že je to manželova vina a čekali jsme na jeho vyšetření.A druhý bylo hned.Manželství v rozpadu,milenka,stresy,dokonce jsem i tenkrát manželovi jednou zahnula z pomsty a najednou jsem byla těhotná,dokonce jsem nevěděla,jestli je to vůbec jeho,ale to už vím,dcera je celý on jako její starší bratr,jsou jak dvojčata a s ním trojčata.
taky jsou páry,které spolu dítě nemůžou mít,ale potom najdou někoho jiného a jde to.Takových případů je strašně moc a je čím dál víc neplodných párů.
stejně si myslím,že spíš to podvědomě chceš,jinak bys nechtěla radu na Babinetu,kde je jasné,že spíš víc odpovědí dostaneš pro to,aby sis dítě nechala.Potřebovala jsi,aby ti to někdo schválil.Pokud bys dítě nechtěla,jdeš si okamžitě pro papír na přerušení a nebudeš váhat.A riziko je větší,když jsi dýl těhotná.Miniinterupce je nejmíň riziková,ale to chce ji podstoupit myslím asi do 45 dne od poslední menstruace.Čím je to dýl,tím je riziko větší,že nebudeš mít potom děti.je to zásah do organizmu,navíc už jsi jeden měla!!!!!!
Není tady
Ivča K. napsal(a):
....stejně si myslím,že spíš to podvědomě chceš,jinak bys nechtěla radu na Babinetu,kde je jasné,že spíš víc odpovědí dostaneš pro to,aby sis dítě nechala.Potřebovala jsi,aby ti to někdo schválil.Pokud bys dítě nechtěla,jdeš si okamžitě pro papír na přerušení a nebudeš váhat....
na tomhle něco je, myslim že Ivča uhodila hřebík na hlavičku...
Není tady
Petruša napsal(a):
Ivča K. napsal(a):
....stejně si myslím,že spíš to podvědomě chceš,jinak bys nechtěla radu na Babinetu,kde je jasné,že spíš víc odpovědí dostaneš pro to,aby sis dítě nechala.Potřebovala jsi,aby ti to někdo schválil.Pokud bys dítě nechtěla,jdeš si okamžitě pro papír na přerušení a nebudeš váhat....
na tomhle něco je, myslim že Ivča uhodila hřebík na hlavičku...
Taky mi to tak přijde...
Není tady
No, nebudu v tom ani měsíc, k doktorovi jdu zítra, ale ty čárky na dvou testech se asi nemýlí..
Víte, chtěla bych ho, ale tak hrozně se bojím, nechci být sama na dítě, chci mít partnera a ne jen někoho, kdo semnou být "musí", protože jsem si upletli průšvih..
Není tady
Juraj napsal(a):
Pikola, necetl jsem do detailu vsechny prispevky zde, ale muj nazor by urcite stejne nezmenili... I s ditetem se daji delat vsechny veci, kariera, cestovat a pod... Jen se to trochu posune... Nepovazuji za fer vuci tomu diteti, ze bys jej "vymenila" za ty veci... S manzelem/pritelem, ci bez nej... Myslim ze je to neporovnatelne to davat na misky vah u rozhodovani, a to dite si to kvuli temto Tvym duvodum nezaslouzi, aby se nenarodilo... Kdyz jsi chybila, se svym pritelem, tak vem/vemte tu odpovednost na sebe/vas, nepresouvej/te ji na to mimino... Verim, ze jednoho dne po narozeni, se Tvuj nazor zmeni a ty poznas, zes udelala dobre... Skutecne Ti neni patnact, tak se chovej jako odpovedna zena... Nechat si vzit dite neni "antikoncepcni metoda", v Tvem pripade to tak ovsem vypada...
Naprosto souhlasím s Jurajem. Máš podmínky, za kterých není problém dítě vychovávat. Není ti 15. To dítě za to nemůže. Určitě bys to zvládla, i když potrat by byl určitě pohodlnější řešení. Holt už to tak v životě je, že pohodlná řešení nejsou obvykle ta pravá
Není tady