29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Kuty napsal(a):
Jenže se stále hodně žen domnívá,že ten její se po svatbě změní a už jde fakt za svobodna vypozorovat,jakého máme ptáčka v hrsti podle toho,jak se třeba věnuje svým kamarádům,že alespoň jednou nebo 2x týdně musí být v hospůdce mezi svými atd.Ani tak neosuzuju ženské,které najdou odvahu se rozvést a být na vše samy,jako spíš ty,které místo manžela mají kouli u nohy,která nemá doma význam ani pro vlastní děti,v lepším případě je tam jen jako sponzor a to by mě teda vůbec nebavilo.
o možná to vypozorovat jde, ale kdo má takové zkušenosti???
A pak oblíbená věta mého ex, ženský doufaj, že se chlapy změní, a chlapy doufají, že ženský ne.........škoda jen, že chtěl dokázat platnost toho svého tisíckrát omýlaného výroku, tím, že u nás to bylo přesně naopak, a dnes ho nikdo nepoznává?
Není tady
Kuty napsal(a):
... jakýpak dojem proboha,že je někdo úžasný?Když jsem stála se svým nastávajícím před oltářem,tak jsem věděla,že jde o spolehlivého chlapa,šikovného a o jako nějakém úžasňákovi mě ani nenapadlo o něm přemýšlet.Úžasný nejsme nikdo.
Kouzlo spokojeného manželství dost hodně spočívá v oboustranné komunikaci,pohodě a oboustranně dobré náladě.A jestli si ženské myslíte,že Váš muž nějak zvlášť ocení vyblýskaný byt,vymydlené dětičky a k tomu vyčerpanou a otrávenou ženskou připravenou chlapa kibicovat,tak ste na velkém omylu.Práce neuteče,binec taky ne,ale mnohem příjemnější a nenavratitelné jsou společné chvíle třeba u vínka a společný pokec,který vztah utužuje a manžel pak ani neví jak,a Vás odveze i k tomu doktorovi.Mimochodem nemám taky ráda tyto nesamostatné ženské,které neumí řídit a jsou tak pořád závislé na manželovi a ten se z toho má snad radovat?
... s tímhletím vším naprostý souhlas... to ostatní ovšem bylo poněkud riskantní (=zbytečné navíc) ... jak vidíš, jen sis tím naběhla na početné histerické reakce...
Ono se s tím, co jsi napsala dá souhlasit jen pokud to takto cítí a vítají oba dva. Jenže každý vztah je jiný, každá dvojice je jiná - v jedné mají oba hodně společného, v jiném se potkaly dva protiklady... a to se může týkat jednou pořádku, podruhé péče o děti, potřetí hospody a lásky ke kamarádíčkům... Fakte se nedá paušalizovat.
Kromě toho, jak jsme tady jeden vedle druhého, každý z nás si prošel jiným očistcem a každý je alergický na něco jiného (i já)....
Takže vážení brzděte trošku - mám pocit, že to chce trochu víc shovívavosti.... ... jak známo: Není na světě člověk ten....
Není tady
Chápu to,co píše Heluška - když se z chlapa vyklube puntičkář,kerý když přijde od bezdětné do své 5členné domácnosti a prohláší něco o bordelu,no asi bych ho na místě připleštila a fakt s ním dloho nevydržela a poslala bych ho s klidem tam,odkud právě přišel.No není to fakt jednoduché.
Nechápu,co na mém příspěvku tak strašně pohoršilo Kiaru - snad jen moje zmínka a názor na ženské,které dnes nemají řidičák,snad mimo ty soc.nejslabší-tak za tímhle si stojím,neumět řídit auto je dnes bohužel jako nemít úplné zákl.vzdělání a o tom ostatním už vůbec nemíním polemizovat-jak místo vyblýskanýho bytu být radši na chlapa milejší a do té hospody jít třeba někdy i sním.Která tohle nechápe,ne nemůže,ale nechápe,tak ať do společ.vztahu radši vůbec nechodí.
Není tady
Kuty, existují i ženy, které na to auto peníze mají, leč např. ze zdravotních důvodů řídit nemohou či nesmějí. U nich to není o lenosti nebo o neschopnosti, ale o něčem jiném.
Já řidičák mám - ale neřídím. Když jsem měla čerstvý řidičák a jela do sousedního města dětem pro léky, rozjížděla jsem se a pod kola mi vběhlo asi tříleté dítě, jehož matka krafala s kamarádkou na chodníku. Naštěstí jsem včas šlápla na brzdu, takže se nikomu nic nestalo. Teď si vem, že bych šlápla na brzdu pozdě a tomu dítěti se něco stalo - šla bych sedět a nikoho by v tu chvíli nezajímalo, že mám doma dvě vlastní malé děti.
Po tomhle incidentu jsem se zařekla, že už za volant nikdy. A nediv se mi. Jsem tedy jednou z manželek, které "musí manžel všude vozit" a samozřejmě z toho žádnou radost nemá. Na druhou stranu ví, co je příčinou toho, že řídit prostě nechci a musí to brát tak, jak to je.
Není tady
Si beruško stále vedle jak ta jedle a zkušenosti tě neponaučily - jakýpak dojem proboha,že je někdo úžasný?Když jsem stála se svým nastávajícím před oltářem,tak jsem věděla,že jde o spolehlivého chlapa,šikovného a o jako nějakém úžasňákovi mě ani nenapadlo o něm přemýšlet.Úžasný nejsme nikdo.
Kuty, možná jsem to "úžasný" měla dát do uvozovek hned. Jenže jsem netušila, že to vezmeš doslova. No nic, to jen pro vysvětlení...
Kouzlo spokojeného manželství dost hodně spočívá v oboustranné komunikaci,pohodě a oboustranně dobré náladě.A jestli si ženské myslíte,že Váš muž nějak zvlášť ocení vyblýskaný byt,vymydlené dětičky a k tomu vyčerpanou a otrávenou ženskou připravenou chlapa kibicovat,tak ste na velkém omylu.Práce neuteče,binec taky ne,ale mnohem příjemnější a nenavratitelné jsou společné chvíle třeba u vínka a společný pokec,který vztah utužuje a manžel pak ani neví jak,a Vás odveze i k tomu doktorovi.
Mluvíš jak příručka pro snoubence . Ostatně, jak jsi přišla na tu otrávenou ženskou, která s cmanželem nekomunikuje a jen ho kibicuje? Co když je otrávený a nekomunikativní ten chlap? Co když nemá zájem o "společné chvíle třeba u vínka", vlastně o společné chvíle vůbec? Taky je to "vina" tý manželky?
Mimochodem nemám taky ráda tyto nesamostatné ženské,které neumí řídit a jsou tak pořád závislé na manželovi a ten se z toho má snad radovat?... neumět řídit auto je dnes bohužel jako nemít úplné zákl.vzdělání
Tak ještě dodatek - já osobně řídit umím (a nejen auto), leč ze zdravotních důvodů nesmím - a co nadělám? A jestli považuješ za závislost potřebu 1-2x do roka "přestěhovat" 3 malé děti přes celé město na kontrolu do nemocnice, pak asi jsem závislá byla. Pravda - z této "závislosti" jsem byla brzy vyléčena a velmi rychle jsem se naučila být "samostatná". Nicméně to považuju za další chybu, které jsem se dopustila. Kdybych tvrdě trvala na svém, možná by pán pochopil, že i otec by se měl nějak na chodu rodiny podílet...
Není tady
helena: "Milý hochu, ty "mužské potřeby" jsem sakra chápala. Nechci se vytahovat, ale neznám moc ženskejch na MD se 3 haranty, které "mají hotovo" než chlap přijde domů, takže má umyté roztomilé dětičky k pohrání (pravda, později tu a tam k vysvětlení matiky - nejsem superžena http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png), které bez mrknutí oka akceptujou, že víkendy tráví převážně v práci a když jde za kamarády, řeknou si "potřebuje si orazit", které od něj nechtějí tebou uváděné domácí práce... které se v rámci možností snaží i doma jakžtakž vypadat (zatímco on to řeší teplákama, v létě trenkama), které 29 dnů v měsíci nebolí hlava http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png
Kruci, co jsem JEŠTĚ měla chápat? Co jsem (podle tebe) dělala blbě?"
Helčo , jaktože Ti to nedochází? Tohle všechno, co jsi tu popsala, jsi přece udělala blbě.
Hned, jak jsi to sepsala a mrkla zpětně na ty řádky, Ti to bylo jasné, nebo ne?
Jinak teda holky, ohledně řízení auta se přiznám, že se taky (ale jen mírně) podivuji nad tím, že mnohé čekají na manžela, až je milostivě někam odveze. Mně by to strašně vadilo, jsem děsně činnorodá a nějaké čekání, až přijde z práce (a to se stejně dá aplikovat pouze na ty partnery, kteří se nevracejí z firem v noci, případně po třech dnech, ale každý den doma hezky ve čtyři přezouvají papuče...) by mě udusilo. Já jsem odjakživa chtěla závodit v autech, sledovala jsem v telce zásadně jen formule 1... Dnes mám silné fárko dobré značky a jsem spokojená. Řídím strašně ráda. Ale to je dáno mojí povahou. Chápu ty ostatní, které to mají jinak. Akorát vidím ty jejich manžele, jak po mně čučí, když vezou tu svoji usazenou neřidičku někam,....
Kiarko, neboj, sedět bys nešla, i když - určitě řízení auta znamená jednu nohu v kriminálu, to jistě.
Jenže kdybychom se báli všeho, nic bychom nedokázali....
"Když můj BM přišel ze záletů od bezdětné ženy, pohrdlivě a pravidelně pronesl- Máte tady bordel."
Jooo, tak to mi silně připomíná výroky mého taťky (kolem jeho padesátky), když se vracel od podobné madam . Až mamku to jeho buridování přestalo bavit a našla si přítele, odstěhoval se táta k té squaw, aby velmi brzy zjistil, že dotyčná uklízela, zřejmě jen když ho zvala k sobě do prázdného baráku na rande...
Dnes když si neuvaří a nepověsí záclony, tak to za něj nikdo neudělá... jojo, to jsou osudy...
Asi to tak má být, každý, kdo si neváží dobrého bydla, je po zásluze "odměněn" .
Upravil(a) Tercila (18. 8. 2008 11:11)
Není tady
Hele, Terci - když tak čtu některé jiné příspěvky, zjišťuju, že stejně blbě to dělají ženský, který jsou za stíhačky, citýrujou manžely a furt něco chtějí. Tak si pak vyber...
Není tady
helena napsal(a):
Hele, Terci - když tak čtu některé jiné příspěvky, zjišťuju, že stejně blbě to dělají ženský, který jsou za stíhačky, citýrujou manžely a furt něco chtějí. Tak si pak vyber... http://fora.babinet.cz/img/smilies/sad.png
Tercilo,když jsem si přečetla tady tu otázku,tak mi docela došly slova;komu holt není shůry dáno..... i když uznávám a vím,že s některými jedinci se asi fakt hůř vychází a je víc práce než mám třeba já se svým mužem nebo ty třeba.Asi bych tady ještě snad napsala Heleně,že je třeba od každého trochu - ne pořád něco chtít,ale jen občas,nebýt za stíhačku ale zároveň být stále ve střehu,abych nebyla zas pro změnu ta poslední,kdo se všechno dozví,atd.
Příručka pro snoubence je dobrá věc Heleno,ale je to jak s dobrýma obchodníkama - musí to mít člověk hlavně v sobě,tady nepomůže školení a žádné příručky.to mi dáš ty,Tercilo,určitě za pravdu.
Není tady
helena: "Hele, Terci - když tak čtu některé jiné příspěvky, zjišťuju, že stejně blbě to dělají ženský, který jsou za stíhačky, citýrujou manžely a furt něco chtějí. Tak si pak vyber... [url]"
No samozřejmě Heli, to je v tom životě to nejsložitější - najít ten balanc. A já čím dál víc ale docházím k závěru, že nejlepší je totiž ten balanc snad ani nehledat, spíš být taková, jaká jsem a - buď partner sám uzná, že s námi stojí za to strávit život nebo ne. Neznamená to ale zapomínat na diplomacii.
Je to sice jakoby riskantní, ale mně se to zdá (pro mě) nejpřijatelnější.
Jo já jsem si ten odkaz měla přečíst? Nepřečetla, vyvařuji tady dítěti jeho oblíbené papáníčko, tak odbíhám...
Kuty, jistě, v tomhle Ti určitě dávám za pravdu - to, co je pro někoho přirozené, se druhý nenaučí.
Upravil(a) Tercila (18. 8. 2008 11:09)
Není tady
Kuty napsal(a):
Kouzlo spokojeného manželství dost hodně spočívá v oboustranné komunikaci,pohodě a oboustranně dobré náladě.A jestli si ženské myslíte,že Váš muž nějak zvlášť ocení vyblýskaný byt,vymydlené dětičky a k tomu vyčerpanou a otrávenou ženskou připravenou chlapa kibicovat,tak ste na velkém omylu.Práce neuteče,binec taky ne,ale mnohem příjemnější a nenavratitelné jsou společné chvíle třeba u vínka a společný pokec,který vztah utužuje a manžel pak ani neví jak,a Vás odveze i k tomu doktorovi.
a jak nějak dodal Slávek17 souhlas spíš jen tehdy pokud to takto cítí a vítají oba dva.
ale mě se to Kuty mooooooc líbí co jsi napsala
Upravil(a) adra (18. 8. 2008 12:49)
Není tady
Tercilo,odkaz si číst neměla,já jsem se vracela jen k helenině příspěvku: jestli být teda radši stíhačka a citýrovat mužský.
Není tady
Tak mám trochu pocit, že (skoro) všechno byla moje chyba - to, že jsem od M nic nechtěla i to, že jsem výjimečně neco potřebovala, že jsem mu "dopřála" prostor na odpočinek a koníčky, že nejsem diplomat... a že jsem tohle všechno měla poznat dřív, než jsem se vdala, takže bych teď neměla "kňučet"...
Děvenky, já si brala "normálního chlapa", který se najednou "rozhodl" (či jak to nazvat?), že mu stačí jeho práce, výjimečně kamarádi a jeho rodina, o manželce nemluvě, ho prostě nezajímá. Dodnes netuším, co ho k tomu vedlo - na některé otázky odmítal jakkoli reagovat, neřekne nic ani dětem. A já si skutečně nemyslím, že bych na jeho proměně nesla výraznou "vinu". Ono se těžko komunikuje s někým, kdo v podstatě nechce slyšet.
Není tady
Třeba to nebyla výrazná tvoje chyba heleno,ale taková ta plíživá.Ale co,proč pořád brečet nad rozlitým mlíkem,i když něco nepřestane mrzet uvnitř nikdy.Zkus si najít přítele a třeba to vyjde a bude vám to klapat.
Třeba moje matka ta si nikdy nepřizná chybu.její 1.muž-můj otec,byl společnský,někdy prý až moc,vydělával dobře,ale taky díky tomu,že s námi v bytě 3+1 bydlela matka mojí matky,která neustále poukazovala na o,co dělá otec špatně,nemělo manželsví dlouhého trvání.Pak bylo několik přítelů a další manžel a tentokrát vadilo,že byl zas málomluvný morous.Tak opět rozvod.fakt mi někdy nad mou matkou zůstal rozum stát,zvláš´t než si brala toho 2. už mohla mít v 50 letech víc rozumu a nadhledu.Nakonec odstěhovala svoji matku,mojí babičku do domova důchodců, a uteklo 20 let a nestýkám se s ní ani já s rodinou.Její chování a jednání s námi nám bylo hodně protivné a pro nás frustrující,až jsem se sní jednoho dne prostě tel.rozloučila.Vinu si nepřizná dosud nebo alespoň nějakou podivnost na svém chování.Špatná jsem byla vždy já jako dcera.Teď už jsme se 2 roky neviděly a nechybí mi,i když je škoda,že to tak dopadlo.Mohly jsme se normálně vídat a těšit se nasebe,ale zas né za každou cenu.
Není tady
Kuty, nad mlíkem nebrečím, vody je v něm i tak dost . Dokonalá taky nejsem a umím si to přiznat. Ale nechápu, proč se mi pořád snažíš "vysvětlit", že závada je JENOM na mém přijímači, stejně jako se o to snažíš u svojí maminky. Mmch - mým dětem a jejich partnerům i kamarádům nečiní problém se se mnou stýkat - takže tady asi chyba nebude.
Není tady
Mně osobně připadá, že helena nemá ani co řešit - že už má vyřešíno...
tak trochu mi přijde, že Kuty se vrhla na jednu z babi, která napsala svůj názor k nejmíň rok starému problému a snaží se předvést, jak je smostatná , rozhodná a buhví co ještě...
takže , Kuty - prd a vořech.. (s dovolením , heleno... ) nemlať nás už svým řidičákem po hlavě, nejsi první ani poslední, co se rozhodla být emancipovaná...
jenom se tady snažíme vysvětlit, že nelze vždy všechno 100% pojistit a zajistit...
ani chlapa, ani děti , nikdo tady nemá život předplacenej do první třídy
Není tady
Heli, klid. Chyba na tvém příjímači jen v tom, že jsi tak dlouho byla ta naslouchající. To je asi všechno. Jinak kdyby Kuty četla více mezi řádky, věděla bych že zrovna ty mezi fňukny nepatříš
Není tady
Jess, Klubí - dobrý, jsem v klídku . Jen si tichounce v koutku žasnu nad tím, jaká to vlastně jsem potvora, která si nepřizná vlastní chyby a tím, že jsem a) stíhačka*, b) moc povolná* c) chtěla/nechtěla po M moc/málo* (*) nehodící se škrtněte) jsem ho vlastně dohnala tam, kde je dneska a pozdě honím bycha
.
Není tady
Jessika napsal(a):
tak trochu mi přijde, že Kuty se vrhla na jednu z babi, která napsala svůj názor k nejmíň rok starému problému a snaží se předvést, jak je smostatná , rozhodná a buhví co ještě...
takže , Kuty - prd a vořech.. (s dovolením , heleno...) nemlať nás už svým řidičákem po hlavě, nejsi první ani poslední, co se rozhodla být emancipovaná...
jenom se tady snažíme vysvětlit, že nelze vždy všechno 100% pojistit a zajistit...
ani chlapa, ani děti , nikdo tady nemá život předplacenej do první třídy
Jes,jen si nic nepochopila - nikoho nemlátím ničím po hlavě,to se do ní ledatak může každá mlátit sama. A emancipace - hm, jen trapné tzv.moderní slůvko osamělých ženských,kterým se ohánějí. U těch chytřejších to zas zahrnuje diplomacii,chytrost a prozíravost.
Je jedno jak starý tady je jakýsi příspěvek,jde o diskusi,která se tu rozpoutala,to především a k tomu je taky babinet určený.A s těmi třídami je to jako v životě,někdo je v té business,někdo v turistické a někdo stále jaksi ještě nenastoupil.A ty nezáviď nám,které se cítíme být třeba v té busines clase a snaž se,abys tam mohla být taky.Alespoň tím vědomím,to úplně stačí.
Není tady
Kuty napsal(a):
Jessika napsal(a):
takže , Kuty - prd a vořech.. (s dovolením , heleno...) nemlať nás už svým řidičákem po hlavě, nejsi první ani poslední, co se rozhodla být emancipovaná...
ani chlapa, ani děti , nikdo tady nemá život předplacenej do první třídyJes,jen si nic nepochopila - nikoho nemlátím ničím po hlavě,to se do ní ledatak může každá mlátit sama.
A emancipace - hm, jen trapné tzv.moderní slůvko osamělých ženských,kterým se ohánějí. U těch chytřejších to zas zahrnuje diplomacii,chytrost a prozíravost.
Je jedno jak starý tady je jakýsi příspěvek,jde o diskusi,která se tu rozpoutala,to především a k tomu je taky babinet určený.A s těmi třídami je to jako v životě,někdo je v té business,někdo v turistické a někdo stále jaksi ještě nenastoupil. A ty nezáviď nám,které se cítíme být třeba v té busines clase a snaž se,abys tam mohla být taky.Alespoň tím vědomím,to úplně stačí.
týjová... tak to jsem tedy léta trapná ...a osamělá a blbá ....
.. a já myslela, že emancipovaná v tom prvotním slova smyslu
z čeho jsi usoudila, že ti závidím ?
jo, a bacha na průvodčí ...
Upravil(a) Jessika (18. 8. 2008 15:22)
Není tady
Kuty. Klid, my už máme každá svůj soukroumý airbus, takže se nemusíme mačkat ani v business s ostatními
Není tady
Klubko napsal(a):
Kuty. Klid, my už máme každá svůj soukroumý airbus, takže se nemusíme mačkat ani v business s ostatními
jistě...
moje druhé auto je helikoptéra...
mmch, víte , kolik stojí řidičák na helikoptéru ? od 80 tisíc výše... ale záleží na počtu nalétaných hodin..., nevím, jestli se tam dá dělat něco jako opravný řidičák u auta...
Není tady
Tiina napsal(a):
Jess ve Sky blue ?
nee, to bych si pletla
Není tady
A ty nezáviď nám,které se cítíme být třeba v té busines clase a snaž se,abys tam mohla být taky.
Jsou i tací, kterým business class nevyhovuje... někdy je v turistické větší zábava... většinou tam nekoukáš na kožené xichty manažerů, kteří na tebe hledí jako na póvl, který nastoupil omylem.
Není tady
Kuty, nejlepší na tom celé je, že jsi sebe jako cestující v bussines class ohodnotila pouze Ty sama. Pro mě osobně to ještě není důkazem toho, že tam skutečně sedíš. Já se taky bez větších těžkostí pojmenuji Elizabeth, příjmením Windsor, ale málokdo mi tu sežere, že vážně jsem anglická královna.
Není tady