29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
helena napsal(a):
ty si chtěla úžasnýho chlapa,hm,tady už je chyba
Ale no tak, Kuty... asi každá z nás, když stála s kytkou a v bílém na radnici, měla dojem, že ten její je úžasný http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png a na pořád. Jinak by levněji než svatba vyšly dva metry konopnýho provazu...
musí jít o normálního člověka,který se sám od sebe nezmění v nesnesitelného tvora,dost často mu potom k takovému chování pomůžou samy střelené,autoritativní a neurotické manželky a nevím jaké ještě svým hloupým chováním. Dle tvé odpovědi soudím,že se ti manželsví zrovna nevyvedlo.
Beruško, já se nechci opakovat. Jestli tě to zajímá, zkus kouknout do archivu. Střelená možná jsem http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png , ale buď si jistá, že autoritativní a neurotická skutečně ne. Ano, manželství se mi nevyvedlo, ale troufnu si tvrdit, že můj podíl na tom byl menší, než malý http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png . Nebo chceš říct, že už tím, že jsem si ho vzala, jsem způsobila jeho změnu v "nesnesitelného tvora"?
Helí Helí, hezké. Asi máš pravdu, že střelená (ne)jsi, (v seznamech hospitalizovaných jsem tě nenašel )
Helenko, vzala jsis toho nejlepšího tvora na světě, jen časoprostorový vývoj vás oba postavil do negativního prostoru. Tvůj podíl na jeho nesnesitelnosti nebyl nemalý, ale nebyl ani největší. Byl přesně takový jaký měl býl, tedy poloviční. Nechtěj mi tvrdit, že po x dnů dlouhé známosti, jsi jako citlivá žena (ne)tušila, (ne)poznala, že si bereš tak (ne)úžasného chlapa. Nechci ti šahat do svědomí, ale on je pořád snesitelný, jen ne už ve tvých očích. Myslím, že se tak nějak chceš zbavit odpovědnosti z tak drobné odpovědnoti a hlavně důsledku býti v každém okamžiku svého života v partnerském vztahu svého postavení bohyně tj. nezavdat důvodu, aby tvůj božský nevyhledal tu správnou bohyni.
Není tady
Pisateli, já se "odpovědnosti" (pokud nějaká je, nezbavuju, dokonce ji ani nechci házet na jiného. Ale (aniž bych tvrdila, že já se neměním) brala jsem si opravdu někoho jiného, než toho pána, co s ním bydlím. Nikdy, nebo jen zcela výjimečně, jsem nic tvrdě nevyžadovala, nevnucovala a pod. - jen jsem velmi slušně poprosila, případně navrhla... nicméně odezva byla čím dál menší, až dosáhla nulové hodnoty. Skutečně si myslíš, že například prosba o odvoz autem s 3 dětmi k doktorovi, odpálkovaná větou "musím do práce" (nemusel - nikoli domněnka, ale jistota) mohla způsobit onu "nesnesitelnost"? Já mám spíš dojem, že časem ho prostě cokoli, co souviselo s rodinou a mohlo by zasáhnout do jeho představ o způsobu jeho života, ho jednoduše obtěžovalo... nakonec taktika to není špatná - on není tak hloupý, aby mu nedošlo, že příště už radši nic chtít nebudu = poradím si a jeho klid zůstane zachován... a jako bomus - případný problém či jeho důsledky se ho nedotknou, jelikož on se přece nezúčastnil...
Není tady
helena napsal(a):
Pisateli, já se "odpovědnosti" (pokud nějaká je, nezbavuju, dokonce ji ani nechci házet na jiného. Ale (aniž bych tvrdila, že já se neměním) brala jsem si opravdu někoho jiného, než toho pána, co s ním bydlím. Nikdy, nebo jen zcela výjimečně, jsem nic tvrdě nevyžadovala, nevnucovala a pod. - jen jsem velmi slušně poprosila, případně navrhla... nicméně odezva byla čím dál menší, až dosáhla nulové hodnoty. Skutečně si myslíš, že například prosba o odvoz autem s 3 dětmi k doktorovi, odpálkovaná větou "musím do práce" (nemusel - nikoli domněnka, ale jistota) mohla způsobit onu "nesnesitelnost"? Já mám spíš dojem, že časem ho prostě cokoli, co souviselo s rodinou a mohlo by zasáhnout do jeho představ o způsobu jeho života, ho jednoduše obtěžovalo... nakonec taktika to není špatná - on není tak hloupý, aby mu nedošlo, že příště už radši nic chtít nebudu = poradím si a jeho klid zůstane zachován... a jako bomus - případný problém či jeho důsledky se ho nedotknou, jelikož on se přece nezúčastnil...
Ale Helí teď jsme se nepochopili, i když velmi vědomně jsem vyhnal na této myšlence "že můj podíl na tom byl menší, než malý" debatu. Věřím ti cos napsala, nemám důkaz opaku. Ale zpět ke zvýrazněnému.
když priojdeš větší část vláken a tím i jednotlivé storry. A vždy slyším, "jáho tak milovala, já mu dala vše a já na tom, že on odešel, nenesu žádnou vinu on je ten zmetek.....
Vždy pak po mnohdy zmatené hádce se dopracujeme k podílu viny 50/50, je najednou vše jasné a uchopitelné.
Ono Helenko, je hezké cos napsala o tom "odvez mě k doktorovi...." Já to trochu otočím, ... kolikrát jsi návrh toho svého odmítla, nesplnila jeho přání nebo jen jsi byla doma v teplákách a on chtěl krásku? A nestyď se si to přiznat. Hlavně teď z odstupem času.
Máš pravdu tak nějak jsem vyhrotil debatu vůči tobě na tvém případu, byť to mělo být do pléna. Zde příjmi omluvu.
Není tady
Pisateľ, napíšem za Helenu: určite OBAJA majú svoj podiel na situácii, ale zasa aj mal pán odjakživa sklony k pohodlnosti a bol z domova (od maminky) zvyknutý skôr brať ako dávať a len v zamilovnaosti sa na chílililinku zmenil - tak s tým nič nenarobí ani kúzelník, nieto Helena. A plniť jeho priania: s tromi malými deťmi(z toho jednými dvojčatami), to je asi zložitejšie, ako keby boli len sami dvaja... Situácia zrejme žiadala zaťať zuby a máknuť, no a zuby zaťal len jeden partner - a tuším, že ich zatína ešte stále.
Upravil(a) Selima (14. 8. 2008 9:51)
Není tady
Seli, dík a upřesnění - občas mám velkou chuť zatnout je pánovi do karotidy...
Není tady
To Selima a Helena.
Ale holky moje zlaté Jsem jenom "omyl přírody, prototyp" jak říká Pan, možná jsem jen hříčkou Boha, jenž se namíchnul na archanděla Lucifera, jenž vlastně stvořil svět a ten toliko jen samice (pro potěchu svou) a tak bůh mu jeho úkol stížil, a prsk mezi Vás ženy nás muže.
Ač tebe Sel znám osobně a v mnohém s tebou souhlasím, nyní tak trochu prskám. Proč?
Tak nějak se zastáváš údělu ženy a tak nějak "ochraňuješ" Helenku a tím i další ženy. Budeš se divit, byť jsem uvedl tuto větu tak jak jsem jí uvedel, dodávám, že oprávněně máš pravdu. Ano souhlasím, že mnozí muži jsou rozmazlovány matkami či babičkami, které nějak podlehly masívní masáži a muže pojímají jako dokonalé stvoření, kterému se musí klanět a požadovat od něj toliko jen jeho přítomnost a tvrdě zkousnout jeho potřeby /až nevěru a vrtochy.../ Dívám -li se na to zde s Tebou souhlasím, tento model sebou vláčíme přes 40 století. Ano máš pravdu, že v 21. století je podíl práce na manželství, rodičovství 50/50, správně měl by být. Není tomu tak.
Odbočka, kterou potvrdím tvá slova o rozmazlování synů matkami. Ty a další víte, že jsem sloužil vlasti a národu a tak se stalo, že nastoupili noví branci a hned druhý den se ráno v 8.00 dostavila na bránu matka s tím, že jde synovi ustlat, vyprat ponožky, uklidit a pomoc v dalším. Byť jsem byl mladej a nezkušený, ale i tak vedl jsem s matkou debatu o tom, že je to hezké, ale nevhodné. Syn měl s "domácími pracemi" velké problémy, ale po trpělivé práci s ním se z něho stal muž. Asi po 4 letech mě v metru zastavil mladý muž a hlásil se ke mně a nakonec se z něj vyklubal onen branec, kterému mamča přišla ustlat. přiznal se že mě nejdřív proklínal, ale dnes ví co vše je, aby byl mužem, třeba.
Ale zpět. Plně tě chápu, ale i Helenu, jak je věc a soužití myšleno, popsáno a sdělováno. Mnohý dámám jen zaplesá srdíčko a začnou přitakávat, jak ony jsou pod jhem rodiny samy na vše a pod. Chtěl jsem, asi jako jediný debatující muž, který tu a tam tady ze sebe udělá klauna, ale snad i opozici, nastavit též druhou stranu mince, pohled do sebe do nitra ženy. Zda chápe zda i ona tak nějak ty mužské potřeby a ne jen ono "tak nám roste první žoubek, a to máme pěkný hoví**....." Z mnohých storry je tento podhled, tahle stránka vztahu vygumována.
Sama víš a zdělil jsem zde, že jsem se o rodinu tak nějak denně nestral, ale i přesto, bylo-li třeba práce šla stranou a se skřípěním zubů jsem to od vaření pro 4čelenou rodinu, přes praní, žehlení, uklízení skládání prádla vytírání dělal. A budeš se divit s hrdostí.
Ano chtěl jsem na oné části věty, a ne proti Heleně, ale všem dalším pokusit se poupravit pohled, názor, aby zde nebylo pěno jedno unisimo o tom jak jen Vy ženy máte těžký úděl.
Vím jedno, že náprava bude zdlouhavá, pracná a zdlouhavá. Vím, že mnoho žen zde je moudrých a byť vyjadřují jen "svůj" pohled na jakoukoli věc je v tom cítit i mužský pohled, byť jen okrajově.
Na závěr všem. Holky než půjdete do nějakého vztahu zajděte k matce svého přítele a koukejte jak se matka otáčí. Polde jejého točení poznáte co si nebrnknete. A to myslím vážně!
Není tady
No, ja sa priznávam, že som mala šikovného a pričinlivého chlapa, ktrorého som si sama rozmaznala. Mea culpa. Navyše mám temné podozrenie, že "soudruzi zzNDR udělali chybu" už hneď na začiaktu, pri výbere partnera, resp. skôr pri prekotnom sťahovaní k nemu(hoci pod tlakom okolností). Ale videla som a vidím v o svojom okolí viacero mužov, ktorí sú presvedčení, že už ich samotná prítomnosť v byte a fakt, že raz za čas samičku "obskočia" z nich robí pašov, ktorých je nutné "obskakovať" inak. Nie sú takí zďaleka všetci, mladí muži sú väčišnou už iní, aspoň tuná, v Prešporku, lebo sa rýchlejšie osamostatňujú, žijú niekoľko rokov sami a naučia sa, že jedlo sa v chladničke smaovoľne nerozmnožuje a že aj vypratú bielizeň musí NIEKTO vyvesiť. Ale existuje generácia, ktorá je z tohto pohľadu skoro stratená(česť výnimkám
). Druhá vec je, že my ženy, často masírované (napríklad ja určite) mamičkami, že muž je boh a že treba bozkávať zem, po ktorej chodí
; potom robíme chybu, že toto jeho "parazitovanie" podporujeme. Bože, ako ma s.e.r.i.e, aká som bola slabá, hlúpa a ako som sa nechala manipulovať!
Tak mi treba.
Není tady
Selima napsal(a):
No, ja sa priznávam, že som mala šikovného a pričinlivého chlapa, ktrorého som si sama rozmaznala. Mea culpa. Navyše mám temné podozrenie, že "soudruzi zzNDR udělali chybu" už hneď na začiaktu, pri výbere partnera, resp. skôr pri prekotnom sťahovaní k nemu(hoci pod tlakom okolností). Ale videla som a vidím v o svojom okolí viacero mužov, ktorí sú presvedčení, že už ich samotná prítomnosť v byte a fakt, že raz za čas samičku "obskočia" z nich robí pašov, ktorých je nutné "obskakovať" inak.
Nie sú takí zďaleka všetci, mladí muži sú väčišnou už iní, aspoň tuná, v Prešporku, lebo sa rýchlejšie osamostatňujú, žijú niekoľko rokov sami a naučia sa, že jedlo sa v chladničke smaovoľne nerozmnožuje a že aj vypratú bielizeň musí NIEKTO vyvesiť. Ale existuje generácia, ktorá je z tohto pohľadu skoro stratená(česť výnimkám
). Druhá vec je, že my ženy, často masírované (napríklad ja určite) mamičkami, že muž je boh a že treba bozkávať zem, po ktorej chodí
; potom robíme chybu, že toto jeho "parazitovanie" podporujeme. Bože, ako ma s.e.r.i.e, aká som bola slabá, hlúpa a ako som sa nechala manipulovať!
Tak mi treba.
Tak pojď na mou hruď a chvilku se tam vrť a poplakej si.
Není tady
Milý hochu, ty "mužské potřeby" jsem sakra chápala. Nechci se vytahovat, ale neznám moc ženskejch na MD se 3 haranty, které "mají hotovo" než chlap přijde domů, takže má umyté roztomilé dětičky k pohrání (pravda, později tu a tam k vysvětlení matiky - nejsem superžena ), které bez mrknutí oka akceptujou, že víkendy tráví převážně v práci a když jde za kamarády, řeknou si "potřebuje si orazit", které od něj nechtějí tebou uváděné domácí práce... které se v rámci možností snaží i doma jakžtakž vypadat (zatímco on to řeší teplákama, v létě trenkama), které 29 dnů v měsíci nebolí hlava
Kruci, co jsem JEŠTĚ měla chápat? Co jsem (podle tebe) dělala blbě?
Není tady
Pisatel napsal(a):
![]()
![]()
Tak pojď na mou hruď a chvilku se tam vrť a poplakej si.
Není tady
helena napsal(a):
Milý hochu, ty "mužské potřeby" jsem sakra chápala. Nechci se vytahovat, ale neznám moc ženskejch na MD se 3 haranty, které "mají hotovo" než chlap přijde domů, takže má umyté roztomilé dětičky k pohrání (pravda, později tu a tam k vysvětlení matiky - nejsem superžena http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png), které bez mrknutí oka akceptujou, že víkendy tráví převážně v práci a když jde za kamarády, řeknou si "potřebuje si orazit", které od něj nechtějí tebou uváděné domácí práce... které se v rámci možností snaží i doma jakžtakž vypadat (zatímco on to řeší teplákama, v létě trenkama), které 29 dnů v měsíci nebolí hlava http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png
Všetko... zapriahnuť ho, háveď jednu. Zapriahnuť si ho mala.
Není tady
Ano, Selimko... a oprať přitáhnout, košík na hubu a krmit jen když má splněno
Není tady
helena napsal(a):
Milý hochu, ty "mužské potřeby" jsem sakra chápala. Nechci se vytahovat, ale neznám moc ženskejch na MD se 3 haranty, které "mají hotovo" než chlap přijde domů, takže má umyté roztomilé dětičky k pohrání (pravda, později tu a tam k vysvětlení matiky - nejsem superžena http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png), které bez mrknutí oka akceptujou, že víkendy tráví převážně v práci a když jde za kamarády, řeknou si "potřebuje si orazit", které od něj nechtějí tebou uváděné domácí práce... které se v rámci možností snaží i doma jakžtakž vypadat (zatímco on to řeší teplákama, v létě trenkama), které 29 dnů v měsíci nebolí hlava http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png
Co? Jedné slovo "VŠECHNO". Selima ti to napsala správně
Není tady
helena napsal(a):
Ano, Selimko... http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png a oprať přitáhnout, košík na hubu a krmit jen když má splněno http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png
Až tak? Ty se nezdáš, že bys byla dominou?
Není tady
Ty se nezdáš, že bys byla dominou?
No dyť... to bych to bejvala udělala a nedržkovala tady...
Co je to "všechno"???
Není tady
helena napsal(a):
Ty se nezdáš, že bys byla dominou?
No dyť... to bych to bejvala udělala a nedržkovala tady..
![]()
![]()
Pozdě bycvh honit, ale neboj mi to do tebe dostanem
![]()
Co je to "všechno"???
všechno je všechno, prostě měla jsi ho honit honit na vodítku vodit na hubu košík a jen když splní může jít do hospůdky. Je to tu vše popsané. Ale to myslím vážně na rozdíl řádku za dominou.
Není tady
helena napsal(a):
Já mám spíš dojem, že časem ho prostě cokoli, co souviselo s rodinou a mohlo by zasáhnout do jeho představ o způsobu jeho života, ho jednoduše obtěžovalo... nakonec taktika to není špatná - on není tak hloupý, aby mu nedošlo, že příště už radši nic chtít nebudu = poradím si a jeho klid zůstane zachován...
Dobrá taktika, vyzkouším doma...
Není tady
Jasně, Mikeš... ty nezklameš... Po čem hov.., toho se chytneš hned. Jenže tě zklamu, holoubku - s tím jsi měl začít hned po výměně prstýnků, teď už je pozdě.
Není tady
helena napsal(a):
Jasně, Mikeš... ty nezklameš... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png Po čem hov.., toho se chytneš hned. Jenže tě zklamu, holoubku - s tím jsi měl začít hned po výměně prstýnků, teď už je pozdě.
Ono Helí, myslím, že Mikeš doma má jednu dominu a je to jeho sen NESPNITELNÝ
Mikeš nic ve zlým, ale s tím jsi měl začít hned ještě před kroužkováním. Teď už s tím stavem nepohneš, snad jen dynamitem
P.S. Helenko připomínáš mi mého otce. ten taky ze psa dělal koňský guláš Oslovovat kocourka Mikeška "holoubku..."
Není tady
helena napsal(a):
ty si chtěla úžasnýho chlapa,hm,tady už je chyba
Ale no tak, Kuty... asi každá z nás, když stála s kytkou a v bílém na radnici, měla dojem, že ten její je úžasný http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png a na pořád. Jinak by levněji než svatba vyšly dva metry konopnýho provazu...
musí jít o normálního člověka,který se sám od sebe nezmění v nesnesitelného tvora,dost často mu potom k takovému chování pomůžou samy střelené,autoritativní a neurotické manželky a nevím jaké ještě svým hloupým chováním. Dle tvé odpovědi soudím,že se ti manželsví zrovna nevyvedlo.
Beruško, já se nechci opakovat. Jestli tě to zajímá, zkus kouknout do archivu. Střelená možná jsem http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png , ale buď si jistá, že autoritativní a neurotická skutečně ne. Ano, manželství se mi nevyvedlo, ale troufnu si tvrdit, že můj podíl na tom byl menší, než malý http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png . Nebo chceš říct, že už tím, že jsem si ho vzala, jsem způsobila jeho změnu v "nesnesitelného tvora"?
Si beruško stále vedle jak ta jedle a zkušenosti tě neponaučily - jakýpak dojem proboha,že je někdo úžasný?Když jsem stála se svým nastávajícím před oltářem,tak jsem věděla,že jde o spolehlivého chlapa,šikovného a o jako nějakém úžasňákovi mě ani nenapadlo o něm přemýšlet.Úžasný nejsme nikdo.
Kouzlo spokojeného manželství dost hodně spočívá v oboustranné komunikaci,pohodě a oboustranně dobré náladě.A jestli si ženské myslíte,že Váš muž nějak zvlášť ocení vyblýskaný byt,vymydlené dětičky a k tomu vyčerpanou a otrávenou ženskou připravenou chlapa kibicovat,tak ste na velkém omylu.Práce neuteče,binec taky ne,ale mnohem příjemnější a nenavratitelné jsou společné chvíle třeba u vínka a společný pokec,který vztah utužuje a manžel pak ani neví jak,a Vás odveze i k tomu doktorovi.Mimochodem nemám taky ráda tyto nesamostatné ženské,které neumí řídit a jsou tak pořád závislé na manželovi a ten se z toho má snad radovat?
Selimo,doufám,že sis přečetla pozorně výše napsané řádky a fakt se máš co učit,nikdy není pozdě.
Není tady
...ježišmarjááááá ... panebožeeeee....
ZA CO????? Proboha, ZA CO?????
Kuty, já opravdu nemám sílu se k Tvému poslednímu příspěvku vyjadřovat.
To ať laskavě udělá někdo místo mě.
Na tohle fakt nemám ...
Není tady
Kiara napsal(a):
...ježišmarjááááá ... panebožeeeee....
ZA CO????? Proboha, ZA CO?????![]()
![]()
Kuty, já opravdu nemám sílu se k Tvému poslednímu příspěvku vyjadřovat.
To ať laskavě udělá někdo místo mě.
Na tohle fakt nemám ...
klííííd ....
Není tady
Kuty,
já znám pár jedinců mužského pohlaví, kteří nepořádek nesnášejí , nádobí musí být nejlépe čisté a uklizené, prádlo vyžehlené a raději taky hned ve skříni a to i za cenu, že se zapojí do práce.
Těmhle jedincům budeš asi těžko vyprávět o pohodě u skleničky
dokud tohle není podle jejich představ. I když vyjímečně ustoupí atmosféře, to ano.
Když můj BM přišel ze záletů od bezdětné ženy, pohrdlivě a pravidelně pronesl- Máte tady bordel.
Byl to jen provozní nepořádek pětičlenné rodiny, žádná špína zažraná.
Některé věci se prostě musí zažít na vlastní kůži, aby k nim mohl člověk zaujmout tolerantnější stanovisko.
Je pravda, že jsou i velmi empatičtí lidé, kteří projeví své pochopení i bez vlastní zkušenosti.
Kdo Ti ublížil, že jsi tak zatvrdla a ubližuješ slovem jiným?
Není tady
lelylo - mám podobné obavy , zatím jsem nikoho jiného do svého života nepřivedla....no ex odešel před 2 lety, malýmu jsou necelé 2,5.A doufám, že pokud budeme dělat co je v našich silách, naši synové nebudou strádat. Tak ať se máte se synem i nadále co nejlépe a jste prima parťáci
Kuty -já jsem taky z rozvedené rodiny a věř, že jsem tím také byla dostatečně poučena, ale můj ex, kt. je z úplné rodiny, se vůůůbec nedovede vžít do dítěte z rozvedený a proto s lehkým krokem i srdcem odkráčel za hlasem svého srdce...., a o svém ex a o žádným chlapovi jsem nikdy neměla iluze a tudíž je nebudu mít ani do budoucna , jen je tedy pravda, že až takový konec bych nečekala, a nehledala jsem dokonalého a ani nehledám, hledám nikoho s kým budu ráda já a kdo bude rád se mnou (nedokonalou)...
Upravil(a) Zet (15. 8. 2008 23:24)
Není tady