29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Žila jsem několik let v manželství, které mě neuspokojovalo, manžel byl neustále kvůli práci pryč a i když přijel domů, tak se doma moc nezdržoval. Raději odcházel za kamarády do hospody a vracel se pozdě večer. jako mnohé z nás i já doufala, že po narození syna se to vše změní, protože on si ho přál tak jako já...Už v porodnici, po komplikovaném porodu, kdy u mě manžel nebyl, jsem došla k závěru, že syn je pro mě vysvobozením....z manželství a že se rozvedu. Týden v porodnici, kdy za námi můj manžel přicházel každý den opilý, jsem při kojení plakala, byla jsem něšťstná...vzpomínám na to dodnes...
Před narozením syna jsem nechtěla být sama a i přesto, že nám to v manžeství neklapalo jsem stále doufala a měla jsem ho ráda. Po narození syna se má láska obrátila k dítěti. Ani nadále mi manžel moc nepomáhal, dále byl min. doma a opět víkendy trávil jinde než doma. Je to na dlouhé vyprávění, rozvedla jsem se , když malému bylo šest let...v té době jsem měla přítele, který se věnoval mě i malému...po dvou letech jsem se s přítelem rozešla, tedy ještě ne, ale už vím, že dál to nemá cenu....mám výčitky svědomí, že jsem se rozvedla a syn je teď z neúplné rodiny. Bojím se , že se to na něm nějak negativně odrazí, bojím se jestli ho správně vychovávám....Snažím se...učíme se, hrajeme, jezdíme na hory, výlety, plavat, prostě aby neseděl jen doma....ale o bčas je toho na mě moc a já bych si strašně moc prála mít normální rodinu se vším všudy....
Není tady
Normální rodina, co to je? Pokud dáváš dítěti lásku, vyžití a pocit jistoty a opory, dáváš mu víc než mají mnohé děti z normálně - úplných nefunkčních rodin.
Není tady
Mám šťastné manželství a děti, které si své rodiny váží, přesto si nemyslím, že bych svým dětem dala víc než ty jenom proto, že doma máme navíc ještě tatínka. Pokud se mu věnuješ a miluješ ho, dáváš mu určitě víc, než dá svým dětem spousta úplných rodin a z tvého psaní láska k synovi úplně sálá. Dál ho miluj a bude šťastný, tak jako spousta jiných dětí od milujících rodičů, či od milujícího jednoho rodiče.
Není tady
Buď v pohodě, venuješ se mu, nic mu nechybí.Prostě jste zatím jen dva, vyskytne-li se časem nějaký přítel, mysli, nevrhej se po hlavě do nějakého vztahu, kterého bys pak mohla litovat.Určitě máš okolo sebe svoji rodinu, nějaké přátelé, takže sami 2 nejste.
My jsme sice v rodině 3(matka, otec,syn), ale protože manžel má "pořád" moc práce, a když je neděle, tak přece nikam jet nemůže, musí si odpočinout, takže dopoledne spí, ospoledne hospoda a kamarádi, tak to vypadá, že je u nás do počtu. Všechny akce a výlety a dovolené se synem absolvuji sama, samozřejmě někam jedeme jen sami dva, jinam jedeme s dalšími přáteli a "podobně postiženými". Takže manžela sice doma mám, ale když je kor potřeba, tak stejně doma není.....
Takže absolutně si nedělej žádné výčitky, jestlis neochudila své dítko o tatínka...
Není tady
Děkuji všem za milá slova....vždy jsem měla v životě svůj cíl a snažila jsem se za ním jít, vždy jsem chtěla být ve všem dokonalé, ale pochopila jsem, že to nejde...občas se synem opatrně mluvím....na téma že jsme sami dva...podle řeči mu nic nechybí zatím, je mu jen sedm...
Chtěla bych vědět, jak se cítí děti z rozvedené rodiny... já sama s tím zkušenost nemám...
Není tady
Tak to já ti neporadím, protože já také ne.
A tak posílám alespoň něco pro syna.
Není tady
Jak se cítí tvůj syn? Je přece z rozvedené rodiny.Myslím že mu nic nechybí,občas,mužský vzor.Měla by jsi přestat uvažovat o tom jaký je rozdíl
mezi dítětem z rozvedené a úplné rodiny,děti z rozvedených rodin nemají na čele stigma,a pokud se mu budeš věnovat tak jako dosud nevidím v tom problém.Já jsem s dětmi sama 13 let.Dnes už oba studují,rozvod na nich násladky nenechal,jsou normální,udržují normální vztahy,a já ničeho nelituji.
Pro dítě je důležité vyrůstat v klidném prostředí a dost příležitostí se rozvíjet.
Může mu mu to dát rodina ve které jsou sice oba rodiče,ale rodina nefunguje? Pochybuji o tom.Je ovšem důležité aby jsi měla občas čas vyhražený pro sebe a dokázala dobít energii kterou vydáváš za oba rodiče.
Není tady
Jsem také rozvedená a sama se synem a nikdy jsem nezalitovala,že jsem se rozvedla.Ten stres a napětí,který u nás doma panoval už dávno před rozvodem jsem špatně snášela nejen já,ale hlavně syn. Teď jsme na tom podstatně hůř finančně,ale doma je klid a pohoda a to je pro život a vývoj dítěte rozhodně lepší. Hodně záleží na tom,jak se tatínek choval před rozvodem a i po něm, dětičky jsou v tomto směru nezaujaté a dokáží si vše v sobě srovnat.
Není tady
Ano, hlavně když je doma klid a pohoda....jinak například v synově bývalé třídě- škole- bylo 21 dětí, z toho v rodině s matkou a otcem (vlastními) žilo pouze 6 - to je hrozné zjištění...ale je to tak, dalo by se to nazvat nový trend( to asi myšleno trochu ironicky), takže jak vidíš žádný problém- myslím ty děti si mezi sebou v klidu povídali o" bývalých "tatínkách a hodných či zlých tetách.....5. třída
Není tady
lelilo, neboj. Jediné, co se na něm může odrazit je, když z Tebe bude cítit nepohodu a neštěstí. Spousta žen vychová dítě sama úplně v pohodě, ale důležité je, aby byla silná osobnost, která nefňuká, není pořád zoufalá a dítě se s ní cítí v bezpečí.
Není tady
rozvedených je přece víc jak polovina manželství- a ne ve všech kde nejsou rozvedený to klape. Takže tvůj syn se určitě nemá proč cítit divně. a jestli to nevyhovuje tobě nejvyšší čas s tím něco dělat a někoho si najít.
Není tady
Myslím, že to zvládneš a budete žít lépe ve dvou než ve třech za takových podmínek.....
Doba, kdy být rozvedený bylo něco jako vypálené znamení, ta už je dávno pryč. Dnes je společnost dost uvolněná na to, aby bez problémů akceptovala fakt, že prostě ne vše je na věky a že lidé se scházejí a rozcházejí. To, že je někdo ve stavu manželském, to neznamená, že v něm musí zůstat a zaplatit za to pohodou a štěstím. Když je chlap místo opory břemenem a láska je pryč, co jiného bys měla dělat než odejít.
Není tady
Lelylo, bojíš se jestli syna dobře vychováváš.
Už jen to, že jsi vypsala ....Snažím se...učíme se, hrajeme, jezdíme na hory, výlety, plavat, prostě aby neseděl jen doma...už jen to vypovídá o tom, že se nemáš čeho bát a věř, že když se bojíš jestli jsi dobrou matkou a jestli dobře vychováváš, tak dobrou matkou jsi!!!!!! A bez pochyby! Matka, která totiž špatně dítě vede, nevychovává ho, ta se ani na tohle neptá a nemá žádné výčitky, prostě si to neuvědomuje.
Už jen to, že jsi to sem napsala a zeptala se sama sebe, jestli jsi dobrou matkou, už jen to samo odpovídá, že jsi.
Jinak, to že tvůj syn není z úplné rodiny neznamená, že se nemůže cítit naprosto fajn, v pohodové, klidné rodině. Co víc by si přeci mohl přát??
Není tady
Jak se citi deti? Co me v zivote vycetli bylo to,ze jsem s nima nikam nejezdila.(Z zivotnim minimem tezko delat nejaky vylet po hradech a zamcich.)Taky me vycetli,ze jsem jim nekoupila to co meli ostatni a citili se tim menecenny.Bohuzel tatinek na ne neplatil vyzivne a ja lepe placenou praci tenkrat nesehnala.
Není tady
eremuruss- to nepochopím, že ti něco vyčítají. Jsem taky z rozvedené rodiny a s penězmi to bylo pár let hodně zlé, protože otec dlouho neplatil, ale nikdy by mě nenapadlo to dávat za vinu mámě, spíš naopak to u nás posílilo rodinné vztahy. Když jsem něco chtěla, vydělala jsem si na to na brigádě. Bohužel matka zas trpěla představou, že jsme o něco ochuzení a hledala nám "náhradní tatínky". Radši bych byla, kdybysme byli s mámou a bratrem sami a radši bych seděla celé prázdniny doma, ale v klidu a pohodě, bez cizích exotů, kteří se mě snažili vychovávat.
Není tady
Na některé odpovědi Lelyle teda nestačím zírat - otázky typu co je to vlastně normální rodina a nebo 1.příspěvek dokonce moderátorky o tom,jakého si byla schopna pořídit chlapa (má stále moc práce a když je konečně v neděli doma tak spí nebo se věnuje kámošům)a ještě si nepřipadá ani trochu provinile,do jaké "rodiny" přivedla své děti - je to naopak pro ni zcela normální a vlastně sranda.Pro mě naprostá hrůza to její myšlení a klidně napíšu že o ženách tohoto typu si myslím svoje:nemají na to,aby si našly normálního chlapa.
Já teda jsem z rozvedeného manželství,od 5 let,matka je rozvedená celkem 2x a s dalšími x příteli-strýčky chodila a následně se rozešla,otec je rozvedený 3x a oba jak jsou v důchodu,tak absolvovali dost vztahů a nyní přesto žijí sami.Já jsem s manželem 22 let,máme 2 kluky a příklad z mojí rodiny mi byl výstrahou a ponaučením,jak bych nechtěla dopadnout.Tak se mi to i zatím daří,máme velmi spokojené manželství.
Svému synovi pořád nepřipomínej,že nemá tátu doma,i když pro kluky je to velká škoda takový chybějící správný mužský element,i když se ženská snaží mnohem víc.Dávej mu najevo svou lásku,ale zároveň buď přísná,aby z něj nevyrostl rozmazlený spratek,který si může na mámu všechno dovolit.I když toto není jen záležitost asi jen těchto dětí.A není všem dnům konec - musíš doufat,že potkáš prima přítele a třeba to bude i prima táta pro synka.
Není tady
Na některé odpovědi Lelyle teda nestačím zírat - otázky typu co je to vlastně normální rodina a nebo 1.příspěvek dokonce moderátorky o tom,jakého si byla schopna pořídit chlapa (má stále moc práce a když je konečně v neděli doma tak spí nebo se věnuje kámošům)a ještě si nepřipadá ani trochu provinile,do jaké "rodiny" přivedla své děti - je to naopak pro ni zcela normální a vlastně sranda.Pro mě naprostá hrůza to její myšlení a klidně napíšu že o ženách tohoto typu si myslím svoje:nemají na to,aby si našly normálního chlapa.
Kuty, já zas tiše zírám na tvůj příspěvek. Co tě opravňuje k tomu posuzovat, jakého si Michaela "pořídila" chlapa a ještě, ó hrůzo, si "dovolila" s ním pořídit dítě? Zkus si aspoň představit (když už ne pochopit), že lidi se v čase mění a z toho úžasného (a "normálního"!) kluka/holky, s kterým śi představujeme stejně úžasný život, se i bez našeho přičinění může stát tvor, na něhož jen s údivem hledíme, cože nám to sedí v obýváku... A co naděláš? Buď ho můžeš vyhodit jako už nemoderní a nevyhovující šaty, nebo se holt (ať už z jakéhokoli důvodu) smíříš, necháš si ho a zařídíš se podle toho... Ale to je, děvenko, každého věc, jak si to udělá a co mu ne/vyhovuje a okolí je do toho houbičky, natož aby se mu snažilo vnutit pocit "provinění", že to nedělá tak "jak se má", teda spíš, jak si ostatní představují "normální" rodinu.
lelylo, nenech se otrávit. Rozvod je dneska víceméně norma a tvůj kluk není jediný, kdo vyrůstá bez táty, takže na výčitky svědomí s klidem zapomeň. Mužský vzor hledej třeba v rodině - dědečkové, strejdové - a mezi kamarády, nebo ho můžeš zkusit přihlásit na nějaký hodně "chlapský" sport. Děláš pro něj dost, možná víc, než kdybyste byli úplná rodina a kluk je asi spokojenej. A nikde není psáno, že už budete sami dva pořád.
Není tady
Nevím, ale je to jedno, asi potřebné téma pro někoho. 2 a 1/2 roku starý dotaz. Víme, že lelyla sem ještě chodí?
No mě by spíš zajímalo od samé lelyly, že přítel, který je příjemný a má kluka rád a tak, ví že tento vztah je neperspektivní a rozešla se s ním. Proč? Otázka na tělo pak co je to ta správná rodina je sice vhodná, ale odpověd je přímo v její rodině, jak ona má nastaveno co je to správná a normální rodina. Je to i základní otázka, proč šla do vztahu, manželství a do rodiny, když první muž a manžel o ní nejevil zájem.
Není tady
Kuty napsal(a):
.Já jsem s manželem 22 let,máme 2 kluky a příklad z mojí rodiny mi byl výstrahou a ponaučením,jak bych nechtěla dopadnout.Tak se mi to i zatím daří,máme velmi spokojené manželství.
Kuty, nevím, jestli jsi svůj příspěvek fakt myslela tak, jak tady vyzněl.... jestli ano, tak tedy i já podle toho spadám do klubu ženských, co "nemají na to, aby si našly normálního chlapa". Protože i mé manželství se po cca 8 krásných a spokojených letech zvrtlo , stal se z něj horor a já se musela rozvést, jinak bych asi skončila na psychiatrii a mé děti po příbuzných.
Buď ráda a já ti to přeju, že máš hezké manželství. Ale bohužel - k hezkému manželství potřebuješ nejen oboustrannou snahu, ale bohužel i určité štěstí. Tys ho měla, tak si toho važ, ale neodsuzuj ty, co ho neměly a co se musí s životem poprat dál samy, i s dětmi.
Není to poprvé, kdy se setkávám s názorem, že "vždyť je to tak jednoduché, dobré manželství je brnkačka, chce to jen trochu tolerance,...blablabla." Takhle přezíravě na nás rozvedené hledí ty, co zatím žijí ve spokojeném manželství. Zatím.
Jak už psala helena, ono totiž lidi se i můžou změnit v průběhu času, bohužel někdy naprosto k nepoznání vůči tomu, s kým jsi začínala chodit.
Jenže se stále hodně žen domnívá,že ten její se po svatbě změní a už jde fakt za svobodna vypozorovat,jakého máme ptáčka v hrsti podle toho,jak se třeba věnuje svým kamarádům,že alespoň jednou nebo 2x týdně musí být v hospůdce mezi svými atd.Ani tak neosuzuju ženské,které najdou odvahu se rozvést a být na vše samy,jako spíš ty,které místo manžela mají kouli u nohy,která nemá doma význam ani pro vlastní děti,v lepším případě je tam jen jako sponzor a to by mě teda vůbec nebavilo.
Není tady
stella.a napsal(a):
eremuruss- to nepochopím, že ti něco vyčítají. Jsem taky z rozvedené rodiny a s penězmi to bylo pár let hodně zlé, protože otec dlouho neplatil, ale nikdy by mě nenapadlo to dávat za vinu mámě, spíš naopak to u nás posílilo rodinné vztahy. Když jsem něco chtěla, vydělala jsem si na to na brigádě. Bohužel matka zas trpěla představou, že jsme o něco ochuzení a hledala nám "náhradní tatínky". Radši bych byla, kdybysme byli s mámou a bratrem sami a radši bych seděla celé prázdniny doma, ale v klidu a pohodě, bez cizích exotů, kteří se mě snažili vychovávat.
Toto mě mluví z duše a k tomu se přikláním. U nás to bylo podobné...mamka chtěla za každou cenu úplnou rodinu. Výsledek? 17 let poslouchat despotickýho otčíma. Rozhodně bysme byli šťasnější, kdybysme zůstali sami s matkou.
než-li zlého "otce", tak žádného
Není tady
helena napsal(a):
Kuty, já zas tiše zírám na tvůj příspěvek. Co tě opravňuje k tomu posuzovat, jakého si Michaela "pořídila" chlapa a ještě, ó hrůzo, si "dovolila" s ním pořídit dítě? Zkus si aspoň představit (když už ne pochopit), že lidi se v čase mění a z toho úžasného (a "normálního"!) kluka/holky, s kterým śi představujeme stejně úžasný život, se i bez našeho přičinění může stát tvor, na něhož jen s údivem hledíme, cože nám to sedí v obýváku... A co naděláš? Buď ho můžeš vyhodit jako už nemoderní a nevyhovující šaty, nebo se holt (ať už z jakéhokoli důvodu) smíříš, necháš si ho a zařídíš se podle toho... Ale to je, děvenko, každého věc, jak si to udělá a co mu ne/vyhovuje a okolí je do toho houbičky, natož aby se mu snažilo vnutit pocit "provinění", že to nedělá tak "jak se má", teda spíš, jak si ostatní představují "normální" rodinu.
lelylo, nenech se otrávit. Rozvod je dneska víceméně norma a tvůj kluk není jediný, kdo vyrůstá bez táty, takže na výčitky svědomí s klidem zapomeň. Mužský vzor hledej třeba v rodině - dědečkové, strejdové - a mezi kamarády, nebo ho můžeš zkusit přihlásit na nějaký hodně "chlapský" sport. Děláš pro něj dost, možná víc, než kdybyste byli úplná rodina a kluk je asi spokojenej. A nikde není psáno, že už budete sami dva pořád.
Heleno každý tu může vyjádřit svůj názor-toto mě tedy k tomu opravňuje.
Jo a ty si chtěla úžasnýho chlapa,hm,tady už je chyba.Jakého úžasného,každý normální člověk ví,že nic úžasného neexistuje,natož úžasný život ve dvou,pouze musí jít o normálního člověka,který se sám od sebe nezmění v nesnesitelného tvora,dost často mu potom k takovému chování pomůžou samy střelené,autoritativní a neurotické manželky a nevím jaké ještě svým hloupým chováním.
Dle tvé odpovědi soudím,že se ti manželsví zrovna nevyvedlo...
Není tady
Do takových debat se obvykle nezapojuji, ale nedá mi to.
Kuty, mít vlastní názor a stát si za ním je jedna věc, ale s despektem shazovat názory a postoje druhých už čisté není.
Každý žijeme, jak nejlépe umíme.
Udržet hezké manželství není věru lehké, taky se mi to nepovedlo. To , že Tobě se to zatím daří je prima, moc Ti to přeju, každý to holt neumí vzít za správný konec a pády na obličej se to těžce učí.
Znám jednu ženu, která tvrdila, že nikdy nebude z těch matek, které nosí dětem plné tašky, aby jim pomohla.
Dopadlo to mnohem hůř. Dcera prošla detoxem a zmíněná žena ji držela léta finančně nad vodou. To by bylo tašek pro spokojenou rodinu!!!!!!!
Takové hezké české říká-neříkej hop,.......
Není tady
Heluška napsal(a):
Do takových debat se obvykle nezapojuji, ale nedá mi to.
Kuty, mít vlastní názor a stát si za ním je jedna věc, ale s despektem shazovat názory a postoje druhých už čisté není.
Každý žijeme, jak nejlépe umíme.
Udržet hezké manželství není věru lehké, taky se mi to nepovedlo. To , že Tobě se to zatím daří je prima, moc Ti to přeju, každý to holt neumí vzít za správný konec a pády na obličej se to těžce učí.
Takové hezké české říká-neříkej hop,.......
A Kuty žije nejlépe! A všechny nás to naučí! jupíííí!
Není tady
ty si chtěla úžasnýho chlapa,hm,tady už je chyba
Ale no tak, Kuty... asi každá z nás, když stála s kytkou a v bílém na radnici, měla dojem, že ten její je úžasný a na pořád. Jinak by levněji než svatba vyšly dva metry konopnýho provazu...
musí jít o normálního člověka,který se sám od sebe nezmění v nesnesitelného tvora,dost často mu potom k takovému chování pomůžou samy střelené,autoritativní a neurotické manželky a nevím jaké ještě svým hloupým chováním. Dle tvé odpovědi soudím,že se ti manželsví zrovna nevyvedlo.
Beruško, já se nechci opakovat. Jestli tě to zajímá, zkus kouknout do archivu. Střelená možná jsem , ale buď si jistá, že autoritativní a neurotická skutečně ne. Ano, manželství se mi nevyvedlo, ale troufnu si tvrdit, že můj podíl na tom byl menší, než malý
. Nebo chceš říct, že už tím, že jsem si ho vzala, jsem způsobila jeho změnu v "nesnesitelného tvora"?
Není tady