Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1 10. 8. 2008 13:35

Matysekk
♥♥♥----

Odpustit či ne 3)

Ahoj lidičky, stále neodpovídám na emaily, telefony a smsky. Tím víc jsem ho ale rozohnila, jelikož mi teď volá a píše každý den několikrát. Ani jednou nereaguju a je pěkně naštvanej, asi nechápe mé jednání. Je tak drzý, že píše, nechápu proč mi to nezvedáš, potřebuji s tebou mluvit je to důležité,atd....pak prosím zvedni to a pak, že je neuvěřitelné, že mu to neberu. Dnes ráno mi poslal v 8.30 sms ..čekám na baráčku (to je jeho zaměstnání kousek od bytu mé matky kde teď bydlím a za tím napsal vykřičník. Taky jsem nereagovala, takže teď čekám nejspíš návštěvu u mě v práci příští týden. Podle jeho jednání je nejspíš překvapený, jaktože ta slepice nic neřeší, nedolejzá a ještě si dovolí ho ignorovat. Vždyť to co udělal je přeci moje vina a je to zcela normální....píšu jeho myšlení. Dokonce mě píše i maily do práce, jako .... nezajdeš na pokec a do kina ahoj. Vůbec nepíše něco jako promin mrzí mě co jsem udělal, chci tě vidět, stýská se mi, je ještě drzej a asi pěkně naštvanej. Má co chtěl nový vztah, tak nechápu proč otravuje. Prostě mě tím ještě víc odrazuje naštěstí. Možná i kdyby se choval jako pažout a psal mi vzkazy do metra, tak nevim nevim ale asi bych zůstala tvrdá. Prostě už přesáhl určité hranice a nejde to vzít zpět.... Buď si chce zvednout na mě ego nebo ho ta nová už nebaví dudlik Jak se jinak holky máte? Já furt někam chodím, teď jsem byla naposled s holkama z práce, bylo nás 10 + 2 krásný námořnící na lodi na vltavě, soukromá pařba a super, když jsem se opila tak jsem občas z lodi řvala na disco parníky, že jsem svobodná a mávala, jak šílená, ale když jsem ráno vystřízlivěla musela jsem se tomu smát storstark

Není tady

#2 10. 8. 2008 15:19

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Re: Odpustit či ne 3)

Matysku, a čeho tímhle jednáním/nejednáním vůči manželovi chceš dosáhnout?
Zatím ho asi jenom hodně vytáčíš... (Vytočenej chlap se k Tobě asi nebude chovat líp, než nevytočenej :-) )
Třeba chce napravit, co "provedl", a tohle je jeho způsob...

Jestli to nechceš slyšet tak mu to dej jasně najevo, ignorování není to samý jako mu říct "je definitivní konec a už neotravuj"... ignorování mu totiž dává šanci. Že Tě ještě ukecá.

Jo, a to co udělal, ať už udělal cokoliv, je "vina" vás obou... oba partneři mají svůj díl viny na rozpadu vztahu.

Hodně dobrá knížka je "Jsem žena" od Galina Šeremetěvová http://www.neoluxor.cz/knihy/duchovni-n … a-d3t82950 - ne ve všem s autorkou souhlasím, ale je tam krásně popsané, jak ve vztahu působí žena na muže... Doporučuju k přečtení.

A ještě k názvu tématu - hlasuju pro odpustit. Ne proto, že bys musela souhlasit s tím, co Ti partner udělal a jak Ti ublížil... ale sama pro sebe, dokud to "nepustíš" potáhneš si svou křivdu životem dál a do dalšího vztahu, do vztahu k dětem... pořád si to poneseš s sebou... a navíc to, že mu neodpustíš, býv. partnera nijak nezatěžuje... ale Tebe ano, a to hodně...
Ale neříkám, že to pravé odpuštění je jednoduché, chce to čas...

Upravil(a) Martinka1 (10. 8. 2008 15:22)

Není tady

#3 10. 8. 2008 16:38

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

Já si nemyslím, co Martinka. Ty máš právo ignorovat kohokoli, s nímž komunikovat nechceš. nemáš žádnou povinnost odepisovat, když nemáš zájem, ani nemáš povinnost vyjednávat, pokud záležitost je pro tebe uzavřená.

Panáčkovi je divné, proč najednou ta slepice dělá to, co ona chce, resp. nechce, jak správně píšeš.. Byl zvyklý na něco jiného. Vydrž, když už jsi nějakou tu sebeúctu v sobě našla, ať o ni zase nepřijdeš

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#4 10. 8. 2008 17:06

sandra
♥♥♥♥♥♥-

Já s Martinkou taky moc nesouhlasím. Na "některé případy" opravdu zabírá jen to,že je ignoruješ. Jakýkoliv náznak komunikace si vysvětlují po svém, tudíž jako zájem. Panáčkovi se to asi moc nelíbí. Ale má, co chtěl. Je mu divné, že dříve jsi pravděpodobně na každý jeho pokus o komunikaci reagovala a teď je ticho po pěšině. Já si myslím, že Matýsek dělá dobře. Držím palce tummenupp

Není tady

#5 10. 8. 2008 18:29

Reni39
♥♥-----

Ráda bych přidala i svůj názor z osobní zkušenosti. Čím více se žena snaží u muže, který má vždy do jisté doby pod kontrolou a život se vším co k němu patří bere jako samozřejmost,  tak jí tento muž ve většině případech podvědomě ponižuje, aniž by si to sám uvědomoval. Naopak, čím více se tato žena snaží muže ignorovat, ať už ve vztahu došlo k čemukoliv, tak muž se snaží, nechápe to, jenže on to stejně nepochopí, protože je takový. A v okamžiku, kdy dosáhne svého, tedy podle sebe, aniž by se zajímal o skutečný názor protějšku, tak se chová zase stejně, nejdříve se však snaží držet, ale za nějaký čas je zase "sám sebou". Lidé se prostě nemění, jsou od narození pořád stejní, mají stejnou povahu, pouze se jejich ostré hrany trochu věkem obrušují.

Není tady

#6 10. 8. 2008 18:49

Vanda
Host

Matysku,
z prvního příspěvku to vypadá, že se "po mužsku" chce omluvit. Nečekej, že přijde s kyticí a po kolenou.
Pokud jsi rozhodnutá a máš vyřešeno, korespondenci bych odmítla a ohradila se. Spíš mi ale přijde, že spolu hrajete takové podivné hry.
Odpouštět mu nemáš co, myslím, za svoje rozhodnutí si nese odpovědnost on i se všemi důsledky a následky. Je jen na tobě, kde máš meze a co ještě ano a co už ne. Tak se mi to jeví, ale fakt jsem nečetla minulá vlákna.

#7 10. 8. 2008 23:46

sunyata
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Mama Earth

Na nektere lidi plati jenom ignorovani.
Nema cenu to prodluzovat volanim mu zpet a naslednymi nesmyslnymi debatami o minulosti...proc, co a jak.
Jestlize ma Matysek v tomto vztahu jasno, ze je smitec, a vypada to, ze ma, dela dobre, ze neodpovida.

Není tady

#8 10. 8. 2008 23:49

sunyata
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Mama Earth

S Martinou souhlasim v tom, ze odpusteni nema nic spolecneho s tim, jestli se k nemu vrati.
Odpustit, najit vnitrni mir a pokoj, zbytecne se neuzirat nejakymi pocity zloby a krivdy. Zivot jde dal.

Není tady

#9 10. 8. 2008 23:50

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Matýsku, a očo ti vlastne ide? Ale úprimne... ak o to vyštnegrovať ho a potom vziať na milosť, tak si na dobrej ceste, lenže skôr do pekiel. Ak sa ho naozaj chceš zbaviť, tak by ťa už postupne jeho fitny nemali až takto brať... tú ľahostajnosť a ignoráciu by si nemala hrať, ale naozaj cítiť, v opančom prípade je to len hra, ktorá nikam nevedie.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí