Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 10. 8. 2008 11:29

Leri
♥♥♥♥♥♥-
Místo: střední Morava

Kvalita mléka

Je pravda, že mat.mléko může být husté nebo řídké (při řídkém mléku mimi prý málo přibývá)? Mi se to zdá jako nesmysl, buď mléko je nebo ne. Anebo je to pravda a jak můžu stravou
přispět k tomu, aby bylo mléko kvalitnější?

Co mě nezabije, to mě posílí.

Není tady

#2 10. 8. 2008 12:03

ivanka05
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Kvalita mléka

Leri: myslim si, ze je mozne ovlivnit mleko stravou, pry je dulezite jist mlecne vyrobky, jogurty, pry jsou dobre polevky atd... no ja nevim jake mam mleko,ale kazdopadne, je pry mozne si odstrikat mliko a odnest do dane laboratore a tam ti to zjisti jake je mleko, zda je dost syte... to mi tvrdila teta na morave, ze to nechavaji zensky si delat, ale nevim jak u Vas...
Kazdopadne je dulezite hodne pit a take jist, rozmanitou stravu....  No četla jsem názor, ze mleko nemuze byt nesyte, ze jen dite ma vetsi naroky, nevim, to jsem nasla mam dojem na www.kojeni.net... zkus tam taky juknout

Není tady

#3 10. 8. 2008 19:55

Florio
♥♥♥----

Na stránkách laktační ligy jsem četla, že neexistuje něco jako "slabé mléko", že jde spíš o množství, které je schopno dítě najednou vypít, nebo kolik maminka "vyprodukuje" a podle toho se pak řídí jak rychle má miminko znova hlad. MM je také lehce stravitelné, takže jej miminka stihnou prý už za 1,5 hodiny strávit (tím si vysvětluji že když se dá UM, miminko vydrží be jídla déle)
Strava spíš ovlivní kvalitu v tom směru, jak je pak mlíko bohaté na různé látky. Z mé zkušenosti-jíst co nejvíce vývary se zeleninou, kysané výrobky, ryby kvůli jódu, libová masa, rýži, těstoviny, dušenou zeleninu a ovoce a pít meltu, ovocné čaje, ale ne příliš mnoho mléka, které někdy přejde do MM a některá miminka jej pak hůře tráví. Informace najdeš i na http://www.porodnice.cz/, kde bylo psáno o složení MM mnohé.

Upravil(a) Florio (10. 8. 2008 19:57)

Není tady

#4 11. 8. 2008 14:15

Souris
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

Taky by se dalo říct, že přední mléko je řidší, zadní je husté.

http://lb4f.lilypie.com/EPDEp2.png
http://lbyf.lilypie.com/Wabfp2.png

Není tady

#5 12. 8. 2008 23:25

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Souhlasím se všema.
Dřív se totiž říkalo - že když má matka průhledné mlíko - tak je slabé. Ale mlíko se dělá podle potřeby dítěte, nejhustější je asi v porodnici.
A důležitější než jídlo je hlavně pít

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#6 13. 8. 2008 14:42

Florio
♥♥♥----

Souris - přesně, přední mlíčko je spíš sladké a je řidší a na žízeň; pokud se dostane k zadnímu mlíku, to je spíš tučné, tak se dobře napapá :-). Některé maminky přední mlíko před nocí odstříknou, aby jim pak prcek spal lépe - já osobně toto zkoušela a rozdíl veškerý žádný, takže nevím, jak to funguje, či nefunguje...mně to nefungovalo.

Není tady

#7 14. 8. 2008 8:29

eva4444
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Česko

Co se stravy týče, tak zase jsem slyšela, jako prevence alergie nebo když už dítě potíže má - nejíst mléčné výrobky a nepít mléko. No a pak si vyberte, když každý chytrý článek říká něco jiného. Ná já jsem mléko nepila, protože dítě potíže mělo, ale mě se pak zkazily skoro všechny zuby no a taky jsem zhubla, tak bych řekla, že špatná strava huntuje spíš tělo matky, ale do mléka se dostane to, co má.

Není tady

#8 14. 8. 2008 21:22

Florio
♥♥♥----

eva4444 napsal(a):

Co se stravy týče, tak zase jsem slyšela, jako prevence alergie nebo když už dítě potíže má - nejíst mléčné výrobky a nepít mléko. No a pak si vyberte, když každý chytrý článek říká něco jiného. Ná já jsem mléko nepila, protože dítě potíže mělo, ale mě se pak zkazily skoro všechny zuby no a taky jsem zhubla, tak bych řekla, že špatná strava huntuje spíš tělo matky, ale do mléka se dostane to, co má.

Evo, ono to je jen prevence proti alergii na kravské mléko, tou ale trpí strašně málo dětí, je to skoro zanedbatelné. Mlíko, které přechází do mateřského mléka může být jen pro malinká miminka hůře stravitelné, proto ale není třeba držet drastické diety, jen zkrátka si dát denně třeba 1 jogurt, sklenici mlíka a nevypít ho litr... Pro kojící matku je vyvážená strava nezbytností a musím říci, že já osobně bych se kojení raději vzdala a dávala bych speciální umělá mléka, než abych byla o chlebu a o vodě a huntovala si tělo a efekt pro mimino stejně téměř nulový :-)

Není tady

#9 14. 8. 2008 21:47

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Zase všeho s mírou.
A co je zdravého na krabicovém mlíku? Vůbec nic. Takže ty jogurty jsou lepším řešením - ale ne zase na kila.
Někde jsem četla, že mm je stále nejlepší než uv, i kdyby mamina nejedla - ale nesmí to hraničit s podvýživou. To už by se mlíko nedělalo kvalitní jak má.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí