21. října : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 21. října : Straidelné čokoládové muffiny pro odváné děti. Zabaví i zasytí! 21. října : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Áno, to nepopieram. Tlak okolia je nezanedbatežný, plus nie vetic majú finačné monosti... ale: finančné monosti sa dajú POSTUPNE zlepova a tlak okolia sa môe zmeni, ak načrtnem, aký mám s tyranom ivot. A mmch, dá sa ís aj proti tlaku okolia, ak je môj vnútorný tlak nespokojnosti väčí. Bola som v rámci Dňa dobrovožníctva v krízovom centre a videla tie eny s demi tam, hovorila s riaditežkou - mnohé práve skončili tam kvôli nesúhlasu či zavrhnutiu vlastnou rodinou. Ale nali pomoc(aj psychologickú) a porozumenie u cudzích. Páči sa mi z knihy Vesmírny objednávkový servis: "Kadý problém má rieneie, lebo keby neexistovalo rieenie, neexistoval by ani problém."
Není tady
Samo Seli, take my dvě si rozumíme. Marsyl můe jen číst.... a moná i zkusit pochopit.
Není tady
eva4444 napsal(a):
Mám jednu sousedku, dá se říci skoro kamarádku (ale u mě trochu tve), ije s chlapem, který ji psychicky deptá.
Z toho co jsem tu četla - klasické psychické týrání. Nemlátí ji, ale svou předchozí enu údajně mlátil. Této jen vyhrooval, e ji schodí ze schodů, ona mu řekla, e jestli na ni sáhne tak ve oznámí na policii a toho on se bojí. Take ji nebije, jen ji nadává. Sousedka s ním má jedno dítě 6 let a pak má kluka 15 let z předchozího vztahu. On klukovi taky nadává a jetě musí docela dost doma pomáhat, na tom by nebylo nic patného, ale ani pochvaly se za to nedočká, spí jen dalího nadávání.
Ona si vude stěuje, mě u to i unavuje, ona u několik let říká, e od něj odejde - to ji i radíme a vdy určí nějaké datum, do kterého se odstěhuje, plánuje to, ale nikdy to neudělá, protoe on ji pak jednou taka uvaří a s něčím pomůe a je zase ten, se kterým se dá ít. Děti slyí jak Ti dva se hádají, ona větinou ustoupí a pak má období, kdy s ním třeba měsíc nepromluví, ale nemyslím, e jemu by to nějak vadilo. Mě se pak vypovídává, jak je jí ubliováno a kdy jí řeknu, a odejde, tak ona e jo, ale ne teď, ale později. Práci má, byt má (který pronajímá), pomoc u rodičů s hlídáním dětí by měla, take na rozdíl od mnohých týraných má kam jít a zvládla by to. Ona zase přila s tím, e nechce zpět do paneláku, e si chce nechat postavit barák a začala shánět pozemek. To mi přijde jako úplně nelogické rozhodnutí - zas tolik peněz ani nemá ani nevydělává. Jestli s ním je jen kvůli docela hezkému bydlení na hezké vesnici, ale musí na baráku dřít ona i děti jak otrok, mezitím co on sedí u TV, tak to nechápu. U mě docela unavuje poslouchat její stěování: Komu není rady, tomu není pomoci. Co o tom myslíte? Jsou typy en, které snad potřebují být ty poniované, utrápené a dělají si sami ten ivot jetě teí, protoe jinak ani ít neumí nebo nechtějí?
Tvoje kamarádka je postiená Syndromem okouzlení řasnatcem, dokud si to neuvědomí, neodejde od něj. Mně to taky trvalo roky, ale jakmile jsem si přečetla o uvedeném syndromu, vechno mi dolo.
Není tady
No, radsi nic...
Není tady