|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|

Verusko
tak bezva ,co si clovek nevybeha a nevyvola ,to nema
To asi znamena,ze i kdyby v te lehke forme mutace byl problem ,tak se nasazuji nejake leky az pri samotnem tehu a ne pred nim?
Není tady
Zuzanko, ty už máš domluvený KET? To je skvělá zpráva!!!!!
Nebyla jsem tu celý den, měli jsme tu inspekci životního prostředí, takže vopruz a ještě dostaneme sankci
.
No, sestřička na hematologii se mě ptala, jestli jsem těhotná, řekla jsem,že ne - kdybych se do 17.10. dozvěděla, že jsem, tak že to mám říct při odběrech (hladina homocysteinu) - no a 24.11. jdu na výsledky. Čistě teoreticky -
1) kdybych otěhotněla v tomto cyklu, dozvím se to kolem 17.10. - takže bych na to upozornila
2) pokud neotěhotním v tomto cyklu - tak další šance je za cca měsíc a to bych UŽ byla na té konzultaci výsledků....
Takže to řešit nemusím, "vše je posichrováno" - ale uvidíme - na netu, co doktor, to jiný názor na lehčí formy mutací,
mutace genu A1298C způsobuje spíš poškození nervové trubice plodu a různé defekty, než ucpané cévky(na to je "odborník" mutace genu C677) - takže mám teoreticky dvě možnosti, proč došlo k zastavení srdeční činnosti embrya.
Budu brát listovku dál a uvidím, kdy se zadaří, pak udělám všechno, co budu moct, abych si vydupala co nejmenší riziko opakování zamkliny. Ale - stejně nezbývá než věřit, Zuzanko 

Není tady

Verusko nic jineho nam vazne nezbyva
Ja uz to tu jednou psala a nechci to nejak propagovat ,ale myslim,ze by ti to mozna k necemu bylo ,ja ted beru RA-VIT z rakytniku ,je to takovy sirup ,vlatsne kyselina listova v prirodni forme a hlavne on je i proti potracivosti a ma spoustu dlasich vitaminu.Doporucila mi to jedna pani z obchudku s bylinkama.Tak to beru uz delsi dobu ,nechci se uz cpat listovkou v praskach ,to uz delam pres dva roky ...
Není tady
Zuzanko, díky za tip
. Člověk zkouší všechno, aby dosáhl vytouženého potomka
. První cyklus teď piju kontryhel(sypaný), doufám, že bude ovulace v nejbližších třech dnech, tak přestanu a začnu pít zase až přijde MS.
Listovku jsem před měsícem brala v dávce 1mg na doporučení na genetice jako prevence(bez znalosti výsledků vyšetření) a ještě k tomu Femibion - výsledek byl, že jsem pořád kynula a kynula, tak teď beru jen "400" listovku a jím hodně zeleniny, ovoce(toho míň) atd.
Přeju krásný víkend a užívej si pohody bez bříška- za chvíli(strašně rychle to utíká, nevěřila jsem tomu) - za pár týdnů - budeš těhule na neschopence

Není tady
Zuzanka007 napsal(a):
Verusko nic jineho nam vazne nezbyva
Ja uz to tu jednou psala a nechci to nejak propagovat ,ale myslim,ze by ti to mozna k necemu bylo ,ja ted beru RA-VIT z rakytniku ,je to takovy sirup ,vlatsne kyselina listova v prirodni forme a hlavne on je i proti potracivosti a ma spoustu dlasich vitaminu.Doporucila mi to jedna pani z obchudku s bylinkama.Tak to beru uz delsi dobu ,nechci se uz cpat listovkou v praskach ,to uz delam pres dva roky ...
Zuzanko, kde se dá prosímtě sehnat, že bych si ho taky pořídila.
Není tady

Verynko ja jsem si to kupovala pres net ,myslim ,ze tady ,uz je to dele tak si to nepamatuju
http://www.prirodnileciva.cz/DetailPage.asp?DPG=37001 ale je mnohem vic internetovych obchodu kde to nabizeji ....
Není tady
Veruško, zajímalo by mě, kdo tě poslal na tu genetiku po tom zamlklém?? Jestli rovnou Dr. nebo sis o to musela říct... Já měla zamlký v 11tt a nikdo kromě histologie nezjišťoval, co se vlastně stalo...Na histolce samozřejmě nic nezjistili...Tak nevím... Myslela jsem, že se na genetiku posílá až po více zamlkých potratech....
Není tady
Ahoj Keks,
měla jsem v papírech, že v r.2004 jsem prodělala spontánní potrat v 7tt(bylo to ale max.6tt), tak mi rovnou v nemocnici řekli, že už mám za sebou dva potraty(spontánní 7tt+zamlklý 10tt) a že je na místě vyšetření na genetice - i když při takovém časovém odstupu by se to dalo brát jako "náhoda" - přesto mi můj gyn. při kontrole 14 dnů po revizi bez nějakých debat vypsal žádanku na genetiku(popravdě řečeno já sama to považovala spíš za nahodilou věc, mám i jinýho partnera..), ale nakonec jsem ráda, že jsme tam byli. Zjistili mi trombofilní mutace a rovnou doporučili hematologii. Upřímně si ale myslím, že stejně nikdo nezaručí, že příště to bude OK. Držím palce, aby tvůj druhý pokus byl OK, teď myslím na Ivku75, ta má stejnou zkušenost a je znovu těhu. Pak bude řada na nás 
No a co se týká doporučení a žádanky na genetiku, tak ji dřív než po dvou potratech nedostaneš 

Není tady

keksíku, po jednom potratu opravdu nikdo nic neřeší. Já měla po druhém potratu ve zprávě napsáno doporučení na hematologii a genetiku a u dr. jsem si pak vyřvala, že tam chci jít hned a nečekat na konec 6-ti nedělí, to už jsem pak věděla, na čem jsem.

Není tady

Věruš , prosím tě, co to máš za diagnózu?!?!? 

Není tady
Já první ZT 10tt druhé 7tt. Genetika i veškeré ostatní krevní testa dopadli na výbornou. Takže se důvodu už nikdy nedopátrám
. Zbývá jen doufat, že se to potřetí nestane...

Není tady

Peti, vítej v klubu dobrých výsledků
V pátek mi říkala jedna maminka žačky, že potratila 4x
no mě by asi odvezli 

Není tady
Sadi však víš jak mě ty dobré výsledky se.... Jiný by byl za ně rád 

Není tady

a myslíš, že já jsem s nima spokojená
taky ne, raději bych věděla, že tam a tam je problém, tak a tak se to dá řešit a hotovo. Jenže takhle mám nejistotu a nervy v kýblu už teď.

Není tady
Sadi já vím to je prostě na
nevědět na čem jsme.. Hele až se prckové narodí přestaneme po tom pátrat ju? 

Není tady

tak to si piš, že pak už mi to bude jedno 

Není tady
Saďourek napsal(a):
tak to si piš, že pak už mi to bude jedno
tady zase učůrávám, máš na mě pozitivní vliv

Není tady
Holky, děkuji moc za odpovědi...Asi mě tedy nezbývá teď nic jiného, než doufat, že podruhé to dopadne lépe..
Já sice měla jedno potvrzené těhu a po té zamlký potrat, ale myslím si, že jsem byla těhotná již dříve, protože jsem v té době měla pozitivní těhu test (viditelná druhá čárka, žádný duch), všechny těhu příznaky jako podruhé, zpoždění MS, ale nakonec po 2-týdením zpoždění MS přišla a čárka na těhu testu zase zmizela. K Dr. jsem nestihla tenkrát zajít, pak jsem byla až po té MS a to mi řekl, že se mohlo (ale nemuselo) jednat o mikropotrat..Už to pak dál ale nezjišťoval, říkal, že jsem v pořádku, dělal mi UTZ... Takže pokud jsem byla těhu, tak asi velice krátce a tělo se samo srovnalo...Nicméně mi to pořád leží v hlavě, i když si to nechci moc připouštět, že to těhu bylo....
Není tady
Víte, holky, já si říkám, že to prostě bylo špatný vajíčko nebo ne úplně "košér" spermie, která předala špatnou genetickou informaci a proto tak dopadlo a zbývá jen DOUFAT, že příště se potká normální vajíčko s normální spermií a bude to OK.
Navíc, co študuju na netu příběhy zamlklinek, tak téměř všechny nakonec mimčo donosily(a relativně brzy), tak hlavu vzhůru, přece se nevzdáme bez boje!!!!

Není tady
Pozitivní zpráva pro mě je, že prostě otěhotnět můžu(a vy taky) - hůř jsou na tom asi holky, co nikdy ty dvě čárky na testu nebo fazolku na UTZ neviděly a mají pocit, že jim se prostě nezadaří NIKDY... my jsme prostě odkázaný k tomu, abychom prožily těhu ve strachu a tomu strachu se určitě ani jedna z nás neubrání(snažit se můžeme, ale....).
Přemýšlela jsem o víkendu o tom, že kdyby se zadařilo, KDY bych to řekla nejbližším, v práci atd. a přišla jsem na to, že vlastně není ŽÁDNÁ vhodná délka těhu, při které to můžete říct bez obav. Nejdřív do 12.tt čekat(klasika), když už ostatní budou z nejhorších obav venku, tak nás čeká NT screening a mě nejspíš i amnio, pak riziko potratu po amniu(děs) nebo v případě odmítnutí strach až do konce, jestli bude dítě normální. A k tomu se přidá strach z donošení a předčasného porodu, popř. komplikací při porodu a završím to syndromem náhlého úmrtí. Když to sečtu suma sumárum, jestli otěhotním, řeknu to nejbližšímu okolí až tak za 15 let!!!! 

Není tady
Saďourek napsal(a):
Věruš , prosím tě, co to máš za diagnózu?!?!?
Saďourku, mám trombofilní mutace "double" - ale v lehčí formě, což pro mnoho doktorů neznamená vlastně NIC, pro pár vyvolených Mudr. by to bylo indikací k píchání miniheparinu(si vyber, komu věřit, když to není prozkoumaný, ale uvidím až po konzultaci na hematologii, jak a co mi doporučí a hlavně_ jestli taky otěhotním, že...)

Není tady
Veri, já jsem o tom taky přemýšlela, kdy to říct .... Ten tvůj komentář je opravdu trefný
Já z pověrčivosti čekala do 12 tt, pak to vytroubila, naštěstí jen těm nejbližším a v práci a vidíš...ani mě to nedopadlo, jelikož se zjistilo zamlké až ve 14 tt...Chudák Saďourek to měl ještě dál....Teď bych to taky nejraději řekla minimálně až po porodu zdravého dítěte, kdyby to šlo...
Někdy si říkám, že bych chtěla být třeba želvou... Naklást 1000 vajíček a čekat, co se urodí....
Není tady