6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Váení...Máme u skuhrací a jásací vlákno, ale vlákno pro blby tady není
Tak si dovoluji toto zaloit a hlásím se dalím příspěvkem do klubu.
Tak jsem si chtěla po dovolené udělat něco echt domácího... co třeba takovou pikotovou bábovku
Splaila jsem suroviny (pro cukr jsem musela k sousedce) a jala se lehat bílky...
Pikot (jako kadá starí větěv tady ) jsem dělala hodněkrát, take mám práci celkem zorganizovanou a nemusím na ní myslet... No , někdy se to vyplatí - to mylení.
Formu jsem sice pečlivě vymazala, ale ji nevysypala... A nadýchanou hmotu nalila do formy.
Co teď - vejce u nejsou a já mám na tu bábovku takovou chu. Tak jsem opatrně těsto přelila zpět do mísy, umyla formu, znovu formu vymazala (mám takovou krásnou, starou po babičce, s tisícem zahybů...) a těsto - ji ne tak nadýchané znovu vlila do formy... bohuel znovu bez vysypání...
Uáá ... No, tak jsem to zase přelila (těsta ji o hodně méně) a celou akci - tentokrát ale včetně vysypání provedla potřetí. Prostě jsem to riskla...
Po upečení jsem vyklopila velice kompaktní kolečko z formy.. No, kdybych toto opakovala jetě 3x, můu si stavět motokáru.
Natvaně jsem strčila do kolečka a ono s jemným, takřka diamantovým cinknutím padlo do koe ...
Není tady
dobrý... tak já taky přidám jednu ze stejného soudku.
V době, kdy byli moji pubertální rozeraní potomci jetě doma jsem byla zvyklá v sobotu vdy něco na něčí přání upéct. Byl podzim a já právě dostala od někoho taku jablek... vichni milovali jedině můj domácí taený trůdl ( nikdo nikdy nekonzumoval ty kupované listové těsta z obchodu), rodina byla rozmazlená . ílená práce... ne se spaří těsto.... uleí.... vyválí se ty tenoulinké průhledné placičky, které se roztáhnou přes klouby na prstech po celém stole .... ne jsem tohle celé spáchala ... začalo se eřit... a znáte to.... vnitřní hlas říká: rozsvi , u na to nevidí... a já na to: jetě tohle dodělám, opláchnu si ruce a rozsvítím.....
Na placce byla pěkně vyrovnaná jablka... pocukrovaná a zakapaná máslem.... jetě SKOŘICI.... sakra kde je?, nevidím na to.... Aha TADY.....
zavinout...up s tím do trouby....
po upečení jsem se jala nakrájené kousky skládat na talíř.... jene voněly nějak jinak ne obvykle... tak kouknu blí!!! a jsem na infarkt!!
Místo skořice jsou jablíčka pěkně OPEPŘENÁ.....
No.... nikdo to nechtěl papat a já se ani nedivím
Upravil(a) Somaia (7. 8. 2008 14:17)
Jessika: proboha snad jsi to nevyhodila??? Vak se to dalo klidně namočit do kafe!
Upravil(a) Bety (7. 8. 2008 14:16)
Není tady
aha sorry, to bylo na Jessiku.
Upravil(a) Somaia (7. 8. 2008 14:19)
Já se jednou přechytla ve pajzu a do rychlovarné konvičky jsem nalila místo octa olej ....ale natěstí nezapnula, stejně jsem nadávala a čistila a čistila...
Není tady
No holky, jsem ráda, e v tom nejsem.
Jednou si takhle jedu teda do té myčky s autem, e? U asi po 1000cí. A po umytí, přejedu do suičky, dobrý. Zvedne se panel se suičkou, vyjede nad střechu a tam se zastaví a zaklíní se jeho noha přímo před dveřmi řidiče, e nemůu ani vystoupit. Tak volám HELP, HELP, HELP otevřeným okýnkem.
NO a pak příjde pán a ukáe na ceduli, kde je napsaný telefon na dispečera, který je moné zavolat, kdy uvíznete v myčce. Pismena byly asi tak 10 cm vysoké... No dobrý. Tak příjde mladá slečna mě vysvobodit a prý s těma nosičema na kolo u přístě tam jezdit nemám.....
Fakt, blbá bloncka, řidič začátečník. Já tam jezdím furt, anténu vyroubuju, vdy vechno sundám. No tak jednou se to stát muselo.
Není tady
Bety napsal(a):
Jessika: proboha snad jsi to nevyhodila??? Vak se to dalo klidně namočit do kafe!
věř nebo nevěř, ale já měla takovej vztek, e jsem to div neprohodila oknem...
Není tady
Jess, já jsem jednou nevysypala formu na perník, a taky se krásně vyloupl. Asi jsem neetřila máslem nebo to bylo těstí.
Není tady
Tak taky jeden zrovna dnes.
Odcházím z bytu do práce na 6 hodinu, uzávěrky mzdové, take jsem si chtěla pospíit a stíhat v klidu. Z domu vycházím s takou přes rameno.. příruční a velkou takou sbalenou ( odpoledne jedu na chalupu).
Přijedu do práce, jako vdy vytahuju klíče ( velký svazek, klíče z práce, od domu ve) a nemůu ho najít Prohrabu celou příruční taku ( velká je v autě v kufru) a nic:dumbom: ok .e jsem nechala klíče v zámku v paneláku...u jsem viděla vykradený byt. Take otočka zpět, rychle do auta a cesta zpět. Přijedu k paneláku, prohlíím zem a pak problém..nemám klíče od hlavního vchodu..jak se dostat dovnitř? Prostě zvonit na sousedy v 6 ráno. Tak jsem teda zazvonila, 1 souse, 2 soused...nic. Tak jsem zkusila třetího, z okna se vyklonila nasraná hlava co chci, poprosila jsem jestli mi můe bzučákem odemknout. Čekám ,nedělo se nic, nechápu co na zmáčknutí knoflíku tak trvá. Za chvíli slyím po schodech dupání. Paní v pyamu a upanu musela přijít osobně..nefungoval jim bzučák. Tu nasranost jste neviděli. Ale dále...běím do schodů ( výtah by mě zdrel) přiběhnu a klíče v zámku nebyly:pussa: A dveře zamčené....tak běím zpět dolů po schodech, letím do auta opět prohledávat taku.....nic!!!! Pak si vzpomenu e mám v kufru tu velkou....hrabu nic, take jsem se jala vysypávat igelitky před panelákem ( jestli mě někdo viděl.....co asi viděl musel řvát smíchy. A víte co?
Ty debilní klíče byly zapadlé v botasce:dumbom:. Vdy je dávám do taky co nosím přes rameno do práce a tentokrát nechápu co jsem dělala.
Ale hlavně jsem si hezky pojezdila tam a zpátky e? Debil!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Upravil(a) Lot (7. 8. 2008 14:35)
Není tady
díky , Lot...
jsi tu správně
Není tady
Dnes ideální vlákno pro mne.......
Natrhala jsem si velký ko nádherných broskví, vypeckovala, oloupala .........
a jak v téhle době dělám denně ...... sáhla jsem do pajzu pro hrnec ......... a est litrovek nachystaných broskví jsem zalila lákem na okurky.
Zabít mě je málo, ach jo.
Není tady
Eri napsal(a):
Dnes ideální vlákno pro mne.......
Natrhala jsem si velký ko nádherných broskví, vypeckovala, oloupala .........
a jak v téhle době dělám denně ...... sáhla jsem do pajzu pro hrnec ......... a est litrovek nachystaných broskví jsem zalila lákem na okurky.
Zabít mě je málo, ach jo.
pikantní broskve
... asi si večer zkusím jetě jednou udělat bábovičku
Není tady
Dnes odpoledne máme odjet na dovolenou do Itálie. Vechno sbaleno, řízky na cestu usmaeny, čekáme se synem, ne pro nás dcery přítel přijede z Prahy. Před chvílí jsem si zapla ICQ a vidím tam přihláenou dcerku. Ptám se, jestli přítel u vyrazil. Dcerka píe - mamíí klid, zítra ve 4 je u vás. Říkám - jak zítra? Nástup v Itálii je zítra dopoledne, odjídíme dnes. V pondělí nás dcerka vechny pojiovala - odjezd 7. příjezd 19. Ona ije v tom, e nástup je v sobotu ráno. Nebyla to legrace. Nemá na zítřek vyřízenou dovču, přítel taky ne, nemají sbaleno.
Jsme trubkové asi vichni, kdy se nedokáeme domluvit, KDY e to vlastně odjídíme.
To ta dovolená začíná!
majkafa napsal(a):
To ta dovolená začíná!
neboj, co patně začíná, dobře končí
hezké počasíčko a astnou cestu
Není tady
Včera : Pracuji ve 3.patře bez výtahu. Jdu domů, zamykám, telefonuju, sejdu 3 patra, dojdu k autu, mobil drím ramenem u ucha, začnu hledat mobil, vude, vyndám celou kabelku na kapotu, mau zpátky do 3.patra, odemknu, vlezu do kanceláře, hledám mobil, nikde není, panikařím... a začnu kamáradce kňučet do toho mobilu, co si pořád drím tím ramenem, e jsem ztratila mobil....
Není tady
Majkafa, to bych nechtěla být na Tvém místě. Asi by mě museli omývat , ale co teprve popletená dcera?
A to dobře dopadne a na dovči si uijte od veho, co k ní patří
Není tady
Neviem, či to je celkom sem, ale: včera som odila z práce v prezúvkach a dnes som sa domáhala vstupu pri "pichačkách" bankomatovou kartou. Som asi prepracovaná.
Upravil(a) Selima (7. 8. 2008 16:17)
Není tady
No pridám aj ja.Nosím okuliare od svojich 15 rokov.Asi pred rokom sme sedeli so synom a nevestou a ja som zrazu vykríkla,e kde mám okuliare.Začali sme ich hladat a po hodnej chvíli sa syn pozrie na mna a povie,e ich mám na očiach.Ako som si na nich zvykla,u ich neregistrujem.
Není tady
U nás v práci jsem dřív uklízela já, teď nestíhám, tak máme uklízečku, nicméně jak jsem se pořád nezbavila toho, e to je moje práce tak aspoň vynáím smetí. No a jdu takhle se smetím, klíče v ruce. V momentě kdy jsme zabouchávala dveře jsem měla takový pocit, e jako něco není v pořádku..jistě, v ruce jsem měla klíče od schránek, klíče od kancelářských dveří s koulí zvenku zůstaly uvnitř...jsem musela zavolat kolegyni aby mě přijela zachránit, natěstí bydlí blízko. A uklízečka se mi smála...bestie..od teď si vynáí smetí sama.
Není tady
Tak já se taky "pochlubím".
Kdy jsem před několika lety dělala řidičát , tak jsem při cvičných jízdách zabodovala:¨
Tak si to jedu s paní atokolovou a blííme se k rondlu a já vynervovaná se ptám "Kam teď doleva a nebo doprava" - podotýkám e řidičák mám.
Není tady
Tak se k vám taky musím přidat.
Dostali jsme chu na smaenici, take jsme včera ráno vyrazili na houby. V lese toho tedy moc nerostlo, ale pár krásných hříbků jsme nali. Bylo jich málo, tak jsme měli o to větí radost, e máme alespoň něco. O jejich ceně vzhledem k projeté naftě radi mlčím
Večer jsem udělala smaenici, nandala na talíře a nadeně jsme se na to s manelem vrhli. První sousto bylo trochu hořké, říkám: asi jsem připálila cibulku (protoe se mi pod nohama v době smaení honili děti,nebylo by to poprvé), dalí sousto a .... opět hořká chu! To u mi začalo být divné, take jsem zkouela kousek houby po kousku a .... no jak jinak, natrhali jsme si nádherné hořčáky
Manel pak kousaje suchý krajíc chleba poděkoval za večeři .....
Není tady
Pokračování opoděného popleteného výjezdu do Itálie: dovolená dcerky i přítele byla vyřízena a pokročili jsme, u jsme v Praze. Časový zkluz odjezdu na dovču cca 6 hodin, ale bude se zvětovat, nebo jediné, co je zatím sbaleno, je vodnice a tabák
hmmm, dolezita vybava na dovolenku
Není tady
Jo, a jetě Gambrinus.
tak tady jsem mezi svýma...historek kterak jsem byla za debila mám mnoho, tak jen jednu z novějích. Platím v supermarketu u pokladny (vimli jste si někdy, kolik příleitostí udělat ze sebe idiota se najde při jednom prostém nákupu?), tradičně zamylená skládám nákup do taky, prodavačka domarkuje poslední poloku, vyřkne sumu. Já nemůu najít kartu, hotovost nemám (běná situace). Pokouím se jí vnutit postupně tramvajenku, průkazku pojiovny a průkaz čtenáře místní knihovny. Paní pokladní odmítá a trvá na platební kartě. Nakonec ji najdu na dně kabelky (kartu, ne paní pokladní) a s úlevným výdechem (tentokrát jsem to zvládla!) ji podám pokladní. Ta vsune kartu do přísluného otvoru, já zase skládám zboí v pocitu, e u jsem z toho vyvázla. Najednou paní něco mumlá. Neslyím, ptám se co potřebuje. Zase něco mumlá, fronta za mnou u je nervózní. Podruhé se optám, coe to paní chce: PIN!!!! zařve na mě. A já zblblá, místo abych zadala pin do přístroje, který je přede mnou, posluně odrecituju: 4-6-3-9
no nemá na mě křičet, ne? Jsme se lekla. Ale fronta se celkem pobavila
Není tady