29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
espumizan žeru na kila-))))zkusím koupit ten druhej....napíšu si název....
už se mi to budí....padám..
Není tady
Andulko, díky
A teď holky - mám k vám dotaz - Mám doma formuláře na vyplnění žádosti o rodičovské přídavky a zajímalo by mě jak zjistím, co mám vyplnit v kolonce od kdy mám nastoupit na rodičovskou dovolenou. Já si nepamatuji, kterým dne jsem nastoupila na mateřskou, ale vím, že 1.4. jsem měla předpokládaný den porodu a od tohoto datumu jsem nastoupila na mateřskou. Takže od 1.4. si musím spočítat 22 týdnů a pak bych měla přesně zjistit ten datum kdy si mám požádat o rodičák??? Nebo jak to je? Kdy to mám odevzdat?
Není tady
Cam - já být tebou, tak bych zašla k zaměstnavateli - tam stejně musíš, musíš přiložit k papíru na rodičák i formulář od nich pro zaměstnavatele. Oni ti to tam vyplněj od kdy jsi na mateřský.
Mery - mě pomáhal čaj pro kojící od lerosu - (nejenom na prdíky)
Není tady
CAM MĚLY JSME TO STEJNĚ....SKORO STEJNĚ JÁ MĚLA DATUM PORODU 31.3
NO ZAJDI SI NA SOCIÁLKU TAM TI DAJÍ PAPÍRY A S TÍM FIALOVÝM JDI ZA ZAMĚSTNAVATELEM ON TO TO VYPLNÍ A PAK ZBYTEK VYPLNÍŠ NA SOCIÁLCE
JINAK TĚCH 22TÝDNŮ SE BERE OD PORODU
Není tady
Cami mám ještě dotaz.....už si malý prohlíží sám svoje ruce?A drží si sám a prohlíží v ruce hračku?
Rusty a Patrik už to dělá?
Od kdy to miminko má dělat samo?
Není tady
Mery tak pro příklad kojila jsem ho v 9 a to pořádně....pak dostal v 10.30 mrkev a ještě se pořádně dokojil a teď mi zase bulel a měl hlad takže se zase udindal a spí
Takže asi ani mrkev nepomůže
Není tady
Novi, myslím běžnou, jak jím už od porodu-))) něco si snad pamatuju-kuřecí polívka, kaše, přírodní řízek kuřecí, zel. salát, pečivo z druhého dne sýr....prostě normálka...občas nějaká sladkost....tím to asi nebude....
Duší, od Lerosu ho taky piju....
jdeme ven , pápá
Není tady
andulka napsal(a):
Cami mám ještě dotaz.....už si malý prohlíží sám svoje ruce?A drží si sám a prohlíží v ruce hračku?
Rusty a Patrik už to dělá?
Od kdy to miminko má dělat samo?
ANDUL sice dotaz nebyl na mě, ale Kuba to dělá, asi tak týden
Není tady
Ahojky holky.
Mery, vidím, že jsi pořád na programu
Co bylo v tom tvém zel. salátu, tady může být zádrhel prdíků.
V jaké formě mu dáváš ten Sab simplex?
Musíš si na lžičku odstříkat mléko a kapičky nakapat teprve do něho. Takto ti to plivat nebude.
Ale nám stejně nepomohl
Petruš, gratuluju ke koníkám.
A jak moc se zapírá ručičkama, opírá se o ně?
Prý je totiž špatně, když se neopře o ručičky a hlavičku tahá nahoru jen krkem - to je u nás
Cam, vítej zpátky
Dusičko, já jsem taky ráda, že tu k nám chodíš. Máš kolikrát takové trefné postřehy
Není tady
No tak já nevím ale David mi to nedělá
Nevím jestli to souvisí s tou Hypotonií ale když mu podám nějaký předmět tak si ho osahá chytne do ruky krásně ale jakmile ho pustím pustí to taky
No a když mu dám do ruky kroužek tak ho drží ale máchá rukama a ani neví že ho v ruce má......sám si to v ruce neprohlíží
PS:Nejde o to že ho moc pozoruju...ale asi to musím říct RHB mohlo by to souviset s tou hypotonií
Není tady
Aduš ahoj
Není tady
meryblue napsal(a):
Veru, ... a pak si malej zvykl na svojí postýlku v pohodě, když si ho tam z velký přestěhovala? V kolika měsících to bylo?
Třeba přijde nějaká pozitivní změna a vločky a podobné lepeniny nebudou zapotřebí-)...leda ta kašička...je tam jen rýže....naprosto bez lepku...a pokud občas dostane UV, zatím ještě jednou denně...jestli to odbouráme...než se laktace zase zvýší, jestli zvýší.....tak bych to asi i mohla....
Mery.. malej Honzík spinkal od narození s náma.. bylo to vopruz furt stávat k postýlce a tak vždycky jsem mu dala prso a spali jsme.. uplně si vzpomínám jak jsem se probudila a prso venku :-))))
a k té postýlce.. přesně v roce jsme ho tam dali.. samozřejmě brečel měl hystericke záchvat.. ale pak mě napadlo vzít plyšáčka " medvídka pú" a začala jsem mu vyprávět že je to jeho kamarád a že on už jde spinkat a že bude spinkat s Honzíkem a hele ono se to chytlo.. pak ještě dva dny za sebou takhle a od té doby spal v postýlce:-))) a pokaždý se svým medvídkem:)
Není tady
Já mám postýlku hned u postele a jeho matraci mám danou nejvýš co to jde takže jde dobře vytáhnout a spí vedle mně ale ve svém
Není tady
ADI opírá se jak kdy, ale většinou o ručičky ne, bohužel. Já věděla že zase bude někde problém
Není tady
S těma hračkama nevím, já si tohodle nikdy nějak nevšímala ...
Mery,
ten salát by mohl dělat zle...
Není tady
taky mě napadl ten salát
Upravil(a) Petruša (18. 8. 2008 12:47)
Není tady
Peti hoď sem foto jak pase
Jo a převrací se ti už stále ze zad na bříško? Nebo to bylo jen jednou?
Není tady
Petruša napsal(a):
mám to doma Děkuji
Není tady
ANDULKO fotku nemam, zatim pásl jen dvakrát,jednou včera u našich (neměla jsem foťák) a podruhý před chvílí v postýlce. Jenže se pak vzteká. Obrací s epořád, ale jenom někdy vyndá tu ručičku sám
Není tady
Holky.. když Vás tak slyším ak povídáte jak pasete koníčky a jak se Vám otáčí... to my m áme doma asi lenoška .Adámek se vůbec neotáčí..koníčky sice pase ale pochvíli se u toho taky začne vztekat
Není tady
holky tak já pádím na Rehabky a ven
čus večer
Není tady
Peti tak to je borec
Verčo Aďoš je 8mi kg macek ten se ještě nepřetočí Vy máte prvenství ve váze
a Kubuša v otáčení
Není tady
Ahoj holky, jdu jenom na skok...
Andul, četla jsem si to s tím Davídkem a hračkama... Nechci tě vystrašit, ale na těch rehabkách bych se o tom zmínila. Protože podle korigovaného věku si myslím, že by to už umět měl. Nepamatuju si, kdy Patrik začal hračky držet, ale vím, že už pěkně dlouho si hračku i vezme, když je poblíž, prostě se po ní natáhne, hračku si popadne a prohlíží si ji, přendává si ji z ruky do ruky a pak ji strčí do pusy. Pak si ji zas prohlíží a hledá, jakou část dá do pusy tentokrát.
Ještě mě napadlo, že by ta hračka byla pro Davídka třeba moc těžká, ale to se mi nezdá, že zrovna ty bys dávala nevhodné hračky (nebo spíše hračky pro starší děti).
Za optání určitě nic nedáš. Ale pokud ty mu hračku držíš a jakmile ji pustíš, on ji pustí taky, pak si myslím, že tam je něco v nepořádku. Ale třeba se mýlím, na mě fakt nedej, ale zmínila bych se o tom... Třeba tě uklidní, třeba ne, ale pokud ne, je to dobře, že sis toho všimla včas a můžeš s tím něco dělat.
Není tady