Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 5. 8. 2008 20:56

Petunie
♥♥-----

kamarádi nebo partneři?

Ahoj babinetky přeju pěkný večer,......

asi budu jen plácat mám ted poslední dny nějak depky... sad no a ted k tomu problému......nemuzu přijít na to čím to je..

nez jsme s přítelem začali chodit tak jsme byli téměř rok dobrří kamarádi......skoro třikrát denně jsme si volali a to i přesto že jsme denně chodili na obědy, pracovali ve stejné práci a kecali po icq......měli jsme si pořád co říct, radili si ve vztazích.....

no a pak jsme spolu začali chodit...bylo to takový uvážený, znali jsme se dobře žádné růžové brýle.....ale já mám ted po dvou letech pocit že jsme doted k sobe nebyli otevření, že jsme pořád jako kamarádi, že se před sebou přetvařujeme, uzavíráme.....stále spolu soupeříme.... roll

tolik mi chybí partnerský vztah...večerní procházky, před usnutím objetí...srandy, smích, laškování....svéřování se, taková ta intimita....

nějak se nemůžu dostat k jádru problému, možná je to někde jinde v našich povahách nebo nevim...tak se tu aspon vykecávám... dumbom

Není tady

#2 5. 8. 2008 21:09

vany27
♥♥♥----

Re: kamarádi nebo partneři?

jÁ TOMU MOC NEROZUMÍM... :-( MÁŠ NA MYSLI VZTAH JEN TAK Z ROZUMU ??? CHYBÍ VÁŠEŇ ?? ZKUS TO VÍCE POPSAT...... NA DRUHOU STRANU.. ŘÍKÁ SE,ŽE TA NEHOROUCÍ LÁSKA BÝVÁ NEJHEZČÍ A NEJTRVALEJŠÍ..-- PŘÍTEL BYL MĚL BÝT KAMARÁD..... ALE MOŽNÁ TO NECHÁPU DOBŘE...

Není tady

#3 5. 8. 2008 21:16

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

Nehoroucí láska bez objetí před usnutím,smíchu a svěřováním že je nejhezčí?To by mě asi nebavilo.Petunie a před tím jako kamarádi jste si rozuměli líp?Jak spolu soupeříte?

Není tady

#4 5. 8. 2008 21:18

Petunie
♥♥-----

vany já tomu už práve taky nerozumím...vášen ano ta chybí.......chybí spontánnost, zamilovanost....na druhou stranu...koupili jsme byt, přítel bere všechno zodpovědně...takže cítím tu jistotu vztahu a to ze si stále máme o cem povídat..ale...

myslím ze vztah by mel být o takové té intimitě... a taky o tom že řeknu hele me dneska není nejlíp já se zahrabu u televize a na výlet nepojedu....a ne o té přetvářce že se kolikrát tomu druhému neco nechce, ale udělá to proto že to tomu druhému nechce vysvetlovat...

nebo v sexu....on se radeji večer nepřitulí nedá mi pusu jen abych si nemyslela že bude sex...radsi hodí záda a dela ze spí...ale prece muze ríct dneska se jen pomazlíme jsem unavený a potrebuji se vyspat...třeba...chm no asi jsem to moc neobjasnila co ? roll

Není tady

#5 5. 8. 2008 21:22

Petunie
♥♥-----

Ivča K. napsal(a):

Nehoroucí láska bez objetí před usnutím,smíchu a svěřováním že je nejhezčí?To by mě asi nebavilo.Petunie a před tím jako kamarádi jste si rozuměli líp?Jak spolu soupeříte?

jo rozumněli jsme si výborně, chápali jsme svoje nálady, přiznávali jsme si i chyby co jsem třeba udelali......měl pro mě tolik pochopení a já vlastně pro něj taky sad ...ted je pro nej nejdulezitejsí práce a nic jiného....společně jsme tolik sportovali a výletovali...ted to vyhnívá....

soupeříme....jak to popsat...i tím že si neukazujeme slabiny? nebo tak ze makám v práci abych aspon trochu dorovnala jeho plat? já nevím....

a to objetí a tak....špatne jsem to popsala spíš mi chybí taková ta vztahová intimita...asi...jsem v tom hrozne zamotaná  grater

Není tady

#6 5. 8. 2008 21:38

vany27
♥♥♥----

Ivčo, nemyslím slovem nehoroucí láska, že je chladná !!!! Mám na mysli takovou tu lásku, kdy jsi schopna během chvíle spálit mosty, omdlíváš při pouhém pomyšlení na něj  :-) ... idealizuješ si ho a v danou chvíli víš, že je to on a už nikdo nikdy jiný...a navždy... :-) ..

Uvedu například mé manželství........ svého muže jsem celých deset let milovala, dá se říct,že snad i zbožňovala a opravdu jsem si nedovedla bez něj život představit........ začala jsem s ním chodit a žít v 18ti letech...a ve 28 se rozváděla....... vážně jsem myslela,že se mi zhroutil svět........ jenže zpětně začínám víc a víc vidět, že můj manžel nebyl tak skvělý, teprve te´d mi spadly růžové brýle--- docela šílené po deseti letech....... byl sobecký, vše se většinou točilo kolem něj.....a já byla hloupá, která ho milovala tak, že jsem si to nepřipouštěla či nechtěla vidět ?? co já vím, každopádně-

teď mám přítele..... miluji ho.... ale jinak..... není to tak vášnivé, jsme zdrženlivější a už si ho ani nikoho nepřipustím  tak k tělu......, miluji ho, ale jinak než jsem milovala manžela..... nedokáži říct, jestli míň nebo víc, ale jinak.,....... vážím si ho, jeho vztah a chování k ženám je jiné, ohleduplné a respektuje ženu jako partnera, ne jako služku....

tím jsem myslela, že ta láska je třeba méně horoucí... nedokáži to popsat....

prostě se říká, že si má člověk najít partnera, který by tlačil vozík, kdyby na něm člověk třeba skončil...... ...

Petunie... a ze začátku to bylo jiné ??? Zamilovanost ??? Není to jen tím, že třeba trochu opadla a Tobě teď chybí ta romantika....

řekni mu to..., mužům spousta věcí nedochází, nebo je třeba napadnou pozdějí - vážení, prosím, neuražte se :-) - prostě třeba je jen chyby v komunikaci....
Zkus si říct, co na něm miluješ ?

Upravil(a) vany27 (5. 8. 2008 21:39)

Není tady

#7 5. 8. 2008 21:49

Petunie
♥♥-----

Vany no já nevím romantika totiž u nás nebyla nikdy, něco jsem si namlouvala......já ani nevim jestli ho ještě miluju...je to vsechno tak děsně zodpovedný a promyšlený...že se mi zdá ze tam láska ani neni....

Není tady

#8 5. 8. 2008 21:55

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

Pravděpodobně jste šli do vztahu z rozumu. Znáte se, víte, co od sebe čekat, důvěřujete si.... je to pohodlnější a praktičtější, než si začít někoho hledat, poznávat ho, a nakonec třeba zjistit, že k tobě nepasuje, ale určitě to není zábavnější a tak vzrušující - chybí tam jiskření a napětí. Sice to není ideální, ale takové vztahy bývají střízlivější, pevnější a dlouho vydrží. Ovšem, možná ti začne to jiskření časem chybět. Potom nastane otázka, jestli chceš mít roztopený ohýnek s klidným, stejnoměrným plamenem, který příjemně hřeje a dlouho vydrží nebo ze necháš sežehnout čerstvě zapáleným chrastím, které hoří jak fagule, pálí,  ale brzy vyhasne, pokud se nepřikládá

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#9 5. 8. 2008 22:07

vany27
♥♥♥----

Ach ho.... hm.... jak dlouho jste spolu ???
NĚKDE JSEM ČETLA, ŽE POKUD SE SAMA SEBE PTÁŠ, JESTLI HO MILUJEŠ ?? ODPOVEď  zní vždy ne.---
ale moc se mi tomu nechce věřit......
taky se totiž sama sebe ptám, jestli přítele miluji..... někdy mám strach,že mi ublíží tak,jak mi ublížil manžel a mám pocit,že  musím někam utéct..... je jedno kam, prostě pryč, ale zůstávám..... :-) jsem s přítelem ráda........ žiji s ním ráda, ráda se s ním raduji nad mou dcerou ( říká mu tati...) , ráda mu uvařím a ráda si nechám uvařit.... mám s ním ráda sex ( a mám pocit,že je lepší a lepší :-) ... prostě žije se mi s ním hezky... občas jsme spontánní, občas až moc praktičtí či rozumní,.ale je pravda ,že o  všem se bavíme..,,, co nás štve, co bychom od druhého chtěli, .... nelítám v  nebesích, jsem spokojená.......... , cítím, že tento vztah sice není tak HOROUCÍ A NEBESKY KRÁSNÝ, ale pro mě je o to víc cennější... nevím... asi stárnu.. :-)

Petunie, kolik Ti je ?? TŘEBA TO PROSTĚ NENÍ ON, TŘEBA MÁŠ JEN KRIZI A POTŘEBUJEŠ SI UJASNIT, CO VLASTNĚ CHCEŠ..... ALE MÁM POCIT,ŽE OBČAS TO TAK NĚKDY VE VZTAHU PŘIJDE, ŽE ČLOVĚK POTŘEBUJE NAJÍT SÁM SEBE, MOŽNÁ MÁŠ JEN TAKOVOU TU KLASICKOU DEPKU, CO PŘEJDE, CO ??

DOVEDEŠ SI PŘEDSTAVIT, ŽE BYS ODEŠLA ???? POKUD NE, TAK JE TU PROSTOR TO ZKUSIT NĚJAK ŘEŠIT....

POKUD ANO..... ... TAK HLEDEJ DÁL :-)

Není tady

#10 5. 8. 2008 22:48

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Petunie ani nevis jak te rozumim.Prozivam ted to same.Mam sice pritele jen 4 mesice.Ale necitim k nemu taky tu vasen myslim,ze ho ani nemiluju.To co jsem prozivala s manzelem nebo ve vztahu s zenacem s kterym jsem mela rocni vztah ty motyli v brise to teseni se na nej.Kdy jsme usinali v objeti tenhle se hned po sexu otoci ani jeste nespi,ale je otocenej.Strasne me chybi ty spolecne promazlene chvilky povidani si o nas dvou.Tenhle by porad nekde chodil po navstevach nebo nekam jezdil poznavat krasu Cech.Ale o samote jsme strasne malo a kdyz jsme tak lezime vedle sebe jak manzele pred duchodem.
Nevim jestli v tomhle vztahu vydrzim ja potrebuju citit,ze me ten clovek opravdu miluje.Ale na druhou stranu mu nechci ublizit.Nikdy jsem nebyla ta,ktera ukoncila vztah prvni.Ale v tom vztahu se trapim.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#11 5. 8. 2008 23:03

mashanka
Zablokovaný

eremuruss : Nechci mu ublížit. Nikdy jsem nebyla ta,ktera ukoncila vztah prvni.Ale v tom vztahu se trapim.

Pak ale trápíš sebe, to chceš ? Tak to je masochismus

Není tady

#12 5. 8. 2008 23:19

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Vim,ze je to masochismus.Mozna kdybych se s nim videla casteji,ze by to bylo jine,ale 2x do mesice na vikend me prijde malo.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#13 6. 8. 2008 7:01

mashanka
Zablokovaný

eremuruss napsal(a):

Vim,ze je to masochismus.Mozna kdybych se s nim videla casteji,ze by to bylo jine,ale 2x do mesice na vikend me prijde malo.

Tak zkus v jiné dny být normální, jako vždy, a truchli jen 2x do měsíce - to by možná šlo ze začátku vydržet. Nic jiného ti neumím poradit. Ale každopádně máš  26 dní měsíčně na sebe, svoje zájmy a koníčky, případně na to, potkat někde jiného partnera. Tenhle vztah ani nelze považovat za závazek, když se vidíte 2x v měsíci na víkend, takže nemusíš mít výčitky

Není tady

#14 6. 8. 2008 7:17

helena
♥♥♥♥♥♥♥

že jsme pořád jako kamarádi, že se před sebou přetvařujeme, uzavíráme.....stále spolu soupeříme....
ze vztah by mel být o takové té intimitě... a taky o tom že řeknu hele me dneska není nejlíp já se zahrabu u televize a na výlet nepojedu....a ne o té přetvářce že se kolikrát tomu druhému neco nechce, ale udělá to proto že to tomu druhému nechce vysvetlovat...

Petunie - ale tohle by nemělo být ani mezi kamarády, přece... Před kamarádem se nemusím přetvařovat, nemám potřebu s ním soupeřit, nemusím se cítit blbě, že vydělávám míň atd...
jo rozumněli jsme si výborně, chápali jsme svoje nálady, přiznávali jsme si i chyby co jsem třeba udelali......měl pro mě tolik pochopení a já vlastně pro něj taky...ted je pro nej nejdulezitejsí práce a nic jiného....společně jsme tolik sportovali a výletovali...ted to vyhnívá....
Že by jeho pocit zodpovědnosti? Koupili jste byt, je třeba ho zaplatit = vydělávat = být dobrý v práci = větší únava a možná nechuť k dalším aktivitám, třeba i zajištění pro budoucí mimi... to vše kombinované s určitou "jistotou domova" a tím (asi) i menší snahou o "získávání partnera" zážitky, povídáním, mazlením...
Ale to jsou jen moje domněnky, které mě napadají při čtení.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#15 6. 8. 2008 10:32

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Petu, mne to skôr pripadá, že ty sa v tom vzťahu krivíš, prispôsobuješ, zatínaš zuby a robíš si násilie(ako v príapde, že ti je zle, al eideš na výlet) - ale to je TVOJ problém. Ak nemáš nastavené hranice alebo ani netušíš, že by si nejaké mohla mať, s tým chlap veľa neurobí...  A zdá sa mi, že jeho správanie je skôr reakcia na TVOJE správanie. Vzťah nemusí nutne byť plný sláčikového kvarteta, kvetinových košov a erotických víkendov, ale cítiť by sa v ňom asi mali dobre obaja. wink

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#16 6. 8. 2008 11:05

Petunie
♥♥-----

ahoj holky....

helen..ano, to mi on tvrdí že to dela pro budoucí rodinu apodobně....ale já mu porad vysvetluju ze o penezích to není že potřebuji mít "partnera" a děti pak "tátu" a ne stroj na peníze a ještě k tomu desně zodpovědnej stroj téměř bez emocí....

eremmus...ano to je ono, cítím se sama i když jsme spolu, je mi to líto, že to takhle ti chlapi maj.....já si vzdycky premýšlím na co asi tak myslí.... a nejen po sexu kdy se odvalí...pak me napadaj kraviny...

no včera jsem mu to zase s pláčem vše zopakovala a říkala jsem jak mě to dusí všechno ......na ráno než odešel do práce mi napsal na stul básničku...pěknou...
jenže holky já nevím je to takové naprogramované...ví že to jednou zafungovalo...tak to pak po každé hádce udělá.....no a s takovou dětskou radostí jde do práce ze je doma všechno v pohodě....

a Selim máš pravdu ale stejně tak to dělá i on, kolikrát se jemu někam nechce ale jde protože chci já...a já pak na něm vidim že je otrávenej a ptám se ho co mu je a proč to neřek...a je hádka...

Není tady

#17 6. 8. 2008 11:46

Petruša
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha-východ

PETU já myslim že je to opět o komunikaci (jako velká část problémů všude)....vy si neřeknete "mě dneska neni dobře,nikam se mi nechce" "jsem unavený/á půjdu silehnout".... Přece se nemusíte furt chovat a dělat to, o čem si myslíte že ten druhý chce. Ale on ti dohlavy nevidí a ty jemu taky ne...komunikace...

Není tady

#18 6. 8. 2008 12:35

helena
♥♥♥♥♥♥♥

ano, to mi on tvrdí že to dela pro budoucí rodinu a podobně
Nojo, no - dokud jste byli kamarádi, tak tam ta "zodpovědnost" být nemusela. Prostě u vás začal hnízdit sameček http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png. Většinou si na tohle stěžujou chlapi, že se jim partnerka změnila "k horšímu" = ztratila zájem o koníčky a pod., ale u některých zvířátek se o potomky taky starají taťkové... http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png. Zkus mu vysvětlit, že tohle si bohatě užije, až se skutečně rozmnožíte - a pak i kdyby chtěl, leccos už nevrátí.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#19 6. 8. 2008 16:37

maricka
♥♥♥♥♥--

Petunie, já si spíš myslím, že je to takové to prozření ve vztahu. Já taky neprožívám zrovna děsnou romantiku a prožívá ji po několika letech asi jen málokdo. A buď ráda, že někam jde, i když se mu nehcce...ten můj to dělá někdy také a také se netváří pak zrovna radostně :-) A proč soupeříš? To je k ničemu... Prostě to asi moc rozebíráš...já nevím.

Není tady

#20 6. 8. 2008 16:42

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Petunie napsal(a):

soupeříme....jak to popsat...i tím že si neukazujeme slabiny? nebo tak ze makám v práci abych aspon trochu dorovnala jeho plat? já nevím....

Pokud se snažíš dorovnat jeho plat, tak s  ním určitě soupeříš, o tom není pochyb... Možná se dohnat nechce nechat, a o to víc pracuje, ne? Mohlo by to tak být?
Že mu neukazuješ slabiny - to je možná taky chyba, ženská je přece ve vztahu ta slabší, a pokud chceš, aby Tě chlap chránil a opečovával, musí o Tvých slabinách taky vědět (ne o všech, některé si můžeš nechat pro sebe, ale aspoň o některých).

Není tady

#21 6. 8. 2008 16:45

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Petunie napsal(a):

ahoj holky....

helen..ano, to mi on tvrdí že to dela pro budoucí rodinu apodobně....ale já mu porad vysvetluju ze o penezích to není že potřebuji mít "partnera" a děti pak "tátu" a ne stroj na peníze a ještě k tomu desně zodpovědnej stroj téměř bez emocí....

eremmus...ano to je ono, cítím se sama i když jsme spolu, je mi to líto, že to takhle ti chlapi maj.....já si vzdycky premýšlím na co asi tak myslí.... a nejen po sexu kdy se odvalí...pak me napadaj kraviny...

no včera jsem mu to zase s pláčem vše zopakovala a říkala jsem jak mě to dusí všechno ......na ráno než odešel do práce mi napsal na stul básničku...pěknou...
jenže holky já nevím je to takové naprogramované...ví že to jednou zafungovalo...tak to pak po každé hádce udělá.....no a s takovou dětskou radostí jde do práce ze je doma všechno v pohodě....

a Selim máš pravdu ale stejně tak to dělá i on, kolikrát se jemu někam nechce ale jde protože chci já...a já pak na něm vidim že je otrávenej a ptám se ho co mu je a proč to neřek...a je hádka...

Vypadá to, že sis našla chlapa, kterej je prostě takovej, jak ho popisuješ - zodpovědný, chce zabezpečit rodinu, jde s Tebou i když sám nechce - protože Ti chce udělat radost... a radost Ti neudělá, protože mu to vyčteš.

Buď se smíříš s tím, že ten chlap je takový - jakého sis ho vybrala, nebo se s ním rozejdi a najdi si takového, který Ti bude líp vyhovovat.
Protože změnit ho nemůžeš.

Není tady

#22 6. 8. 2008 21:43

stella.a
♥♥♥----

Martinka1 napsal(a):

...ženská je přece ve vztahu ta slabší...

???

jen pár poznámek...
soupeření podle mě není na škodu, když je to není takové nevraživé soupeření. Co se týká platu, je snad v pořádku, že se snaží jeden druhého dohnat (a předehnat), aby neměl takový pocit závislosti. Mně tedy není příjemné, když má přítel vyšší plat.
udělá něco, co se mu nechce- někdo tady psal, že máš být ráda, že to udělá i když nechce...proč? Já mám svého drahého moc ráda na to, abych byla ráda, že dělá něco, co nechce. A že ti chce dělat radost tím, že to udělá...no nevím , spíš se mu neche nic vysvětlovat. Ono je to někdy těžší říct, že se mi nechce, že jsem unavená, než to udělat.

Jinak - někteří lidé si holt umí navzájem být skvělými kamarády, ale ne partnery. Taky jsem měla kamaráda, řešili jsme spolu vše- vztahy, sex, denní problémy, táhlo nás to k sobě a byl mi do jisté míry přitažlivý, ale ve chvíli, kdy jsme to chtěli spolu zkusit, to už nefungovalo, bohužel pak už nefungovalo ani to kamarádství. Nebo další varianta - ten chlap to prostě nemá v sobě- to asi poznáš nejlíp z toho, jak se vyjadřuje o vašem vztahu a jak o minulých, jeslti je to pořád stejné , může to být uzavřená chladný čumák, ale neznamená to, že je jeho láska menší, jen to nedává najevo. A nebo třetí možnost- prostě se tolik nemilujete...

Jinak ať je to jak chce, mě by se takovýhle vztah moc nelíbil- pro mě je intimita hrozně důležitá, vedle tolernace a upřímnosti nejdůležitější ve vztahu vůbec.

Upravil(a) stella.a (6. 8. 2008 21:49)

Není tady

#23 6. 8. 2008 23:15

lubenka
♥------

Ahoj, čítala som vaše príspevky a dúfala, že sa niečo "dozviem". Mám trocha podobný problém a trápi ma to dlho. Mám kamaráta s ktorým hrám pravidelne tenis, chodíme sa bicyklovať a občas do kina. Pár krát sme mali spolu aj sex, ale nič moc to nebolo. Napriek tomu sa stretávame a sme spolu radi, teda mne sa to tak zdá aj z jeho strany. Ale čo ma udivuje, že sa "nepokúša" ma zviesť. Máme také "hry" - strkáme do seba, šteglíme sa a tak. Ja sa s normálnymi kamarátmi takto fyzicky nedotýkam, tak mi to je čudné. Čo si o tom myslíte?
Bojí sa ma, alebo si ja malujem ružovo. A čo mám robiť? Už som aj tak robila, že som odmietala chodiť na tenis, aj večeru som odmietla - a vtedy sa mi zdalo, že je z toho smutný, ale potom zasa nič.

Není tady

#24 6. 8. 2008 23:23

mashanka
Zablokovaný

Já si nemyslím, že je ženská ve vztahu ta slabší a nechápu, z čeho tak soudíš. Možná je slabší při stěhování skříní, ale ve vztahu určitě ne. Ale stejně mi přijde špatné, vůbec mít potřebu to řešit, kdo je slabší. To je právě to soutěžení, ale proč soutěžit ? Každý je v něčem slabší a v něčem silnější - pohlaví s tím ale nemá co dělat. Ideální podle mě je právě to, když se partneři doplňují

Není tady

#25 7. 8. 2008 8:36

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Lubebnka, do hlavy ani srdca mu nikto nevidí, a ak on sám si nie je istý, či a čo chce, tak nikto iný to nevie dupľom.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí