6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Zdravím všechny zimní maminy i s miminy Tak my jsme byli v pátek na tom kardiu -vše je o.k, tak jsem moc ráda. Zítra jsme měli absolvovat poslední hexu a kontrolu v 6.m, ale situace se vyvinula tak,že mlaďas má rýmu, takže jsme byli u mudr. dnes a očkování se posouvá o týden až dva podle toho jak bude vypadat.
Aktuální míry máme 9 390 g a 73,5 cm a k tomu všemu už 2 zubáky ten jeden si teda ještě hraje trochu na schovku, ale my už jsme ho odhalili
Jinak mudr tam nebyla naše, ale jedna co jí občas zaskakuje a opět jsem odcházela s pocitem,že jsem naprosto neschopná matka a v podstatě můžu být ráda,že mi toho malýho nesebere sociálka - je to děsná krá .... a každý kdo se s ní setkal mi to jen potrvdil, tak doufám,že se s ní nebudu potkávat často
Není tady
PIPI: jezis ty mas obri dite:)))) vahou i delkou,... ten se ma asi dobre co? U nas si hraje na schovku horni jeden, vypada ze konecne vyleze,ale furt ne....videt je, ale citit zatim ne... mala me tam moc nepousti...
ted zkousim varit polevku jinou podle jineho receptu pro malou, tak uvidime jak ji bude zitra chutnat...
Není tady
Ahoj mamči!
Pipi to je fajn,že Vám kardio dopadlo dobře nás to čeká příští týden .
Jituš, zrovna jsem si na tebe vzpomněla,chroupu totiž sýrové tyčinky
Tak my dneska zkoušíme ten ORS 200. Doufám,že to zabere
Není tady
Pipi to je supr, že je Dáda v pořádku a je to teda pořádnej chlap a neboj já jsem taky neschopná matka, aspon si tak moc často připadám. Dr mám teda super, ale sama před sebou
Laufey vám taky moc držím pěsti ať je Šárinka v pořádku Už se těším na večer, taky jsem si tyčky koupila, ale už jsem je dlouho neměla
Teda tady ta konverzace vázne
Není tady
Tralala. teda Pipi, takové míry, to je slušná práce ! A gratulujeme k srdíčku
Heri a bylo to po hrušce jako "po hrušce" ? My máme s hruškou super zkušenosti pro změnu.... s normální i skleničkovou
Mně přijde za libru dost i 34, ale kdo to dotáhne že jo.... No nicméně z doplněné kolekce už máme objednáno skoro za pade
Holkýýýý tady chcíp pes
Upravil(a) Nety (29. 9. 2008 19:26)
Není tady
Pipi teda Davídek je pořádnej kousek, blahopřejeme! A dobře že máte v pořádku.
Laufey šárka je nemocná? že dáváte ORS?
Jitu tyčinky u nás teď nějak nejedou, ale v zásobě je máme
Nety tak já mám objednáno, praštila jsem do toho skoro za stofku Asi půjdu koupit i něco pro maminku po tom výkonu
Dneska jsme zkusili uspávat bez dudlíku, protože se v noci často budí a máme dost poderžení, že je to jenom protože mu chybí dudl. No naprostá tragédie. Totálně jsem neustála jsem ten jeho naprosto srdceryvný pláč, co pláč, řev, a samozřejmě jsem vyměkla. Jakmile dostal toho svého silikonového utěšitele tak spal do pěti minut. Já si asi půjdu dát panáka, protože jsem z toho celá zničená ...
Není tady
Holky tak vám musím zdělit že i u nás už jsou zuby
A představte si že máme oba horní a dneska se ukázal i řezák
Jinak jsme byli oficiálně v úterý na půlroční prohlídce a mále 8015g a 73cm
Dr nám říkala že do týdne bude mít zuby a já se smála že určo né že ty dásna má tak nateklé už 2měsíce...no a do 3dnů se vyklubaly
Není tady
Tyjo Andulko ten je veliký! Tak to vypadá že nás všichni předeženou! No aspoň pořádně unosíme tu sedmdesátčtyřku
A to vyrostly horná zuby jako první?
Není tady
Kity no představ si že jo že máme první dva horní....a dole pusto prázdno
A počítám že do dvou dnů bude venku i ten vrchní řezák
Jo a velicí jsme 73cm měl už minulý měsíc Tatínek má 196cm....tak asi po něm
Není tady
Tak Kit s tim uspavanim presne vim o cem mluvis, vcera jsem tak brouzdala po netu a narazila na tu metodu kontrolovaneho place a uspavani, S. se ted budi tak trikrat za noc, me to neobtezuje nijak, ale nevim, jak se vyspi ona, tak jsem to zkusila. Dala jsem ji do postylky se vsemi temi doporucenymi kroky a ona zacala tak plakat, tak hrozne, uplne se trasla, zacala zvracet a to nebylo ani pet minut.... krecovite se me drzela, kdyz jsem ji z te postylky brala a jeste dlouho vzlykala... takze u nas zadny kontrolovany plac probihat nebude, ja jsem z te sceny spatna jeste ted.... ze jsem vubec neco cetla a na vlastnim diteti delam pokusy....
Upravil(a) bajaja (29. 9. 2008 21:10)
Není tady
Baji tak to bylo přesně stejný. Jěště večer jsem to citovala manželovi a oba jsme měli pocit že to bude brnkačka. Leda tak na naše nervy Bylo to naprosto příšerný a nakonec jsem se z toho rozbulela taky, že na něm dělám takový pokusy, přesně jak píšeš. Tobík sice usíná dobře, ale o víkendu se budil snad po dvou hodinách a to jsme se nevyspali ani jeden Rozhodli jsme se zkusit ho uspat s dudlíke a pak mu ho sebrat, třeba si zvykne spát bez něj, což až donedávna dělával. Tak uvidíme.
Není tady
Teda když to tady čtu, tak jsem docela ráda,že David spí relativně v pohodě. Kolem osmé to zacvakne, pak se sem tam lehce probere a když už mám dojem,že by budíček byl v pět ráno, tak si ho vezmu k sobě do pelíšku a většinou to ještě tak do půl sedmé zalomíme. Já myslím,že každé dítko si ten svůj režim dřív nebo později nastaví samo i když Kit teda vůbec není co závidět , ale uvidíš, že i Tobík se srovná. Počkej až mu bude tak 15 - to bude chrupat jedna radost
Není tady
PIPI: do 15 bude kity sedivá)) No jinak vám musím sdělit, vážila jsem verunku včera doma, a vyšlo mi(oblečená tedy a s plinou cistou) 8,5kg a je pravda, ze ji moc dlouho neunesu tahat... uz je to na me tezka vaha(jsem tintitko)no a horni zub mame taky:))) je pekne protivna, bude asi dalsi...
Není tady
4li poradil ti někdo čím mazat třeba chlebík k snídani,taky by mě to zajímalo. Zatím ještě nedávám, ale nevím co k snídani, když jí nakojím třeba v šest, tak do sváči má hlad a tláská keksíky
jitul myslim ze nikto nepisal co by bolo vhodne..ale co viem tak cerstve obycajne maslo.. ale to neni zasa nic moc si myslim, obcas mu to maznu... problem mam stale co davat na snidani, o pol siedmej ma mlieko a potom za hodku by nieco zblajznul dneska som mu dala kasu, nechcela som mu zas davat rohlik.... potom ma ovocie a klasicky obed......
este som sa chcela opytat mozu deti klicky? v takomto veku? kupila som mrazenu zeleninu detsku je tam mrkva zlta,cervena,brokolica, fazula, kukurica... je to nejaky baby mix... tak som to uvarila pridala zemiaky dynu a keby ste videli ako bastil, jedna radost, dve misky zjedol ale su v tom prave aj tie klicky urobila som toho viac, uplne huste a dala som do toho vyvar z kuracich prs co som mu varila a supla som aj do mrazaku nech mame zasoby na horsie casy
Upravil(a) stvorlistok (30. 9. 2008 11:47)
Není tady
tak nasa vaha 8,50 v desiatich mesiacoch pozeram ze nic moc my sme dneska boli na prevenare a to ste mali vidiet ten rev, len co sme vstupili a ked ho chcela polozit postavil sa na lehatku chytil sa ma za sveter a nechcel ma pustit bolo mi ho luto ale co sa da robit
jo a moc mu nesmakuje jogurt biely, asi je prenho kysely, ked dam presnidavku tak to uz je ine a uz hlta lyzicku za lyzickou.
pipi gratulujeme k srdicku
Upravil(a) stvorlistok (30. 9. 2008 11:51)
Není tady
listecku: ja dala male liznout sve lzicky bileho jogurtu a ksichtila se a prskala, takze taky bily jogurt asi nebude to prave, kdyz to namicha s ovocem mozna....
ja slysela, ze se detem muze davat na rohlik zerve, lucina nebo tak neco... ale na druhou stranu se rika, ze tvaroh do roka ne, a me to pripada tvarohove, tak nevim.
v jidelníčku od betynky jsem se dočetla že sýry od 12 mesicu, tak nevim.. rozhodne ne taveny syr, pry radsi tvrde syry, ale ne prilis tucne.tvaroh od roka
a na kojeni net:
od 9-12 mes- vhodne žervé, lučina, kysané mléčné vyrobky.
od 12 mes - tvaroh, smetana, puding
a tvrdy syr maji az od 2 let dokonce...
Není tady
kamchi diky moc... no prave som pozerala na tu lucinu na zlozenie a je tam tvaroh tak to by asi nemal to mas pravdu
a co u vas noci? uz su lepsie? moc som sa teraz k netu nedostala tak neviem co mate nove
Není tady
stáel stejne, dneska od peti spala u me v posetli:( ale spala do pul 9
Není tady
ahojte,
jdu vás pozdravit,nějak poslední dobou nestíhám vůbec nic jsem v jednom kole a večer,když si sednu tak čumím doblba nebo na telku a jsem ráda,že žiju
holky s tím mazáním co na rohlík by mě to taky zajímalo,protože mi přijde blbý pořád dávat Adelí jen suchej....
jinak jsem celkem ráda,že nemáme dudlík,když to tu tak čtu....přijde mi to i bzry odnaučovat dítko už ted,pokud ho má jen na spaní,tak bych to neřešila,kluci ho měli taky asi do roka a půl,jen na spinkání a to víceméně na usnutí a pak jsem jim ho vzala na a pak se dal čertům a bylo po dudlíku a spal bez něj naprosto v pohodě,prostě věděl,že dudlík není a hotovo neumím si představit jak bych Adelí v tomhle věku vysvětlila,že ted už ho nedostane a nechat jí řvát bych nedokázala.....
4li,Adelí taky vyvádí u dr. dokud se na ní jen dívá tak celkem v poho.ikdyž se na ní mračí,ale jak jí chce poslechnout,tak řev řev a zase jen řev
Není tady
masul u nas to iste, vecer padam na usta a to mam len jedno ditko
s tym dudlikom u nas musim zatukat, vzdy ho mal len na zaspanie a ked uz zaspal sam ho vyplul..teraz je to viac menej tak isto.. cez den ho nevyzaduje len ked je unaveny a zasa ma ist spat.... niekedy ked mu ho chcem dat aby zrovna neolizoval nieco spinave tak ho tak ci tak vypluva a nechce ho.. teraz zaspanie bez neho si neviem predstav, to musi byt fakt unaveny a v kocari.... odanucanie budeme riesit neskor
masul a ty si hovorila ze davas adeli nieco smotanove ze to ma najradsej? co to je? nech skusime aj my trochu na spestrenie...
Není tady
4li,já dávám přesnídávku se smetanou bud s merunkama nebo broskvema a to je tedy u nás naprostý hit a dávám i lipánky a bobíka a jogurty a to i ovocné,bílej mi ten můj malej divoch nechce,to si veme jen trošku.....
jinak hlásím,že červená řepa u nás zabodovala udelala jsem jí s bramborem a kuřecím masíčkem a dobrý chutnalo to i me
Není tady
me ted po dlouhe dobe jedla taky moji polevku, je tedy uz se zasmazkou, kukuirici, mrkev, petrzel, dve mini ruzicky kvetaku, brambora, a jako chutnalo, ale jak to je tekutejsi, bylo to totááálne vsude.. a dojedla se jeste malou sklenickou:)
Není tady
Kitkat není nemocná. Jen se jí vrátil průjem,ale ten ORS zabral perfektně . Dneska už je naprosto v pohodě,jen bude mít ještě pár dní dietku.
Naše doktorka mi doporučila tvaroh a žervé už někdy v 8 měsících, ale malá má radši smetanovýho pribináka .
Není tady
laufey: tak to asi uz vyjde nastejno, jestli pribinak, nebo tvaroh, oboji doporučuji v roce.. ja nevim jak to budu delat, uvidim co mi rekne ta nase krasavice Mudrovska:).... me kazdy vyklada ze starsich generaci, jak pribinaka davali ve4 mesicich a dneska jsou vymozenosti atd...
holky proc by se nemel davat vlastne ovocny jogurt misto bileho? nejaky kvalitni?
no o vikendu dala verunce pribuzna buchtu, jsem ji rekla, ze se nepreju aby ji davala buchtu a druhy den zase:(
Není tady
Kamchi myslím,že se ten tvaroh se nedoporuče,protože je tučnější. V ovocném jogurtu taky problém nevidím, pokud snáší ten druh ovoce samotný.Jen já vždycky na obalu hledám,jestli je bez umělých barviv a konzervantů.
Pokud jí nezkrmí tu buchtu celou,tak by to nemělo vadit. To Šárinka u babičky vyfasovala houskový knedlík a jak jí chutnal
Není tady