Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 4. 8. 2008 18:43

dandyda
♥------

dědictví po otci

Dobrý den, letos v dubnu mi zemřel otec a příští týden má proběhnout dědické řízení. Jsme 3 sourozenci a matka, chtěla bych se tohoto dědictví zříci a chtěla bych to udělat písemnou formou. Poradte mi, prosím, co by dopis měl obsahovat a jakou fprmou ho napsat. Děkuji

Není tady

#2 4. 8. 2008 19:02

Ota
Moderátor(ka)
Místo: Praha

Re: dědictví po otci

PROHLÁŠENÍ O ODMÍTNUTÍ DĚDICTVÍ

JUDr. **************************

Věc:    prohlášení o odmítnutí dědictví v řízení o dědictví po ***************, zemřelém
    dne ********, naposledy bytem v *****************

Vážený pane,

jako dědic ze zákona, v řízení o dědictví po mém otci**************, zemřelém dne ***************, naposledy bytem v ************** jsem byl poučen o skutečnosti, že mohu dědictví v zákonem stanovené lhůtě odmítnout.

Tímto prohlašuji, že odmítám dědictví po svém otci ***********, zemřelém dne **********naposledy bytem v *****************
Prohlašuji, že jsem byl poučen o následcích odmítnutí dědictví a že jsem si plně vědom toho, že odmítnutí dědictví se vztahuje na všechen majetek, který do dědictví patří a že je konečné a neodvolatelné. Jsem si vědom i skutečnosti, že odmítnutí dědictví se vztahuje nejen na majetek nyní známý, ale i na veškerý majetek, který by se mohl objevit v budoucnu.

Děkuji Vám za pochopení a jsem s pozdravem.

V Praze, dne **************
Podpis

Poznámka:

Dědictví je možno odmítnout ve lhůtě jednoho měsíce ode dne, kdy o možnosti odmítnutí dědictví a jeho následcích byl dědic vyrozuměn notářem nebo soudem. Odmítnutí dědictví je neodvolatelné a vztahuje se na veškerý majetek, který do dědictví patří.

Ota
------------------------------------------------------
Nechceš-li si hubu spálit, musíš mlčet, nebo chválit.
K. H. Borovský.

Není tady

#3 4. 8. 2008 19:21

dandyda
♥------

Moc děkuji

Není tady

#4 4. 8. 2008 19:25

Ota
Moderátor(ka)
Místo: Praha

dandyda napsal(a):

Moc děkuji

Rádo se stalo

Ota
------------------------------------------------------
Nechceš-li si hubu spálit, musíš mlčet, nebo chválit.
K. H. Borovský.

Není tady

#5 5. 8. 2008 13:56

amba
♥♥♥♥♥--

dandyda:
Sice nevím, jaké máš důvody se svého dědictví zříci, každopádně na něj máš nárok, nebo alespoň v případě bytu na finanční vyrovnání.  Může se jednat o hodně peněz. Víš to?
Také jsem se svého dědictví po matce vzdala ve prospěch svého otce a když zemřel on, tak jsem zjistila, že mě  otec vědomě nechal okrást mojí sestrou. Byla jsem moc hloupá, že jsem jim důvěřovala.  Já už bych nikomu nevěřila a pěkně si nechala všechno, co mi patří a ničeho se jen tak, bez závažných důvodů nevzdávala. Ani v případě, že si to přeje matka.

Není tady

#6 7. 8. 2008 10:39

Sweepe
♥♥-----

Dandyda zvaž, zda chceš dědictví odmítnout nebo spíš nechceš žádat z dědictví ničeho. pokud totiž odmítneš dědictví, pak do tvého nároku vstoupí tvoji zákonní nástupci, tzn. děti, jestli nějaké máš. V jejich případě by jsi pak musela také dědictví odmítnout, ale jsou-li nezletilí, pak by o tom jednal opatrovnický soud, a to by se docela vleklo. takže spíš doporučuji dědictví neodmítat, ale v rámci dědické dohody nepožadovat z dědictví ničeho.

Není tady

#7 6. 9. 2008 18:37

Aťa
♥♥♥----
Místo: Brno

Dobrý den,chtěla bych se zeptat na dědictví po otci.
Naši se rozvedli dyž jsem měla 3roky.Otec se mě nikdy nevzdal,založil novou rodinu.Dověděla jsem se,že před rokem umřel.Nikdo mi nedal vědět ohledně smrti a ani dědicého řízení.Je to možné,nebo mi dát vědět musí?
Jsem z toho rozpačitá.Nejde mi o nějaké "zbohatnutí" ale jde i o princip.S otcem jsem se nestýkala,ale ani jsem se nebránila se s ním sejít.Umřel náhle ve 49letech a závět asi nenapsal.S jeho nynější rodinou v kontaktu nejsem.On pocházel ze sloveska a mamka se vrátila do čech.
Poradíte mi  co mám dělat?Je možné,že mi nikdy nedají vědět,nebo mě nemůžou vynechat?je možné zdědit dluhy?Mám volat na soud,nebo kde se dovím jestli je dědické řízení ukončeno?kapitulation
Děkuji moc za odpovědi.

Upravil(a) Aťa (6. 9. 2008 18:39)

Aťahttp://lilypie.com/pic/090517/JgEg.jpghttp://b3.lilypie.com/H78Xp2/.png
21.5.2009  objeveny //  gloria 2.6.2009 potvrzeno :-) testy v pořádku mimi má v 18tt 23cm a 200g smilehttp://lbdf.lilypie.com/nGVDp2.png

Není tady

#8 6. 9. 2008 20:37

marica
♥♥♥♥♥--

Ahoj Aťo měla bys si založit vlastní nit takhle se tvuj problém bude prolínat s dandou.
Ale jelikož se jedná o Slovensko nedá mi abych se neozvala Slovensko je moje parketa.
Takže pochopila jsem Tvojí situaci.
Dověděla ses že Tvuj otec umřel, nebyla si dosud přizvána k dědickému řízení a jsi zvědavá co je vo věci. zda se rozhodneš se účastnit nebo ne poznáš i později ale pokud Tě vynechají chceš aby to bylo Tvoje rozhodnutí a ne rozhodnutí někoho jiného...
Dobře jsem pochopila? TEdy Tvoje status quo - jsi nevyděditelný dědic.
Jeho nová rodina tě muže zapřít ale dědický komisař je povinen zjistit na matrice kolik dětí zemřelý měl tedy vědomé Tě vynechat nemuže ale když je líný muže se to stát.
Takže prosím Tě, pokud víš kde bylo poslední trvalé bydliště Tvého otce, naloguj se na www.justice.sk máš tam hyperlink na vyhledávání příslušného soudu podle místa bydliště a tam pošli jednoduchý mail v tom smyslu že se ptáš podle zákona č. 211/1999 Zákona  o slobodnom prístupe k informáciám a žiadaš o informáciu vo veci dědického konania po zomrelom meno, r.č. ak vieš, jeho posledné bydlisko ak vieš, ako konanie prebieha.
Si dcéra zomrelého meno priezvisko, r.č. bydlisko, dátum narodenia.
Súd Ti povie keďže o Tebe nič nevie a je to mailová komunikácia - iba číslo spisu, či je konanie ukončené alebo nie a kto je dědický komisár. ak ti nenapíše nič, tak mi pošli súkromnú správu niečo s tým urobíme.
Dedickému komisárovi znovu pošleš mail s tým istým textom ako na okresný súd a znovu je povinný Ti niečo napísať.
Od tej chvíle nemôže nikto povedať že si neznámy dedič a počkaj veci ďalšie.
Komisár Ťa prizve ku konaniu.
Ak je konanie ukončené, súd Ti napíše že konanie skončilo a s akým výsledkom (aj to samôže stať - Ty potom máš 3 msiace na to aby si podala Žiadosť o obnovu dedičského konania ako opomenutý dedič. Vo veci nemusíš byť zastúpená ale je to rozumné.
Ak je to Bratislava môžem Ti helnúť ak je to inde môžem ti iba poradiť prípadne niečo zistiť u súdnych kočiek.

Není tady

#9 7. 9. 2008 9:25

Aťa
♥♥♥----

Marica:Děkuji moc za odpověď moc jsi mi pomohla.Pokusím se tam napsat a pak ti písnu.
Nenapadlo mě založit vlastní diskuzi:o(
Moc,moc,moc děkuji:o)

21.5.2009  objeveny //  gloria 2.6.2009 potvrzeno :-) testy v pořádku mimi má v 18tt 23cm a 200g smilehttp://lbdf.lilypie.com/nGVDp2.png

Není tady

#10 7. 9. 2008 9:45

marica
♥♥♥♥♥--

Aťa napsal(a):

Marica:Děkuji moc za odpověď moc jsi mi pomohla.Pokusím se tam napsat a pak ti písnu.
Nenapadlo mě založit vlastní diskuzi:o(
Moc,moc,moc děkuji:o)

oki rado se stalo kdyby néco najdeš mně tady

Není tady

#11 7. 9. 2008 11:47

Aťa
♥♥♥----

marica:Písla jsem mail gloria

Upravil(a) Aťa (7. 9. 2008 11:47)

Není tady

#12 7. 9. 2008 13:35

marica
♥♥♥♥♥--

Aťa napsal(a):

marica:Písla jsem mail gloria

Odpověděla jsem:)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí