29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Jen tak by mě to zajímalo, jestli žárlíte na bývalku svého současného partnera. Hlavně myslím to, pokud spolu žili nebo byli manželé delší dobu a i po rozvodu nebo rozchodu spolu vcelku slušně vychází.
Není tady
Modroočka napsal(a):
Jen tak by mě to zajímalo, jestli žárlíte na bývalku svého současného partnera. Hlavně myslím to, pokud spolu žili nebo byli manželé delší dobu a i po rozvodu nebo rozchodu spolu vcelku slušně vychází.
Já mám zkušenosti opačné - po rozchodu s bývalýma přítelema (min. ve 2 případech) na mě žárlily jejich nové partnerky, a to tak, že hodně... já jsem nějak nechápala, co jsem jim udělala, jenom jsem si dovolila s jejich současným partnerem chodit dřív, než ony... a pak jsme se rozešli, takže jsem vlatně udělala dobrou věc, aby s nimi mohl být on :-)
Z mé zkušenosti, tohle vyřeší jen čas... Manželka kluka, se kterým jsem chodila na vejšce, mě hodně nenáviděla, teď mají 2 děti, roky jsme se neviděli - teda s ní. S ním se vidím občas, protože mi prodává zboží od Amway. Naposledy dokonce připustila, že by mě i mého současného přítele ráda pozvala na návštěvu! Časy se mění.
Pokud si vzpomínám, na bývalé partnerky přítelů jsem nežárlila... snad na kamarádku mého současného přítele, ale vydržela jsem žárlit tak 2 týdny (skutečně žárlit), pak jsme si to vysvětlily - s ní, a kromě toho jsem pochopila, že je to blbost... Že přítel je se mnou, a kdyby býval tehdy chtěl, mohl být s ní... Samozřejmě že kámoška je mladší, hubenější, má víc kurzů za sebou atd. :-)
Upravil(a) Martinka1 (4. 8. 2008 16:56)
Není tady
No přiznám se, že u bývalého přítele to bylo tak, že ONA s náma chodila i ven a dost mě to žralo. Předtím spolu bydleli. Docela jsem se držela. Nakonec jsme kamarádky a on je EX
Není tady
Dixi, tak to hezkej konec
Mě zajímá, jestli se někdo přizná, že žárlí a proč. Protože mám pocit, že žena BM mě moc nemusí, nevím, proč, nic jsem jí neudělala, to ona mi de facto odvedla manžela a ona byla důvod k rozvodu. Já k ní zášť necítím, nemám už proč, s BM vycházím dobře, dokonce jsem ho nedávno vezla do nemocnice, když si zlomil klíční kost. Pokud něco potřebuje, požádá mě, s tchánovcema vycházím skvěle, máme se rádi pořád. S tím ale musela přece počítat, že ne všichni rozvedení cítí k sobě nenávist. Přitom mám přítele a o BM zájem nemám, tak ji nechápu.
Není tady
Ja zatiaľ nikdy, ale ukazuje sa, že možno by som mala.... Občas sú tie putá ešte celkom nepretrhané.
Vlastne opravujem, poriadne som žiarlila na jednu bývalku môjho bývalého, ale tam bol ten problém, že sa stala jeho švagrinou, on ju mal stále na očiach a obletoval ju, pomáhal jej, keď sme spolu stanovali v Senci, dával jej peniaze(jeho brat nemal dovču a musel makať, ale aj tak - mne vymeriaval každú korunu na domácnosť a jeho syna a tam bol grand...) a viezol ju odtiaľ domov prvú. Dnes vidím aj časť racionálnych dôvodov, ale je fakt, že mal pre ňu stále slabosť, neskôr to aj priznal. Našťastie vo chvíli, keď už som bola odhodlaná to riešiť, sa nejako pohádali, on sa zaťal a bolo po žiarlení.
Upravil(a) Selima (4. 8. 2008 17:53)
Není tady
Modroočka napsal(a):
Já jsem asi opačný extrém, naprosto vůči žárlení imunní, nikdy mě nic podobného netrápilo.. Nikdy jsem na bývalé partnerky nežárlila, a s většinou z nich jsem měla pocit, že bychom si skvěle rozumněly.
U jednoho bývalého přítele jsem znala jeho BM, a současně i tři další jeho přítelkyně, které pak postupně měl. Byly to všechno velmi pěkné, milé a sympatické ženské, s některými jsem si potykala a měla jsme fůru společného k povídání. Tomu, dnes již bývalému, příteli jsem tehdy upřímně řekla, že jak vidím, stala jsem se členkou docela elitního klubu
Já nikdy opravdu nežárlila a naštěstí jsem pro to asi neměla ani důvod.
Pro mě je to, že chlap dobře a přátelsky vychází se svojí nebo svými expartnerkami, důkaz, že je to fajn chlap.
Naopak nesnáším, když svou bývalou pomlouvá a mluví o ní skrz naskrz špatně. Jen jediný můj přítel mluvil o své bývalé tak, že mě to štvalo, vyslovoval její jméno s takovým opovržením, že mi tím stal pekelně nesympatický. Nedalo mi to, musela jsem se ho zeptat, jaktože se tedy s tak odpudivou bytostí vůbec oženil, a dokonce s ní měl 2 děti? Na to odpovědět nedovedl.
No, mně se taky nelíbilo, když bývalý, řekněme přítel, pomlouval svoji bývalku, přitom to byla sympatická ženská, ale z něj se vyklubal hamoun a žárlivec, takže jsme leccos pochopila a skončila to.
A jinak žena mého BM je hodná holka, takže tohle nechápu. Možná je to jen můj pocit, ale působí to na mě tak. Proto jsem tohle vlákno založila, abych to třeba pochopila.
Není tady
Moje ex žárlila na mou předchozí přítelkyni a to docela dost, dost často jsem byl podezírán že místo chození do práce se s ní scházím. A když jsem jednou přiznal že jsem ji náhodou potkal v autobuse a dovolil si s ní prohodit pár slov, tak z toho byl oheň na střeše.
Jinak, když mi bylo -náct, tak jsem žárlil na minulost přítelkyň, to přiznávám
Není tady
To hádam ani nebolo na čo, nie???? Ja si zas hovorím, že v mojom veku už veľmi nemôžem čakať panica nepobozkaného, tak načo sa týrať tým, že má nejakú minulosť, že si neodložil venček pre mňa....
Není tady
Selimo, já myslim že takový panic nepobozkaný by se našel i v tvém věku, ovšem o takového bys rozhodně nestála
Není tady
Já na ni nežárlím, on se s ní kdysi rozešel, jen spolu chodili, ani spolu nežili a už ji léta neviděl, ani ho už nezajímá. A já ji neznám. Tak je nám ukradená.
Upravil(a) topazio (4. 8. 2008 18:27)
Není tady
PetrHl napsal(a):
Selimo, já myslim že takový panic nepobozkaný by se našel i v tvém věku, ovšem o takového bys rozhodně nestála
![]()
![]()
No, alebo tak....
Není tady
Nežárlím na BM mého přítele, naopak se kamarádíme s ní i s jejím přítelem a jezdíme k nim někdy na víkendy.
Mají vinný sklípek:)
Není tady
Že bych žárlila, to ne. Ale že mě bývalka někdy štvala, to přiznávám. Zejména proto, že ona byla a je neskonale schopná zneužívat dobroty (nebo dobrohlouposti, jak kdo chce) mého současného přítele, jejího bývalého přítele. Ovšem nakonec jsem si řekla, že moje věc to není a hotovo. Vlastně mě štvalo, že on ji jde na ruku a vychází ji vstříc, zatímco ona ho např. pomlouvá u dcery a podobné věci, štvala mě ta nespravedlnost, její neomalenost, vyčůranost... Jenže nakonec to beru jako přítelovu věc, jestli na sobě on nechá štípat dříví. Mě to neomezuje, tak se do toho nepletu, odpoutala jsem se a je mi líp.
A žárlit na bývalku ve skutečném slova smyslu, tak to mi přijde jako pošetilost. Chlap je se mnou, tak s bývalkou asi být nechce, tak co? Až začne tajně mizet po večerech, přestane dbát o mě a začne přehnaně dbát o sebe, začne najednou být ve finanční nouzi bez zjevných příčin, začne se schovávat s mobilem pod peřinu....tak pak...ne, nezačnu mu projíždět mobil, dám mu vale rovnou. Nestojí za to pátrat, jeslti je zatím milenka, lhostejno, zda bývalá přítelkyně nebo úplně nějaká jiná.
Není tady
Teda tady jsou všichni v těžký pohodičce pak ovšem nechápu, proč se říká, že ženy žárlí na bývalky a muži zase na ty, co přijdou po nich
Upravil(a) PPavlaa (4. 8. 2008 20:14)
Není tady
Pavli, taky jsem to někde četla
Není tady
Mě žárlení míjí...
Se všemi bývalými svého BM v době, kdy jsme spolu žili, jsem vycházela v pohodě. Nevadilo mi, že za nimi jezdil "posedět mna kafe". Jestli a s kterou dělal i něco víc, je mi celkem fuk, žárlením bych tomu stejně nezabránila.
Jeho současná partnerka na mě ovšem žárlí děsně, po první a poslední takové scéně přede všemi našimi známými se jí vyhýbám, nemám zapotřebí mít za zadkem pořád něčí stíhačku.
Fakt je, že BM jí o mně nakecal hrůzostrašné story, včetně toho, jak hnusně se k němu chovám, a v reálu pak viděla něco úplně jiného, tedy pravdu, že spolu vycházíme v klidu a dokážeme spolu pokecat, jít si zatancovat i si dát pusu na tvář. Nevydýchala to.
Jasně, že jí to vysvětlil tak, že se snažím jenom na veřejnosti chovat hezky, a dělám to jenom proto, abych ho dostala zpátky ...
Tu větu taky znám, ale já jsem v tom případě asi chlap Jenže tam bude problém spíš v osobě té nové partnerky, že spolu nedokážeme vyjít. Po třech vstřícných pokusech jsem to vzdala.
A jo, BM žárlí na kohokoli, kdo BY i jenom MOHL přijít po něm
Upravil(a) Alosek (4. 8. 2008 20:27)
No poslyšte .... to je docela dobrý námět na pomstu milence ..... stát se dobrou přítelkyní BM :-))))
Není tady
Modroocko, ta jeji zarlivost na tebe je jen prevleceny strach, nejistota a male sebevedomi.
Není tady
Salen napsal(a):
No poslyšte .... to je docela dobrý námět na pomstu milence ..... stát se dobrou přítelkyní BM :-))))
Není tady
Ja po rozchodu ze zenacem jsem zacala zarlit na jeho zenu.Jinak na zenu pritele nezarlim.Jen si zacinam uvedomovat,ze to s nim ona nemela lehky.
Není tady
Salen napsal(a):
No, někdy taky BM... Je mu blbé oplácet dobré zlým, tak chudák pendluje ze lži do lži, vysvětluje, obhajuje, mlží a zatajuje - ten stres mu nezávidím
Asi mi je svým příspěvkem nejblíže Eva 36- mě bývalka mého manži také štvala ( a bohužel ještě štve). Ač se poctivě snažím ji ignorovat, občas mám oči v sloup....
Prudí, neskutečně. Ač se rozvedli kvůli jejímu dlouhodobému mimomanželskému vztahu, nedá mému muži pokoj ani 8 let od rozchodu. Nesnese pomyšlení, že by mohl dobře vycházet se svými dospělými dětmi, že by mohl být spokojený v nové rodině. Otravuje smskami - vymámila z jeho dětí i změněné číslo telefonu ( nebo tajně získala - to fakt nevím), děsí ho nepravdivými zvěstmi o jeho dětech. Občas se snaží hrát na city. Podle mého je to chudák narušená bytost, nebo fakt děsně zlá ženská. Dala pokoj pouze do doby, než ji její milenec( kvůli kterému se rozvedla) dal kopačky... Takže nežárlím- já JI NESNÁŠÍM! Hledám v sobě sílu ji litovat, ale občas to jde fakt ztuha.....
Není tady
Nežárlím, ale nemám z ní dobrý pocit. Byli spolu tři roky více méně italského manželství. My jsme spolu 18 let a dobrý - jako všude, něco se vždycky najde.
Upřímně nemám jeho bývalku ráda. Nemůžu za to, že se rozvedli, ale ona si to zjevně nemyslí. Nežárlím v tom smyslu, že bych měla strach z jejich přpadných intimností, ale prostě mi vůbec vadí, když spolu jenom mluví. Neumím to pořádně vysvětlit. Ona je potřetí vdaná, má další děti z různých manželství i mimo ně, ale prostě se vzájemně nemusíme.
Není tady
To, že spolu civilizovaní lidé slušně vychází, navíc, když jsou ještě rodiče stejných dětí, snad není důvod k žárlení. Spíš důkaz, že už jejich vášně umřely. Daleko víc bych se bála(když už bych se měla nebo chtěla něčeho bát), naopak tam, kde si dělají naschvály, pořád se řeší, apod. Paradoxně, to dělají lidé, kterým na sobě nějakým způsobem záleží - třeba jim jen záleží na tom, jak druhého naštvat, ale záleží. Lidé, kteří jsou si lhostejní, nemají tu potřebu
Není tady