29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Manželovi praskají paty , obzvlášt teď v létě, ale nejsou to malé prasklinky, vyloženě pukliny. Na pedikůru jít nechce , že nemá čas a že to má vždy ze sandálů. Čím je nejlešpínohy mazat, aby se tak neničily?
Není tady
Jako první pomoc je nejlepší vepřové sádlo. Jeho složení je nejbližší lidskému tělu. Promazávání doporučují i lékaři.
Není tady
Taky jsem to tak slyšela jak píše Ota , vepřové sádlo, štávu z citronů namazat paty a do igeliťáků a spát.
Není tady
Májo, jednak hodně mazat, na noc silnější vrstvu, na to mikrotenový sáček a ponožky. A za daslší, manžel málo pije, to vím od pedikérky, že paty praskají i proto, že dotyčný má malý příjem tekutin. Něco na tom je.
Není tady
Zrohovatělou kůži na patách prý dělá plíseň, dle kožařů. Proto odmočit nohy pořádně ve slabě růžovém roztoku hypermanganu, potom důkladně oškrábat pemzou a na závěr vetřít Canesten krém. Taky se může používat 5% salycylová mast. Často opakovat, nenechat zrohovatět. Ale dávat při seškrabování pozor, aby se nepoškrábala už vrstva normální kůže, pak je to moc bolestivé a praskliny se špatně hojí.
Není tady
Májajája napsal(a):
Manželovi praskají paty , obzvlášt teď v létě, ale nejsou to malé prasklinky, vyloženě pukliny. Na pedikůru jít nechce , že nemá čas a že to má vždy ze sandálů. Čím je nejlešpínohy mazat, aby se tak neničily?
Možná by stálo za to manžela na tu pedikůru přesvědčit, myslím že jednou za 6 týdnů si čas může udělat Výborný krém na nohy je z Justu.
Není tady
Díky moc za rady, sádlo máme domácí, Canesten taky, akorát teď je na mně přesvědčit ho aspoň aby spal v ponožkách. S těmi chlapy je někdy fakt kříž
Není tady
..V lékarně mě..poradily Rochova sůl .,,stačí malá lžička do lavůrku a nohy tam namáčet......nehty i paty to změkčí...pak už stačí mazat krémem..Nejsou tak tvrdé a nemají tendenci praskat..
Upravil(a) sisi21 (10. 8. 2008 22:11)
Není tady
Zkuste panenský kokosový olej, ten dělá divy nejen na chodidlech, ale na kůži po celém těle.
Není tady
a kde se kupuje kokosová olej?????
Není tady