|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
ahojky lidičky, měla jsem jakousi depku, že jsem v poločase, že už se nemám na co těšit, děti dospějou a opustí mě a co já pak budu dělat a tak jsem furt motala v těch myšlenkách a vzpoměla jsem si jak jsem jako malá hrozně chtěla hrát na piano a máti byla proti, že to k ničemu není a že mně nebude nikam tahat a tak jsem se rozhodla, že si ten sen splním a koupila si piano, i když jen dgitální.
no, ještě mi nepřišlo..... Nakoupila jsem i hromadu notového materiálu a knihu Klavírní škola pro začátečníky, kde tvrdí, že je vhodná i pro samouky...Myslíte, že je možné, abych se naučila hrát sama? A nejsem už moc stará? Samozřejmě, že o účasti na Pražském jaru neuvažuji 
Není tady
Tygříku, strašně moc gratuluji k novému pianu, ať se Ti daří a doufám že budeš na Babi referovat, jaké děláš pokroky :-) Tohle je můj sen, který si hodlám splnit až jednou dosáhnu důchodového věku (stejně tak se chci vrátit k malování).
Určitě je možné naučit se hrát v každém věku, pokud nemáš ambice stát se klavírním virtuozem, ale úplně Ti stačí zahrát si občas oblíbenou melodii jen tak, pro potěchu srdíčka, není nic hezčího. A jestli příjdou vnoučátka, tak pár dětských písniček aby ste si spolu mohli broukat, se naučíš vždycky
Moc moc držím palce!!!
Není tady
Než piano dorazí, doporučuji půjčit a zhlédnout film Tajnosti 
Koupit si elektronické piano, udělat si radost, na tom není vůbec ale vůbec nic špatného... 
Lidi dneska utrácí peníze za kdejaké "cypoviny" - tohle je parádní základ pro ušlechtilého koníčka!
Tak přeju hodně radostných chvil strávených tvůrčí činností.
Upravil(a) Slavek17 (31. 7. 2008 18:27)
Není tady
Tygříku, nedalo mi to, a musím ti to tady napsat, ale tvůj příspěvek je ten nejhezčí, co jsem tady v poslední době četla, a že jich teda čtu opravdu hodně. Dýchá z něj pohoda, nadšení, a není nic hezčího, než si udělat radost a navíc splnit dětský sen. Jen tak dál 
Není tady
Teda .... si squella
Jasne ze ti to pojde 
... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't. ... Není tady
Tygříku, můžu Tě s klidným svědomím ujistit, že jsem po létech strávených pouze žitím pro blaho rodiny, šla též za svými dávnými cíly a postupně si je všechny splňuji. Proto Ti můžu říct...že to je ten nejlepší nápad, který ženská s dospělýma dětma může dostat: věnovat se konečně tomu, co chce ona a ne tomu, co od ní stále dokola požadují blízcí. My samy bychom měly být pro sebe taky důležité...A ač se to někdy nesetkává u rodiny s pochopením, měly bychom si za tím stát.
P.S. ohledně hudebního nástroje: znám dva případy z blízkého okolí, že se lidi naučili na hudební nástroj bez fundovaného učitele, protože jejich silnou motivací byla zdánlivě pouhá chuť na ten nástroj hrát. Takže jsi na nejlepší cestě toho dosáhnout!
Není tady

To je náhodou úplně bezva, žádné "zbláznila jsem se...", ale naopak, začala jsi žít.
Jen si dělej radost, je to krásné.
Muzika je krásný koníček. 
Není tady
tygříku...to je moc krásné..jak jsem to tak četla tak mě až zamrazilo...normálně sem moc nechodím ale když jsem viděla název vlákna nedalo mi to... 
já taky v dětství toužila nesmírně po piánu - klavíru...aspon po tom maličkém dětském piánku...které taky "hrálo" naše generace - cca dnešní třincátníci to možná pamatují - malé dětské piánko - věrná napodobenina toho veliké krásného tajemného piana:-))))))
když mi bylo asi 5-6 let tak na Mikuláše jsem dostala ke všem tem sladkostem...balíček který vypadal podle tvaru přesně jako to detské piano....když jsem to rozbalila...byly to dve prkénka položena na sobe - jedno menší a jedno větší....prostě šílený šok...brečela jsem a enbyla k utišení....rodiče to asi myslely dobře - jako se jiným detem dávají brambobry nebo uhlí když zlobí tak mě zabalily dve prkénka.....ale trauma z toho mám asi dodnes...
no trochu jsem odbočila
ale tobě tygříku přeji at si to co nejvíce uíváš..je to krásné a tvuj příspěvek mě pohladil po duši 
Upravil(a) adra (1. 8. 2008 8:30)
Není tady
Mě příjde úplně geniální plnit si své sny klidně na "smrtelné posteli" o které se v tvém případě nedá mluvit. Nemám ráda takové ty řeči, že už jsme staří, vše pro děti a my to nějak dožijeme. Blobost. Teď je čas znovu žit a i kdyby na piáno po určitou dobu padal prach a nechytlo tě to, žádné výčitky. Udělala jsi pro svůj sen maximum.
Babička bývalého chtěla děsně letět větroněm ve dvojici. Prý na stará kolena to chce zkusit a vidět svou chatičku z ptačí perspektivy. její děti jí furt říkaly, že to je bába stará, prdlá ,a co kdyby to spadlo. Ona na to vždy tvrdila, že s ní alespon nebudou mít žádnou práci. že jí je 82 let a prostě si to chce ještě zažít. Tak jí vnuk k vánocům koupil let. Byla jako malé dítě. Vrušení ze zážitku střídal strach,ale nakonec po letu vypadala jako nezbedná školačka. Ač jsme jí museli už po schůdcích do letadla dost složitě tlačit. Pilot byl nadšen a dokonce od něj dostala diplom na památku. Nejstarší osoba s ním v oblacíh
Není tady
to je nádhera...
(sama mám totální hudební hluch...)
Není tady
Tygříku, myslím, že jsi měla skvělý nápad. Mě a moji o 8 let starší sestru totéž napadlo cca před 4 roky (to mi bylo 27). Taky jsme obě jako děti chtěly hrát a nemohly jsme, tak jsme si náš dětský sen splnily v dospělosti - i když klavír jsme si nekoupily, ale půjčily u Českého hudebního fondu. Máme niormální, ale ten elektrický se myslím dá ztlumit nebo přepnout do sluchátek, takže můžeš cvičit, aniž by sousedi tloukli na dveře, ne?:-))
Klavírní školu pro začátečníky taky používáme (dodnes:-)), máme i jinou učebnici, na jejíž název si teď nevzpomenu (jsme u 3. dílu, myslím, že jsou čtyři). Jenom jsme si na to netroufly samy, tak jsme si sehnaly učitelku, která za námi dochází domů.
Já myslím, že člověk si má plnit sny v každém věku, když na to máš čas, chuť a prostředky, tak proč ne? Člověka to alespoň udrží duševně ve formě. Pokud jde o plnění dětských snů, já ještě uvažuju, že se přihlásím do lukostřeleckého oddílu:-))
Mimochodem, moje prateta si taky splnila dětský sen o klavíru a koupila si ho při odchodu do důchodu - a hrát se naučila.
A klavír má tu výhodu, že se - narozdíl třeba od houslí - celkem rychle dopracuješ k nějaké hudbě, a ne jenom k vrzání:-))
Není tady
lidičky, Vy jste mně tak potěšili, že to ani neumím popsat!!!
Uvažovala jsem o tom už delší dobu a pořád jsem se bála, že je to trapný, aby matka od 3 dětí začala hrát na piano, že se to stejně nenaučím a všichni si budou říkat, že jsem na hlavu a že bych měla radši dělat něco jinýho, smysluplnýho... Mockrát děkuju....... 
Není tady
Trapný!!! Hahaha.
Milý Tygříku, kašli na to, co si myslí okolí. Podle některých členů rodiny jsme trapná i já, když místo sobotního smejčení a vyvařování v zástěře vezmu kolo a jedu, když místo večerního vylehávání u televize si jdu zaplavat, když si "na stará kolena" najdu přivýdělek v nově otevřeném zařízení u nás, když si koupím látku, nakreslím střih a pak v tom chodím mezi lidi, zkrátka, pokud tím nikomu neškodím a to si myslím, že ne, jsou to řečičky, jak mě zbrzdit a postavit do latě, můžu s klidem říct JÁ VÁM TAKY NEKRITIZUJU, CO DĚLÁTE A ZROVNA TAK JE MOJE VĚC, CO DĚLÁM JÁ. Člověk má druhým v dobrém fandit, aby dosáhli svých cílů, umět je podpořit. Lidi neustrnou ve vývoji, když jim je ...cet, sát, ale mají-li kuráž, mohou se naučit něčemu novému, co je obohatí. A ten, kdo to nedovede pochopit, možná třeba nepřeje, závidí...V duchu vidím svoji matku, jak u televize kritizuje známou v kterési soutěži...CO TA TAM LEZE...Ona nepochopí, že ta holka si to prostě chtěla zkusit, zasoutěžit, obstát v konkurenci. Nechápeme lidi, kteří závodí s tělesným handicapem, divíme se důchodcům, kteří absolvují univerzitu třetího věku, odsuzujeme letitý známý pár, který se rozdělil a jde svou cestou, pomlouváme člověka, který zcela překopal své dosavadní stravovací návyky a věnuje se k tomu třeba józe, s despektem koukáme na jedince, co opustil dosavadní jisté zaměstnání a dal přednost jinému, po kterém vždycky toužil a teď se mu naskytla šance a on ji vzal....Proč? Bojíme se, že oni to dotáhnou dál? Že nás zastíní, převýší, že si sami před sebou budeme muset zdůvodňovat, proč my jsme ve svém vývoji ustrnuli?
Trapný??? Hahaha.
Milý Tygříku, kašlu na to, jestli jsem trapná. Uvedu příklad jeden za všechny: Před x lety jsem domů donesla triko. Vytáhnu ho před rodinou /bylo poslední a půjčila jsem si je pro dcerku/ a zbytek členů řekl...v tomhle chceš chodit? Jsi trapná. Jí bylo malé a já, původně rozhodnutá je vrátit zpět, jsem řekla...ano, v tom budu chodit. A nosím ho dodnes a každému se na mě líbí. Je veselé a sluší mi...protože neplandá a není tmavé jako to, co jsem nosívala dřív a čeho jsem se už postupně dovedla zbavit...Nosím ho ráda a dcerka mi už tehdy řekla...mami, nech si ho Ty, moc Ti sedne!
Upravil(a) kalupinka (2. 8. 2008 10:43)
Není tady