29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Izi napsal(a):
Tak klystýr bylo to poslední co jsem řešila
sice jsme si mohli vzít Yal, ale moc rádi ho asistentky nemají, protože není tak vyprazdňující jako klasika, jde hlavně o to, že při vyprázdnění se lépe snášejí kontrakce, protože se děloha může roztahovat...navíc si myslím, že se z klystýru dělá dost zbytečně strašák a moc se řeší, jsou daleko horší věci, než 15min vyprazdňování na záchodě a nic na tom nebolí!!!
Tak toto jsem si před porodem potřebovala přečíst že to není žádná hrůza super!!!
Není tady
malísku, tak toho se vůbec neboj, mě to bylo dokonce i vcelku příjemné .
já už jednu zkušenost s klystýrem mám před LPSK a tehdy jsem si říkala, že jsem to fakt čekala mnohem horší, podle toho, jak se ho všichni bojí... ale zas je to něco jiného jako při porodu, ale ze zkušeností jsem slyšela, že pro některé rodičky to bylo docela i příjemné
jediné, co je na tom asi nepříjemné je ta možnost případné nehody, nebo nehoda sama... ale to mě zas utěšila kamarádka - sestřička, že se to stává docela často a není se za co stydět, že jsou i horší věci, co musí odklízet
takže já do YALu určitě nejdu a nechám to na klasickém klystýru
Není tady
Tak já se taky klystýru nebojim... asi jde spíš o to, že je to trapné, než bolestivé - ono nechat si strkat něco do zadku není příjemné nikomu... navíc při bolestivé MS mi hodně pomáhá se vyprázdnit, tak doufám, že to bude i při porodu
Není tady
Já si o klystýr vysloveně řekla, přestože mi nabízeli Yal. Poslední dny před porodem jsem měla zácpu a to byla pane úlevička, když jsem se vyprázdnila
.
Upravil(a) lvice (11. 8. 2008 13:58)
Já se ho bála jak čert kříže, ale bylo to naprosto v pohodě, měla jsem sice nějakou zrychlenou přípravu, nemusela jsem nic zadržovat, ale hned po vypláchnutí jsem mohla na wc a pak do sprchy. Když se nevnímá, že tam v té přípravně s vámi heká ještě další mamina, tak je to v pohodě, ale říkala jsem si, že tím tam musely projít všechny takže co...
Není tady
To já byla připravená na klasickej klystýr,ale měla jsem s sebou i Yal,t ak mě přesvědčily,ať si nechám dát ten, když už ho mám, že je šetrnější a vyprázcní stejně jako klas. klystýr,tak jsem je nechala...během těch bolestí jsem ani nevnímala,že mi ho daly...letěla jsem do dvou minut, do toho kontrakce...běs a stejně jsem se pak na por.křesle ...
ale to si vybavuju jen v mlze,jak jsem se omlouvala
Není tady
tak já si sbalila ve 34.tt.. jinak klystyr opravdu nebyl tak hrozny taky jak jsem cekala, v tech bolestech to nejak nebylo moc citit... jen jsem to udrzela asi tak pet vterin? vic ne
Není tady
mě klystýr ani nedali, jelikož jsem jedla naposledy v sobotu večer a ráno v neděli to na mě přišlo, tak nebylo proč to použím, ale měla jsem pro jistotu zabalený Yal, jinak jsem rodila císařem, byl plánovaný
Upravil(a) topazio (4. 10. 2008 19:53)
Není tady
slunicko: tak ja treba v porodnici dostala i jednoraz. kalhotky sitove, a i vlozky, ... takze jsem si nakoupila jen na doma a vlozky do podprdy jsem pouzila az posledni den v porodnici... ale jinak jsem je pak pouzivala az do pul roka dcery.. hlavne v noci... takze kdyz bude vic, neztrati se to....
yal jsem mela s sebou a rekli,ze lepsi abych mela klystyr.
plíny, osusky, obleceni pro malou atd jsem si do porodnice nevezla,... nic, tam jsem vse dostala.. a az na cestu domu nam vzal tatka veci pro malou, zadnou zavinovacku(taky jsme dostali v porodnici), ale musela domu v autosedacce, takze deku pres malou.
jo jinak ja mela s sebou jen musli tycinku, mela jsem si vzit nejak jidlo, to co jsem dostala po porodu, to bylo hruuuuza. obecne v podoli to jidlo bylo hrozny, dieta hadr... takze mi navstevy mely nosit hlavne jidlo, pri kojeni vyhladne a hodne piti...
ohledne kosile, mela jsem dve, a stacily, ale rucniky naopak jsem mela dva a pak mi musel pritel dovezt dalsi tri, na spodek jsem spotrebovala dost, i kdyz jsem se umyla, krev tekla stale a neslo myt cisty rucnik:(.... takze taky jeden na spodek, a dalsi na telo
krémy nepouzivam na oblicej , tak jsem nebrala a na ruce jsme pouzivaly to co tam bylo pro deti, pouzivam ho doted doma na ruce na telo, jsou vonave a konzistence akorat...
abych netahla hromadu mydel, mela jsem jen intim mydlo na vse, ....
kojici podprdu jsem mela jednu, a druhou mi mamka dokoupila - na nalita prsa... oooobr podprdu:)) a pak jsem dokoupila doma...
Není tady
Tak u nás sme dostali 2 balíčky vložek, jinak taky vzorečky kosmetiky a měli sme "svůj" košíček, kde byly smotky, líh na pupíček atd atd..akorát sem tam byla přes víkend a nebyly látkový plínky, tak sem byla ráda, že sem si je vzala...
Klistýr mi nedávali, ale nějaký čípek, který mi to měl vyvolat...
košile sme dostávali
já u porodu papala hroznový cukr, a měla sem v záloze čokoládu, moc mi to nepomohlo, ale to bylo spíš tím, že sem se trápila dlouho
Není tady
Holky, nosí se do porodnice nějaký dárek, nebo vzít, až půjdu za holkama domů? Abych zbytečně něco netáhla.
Není tady
Já teda dostala od kamarádek dárky až doma. Zbytečně to budeš v porodnici skladovat a pak vozit domů. Navíc holky mně koupily docela velký dárek, tak bych ho tam ani neměla kde mít. Jestli chceš tip, podívej se na Motherbox. Moc pěkný.
Není tady
Děkuji, tak já to radši taky nechám, až půjdu na návštěvu domů. Do porodnice vezmu jen nějakou drobnost.
Není tady
Já taky dostala většinu dárku až doma, ale do porodnice mi holky donesly vitaminy na podporu kojení. A co se týče věcí s sebou do porodnice tak já se absolutně nerozkojila takže mi přítel dovezl i umělé mléko pro malou abychom tam měli svoje.
Není tady