Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#51 25. 7. 2009 8:09

amely
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 11. 1. 2009
Příspěvky: 907

Re: Co umí doma udělat ...náctiletá slečna?

Moje starší 15 letá dcera na pořádek a úklid a pořádek vůbec není, uklidí vždycky jen tak napůl a ani nevidí, že by to mohlo být lepší. Ale oceňuji, že umí opravit počítač, když se něco zasekne, instaluje programy, když si nevím rady s něčím na počítači, tak mi to vysvětlí. Taky programuje televizi a video. Sama říká, že takové práce u nás dělá ona. Ušetřila nám už hodně peněz, co bych dala za opraváře a jsem jí za to vděčná.
Ta mladší měla sklony k uklízení už jako mimino. Ve 2 letech už lítala po bytě s lopatkou a se smetáčkem a uklízela nepořádek po té starší. Před 14 dny jsem byla večer unavená, tak jsem šla spát dřív, v kuchyni zůstal nepořádek jako po výbuchu. Ze spánku mne budilo jakési bouchání. Ráno jsem zjistila, že ta malá holka o půlnoci sama dobrovolně uklidila celou kuchyň. Vytahala umyté nádobí z myčky a uklidila, do myčky dala špinavé nádobí, umyla linku, uklidila pohovku i stůl a ještě dala na stolek ubrousek a na něj jako ozdobu keramickou misku. Jen se ráno zeptala jestli jsem si toho všimla.
Jinak máme byt zařízený tak, aby toho na úklid moc nebylo. Holky jsou alergičky, tak žádné koberce, záclony, ani moc věcí- lapačů prachu, úklid zas až tak moc času nezabere.

Není tady

 

#52 7. 8. 2009 13:03

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 3170
Web

Re: Co umí doma udělat ...náctiletá slečna?

Moc pěkný téma, náct už  mi sice není, ale ještě si to celkem pamatuju :-). Mám dvě sestry a doma jsme se rozhodně nepředřely, i když existoval nějaký rozpis prací na lednici, ale že bychom to braly jako slovo boží, to ani náhodou. V pokoji jsme mívala takový bordel, že občas si musel člověk cestu k posteli proházet, pračka...jo, to je ta věc v koupelně, kolem který chodím obloukem a čisté prádlo roste ve skříni :-))....a pak jsem se odstěhovala a tak nějak postupně jsem dospěla k tomu, že v uklizeném bytě je člověku tak nějak líp, že když nevyperu a nevyžehlím, nebudu mít v čem chodit a tak podobně, normální vývoj, řekla bych.

Moje sestra, která se do dnes ( je jí 29 ) neodstěhovala, má v pokoji pořád stejný bordel, z toho mi vychází, že nejlepší  impuls pro zvládnutí domácích prací je vlastní domácnost.

Jo akorát vařit neumím dodnes..

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů