29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
taky si myslim, že je rozdíl v kosmetice - když dceři nakoupim její kosmetiku, kterou si mimochodem uklidí k sobě do pokojíčku, asi abychom jí ani neokoukali, tak předpokládám, že nebude používat tu mojí (bohužel předpokládám mylně...) Úplně nejlepší je, když si jí odnese k sobě do pokojíčku a já jí ráno budim, kdepak je... "no to já přece nevim"
Nemám ráda, když si dcera bere mojí kosmetiku, nosí moje oblečení a sedí na mym křesle - se budu muset nad sebou zamyslet
Není tady
Mne by vadilo, kdyby kdokoli i me vlastni dite bral a pouzival bez optani cokoli z veci me osobni potreby. Proti tomu bych se urcite ohradila. Jednou - dvakrat bych mozna privrela oko, ale vickrat ne. Zeptat se, mi prijde elementarni slusnost. Ja uz jsem tak zblbla, ze se nekdy ptam i psa.
.
Co se kosmetiky tyce, neocekavala bych, ze si k nam bude devce na vikend tahat v baglu sampon, sprchovy gel a pod. Pokud by ji vyhovovalo to, co pouzivam ja, tak o.k., kdyz ne, tak by se ji neco koupilo. Na dekorativni kosmetiku a parfemy jsem byla maniak uz od puberty, takze tady mam skutecne pochopeni a taky mam tri hluboke supliky plne ruznych malovatek. Nektere tam jsou i dvakrat, jak jsem mezicasem zapomela, ze mam a koupila zas. Nacatych a starnoucich parfemu je taky dost, protoze se jeste nenasla vune, ktera by se mi libila tak dlouho, ze bych vystrikala celou lahvicku. Mne by se takova dcerunka vlastne velmi hodila, kdyz uz vlastni nemam a mit nebudu.
Není tady
Ja mam parfemy i malovatka spolecne se svou dcerou.Nikdy jsme to nijak neresili.Ani me to nikdy nevadilo.Kdyz ona dostala vonavku od sve kamaradky k narozkam pouzivala jsem ji i ja.Nikomu z nas to divne neprislo.Kazdy mesic si objednavam neco od avonu,uz nekolik let takze mame doma taky slusnou sbirku.Ted si dcera za penize z brigady objednala avon za 1000 kc a je samozrejme,ze to budem pouzivat obe.
Obleceni si nepujcujeme,protoze ja mam o 15 kilo vic a navic ja bych to jeji skejtacky stejne nenosila jako by ona nenosila to moje mame odlisny styl mody.
Není tady
Když si holky vyzkoušely něco z mých šminek, dobrý. Ječet jsem začínala v momentě, kdy během týdne dokázaly vyplácat lahvičku parfému nebo zlikvidovat piksličku krému, když jsem v koupelně nenašla ani kapku šampónu (říci, že došel "zapomněly"), když jsem po ránu neměla jediné zdravé nebo čisté punčocháče a parádní svetr či halenku našla v lepším případě jen ve špinavém prádle, tedy bez fleků či díry...
Že já se tehdy nad sebou nezamyslela... třeba jsem v nich zanechala nějakou frustraci, když jsem jim v pubertě zakazovala šahat na mý hadry a malovátka...
Není tady
Heleno, přesně
teda mě se některý oblečení ani zpátky nedostalo - prostě zmizelo asi se mu u mě nelíbilo...
Není tady
Jájo, to znám taky ... a odcházelo nejen oblečení. Ale zas na druhou stranu jsem se často ptávala "komu zase peru, žehlím, zašívám?", protože haranti měli milý zvyk půjčit si hadýrky zas někde jinde a "přece je nebudem vracet špinavý"
Je fakt, že v určitém období jsem se dopracovala k tomu, že jsem v práci měla aspoň dvoje náhradní punčocháče, kostýmek univerzál a základní sadu na malování ... kdž už jsem ráno odcházela v jediných džínách, ve kterých se dalo vylézt ven
...
Není tady
jsem si nedávno myslela, že ani do práce nepůjdu - nemohla jsem po ránu najít jedinej hřeben
malování mám v kabelce, zatim je to jediný místo, kde opravdu stále je...
a co mi vadí taky hodně je můj holicí strojek - asi si ho dám taky do kabelky
a ten pohled, když něco po ní chci vrátit - mi to připadá, že bych se jí měla omluvit
Není tady
My jsme byly kdysi doma tři ženské a která vstala první, odcházela nejlíp oblečená
Není tady
radous.Chápu tě, i to, že v sobě máš vypěstovanou alergii a už tě sebemenší projev dcery manžela dokáže vytočit do běla. Kdyby to byla dcera tvá a měla by tyto pro tebe nepřijatelné manýry, mávla bys nad tím rukou s vědomím, že je to tvá dcera a má to po tobě nebo manželovi. K tomu ještě to období puberty. Mám taky puboše kluka, neumývá nádobí, sedí u PC, má jen své zájmy, ale ruku na srdce, byli jsme všichni takoví (nebo skoro). Ty nejsi objektivní, máš svou představu a všechno ostatní je špatně. Je docela možné, že manžel zahrnuje dceru větší láskou a hmotnými statky více než syna. Ale to jen proto, aby nějak ospravedlnil to, že s ní není denně. Kdyby jsi byla v jeho kůži ty, nedělala bys to jinak. Váš syn má to štěstí, že je u vás doma a má vás oba pro sebe (i když to tak samozřejmě není, ale doma je doma). Asi sis na začátku představovala, že budeš taková její kamarádka a když se budeš snažit, půjde to a bude to v pohodě. Aĺe i když jsi její rodinu nerozbila, dělí se s tebou a s nevlastním bráchou o tátovu lásku. Aby se necítila odstrčená, musí se jí ta láska dávat najevo více - tak to cítí tvůj muž. Ty budeš ještě dlouhou dobu ta, co má mít pochopení a rozum. Měla by sis asi sama v sobě udělat pořádek, co ti vlastně vadí a jestli nejsi opravdu zaujatá moc. A aby jsi neměla pocit, že jsi se synem o něco ochuzena, domluv se v klidu s manželem, aby ti dával pevnou částku pro vaši domácnost, ze které budeš hradit potřeby pro vás a syna + něco bokem. Jak naloží s tím, co mu zbude je na něm. Nějaký pravidla pro hospodaření a utrácení si stanovit musíte, aby ses necítila, že na ni doplácíš. Když to budete mít vyřešený, nad spoustou věcí mávneš rukou, protože ty a syn šizená nebudeš. Aspoň podle mého názoru. Chápu tě. Jen se zkus podívat na celou situaci z pozice tvýho muže i nevlastní dcery. je to těžký, ale jde to.
Není tady
Tiina napsal(a):
No nevím, ale já bych taky vyletěla, kdyby mi někdo sahal na kosmetiku nebo oblečení. Jsou to snad moje věci a dělit se o ně co sice můžu, ale jen když chci.
celá má pubertální léta jsem se klepala, když jsem šla žadonit za mámou, aby mi půjčila něco na sebe..
teď se karty obrátily - já mám šaty, po kterých mlsně pokukuje máma
ale jsem hodná dcera - bez keců půjčuji
Není tady
Jess no já nevím, nějak jsme si nepůjčovala oblečení od maminky, ale zato mám dvě sestry takže nějaké ty transfery proběhly. Nicméně...pokud se člověk zeptal, většinou se šlo domluvit, ale bez zeptání se bylo zle. Já nějak fakt nechápu, proč by člověk neměl mít něco jenom svého, co prostě nepůjčím.
Není tady
siska napsal(a):
radous.Chápu tě, i to, že v sobě máš vypěstovanou alergii a už tě sebemenší projev dcery manžela dokáže vytočit do běla. Kdyby to byla dcera tvá a měla by tyto pro tebe nepřijatelné manýry, mávla bys nad tím rukou s vědomím, že je to tvá dcera a má to po tobě nebo manželovi. K tomu ještě to období puberty. Mám taky puboše kluka, neumývá nádobí, sedí u PC, má jen své zájmy, ale ruku na srdce, byli jsme všichni takoví (nebo skoro). Ty nejsi objektivní, máš svou představu a všechno ostatní je špatně. Je docela možné, že manžel zahrnuje dceru větší láskou a hmotnými statky více než syna. Ale to jen proto, aby nějak ospravedlnil to, že s ní není denně. Kdyby jsi byla v jeho kůži ty, nedělala bys to jinak. Váš syn má to štěstí, že je u vás doma a má vás oba pro sebe (i když to tak samozřejmě není, ale doma je doma). Asi sis na začátku představovala, že budeš taková její kamarádka a když se budeš snažit, půjde to a bude to v pohodě. Aĺe i když jsi její rodinu nerozbila, dělí se s tebou a s nevlastním bráchou o tátovu lásku. Aby se necítila odstrčená, musí se jí ta láska dávat najevo více - tak to cítí tvůj muž. Ty budeš ještě dlouhou dobu ta, co má mít pochopení a rozum. Měla by sis asi sama v sobě udělat pořádek, co ti vlastně vadí a jestli nejsi opravdu zaujatá moc. A aby jsi neměla pocit, že jsi se synem o něco ochuzena, domluv se v klidu s manželem, aby ti dával pevnou částku pro vaši domácnost, ze které budeš hradit potřeby pro vás a syna + něco bokem. Jak naloží s tím, co mu zbude je na něm. Nějaký pravidla pro hospodaření a utrácení si stanovit musíte, aby ses necítila, že na ni doplácíš. Když to budete mít vyřešený, nad spoustou věcí mávneš rukou, protože ty a syn šizená nebudeš. Aspoň podle mého názoru. Chápu tě. Jen se zkus podívat na celou situaci z pozice tvýho muže i nevlastní dcery. je to těžký, ale jde to.
A čo odvolenka, na ktorú môže ísť len manžel s dcérou a na Radousku a syna už neozstali peniaze? To by mal u mňa utrum, diskusia sem, diskusia tam. Buď sme rodina, alebo potom budeme kopať KAŽDÝ sám za seba.
Není tady
A čo odvolenka, na ktorú môže ísť len manžel s dcérou a na Radousku a syna už neozstali peniaze?
To je jen názor radous, třeba ona si koupila norkový kožich a kabelku od Vuittona a proto na syna už nezbylo.
A víme, kam to vlastně otec s dcerou jel , možná jen seděli u vody a chytali ryby
Není tady
Aprill, ty jsi proti radousovi zaujatá, nejsi? Promiň, ale připadá mi to tak. Ona si chtěla postěžovat a poradit, nechtěla, abysme se do ní strefovali a předhazovali jí, jak je špatná.
Není tady
Modroočka napsal(a):
Aprill, ty jsi proti radousovi zaujatá, nejsi? Promiň, ale připadá mi to tak. Ona si chtěla postěžovat a poradit, nechtěla, abysme se do ní strefovali a předhazovali jí, jak je špatná.
Známe názor jen jedné strany a ten bývá bohužel zaujatý. Měla by otevřít oči a přestat se užírat blbostma.
Není tady
Aprill, ale tady většinou vždycky píše jen jedna strana. Ta druhá málokdy.
Není tady
aprill napsal(a):
A čo odvolenka, na ktorú môže ísť len manžel s dcérou a na Radousku a syna už neozstali peniaze?
To je jen názor radous, třeba ona si koupila norkový kožich a kabelku od Vuittona a proto na syna už nezbylo.
A víme, kam to vlastně otec s dcerou jel, možná jen seděli u vody a chytali ryby
No nič, s tvojím názorom nemá zmysel polemizovať... možno, že si všetko vymyslela, nie? A žiaden syn(muž, dcéra) neexistuje...
Prianie otcom myšlienky. Budiž.
Není tady
Známe názor jen jedné strany a ten bývá bohužel zaujatý. Měla by otevřít oči a přestat se užírat blbostma.
aprill, názor druhé strany by byl zaujatý rovněž, pouze v opačném gardu. Krom toho mi nepřijde jako užírání se blbostma to, že mi 2x do měsíce přibyde do domácnosti další skorodospělá ženská, která se na jednu stranu chová jako protivná návštěva = nehne prstem a nechá se obskakovat, na druhou zas jako doma = co se jí líbí, to si vezme nebo použije. Radous je tak trochu v pasti - když slečnu sprdne, bude ta špatná, když bude držet zobák, mladá si dovolí čím dál víc. Sem si přišla postěžovat na holku i na manžu - ona víceméně ví, co a jak dělat - ale vykecat se z toho, utřídit si myšlenky - na to je Babi jako stvořenej.
Není tady
Modroočka napsal(a):
Aprill, ale tady většinou vždycky píše jen jedna strana. Ta druhá málokdy.
někdy jsme ta druhá strana my babi(y)
Není tady
Ahojky, pročítám všechno důkladně od začátku - jsem tu nová, a souhlasím s tím, že Radous si chtěla jenom vylít srdíčko. Já sama už přes rok s druhým manželem společně vychováváme dvě moje děti (20 a 19 let), a 2x do měsíce o víkendu a každé úterý jeho 5ti letá dvojčata. Pro mně to byl zpočátku šok, naštěstí jsme si s malýma hned padly do noty, to víte, se dvěmi skorodospěláky už skoro žádná práce není, teď najednou po 16 letech opět utírání zadečků, pomáhání s oblékáním apod:dumbom:, ale po drobných neshodách, kdy manžel tím že s nimi nebydlí by je nejraději i krmil a snesl modré z nebe - se to všechno utřepalo, a ještě utřepává. Všem dětem se přiměřeně k jejich věku snažíme měřit stejným metrem. I když mezi námi - taková pusinka od maléhop vykoupaného drobka když se přitulí je přeci jenom hezčí než bodré bouchnutí do zad od syna když vyjadřuje uznání mamince:lol:
Nejde hodnotit cenu dárků pro velké a malé - větší si na Vánoce přejí MP3 přehrávač, malým by vydržel tak hoďku do rozebrání, a jim zatím stačí hračky které si přejí, ty jsou ale levnější než ta elektronika pro velké. A i když je jim jenom 5, na kosmetiku se mi vrhly taky - pak dostala každá svou malou kosmetickou kabelku s vlastními šminkami - to by šlo i u té velké, navíc používáním stejných malovátek, štětců apod. se přenáší bakterie, a takový opar nebo vyrážka není nic příjemného. Šampony, sprcháč a tak bych neřešila vůbec.
Jediné co mně zarazilo je ta dovolená Radouse a jejího manžela . My jezdíme společně, v jednom termínu, máme jenom 4 týdny dovolené, takže vyplácat ji na dovču s "jeho" dětmi (my je bereme všechny jako naše), pak další týden s "mými" dětmi, pak další týden abychom byli ma dva spolu ........., kde jsou jarní prázdniny, Vánoce apod......... Že by můj manžel odjel někam jenom s beruškami a pak mi sdělil, že aby jel se mnou anebo se mnou a velkými dětmi už není dovolená ani peníze, taky bych se načuřila:gloria:. To bychom pak asi každý jezdili zvlášť, no brrr.
A jenom pro upřesnění - když jsme se s mým manželem poznali, já už byla rok rozvedená a od něj rok a půl předtím odešla manželka i s dvouletými dvojčaty za hlasem svého srdce....... takže ani jeden z nás rodinu toho druhého nerozvrátil:jojo:.
Není tady
aprill napsal(a):
A víme, kam to vlastně otec s dcerou jel, možná jen seděli u vody a chytali ryby
Aprill, tosi zrovna nemyslím, i když každý si přibarvuje pro sebe. Ovšem to že Radous dělá manželově dospívající dceři služku,tose dá těžko přibarvit. A s tou dovolenou také. Vůbec nechápu proč nejedou na dovolenou všichni 4. Pokud manžel vezme jen dceru a manželku se svým druhým dítětem nechá doma, aby doufali že na ně také zbydou nějaké peníze z rozpočtu na dovolenou a jeho čas, tak toje hlavně chyba manžela. Za ten vztah jeho dcery a manželky může on - tímto přístupem. BOdejť by si dceruška nemyslela že je pro tatínka něco víc než zbytek rodiny........
Není tady
On ji tatínek bere, aby měl pár dnů jenom pro ni, aby se o něj nemusela dělit, aby ji ujistil, že je pro něj důležitá. Protože doma o víkendu je slečna vždycky s těmi ostatními. Docela to chápu, že jede jen s ní. Je to jednou za rok, kdy má tátu jen a jen pro sebe. Ale s čím nesouhlasím je, že tímto týdnem otec ztratil finanční či zaměstnaneckou možnost jet na dovču se současnou ženou a společným dítětem. To je to, co není dobré. Třeba si myslí, že je synek na dovolenou ještě malý a že má jeho maminka vlastně dovolenou celoroční...Se zpestřením každý lichý víkend...!
Není tady
aprill: "Kosmetika je snad od toho aby se užívala! Neschovávám ji ani před vlastními dětmi (mají obrovskou spotřebu) , dojde koupím novou."
Aprill, tak to máme úplně stejně. Já jsem se dokonce TĚŠILA , až mi moje dcerka začne přebírat věci, směju se tomu.
Vždyť my jsme si s holkama na internátě taky půjčovaly navzájem hadříky, když jsme měly "důležitou schůzku".
Navíc je to nádherné období "ženské" souhry, děláme si navzájem masky, probíráme barvy laků na nehty... vždyť za chvíli se třeba odstěhuje a mně zůstanou jen ty zuby ve sklenici
- proč si TOHOTO období neužít?
To se tedy, Jájo, zamysli , jednou v důchodu Ti po tomhle nynějším šminkování s dcerami ještě bude smutno
Manžel nám do koupelny nainstaloval navíc 4 poličky a je po problému s odnášením šminků do pokojíčku. Dcera nedávno koupila náušnice a ukazovala mi je se slovy: "mami, ty se budou hodit i tobě k té modré halence, co nosíš do práce"... Se zájmeny "tvoje, moje" jsem skončila někdy na písku , jinak hlasuji pro spolupráci, skoro na všech frontách. A navíc, čím dřív se jedna společná řasenka vypatlá, tím dřív můžeme radostně jít vybírat novou, no ne? (Uznávám, máme jich asi 5, ale přesto....)
Zrovna dnes stála u své skříně a že nemá vhodné tričko. Tak jsem řekla: "běž se podívat ke mně, jestli se ti něco nehodí..." Beru to jako normálku.
Nechápu, jak někdo může "vyletět", že si vlastní děcko něco půjčilo - je třeba se akorát dohodnout, že by mi to vyhovovalo tak nebo jinak, o nic víc nejde. No, každý to má jinak.
A k tématu vlákna:
Houby trpím averzí, Eleno, naopak - já jen ty chlapy těch ať už mladých nových, nebo postarších stávajících manželek dost bedlivě poslouchám, když mi ti čtyřicátníci kňučí v práci, jak se jim nechce domů ke svým miminům. A radost z těch jejich vyprávění vždycky nemám, protože jsem právě s těmi upracovanými ženskými spíš solidární. Jo, říkají mi feministka .
Jeden se rozvedl a má mimčo s mladou manželkou a popravdě řečeno, je mi té holky trochu líto, protože jeho předvčerejší nadšení, že musí jet pracovně SÁM na měsíc mimo republiku - mě skoro "uráželo" za tu jeho ženu . Opakoval nám několikrát, jaký bude mít klid a jediné, co ho mrzelo, bylo, že si nemůže s sebou vzít ženu - mrzelo ho to ovšem kvůli sexu.
Ukazovat fotky málem z "přední strany porodu", to jo, to bylo nadšení... Ale jen co začal chodit do práce s kruhy pod očima z nevyspání, to už měl jeho slovní projev setsakryš jinou barvu... i nehezké slovíčko padlo na ten voňavý, ale uřvaný uzlíček. U něj bohužel taky začínám slyšet stesky nad tím, jak jeho první manželka "to všechno" zvládala líp...
Jiný kolega má mimčo se svou 40letou manželkou, ale je to v podstatě to samé. Kdykoliv přijde, obrací oči v sloup, protahuje koutky, co zas doma musí a jak nemůže kvůli děcku pořádně nikam vypadnout...atd.... No ale obvykle končí povzdechem: "no co už teď, no - aspoň že je to zdravé...."
Z TOHO jsem vycházela při psaní "myšlének", co taky třeba může být za nechutí radousina manžela nejet s malým děckem na dovolenou. Jsou asi prostě unavení.... Myslela jsem si, že chce věci opravdu přijít na kloub, ne se jen nechat utěšovat ve své nenávisti vůči 16leté holce - kdepak moje zloba - naopak, vůbec jí nezávidím tuto situaci. Ale nevím, jak kromě různých sdělených životních příběhů poradit, co za určitým chováním partnerů taky může být.
Kdepak, Pisateli, velice se mýlíš , chlapi mi nic kromě návrhů na kafčo atd. nedělají
, já se s nimi mám dobře, až se tomu jejich zájmu divím. Ale dost se svěřují. Proto jsem to tady zmínila.
A Selimo, my v rodině máme dítě z rozvedeného manželství.... A připomínám, že jsem zažila a vlastně stále zažívám otřesné jednání mé bezdětné macechy vůči nám, dětem z otcova manželství (záměrně nepíšu "prvního", protože druhá svatba neproběhla), a protože nechci otci "kazit" život, nechávám to být a vždycky tu návštěvu nějak ve slušnosti přetrpíme.... S tím taky zkušenosti, nemáš, viď? Buď ráda, věř mi, myslím to hezky. Takže otázku vztahů kolem "nevlastního dítěte" posoudit můžu, Ty zatím otázku vlastního dítěte (kterou jsi tady vzkřísila z našeho psaní z dávna, já už bych si na naši debatu ani nevzpomněla) skutečně ne - přičemž jsem se Tě opravdu nechtěla dotknout, je to jen konstatování dané věci.
K tomu je můj velmi dobrý kamarád rozvedený a když k nám chodí s jeho dítkem na večeře a tak vůbec na návštěvy a pro vyprané věci a pro jídlo (samozřejmě že nenahrazuji mámu, ale jsem jeho nejbližší kamarádka a jeho dcerka mě taky tak vnímá), snažím se všemožně tomu děcku vyjít vstříc; právě proto, že je mi strašně líto, že to děcko vlastně nemá z mého hlediska pořádný domov, taky mezi rodiči musí pendlovat; nikdy v životě mě nenapadlo, abych se na ni zlobila za to, kam si sedne - a že toho už u nás vylila a popatlala.....
Tak snad to u radous dopadne ke všeobecné spokojenosti.
Upravil(a) Tercila (8. 8. 2008 21:32)
Není tady
Terci, nemám, ale mám skúsenosť ako dieťa (nie som z detského domova, vyrástla som v rodine) - keď sme sa bavili o rodičovstve a problémoch s deťmi, ale to je samozrejme iné, to sa neráta. Ja ako bezdetná sa proste k situácii nemám čo vyjadrovať. Kdežto u teba sa ráta KAŽDÁ skúsenosť, zrejme... Vlastne samozrejme. V rodine mám dieťa z rozvedenej rodiny aj my, brat robí nevlastného otca dievčine, ktorá napísala seminárku(tuším aj diplomovku) o tzv. rekonštruovaných rodinách - to sú presne rodiny "moje deti, tvoje deti, naše deti". Má to z prvej ruky . A opakujem, sama som vychovávala dve deti z rozvedených rodín a každé nieslo rozvod a následnú situáciu inak. Neviem, prečo si presvedčená, že každý môže prežívať rozvod len tak, ako skúsenosť z vašej rodiny - ale to je asi márna diskusia. Mmch, nie si učiteľka? Som z učiteľskej rodiny a tvoja argumentácia mi čosi čertovsky pripomína.
Není tady