Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#176 5. 8. 2008 21:52

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Mužova dcera

Florio: " Já v tomto věku mámě běžně pomáhala uvařit, měl jsem na starost určité věci, běžně jsem vysávala, vytírala podlahy, vynášela koš, ...."

Uvědomuješ si, Florio, jaký je rozdíl mezi vnímáním vlastní mámy a cizí ženské, která se i ve své dospělosti dokáže čílit, že jí holka zasedla židli? Myslíš, že si ten rozdíl fakt dokážeš představit? neutral

Není tady

#177 5. 8. 2008 22:10

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Eva36: "Tercilo, a proč nedělá manžel radouse první poslední taky pro kluka? hmm Když je to tak naprosto v pořádku. (O tom žádná, to v pořádku je, ale proč ne k oběma děckám?)

Evo, určitě každý soudný člověk vysloví názor, že ke všem dětem je třeba se chovat spravedlivě, to jistě.
Ale situaci popisuje jenom radous. Když pominu možnost radousina poněkud posunutého pohledu na obě děti (stejně tak sem totiž může tatík napsat, že to vnímá opačně - že se naopak radous chová k jeho dceři nespravedlivě a může se divit, PROČ, že jo....), tak by se v tom jeho chování k synovi dala vidět i jedna docela prostá věc. Nějaký čtyřicátník, byť radostně si "udělající" mimimko s další ženou, může mít už prachobyčejně málo sil na zvládání malého dítěte - ono takové věčné ohýbání se pro vyhozené dudlíky z kočárku a probdělé noci s miminem jednoho unaví, že? wink a dá se předpokládat, že výlet s dospívající, možná velmi hezkou, 16letou dcerkou ho láká daleko víc, než někde na dovolené měnit pleny malému dítěti. Zní to možná prozaicky, ale klidně to tak i může být. Jsme jen lidi - lépe řečeno, s nadsázkou, pochopitelně, smile je to jen chlap.. (neznamená to, že bych ho tím omlouvala, jen mě ta možnost napadla).
A už jsem tady jednou zmínila jednu "kruťárnu", kterou ovšem ze svého okolí taky znám: muž časem i zalituje, že založil novou rodinu..... Je to prostě pro něj víc práce. Obzvlášť s malým děckem. A to se musí jasně na jeho chování časem odrazit. Pokud si radousin muž JE vědom, že děti odděluje, zřejmě má nějaký důvod (ať už pro nás spravedlivý nebo nespravedlivý). Ale ten musí vypátrat hlavně radous bez toho, že by prskala proti jednomu dospívajícímu děcku, které za situaci, kdy musí trávit svůj čas ve dvou domácnostech, nemůže.

To, co radous prožívá, k ní sice spravedlivé být nemusí, ale to si musí opravdu vyjasnit ona s mužem. Jeho dceru nenávidí naprosto zbytečně. Neumím si představit, že bych se v 16ti letech v cizí domácnosti chovala jako doma, tj. pomáhala, uklízela a ještě ke všemu hlídala otravného mrňouse ženy, kterou třeba nemám ráda atd. - a vůbec by to nebylo o lenosti, spíš o tom, že bych ten byt prostě vnímala jako cizí, šuplíky, přihrádky, skříně...  (nemám teď tedy na mysli nějaké odnesení talíře, to je jasné).
Moje sestra po rozvodu našich tak moc nedokázala ve 14ti snést novou domácnost našeho otce a hlavně chování jeho nové ženy, že se s ním přestala stýkat. Nedokázala tam ani vypít čaj. A otec je dnes právě jedním z těch mužů, kteří nového svazku litují. Ta ženská za ten rozvod a narušení psychiky jeho tehdy dospívajícíh děcek prostě nestála. Ale to jsme tenkrát viděli jen my, ostatní. No jo, to je život.

Upravil(a) Tercila (5. 8. 2008 22:15)

Není tady

#178 5. 8. 2008 22:32

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Eva36: " stolt souhlasím, že tohle je opičí láska. Děvče s ním cvičí a tatík, až nebude mít peníze nebo bude potřebovat ke stáru spíš pomoc´s úklidem namísto toho, aby on poklízel za děvčetem, tak spláče nad výdělkem. Láska přece není o tom, že dítěti dovolím první poslední, dovolím lajdat a válet se u televize, z manželky udělám otrokyni a dítěti dovolím, aby nabourávalo jinak normální život."

Evo, opravdu bych se Tě nerada dotkla, ale s těmito Tvými názory.... sad
Od Tebe odešla z domova Tvoje vlastní dcera, že? sad Já bych to tedy brala jako svoji životní prohru.
Nemáš pocit, že je to důsledkem právě těchto Tvých postojů?

Nevím, ale některé ženy mají největší strach z toho, aby s nimi někdo hlavně "necvičil", ale že nehezky cvičí ony s někým (hlavně s dětskou psychikou), to si asi neuvědomují.

My teda děláme pro dceru první poslední, ale že by neumyla nádobí, že by se nevrátila včas zvenku, že by nepožádala, jestli může jít do kina, že by mi sama od sebe, puberťačka, nedala pusu na tvář se slovy "mámo, tobě to dneska sekne"... to jsem nezažila.
A nikdy jsem doma nemusela dávat najevo, že já jsem tam vedoucí; nikdy jsem neuvažovala slovní zásobu "dovolím a nedovolím".... Nikdy jsem se nebála děcku projevit lásku a vysvětlovat, vysvětlovat.... Já si myslím, že je důležité ukázat, že v nás bude mít naprostou podporu, ne ukazovat, kdo je šéf. sad
Ale všimla jsem si, že v mnoha rodinách jede systém "kdo s koho" a zvláštní je, jak některé matky nechtějí být "opičími matkami", ale že jsou "opičími" milenkami, to jim nevadí wink smile.

Není tady

#179 6. 8. 2008 0:45

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Terci, prepáč, ale ja osobne z teba cítim viac zloby ako z Evy... a neviem, prečo - asi kvôli svojim rodičom - si sa sama menovala detskou ombudsmankou. Dovolím si napísať ti to, čo ty mne: Nevieš, o čom píšeš, lebo si nevychovávala(na rozdiel od Evy, napr.) nevlastné dieťa ani deň. Ty si len MYSLÍŠ, že vieš, o čom píšeš, a to je rozdiel. Až budeš sama vychovávať nevlastné dieťa, potom možno pochopíš. wink
A neber ma moc vážne, ja sa sem už chodím vlastne len baviť, keď mám pauzu v práci...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#180 6. 8. 2008 1:52

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Tercilo, zhluboka se nadechni, tve dceri se zadna poodbna prikori nedeji, tak klid. smile A podle mne je to velike stesti, protoze ty se svymi postoji bys ji podobnou situaci spis zkomplikovala nez ulehcila.

A pri vsi ucte si myslim, ze ty jsi rozvodem svych rodicu tak poznamenana, ze tady zadnou kloudnou radou prispet nemuzes. Jsi prilis zaujata, nez abys mohla vubec pripustit, ze by veci mohli byt i jinak nez se jevi tobe. Dcera radousova manzela vubec nemusi mit pocity tve sestry. Muze se dokonce u radouse citit docela dobre, aspon zatim. To se samozrejme muze zmenit, pokud se radousovi nepodari vyresit problem s manzelem, ktery nejspis nezvlada situaci.

Mimochodem, ctyricatnikovo dilema: vylet s hezkou sestnactkou (i kdyz dcerou) versus zvedani dudliku, me uprimne pobavilo. Ty asi nemas o chlapech valne mineni, ze? big_smile

Upravil(a) elena007 (6. 8. 2008 7:41)

Není tady

#181 6. 8. 2008 6:40

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Tercila napsal(a):

...................
Evo, opravdu bych se Tě nerada dotkla, ale s těmito Tvými názory.... sad
Od Tebe odešla z domova Tvoje vlastní dcera, že? sad Já bych to tedy brala jako svoji životní prohru.
Nemáš pocit, že je to důsledkem právě těchto Tvých postojů?

..................

Terci, taky jsem si kdysi myslela, že kdyby mi odešlo dítě k otci, je to moje osobní prohra, dokonce jsem to tady i někde psala. Ale přehodnotila jsem to. Proč? Protože mi syn (16 let) občas dělal takový lajdárny, že jsme se prostě začali domlouvat na tom, že půjde bydlet k tatínkovi. (Chodil za školu, jezdil mi tajně autem, poflakoval se, dokonce jsem ho nachytala s alkoholem.) Bydlíme od sebe asi 20 minut pěšky, takže by se školou problém nebyl. Zatím k tomu nedošlo, ale ta možnost tady je, přece jen má z tatínke větší respekt. Ale už bych to nebrala jako prohru, oba jsme jeho rodiče a to, že by bydlel u tatínka, přece neznamená, že se o děcko přestanu starat a zajímat.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#182 6. 8. 2008 7:20

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Tercila napsal(a):

...
Nějaký čtyřicátník, byť radostně si "udělající" mimimko s další ženou, může mít už prachobyčejně málo sil na zvládání malého dítěte - ono takové věčné ohýbání se pro vyhozené dudlíky z kočárku a probdělé noci s miminem jednoho unaví, že? wink a dá se předpokládat, že výlet s dospívající, možná velmi hezkou, 16letou dcerkou ho láká daleko víc, než někde na dovolené měnit pleny malému dítěti. Zní to možná prozaicky, ale klidně to tak i může být. Jsme jen lidi - lépe řečeno, s nadsázkou, pochopitelně, smile je to jen chlap.. (neznamená to, že bych ho tím omlouvala, jen mě ta možnost napadla).
A už jsem tady jednou zmínila jednu "kruťárnu", kterou ovšem ze svého okolí taky znám: muž časem i zalituje, že založil novou rodinu..... Je to prostě pro něj víc práce. Obzvlášť s malým děckem. A to se musí jasně na jeho chování časem odrazit. Pokud si radousin muž JE vědom, že děti odděluje, zřejmě má nějaký důvod (ať už pro nás spravedlivý nebo nespravedlivý). Ale ten musí vypátrat hlavně radous bez toho, že by prskala proti jednomu dospívajícímu děcku, které za situaci, kdy musí trávit svůj čas ve dvou domácnostech, nemůže....

Promiň co ti udělali muži okolo 40ceti? Nevím, ale ve čtyřiceti jsem uvažoval o 3 děcku a byl jsem a většina mužů je "v nejlepších letech". O shýbání pro dudlík nebo přebalování jako o problému jsem neuvažoval naopak jsem se na to těšil. No neříká se že podle sebe soudím tebe? Spíš ty a mnoho žen je po 40ti unaveno.... Jdi do háje s těmito útoky na muže. Vůbec nechápeš mužskou polaritu, mužský element a hlavně mužskou sílu. Jo že jí většina žen zadupe a pak se diví, že muž jde a nechá se "sbalit jinou", je totiž onen denní souboj mezi mužem a ženou, která nějak denně má poroblém s bolestí hlavy, s bolestí nohou, unavena z denního stereotypu, dostala to, ale sama chce a vyžaduje, aby jí muž miloval a dělal jen to co ona chce! No je to tvůj názor tak si ho užívej. Prosím zkus být objektivní nebo neházej všechny muže do pytle stáří a neschopnosti. Znám několik žen co v 35 - 40 a jedna je i bezdětná je víc unavená životem než muži v padesáti, kteří sbalí bágl a každý víken táhnou horama dolama a jsou jak nástiletí puboši.

Víte dámy můj názor je pořád stejný. Má dva horizonty. Ten první je, že zdejší ženská společnost pořád tvrdošíjeně setrvává v názoru, že děti jsou jen jejich a aby děcko bylo svěřeno do péče otce je něco proti přírodě, neboť ten zmetek neumí přebalovat, mýt nádobí, žehlit a dělat jiné domácí práce. Proto mnohdy  byť děcko bude strádat je svěřeno do péče matky, neboť ..... Na straně druhé matky si udělaly mnohdy z výživného na děti dobrý bysnys. Je to trest za ono "on si "švihl jinde tak ať z toho nemá nic". Na právním jsou toho desítky vláken. Ani se nedivím, že v mužské společnosti jde názor: "kdy už konečně to ty (zvířecí název) pochopí, že mám jí rád, ale ona něco chce a když chci já, tak nemám nárok, proč tedy platit". V nejobecnějším jsem stejného názoru i když pro své děti udělám první polední byť jejich matka nevidí či nechce vidět, že děti jsou úplně jinde a její sneskonalou péči a opičí lásku už dávno nepotřebují.
Ono ať jsme si mi rodiče udělali co chtěli, pobili se a nenávidíme, měli bychom v jednom zůstat důstojní a moudří. A to při výchově dětí. Tam by měla zůstat komunikace na nejvyšší úrovni a ne dělat další sprostárny. Mstíte se ne sobě, ale mstíte se na svém dítěti, které to pak vše přenese do svých vztahů a do svého života a potentuje další generaci. Ale ano máte pravdu, my žijem tady a teď a ony děti at si dělaj co chtěj, že? Až tady nebudem a za 200 let prapraprapotomek bude na dně bude proklínat nás tady na počátku 21 stoltí a říkat kdyby ti moji praprappředci byli moudří, tak tu nestojím na pokraji smrti. Ale to Vám nedochází, neboť v duchu po nás potopa a užít si ted a tady je pro nás přenější. A v tom je i ono, že příjmout cizí dítě, které si přivede otec do nové společnosti je něpřekonatelný ....

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#183 6. 8. 2008 7:57

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Pisateli, taky klid. smile Zvedani dudliku tretimu diteti s jednou (prvni) manzelkou by ctyricatnikovi u Tercily mozna proslo. big_smile Ona trpi averzi jenom vuci druhym manzelkam a jejich detem. big_smile

Není tady

#184 6. 8. 2008 8:05

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

elena007 napsal(a):

Pisateli, taky klid. smile Zvedani dudliku tretimu diteti s jednou (prvni) manzelkou by ctyricatnikovi u Tercily mozna proslo. big_smile Ona trpi averzi jenom vuci druhym manzelkam a jejich detem. big_smile

I ty jeden smíšku, tys mě rozesmála Děkuji:) lol (ono jen tak šeptem, mnohé ženy tady taky, ale většinou se z toho vyspí, až na vyjímky, jako ...)

Není tady

#185 6. 8. 2008 8:32

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

No a co tak padesátníkovi s druhou, o deset let mladší? To by šlo nebo ne? Nebo je už v 50 starej na zvedání dudlíku? A ona ve 40 taky? To by mě zajímalo, čistě teoreticky lol lol lol mně je 39 a příteli o deset víc. Tak jsme už asi za zenitem. No ale vážně, Pisateli, děti jsou přece obou, i po rozvodu. Já to tak beru a jestli někdo ne, tak to pak nechápu. Tím, že chlapovi budu upírat právo vídat se s dětma a naopak, dětem s otcem, tak se mstím hlavně na dětech. Už jen takhle, když chodí dítka k otci, nabaští se tam, čímž ušetřím dva víkendy v měsíci za jídlo, otec dítěti sem tam něco koupí, což je výhoda, ne? A navíc, mám aspoň trochu volna, odpočinu si, můžu i někam vyrazit a nemusím mít péči, kdo mi potomky ohlídá. Tohle je myšleno ne vyčúraně, ale ryze prakticky. A jinak, je fakt, že ty děti nemůžou za to, že dochází do rodiny druhého rodiče, ale v 16 letech už by se holka mohla chovat trochu jinak, než jako rozmazlený fracek, ale to je o výchově. Takže zase se vracím k tomu, že i když otec s dítětem nebydlí, neměl by ho pro to rozmazlovat, to je, jako by si něco chtěl vykoupit a to tomu děcku akorát kazí charakter. A to jsem bývalka, jejíž dítě chodí do nové rodiny svého otce. Mně by vadilo, kdyby BM kluka rozmazloval, aby tam kluk nepřestal chodit.

Upravil(a) Modroočka (6. 8. 2008 8:33)

Není tady

#186 6. 8. 2008 9:09

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Modroočka napsal(a):

No a co tak padesátníkovi s druhou, o deset let mladší? To by šlo nebo ne? Nebo je už v 50 starej na zvedání dudlíku? A ona ve 40 taky? To by mě zajímalo, čistě teoreticky lol lol lol mně je 39 a příteli o deset víc. Tak jsme už asi za zenitem. No ale vážně, Pisateli, děti jsou přece obou, i po rozvodu. Já to tak beru a jestli někdo ne, tak to pak nechápu. Tím, že chlapovi budu upírat právo vídat se s dětma a naopak, dětem s otcem, tak se mstím hlavně na dětech. Už jen takhle, když chodí dítka k otci, nabaští se tam, čímž ušetřím dva víkendy v měsíci za jídlo, otec dítěti sem tam něco koupí, což je výhoda, ne? A navíc, mám aspoň trochu volna, odpočinu si, můžu i někam vyrazit a nemusím mít péči, kdo mi potomky ohlídá. Tohle je myšleno ne vyčúraně, ale ryze prakticky. A jinak, je fakt, že ty děti nemůžou za to, že dochází do rodiny druhého rodiče, ale v 16 letech už by se holka mohla chovat trochu jinak, než jako rozmazlený fracek, ale to je o výchově. Takže zase se vracím k tomu, že i když otec s dítětem nebydlí, neměl by ho pro to rozmazlovat, to je, jako by si něco chtěl vykoupit a to tomu děcku akorát kazí charakter. A to jsem bývalka, jejíž dítě chodí do nové rodiny svého otce. Mně by vadilo, kdyby BM kluka rozmazloval, aby tam kluk nepřestal chodit.

Ale já to ohledně dětí a jejich společné výchově rozvedených rodičů vidím stejně jako ty.
Hele když je ti 39 a mužíčkovi 49 tak to aby jste podle Tercili šli na nejbližší hřbitov a připravili si rov smile

Není tady

#187 6. 8. 2008 9:32

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Ale já myslím, že takhle zrovna to Tercila nemyslela, jsme skoro stejně starý, ona je asi o něco mladší než já. Takže tohle asi nechtěla říct.
Já jsem taky vůči současné manželce BM cítila zášť, že mi rozbila rodinu atd. Ale dnes vím, že mi spíš ulevila, takže to vidím tak, že když je kluk u nich a ona po něm něco chce, aby jí pomohl, tak jen ať kluk pomůže, mu to neuškodí a navíc, ona se o něho, když je mladej u nich, taky stará, takže když mu i vynadá a je v právu, neřeknu ani popel. Tady musí mladej respektovat naše pravidla a u nich zase jejich, chápu, že si tuhle situaci nevybral, ale tak to prostě je. A že někdy kluk frfle, že se mu to nelíbí? No, doma frfle taky, ale v jeho věku jsme byli hubatí a napučení, že něco musíme, všichni.

Není tady

#188 6. 8. 2008 9:37

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Modroočka napsal(a):

Já jsem taky vůči současné manželce BM cítila zášť, že mi rozbila rodinu atd. Ale dnes vím, že mi spíš ulevila, takže to vidím tak, že když je kluk u nich a ona po něm něco chce, aby jí pomohl, tak jen ať kluk pomůže, mu to neuškodí a navíc, ona se o něho, když je mladej u nich, taky stará, takže když mu i vynadá a je v právu, neřeknu ani popel. Tady musí mladej respektovat naše pravidla a u nich zase jejich, chápu, že si tuhle situaci nevybral, ale tak to prostě je. A že někdy kluk frfle, že se mu to nelíbí? No, doma frfle taky, ale v jeho věku jsme byli hubatí a napučení, že něco musíme, všichni.

godlike To jsi mě osobně moc potěšila tento přístup uznávám.

Není tady

#189 6. 8. 2008 19:19

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Tercilo, jen Ti odpovím na tu otázku s prohrou. Ne. Nepovažuju za prohru to, že moje pubertální dcera si postavila hlavu a odešla bydlet k tátovi. Ono oba rodiče mají svůj rub a líc a ona to taky pozná wink Lhostejno, zda za 14 dní či za 14 let. (Nebo možná nikdy.) Je to jednou samostatný člověk, nevím, proč bych se měla trápit tím, zda je prohra, že chce být s tátou. Vím, že ty jsi z žen, co si myslí, že dítě má být s matkou. Já tenhle názor nesdílím. Dítě má právo být tam, kde chce wink

A o tom, co člověk může cítit, pokud žije s dětmi toho druhého, o tom opravdu nemůžeš nic vědět. Nikdy jsi to, pokud vím, nezažila. Já ano. Pokud vím, nemáš ani svoje vlastní děti dvě a tvoje dcera má tedy jen vás dva rodiče, kteří se starají zase jen o ni. Nemáte žádné další dítě, ani vlastní, ani nevlastní, kvůli kterému byste mohli mít spory. Vaříš tedy z vody, i když určitě v dobré víře pomoct. O tom asi nikdo nepochybuje.

A k tomu, že ty dítěti vysvětluješ atd. atd..... Ano, to jde u rozumných dětí. Stejně to dělala moje máma se mnou, stejně já s mojí dcerou. Fungovalo to. Ale můj brácha třeba, to byl fakt sígr smile Vysvětlilas mu, že něco nelze dělat a tu máš čerte kropáč, udělal to hned několikrát! Tak na toho opravdu neplatilo žádné vysvětlování, ale normálka houknout nebo plesknout, aby prostě věděl, kdo tu rodinu opravdu řídí. Dospělí, ne on. S každým dítětem je to jiné, přístup k tvé dceři nejde aplikovat na všechny děcka.

A když už si muž radouse udělal dvě děti, měl by mít aspoň tolik slušnosti, aby se k nim choval stejně. Za tím si stojím. Není na dvojí drahou dovolenou, ok, tak se jede na Mácháč. Všichni. Ale aby jeden jel na Kanáry a druhý pak prázdniny trávil v bytě, doma.... usch Co k tomu radousina muže vede, to netuším. Ale vím, že on je příčinou toho, že ona jeho dceru pomalu nesnáší.

Radous: Uvědom si opravdu, že kam ty to necháš zajít, tam to bude. Když se nebudeš bránit, bude ti dívčina brát kosmetiku dál, neuklidí si ani ten talíř a za čas tě bude třeba fackovat. Někdo ty hranice nastavit musí a ona to nebude. Tak pevný nervy wink

Není tady

#190 6. 8. 2008 20:09

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

Radous právě proto píše. Že prostě neví, jak se bránit, protože už asi vyčerpala určité procento možností a dál asi neví, jak se zachovat. Dítěti, které není vlastní, se těžko hranice nastavují. Může do toho zasáhnout ten druhý partner a hned může být všechno jinak. Proto se člověk kolikrát bojí značky na vymezení hranic vůbec z báglu vytáhnout. Může být totiž lehce napomenut, zesměšněn, či dokonce poslán kamsi. Těžké to je i ve vlastní rodině. Jak má například vymezit hranice téměř dospělým dětem máma, která odjakživa všechno dělala sama? Má opakovaně a do omrzení slušně žádat, prosit, demonstrativně stávkovat, odstěhovat se...?
U nevlastní rodiny je to o to těžší, že tu je ještě někdo, kdo to nemusí pochopit správně. Je to opravdu  taková práce, uklidit talíř navíc? Vynést koš, kam i slečna vyhodila svoje slupky od pomeranče a použité papírové kapesníčky? Hodit do pračky i její ručník?
A jak má nevlastní mamča bránit svoji kosmetiku, krom možnosti zamknout ji ve skříni a vyrovnat na poličku až v pondělí ráno? Řekne slečně...ty se natíráš mým krémem...a ona logicky odpoví...ne, proč...tys mě snad přitom viděla...?
Uvědomme si, že když jedinec, který se pokouší přesunout část práce na ostatní, vyrukuje s jakýmkoli novým způsobem rozdělení pracovních rolí, cítí se každý v jeho okolí ohrožen. Ví, že bude mít problém. Nikdo nestojí o práci navíc. Nevlastní dcerka se bude zuby nehty bránit. Otec taky. Je pro něj daleko pohodlnější - udělat to po dcerce sám. Ví, že žena má plno práce a že dcera to dělat nebude chtít. On nechce mít tu práci dcerce nové rozdělení určit a na něm trvat...
Jistě, mělo se to řešit hned od prvního dne. Mělo. Jenomže...holka byla daleko mladší, když tam začala jezdit. kdyby jí bylo řekněme deset, představte si, že první den by se před ní nová žena postavila a strohým hlasem jí oznámila, že vyžaduje utírání nádobí, vynášení koše a podřízení ohledně programu rodiny, že bude sedět na vymezeném místě a z TV programů se jí povolí pouze odpolední film pro děti...
Tohle by snad udělala pouze necitelná semetrika. Vždyť si na sebe ty holky nějakým způsobem musely zvyknout a to nelze v kasárenském režimu...
Tady je hodně problémů od dovolené přes kosmetiku po využívání celkového servisu a bojím se říct to nahlas...to je pro stávající účastnici domácnosti radouse úkol téměř nadlidský a nemožný...
Snad by měla začít tím, co ji pálí nejvíc. Je-li to dovolená, sedla bych si prostě k těm dvěma a řekla jim...letos jste byli u moře a já seděla doma. Chci vám říct, že příští rok jedu k moři já, protože jsem na řadě a taky si to zasloužím. Ráda bych, abyste opatřili Pavlíka tak dobře, jako já a abych to tady našla v tak dobrém stavu, jako vy po návratu. To znamená uklizeno, vypráno, uvařeno. Třeba zůstanou zcepeněle sedět až do té příští dovolené...

Není tady

#191 6. 8. 2008 20:23

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Kosmetika je snad od toho aby se užívala! Neschovávám ji ani před vlastními dětmi (mají obrovskou spotřebu) , dojde koupím novou.

Není tady

#192 6. 8. 2008 20:38

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

aprill napsal(a):

Kosmetika je snad od toho aby se užívala! Neschovávám ji ani před vlastními dětmi (mají obrovskou spotřebu) , dojde koupím novou.

No, ale šminky a parfémy, to by mi taky vadilo, kdyby si je půjčovala, nejsou nejlevnější.................. Naštěstí mám dva kluky a ti se nemalují a dámské parfémy je neberou........... lol

Není tady

#193 6. 8. 2008 20:47

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

Ty jsi aprill možná tolerantní a velkorysá, já si ale myslím, že kosmetiku by měl užívat ten, kdo si na ni vydělal a koupil si ji. Styděla bych se sáhnout po něčem, co mi nepatří, nehledě k různým druhům pro různé typy pleti a věkovým odlišnostem lidí, nevím, šestnáctiletá slečna bych řekla se maže a voní jinými značkami, než třeba její máma...Proč by měla dcerku svého muže radous sponzorovat ještě tímto způsobem?

Není tady

#194 6. 8. 2008 20:49

Amriana
♥♥♥♥♥♥-

kalupinka napsal(a):

Ty jsi aprill možná tolerantní a velkorysá, já si ale myslím, že kosmetiku by měl užívat ten, kdo si na ni vydělal a koupil si ji. Styděla bych se sáhnout po něčem, co mi nepatří, nehledě k různým druhům pro různé typy pleti a věkovým odlišnostem lidí, nevím, šestnáctiletá slečna bych řekla se maže a voní jinými značkami, než třeba její máma...Proč by měla dcerku svého muže radous sponzorovat ještě tímto způsobem?

Spíš jde asi podle mě o to braní bez dovolení ... já zase chápu, že jsou 16-letý holky posedlý po kosmetice, mám dvě neteře , mají víc voňavek než já smile.Prostě experimentují, ale zeptají se, než mi udělají nájezd do koupelny ...

Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola. (Gloria Steinemová)

Není tady

#195 6. 8. 2008 20:53

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

kalupinka napsal(a):

Ty jsi nikdy nesáhla po kosmetice své matky?

Není tady

#196 6. 8. 2008 20:54

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

Ne!

Není tady

#197 6. 8. 2008 20:58

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

Když mi bylo 15, přála jsem si k Vánocům svoji kosmetiku a dostala jsem balíček, který jsem používala a měla ho jako poklad...První lak na vlasy, krém, šampon, voňavku, zkrátka udělal mi radost. Tenkrát mě rtěnky nezajímaly a stíny matka nepoužívala, prostě ona toho ani moc neměla a co bylo její, mě ani nelákalo...BYLO TO PRO TY STARÉ...!

Není tady

#198 6. 8. 2008 21:03

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Modroočka napsal(a):

aprill napsal(a):

No, ale šminky a parfémy, to by mi taky vadilo, kdyby si je půjčovala, nejsou nejlevnější.................. Naštěstí mám dva kluky a ti se nemalují a dámské parfémy je neberou........... lol

kdepak, dámské parfémy je berou, ale ne ty tvoje doma .... tonguetonguetongue

Není tady

#199 6. 8. 2008 21:08

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

PetrHl napsal(a):

kdepak, dámské parfémy je berou, ale ne ty tvoje doma .... tonguetonguetongue

No, jo však vím, ne? lol lol lol

Není tady

#200 6. 8. 2008 21:24

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

aprill napsal(a):

Je kozmetika a kozmetika. Nad šampónom či sprchovým gelom mávnem rukou, ale keď mi nevlastná dcéra rozbabrala (po jednom pichnutí, neviem či aj použití) drahý krém až do nepoužiteľnosti, ohradila som sa. To som si netrúfla ani ja mojej mame. Tiež je rozdiel nastriekať si RAZ zo zvedavosti na seba z maminho(vlastnej či nevlastnej) parfumu a je rozdiel vypatlať jej - alebo rozbiť a vyliať - fľašku parufmu za 1200 korún. Ja nekradnem a nie som ani bohatá dedička.

Upravil(a) Selima (6. 8. 2008 21:25)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí