29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tercila napsal(a):
K tomu je můj velmi dobrý kamarád rozvedený a když k nám chodí s jeho dítkem na večeře a tak vůbec na návštěvy a pro vyprané věci a pro jídlo (samozřejmě že nenahrazuji mámu, ale jsem jeho nejbližší kamarádka a jeho dcerka mě taky tak vnímá), snažím se všemožně tomu děcku vyjít vstříc; právě proto, že je mi strašně líto, že to děcko vlastně nemá z mého hlediska pořádný domov, taky mezi rodiči musí pendlovat; nikdy v životě mě nenapadlo, abych se na ni zlobila za to, kam si sedne - a že toho už u nás vylila a popatlala.....
![]()
Tak snad to u radous dopadne ke všeobecné spokojenosti.
A ponúkla si jej, aby používala aj tvoju kozmetiku a oblečenie? Tak ako tvoja vlastná dcéra? Ak nie, tak aj ty robíš medzi nimi rozdiely - a je to podľa mňa úplne prirodzené...
Pre mňa je totiž pri všetkom pochopení a empatii dôležitá hlavne spravodlivosť a rovnaké zaobchádzanie s deťmi. Neviem porovnať vlastné a nevlastné, o to sa s tebou nehádam, ale medzi nevlastnými som nerobila rozdiel, pričom o jedno som sa starala už 3 či 4 roky, keď k nám prišlo druhé, pubertálne vzdorovité a odhodlané robiť si svoje. Ale obaja mali zhruba rovnaký režim, zhruba rovnaké zaobchádzanie a snáď aj zhruba rovnaké postavenie. Ćím som si práve u Radousinho muža vôbec nie istá. Myslím si, že robiť rozdiely medzi deťmi je slušný základ na traumu pre OBE deti do budúcnosti, a v TOM vidím ja problém, nie vo vzťahu Radous-nevlastná dcéra, ten je druhotný a vyplýva z toho prvotného. Aspoň pre mňa z jej písmeniek. A vôbec nie je zaujímavé, že druhé dieťa ocka unavuje alebo že nemá dosť peňazí pre obe - predpokladám, že bol tiež prítomný, keď ho robili, že nebolo počaté ako Beckerova dcéra, takže by sa mal k tomu postaviť rovno, mužsky a férovo. To dieťa si predsa nevybralo, že sa narodí až z druhého manželstva a staršiemu(možno) otcovi.
Upravil(a) Selima (9. 8. 2008 0:21)
Není tady
Tercilo, slysis to co chces slyset, to co ti vhodne zapada to tveho schematu. Ja do triceti vubec ale ani trochu dite nechtela. Memu kolegovi se v sedumadvaceti narodil syn. Chlapecek mel dlouho prevraceny rezim. Cele dny prospal a cele noci prorval a tatinek chodil do prace nevyspaly, zoufale unaveny a nemel uniku, bo bydleli v garsonce, mi jednou na dotaz, jestli uz je to lepsi, odpovedel, kdepak vcera zas rval celou noc, nejradej bych jej byval vyhodil z okna, proc ja jsem se k tomu nechal uvrtat (ubozatko jeho zena, ze
). Hned bylo jasne, ze delam spravne, ze se do neceho takoveho nezenu. Nebo kdyz mi knucely kamaradky na materske, ze nemaji penize, ze nemuzou nikam jit, ze jsou uvazane u mimina a chlap jako by ani nevedel, ze se stal otcem, zije si dal svuj skoro mladenecky zivot, o dite se moc nezajima a kdyz se ona ozve, nelibi se mu to. Dalsi ujisteni, ze delam dobre, kdyz nic takoveho nechci v tak nezralem veku. Samozrejme, ze vsichni takovi nebyli, ale ti druzi me nezajimali..
Kdyz jsem potom uz jako "starenka" potkala sveho muze a o diteti jsme zacali uvazovat, tak jsem najednou kolem sebe objevila mraky ctyricatniku, kteri tvrdili, ze je to uzasne a ze si to uzivaji mnohem vic nez ve dvaceti. Coz jen zase potvrdilo muj nazor. Nakonec i mne rodice temer ve ctyriceti doprali brasku a tata zvedal dudliky strelhbite, domu chodil casne, jak jen mohl a ode dveri hned do detskeho pokoje. To byli ti z meho pohledu normalni a prevazujici, ti, co se roji kolem tebe, bylo pro mne par vadnych kousku, ktere se vzdy vyskytnou. A dosud si to myslim, protoze nemam duvod myslet si neco jineho. Jina zkusenost, jiny uhel pohledu, jiny nazor.
Tu averzi mi nevymluvis . Precti si po sobe sve prispevky a vsimni si, jak emocne nabite vyrazivo pouzivas, kdyz o druhych zenach a jejich detech hovoris.
Není tady
Tercila:
Jeden se rozvedl a má mimčo s mladou manželkou a popravdě řečeno, je mi té holky trochu líto, protože jeho předvčerejší nadšení, že musí jet pracovně SÁM na měsíc mimo republiku - mě skoro "uráželo" za tu jeho ženu . Opakoval nám několikrát, jaký bude mít klid a jediné, co ho mrzelo, bylo, že si nemůže s sebou vzít ženu - mrzelo ho to ovšem kvůli sexu.
A to ti prijde ? Ja bych delala
, kdyby mu bylo lito, ze si ji nemuze vzit sebou, aby mu tam propirala fusekle.
Mi kolegove se po dvacetiletych manzelstvich o dlouhe sluzebky perou, po manzelce nevzdechnou, kvuli sexu uz vubec ne. Nevzdechnou ani po ditkach, dokonce ani po hezkych sestnactiletych dcerach ne. Naopak jsou radi, ze maji od pubertaku chvili klid. A chovaji se tam jak utrzeni z retezu, ac doma jsou lini patu z domu vytahnout a zenu nekam vyvest. Pozitri leti na mesic do jiste asijske zeme. Mam podezreni, ze nektere manzelky by udelaly dobre, kdyby si ty sve darecky nechaly po navratu otestovat na HIV a jine STD. Ma mi jich byt lito?
Není tady
Tercilo, jeste k te divence tveho rozvedeneho kamarada. Tva zkusenost je naprosto nesrovnatelna s tim, jake to je mit doma dceru tveho muze z prvniho manzelstvi. Ona k vam chodi jasne na navstevu. Tvuj muz k ni nema absolutne zadne zavazky, nicim ji neni povinovan, ty take ne, ty jen delas dobry skutek, protoze chces. Pro tu holku jsi mozna hodna skoro teta, ale ne nova tatova zena i ona tebe vnima jinak. Neresis koflikty vyplyvajici z toho, co se dopreje ci dovoli ji a co tve dceri. Holka nesoutezi o tatovu prizen ani s tebou, ani s tvou dcerou. Nemusis se snazit ji presvedcit, ze to neni potreba, ze jej nechcete jenom pro sebe. Nemusis ji mit rada, muzes, ale nemusis, neocekava se to od tebe. Nemusis vubec nic. A taky jejim smerem z vaseho rozpoctu urcite neodtekaji zadne vyznamne penize. Na zaklade teto zkusenosti, proste nemuzes mit ani vzdalenou predstavu.
Není tady
Jen mě napadá k těm rozdílům mezi dětmi, tak obecně-není vlastně dost normální, že rodiče jedno dítě preferují před druhým? My jsme se o tom nedávno bavily právě s mámou. Mám starší sestru a máma mi řekla, že otec měl raději sestru a preferoval ji, máma zase mě. Ale zase, i když - a možná právě proto - rodiče sami asi cítí, že jedno z dětí mají blíže u srdce, snaží se, aby to napovrch bylo co nejméně vidět, totiž minimálně materiálně jim chtějí dávat totéž. Aspoň tak to bylo u nás. Já jsem si naprosto mylně vždy myslela, že to bylo naopak, že otec preferoval mě a máma sestru a sestra si zase myslela, že všichni preferovali mě. Zase ale pokud šlo o zabezpečení, dávalo se na obě strany stejně. Zajímavý, jak se to u vnoučat otočilo - táta má raději mou dceru, kterou totiž zná od úplně malinkého miminka a máma raději sestry dceru :-). Vlastně kvůli vnoučatům jsme se s mámou na to téma dostali, že jsme se smáli, jak je můj táta z mé dcerky "pokakanej", jinak já sama jsem se tím, že rodiče nás měli takto "rozdělené" nikdy příliš nezaobírala (-možná když někdo z nás dostal nespravedlivě sekec), protože jsem to nevnímala nijak negativně, napovrch to nebylo moc vidět.
Mně by na radousině místě tudíž nejvíc vadilo to, že obě děti nedostávají rovným dílem dárky a že dovolenou netráví rodina pohromadě - asi bych tomu předcházela tím, že bych dovolenou sama zorganizovala, třeba už v zimě najít něco výhodného na léto a dárky na vánoce a na narozeniny bych vybírala s velkým předstihem.
Není tady
Selima: "A ponúkla si jej, aby používala aj tvoju kozmetiku a oblečenie? Tak ako tvoja vlastná dcéra?
Ano, Seli, ona může naprosto všechno. I zlobit moji dceru. Po předchozí dohodě s mojí dcerou pochopitelně, která je o 9 let starší než to popisované dítko z rozvedeného manželství a tuhkle malou vílu bere jako její starší vlídná a chápavá sestra. Kosmetiku (dětskou) jí samozřejmě kupuju. Nejsou to jen návštěvy, její otec mě je na mě dost fixovaný, jinou ženu než mě už několik let nechce, ale bylo by to na dlouhé vysvětlování.
Vlastně, jak jsem psala, nenahrazuji jí matku, ale téměř macechu. Píšeme spolu úlohy, v práci mám pověšené obrázky od ní a docela mě těší, když mi po ICQ sama od sebe píše a žadoní, abychom zašly do ZOO - já bych klidně domů přijala další tři takové
(ale přiznávám, že radši holky)
.
Myslím, že se tu shodujeme naprosto všichni v tom, že k dětem se má rodič chovat stejně. Ale to nedělá ani radous ani její manžel (zřejmě). Důležité je najít příčinu.
To, že druhé děcko může být pro stárnoucího muže (jak kterého) zátěží, jistě není, jak píšeš, "zajímavé", ale bohužel je to zřejmě skutečnost ovlivňující chod celé rodiny. No, anebo je v tom něco jiného. To neví nikdo kromě radous.
Upravil(a) Tercila (9. 8. 2008 17:19)
Není tady
Elena: "A to ti prijde ? Ja bych delala
, kdyby mu bylo lito, ze si ji nemuze vzit sebou, aby mu tam propirala fusekle.
Ano, Eli, mně to přijde
, protože mně smutnění chlapa po ženské kvůli sexu vždycky připadalo MÁLO.
"Mi kolegove se po dvacetiletych manzelstvich o dlouhe sluzebky perou, po manzelce nevzdechnou, ...."
Jo, Eli, ale tenhle je čerstvě ženatý - asi rok a půl.... Mně to od něj připadne sprosté - kdyby aspoň před námi kolegyněmi držel klapačku . Takhle jsem si už kolikrát na tu jeho holčinu vzpomněla a říkala jsem si, kdyby věděla.... (v tom není absolutně žádná averze vůči mladé kočce, která se zamilovala do 40níka..)
Ostatně, Ty to bereš jako normu? Že si Tví kolegové po svých manželkách ani nevzdechnou a o služebky se perou? A vžila ses do role těch jejich manželek? Že by se to třeba dělo i Tobě? Nevím, jestli jsi vdaná, nečtu tady všechno... Ale to bys o manželově radosti ze služebky nevěděla, protože by Ti manžel doma povídal, jak mu po Tobě bude smutno, zatímco jeho kolegyně by věděly něco jiného
, jojo, to je život.....
A svoji averzi Ti určitě vyvracet nebudu . Mysli si, co chceš
.
Mimochodem, úplně každý slyší, čte, vidí... jen to, co chce. I já, i TY.
Co se týká emocí v případě jiných žen tak ano, pokud vidím, že ženy jsou schopné být nespravedlivé k děckám; to mě opravdu netěší. A záležitost s radousinou zasednutou židlí, to je pro mě fakt emocionální katastrofa
.
Upravil(a) Tercila (9. 8. 2008 17:33)
Není tady
Selima: "Mmch, nie si učiteľka? Som z učiteľskej rodiny a tvoja argumentácia mi čosi čertovsky pripomína. "
Seli, a co jako? Prodavač je horší než horník? Doktor je horší než bankéř? Učitelka je horší než sekretářka? Takhle to kastuješ? Nechápu Tě..........
Jakou souvislsot má moje nebo Tvoje povolání s vnímáním výchovy dětí?
Upravil(a) Tercila (9. 8. 2008 17:39)
Není tady
No přečetla jsem celé toto vlákno a jediné, co k tomu bych asi mohla říct, že radous věděla, do čeho jde, pokud si nabrnkla chlapa, co má děti z předchozího manželství - nebo možná doufala ?, že další život s tímto mužem bude pokračovat tak, jak byli jejich schůzky v době chození, ale tím, že si ho vzala, nebo i kdyby nevzala a jen spolu začali bydlet, muselo jí být přeci minimálně na 50 % jasné, že ty děti (dcera) z předchozího manželství bude za otcem dochýázet minimálně tak, jak je určenou soudem, možná v častěji. Když píšu na 50% - možná doufala, že ten chlap tu bude mít novou rodinu a na tu předchozí jaksi pozapomene - resp. na to dítě? Jinak bych řekla, že ani radous není spravedlivá vůči všem dětem - ale upřednostňuje jen to své (je vlastní) a tu dceru bere jako vetřelce, co ji každých 14 dní nabourává idylku šťastné rodinky. Věděla, do čeho jde a měla s tím počítat, že nebude jen ona, on a jejich společné děti...
Co poradit? Averzi vůči té holčině má už zcela vybudovanou, tak jedině, že bude co každých 14 dní jezdit na víkendy ke svým rodičům Zdá se vám to drsné? No v tom případě, bude se muset trošku myšlenkově přeonačit a zkusit tu holčinu začít brát jako součást rodiny. No a co se týče spravedlnosti dárků a dovolených? V tom vidím problém a jedině s manželem to lze vyřešit - sednout si a promluvit si - nebo prostě tohle trpět, když chce. Nebo to vzít do svých rukou a organizovat to vše sama - jak dárky, tak dovču. Když to vezme do svých rukou - bude to spravedlivé?
Mimochodem - také mám chlapa, co má 3 děti z předchozího manželství, já mám také 3 z předchozího manželství a spolu máme na stará kolena 1 společné dítě
Není tady
Tercilo, kdyz ja tem kancelarskym recem moc velkou vahu neprikladam. Nevytvarim na jejich zaklade zadne domenky. Do roli tech zen se normalne nevzivam , ale kvuli tobe jsem si to predstavila a zjistila jsem, ze se jim nic nedeje. A taky se priznam, ze mi dodnes nenapadlo premyslet na tim, co o mne - pokud vubec - povida muj muz svym kolegynim a co vsechno ony vedi co ja ne. Pro mne tento druh uvah postrada smysl.
No a ty reci o sexu? No preci vam nebude odhalovat sve nitro, cizim babam? O sexu se prece mluvi mnohem lehceji, je to takove chlapacke a z me skusenosti organicka soucast ceske kancelarske kultury.
Proc si vlastne myslis, ze vsechno, co ti chlapi vykladaji, je skutecne pravda? Nebo jeste lepe, ze tobe rika pravdu a doma lze a ne naopak?
No a co se tyce nespravedlnosti vuci detem, mam to trochu jinak, me vadi obecne. Chlapy z toho nevyjimam.
Není tady
Tercila napsal(a):
Selima: "Mmch, nie si učiteľka? Som z učiteľskej rodiny a tvoja argumentácia mi čosi čertovsky pripomína.
"
Seli, a co jako? Prodavač je horší než horník? Doktor je horší než bankéř? Učitelka je horší než sekretářka? Takhle to kastuješ? Nechápu Tě..........
Jakou souvislsot má moje nebo Tvoje povolání s vnímáním výchovy dětí?
Nie kasta, ale učiteľovanie poznačí myslenie a postoj. Fakt to mám z prvej ruky. A nejde o výchovu detí, ale o presvedčenie o svojej trvalej a nemennej pravde, o ktorej MUSÍM presvedčť aj druhých, lebo to mám v popise práce...
Ja neviem presne, ako to je u Radous, ale pripadá mi, že ak niekto, tak jej muž má "vinu". Na druhej strane fakt nemáme úplné informácie, ale to ani nie je celkom možné. A byť totálne a úplne na jednej strane - hoci aj na strane dieťaťa, ak sa to ešte dá tvrdiť o 16-ročnej adolescetnke(možno by& ťa ona sama za to hnala) - možno veci celkom nepomáha. Podľa mňa je pravda ako väčšinou niekde uprostred, ale najväčší problém vidím v postave otca a manžela. Tam by som ja osobne začala rozpletať to klbko, a nie u Radous. Resp. - vo vzťahu Radous-muž.
Upravil(a) Selima (10. 8. 2008 0:41)
Není tady
Selima: "Nie kasta, ale učiteľovanie poznačí myslenie a postoj."
Byla jsem chvíli prodavačkou a věř mi, že mě to taky poznamenalo
A pořádně.
Není tady
Elena: "Do roli tech zen se normalne nevzivam , ale kvuli tobe jsem si to predstavila a zjistila jsem, ze se jim nic nedeje."
Tak v tom případě je to jedině fajn. Hlavně, aby to tak bylo . Ale Tvoje uspokojivé zjištění je možná stejně mylné jako to moje znepokojivé
.
No koneckonců, je to jejich věc, že jo?
"Proc si vlastne myslis, ze vsechno, co ti chlapi vykladaji, je skutecne pravda? "
Protože je při tom vyprávění vidím. V práci nemáme zas tolik času na povídačky, a jestliže ke mě vběhnou a (pozor, nekafujem!!, to se u nás nenosí) při přebírání nějakých papírů se začnou u dveří zdržovat, dělat nespokojené obličeje a kroutit hlavou při větách: "panebože, to je doma hrůza...", evidentně mají potřebu to sdělit.... tak co si o tom myslet?...
Když vidím, jak domů nespěchají, přestože je konec pracovní doby...
Je mi jasné, že pořebují tak trochu politovat , ale za ten "přesrok", co mají ty mimina, už je těch stížností fakt (jak říkám - na můj vkus) docela dost.
No ten, co má mimčo se svou 40nicí, se docela drží, vím, že je hodně domácký typ, ale ten, co má novou mladou manželku únavu z miminka překonává na diskotékách a s jinými mladými kočkami... To jsme si jednou při hromadné večerní akci opravdu všecky jeho kolegyně sborem představovaly tu jeho paní, když jsme viděli, jak se celý večer nechá ovíjet jednou dotěrnou mladou liánou a pak s ní mizí do tmy... Pamatuju si, jak holky měly oči jak tenisáky . Zajímavé je, že nevyspání z této činnosti mu až tak nevadí
.
No jo, lidi jsou různí. U radous bych já osobně preferovala pořádnou debatu s mužem a zkusit se oprostit od nenávisti k té holčině, protože ten pocit radous může nakonec dost otrávit život. A já osobně bych se vůbec nedivila chlapovi, který by MĚ neměl rád za to, že já nesnáším jeho dítě, i kdybych ze svého hlediska měla stokrát pravdu. Ono záleží na vyladění té dvojice. Asi.
Upravil(a) Tercila (10. 8. 2008 13:58)
Není tady
Zlatá Tercila! Bojovnice za pravdu boží, neomylná popisovatelka toho, co se v okolí děje, úchvatná vrba, které se chodí svěřovat muži z širokého okolí... ještě že je na světě! ... Já už fakt nemůžu .... ... njn, nesnesu, že já nejsem ani tak dokonalá, ani tak tolerantní, ani tak vševědoucí, ani tak pracovitá, ani tak plná pochopení jako ona. Měla bych se nad sebou zamyslet
Není tady
Evi , Ty se musíš cítit strašně....
Někdo má holt jiné názory než Ty, no a co? Vždyť se nic neděje.
Není tady
Tercila napsal(a):
Elena: "Do roli tech zen se normalne nevzivam
, ale kvuli tobe jsem si to predstavila a zjistila jsem, ze se jim nic nedeje."
Tak v tom případě je to jedině fajn. Hlavně, aby to tak bylo. Ale Tvoje uspokojivé zjištění je možná stejně mylné jako to moje znepokojivé
![]()
.
No koneckonců, je to jejich věc, že jo?
Zlata slova. Presne proto se ja neprevteluji.
Tercila napsal(a):
"Proc si vlastne myslis, ze vsechno, co ti chlapi vykladaji, je skutecne pravda? "
Protože je při tom vyprávění vidím. V práci nemáme zas tolik času na povídačky, a jestliže ke mě vběhnou a (pozor, nekafujem!!, to se u nás nenosí)při přebírání nějakých papírů se začnou u dveří zdržovat, dělat nespokojené obličeje a kroutit hlavou při větách: "panebože, to je doma hrůza...", evidentně mají potřebu to sdělit.... tak co si o tom myslet?...
Když vidím, jak domů nespěchají, přestože je konec pracovní doby...
Je mi jasné, že pořebují tak trochu politovat, ale za ten "přesrok", co mají ty mimina, už je těch stížností fakt (jak říkám - na můj vkus) docela dost.
Presto jim dopravas sluchu a politujes. Nedivim se, ze za tebou dochazeji. Pro mne je tento druh kunkalu desne nepritazlivy. Citi to a vyhybaji se mi obloukem.
Tercila napsal(a):
No jo, lidi jsou různí.
U radous bych já osobně preferovala pořádnou debatu s mužem a zkusit se oprostit od nenávisti k té holčině, protože ten pocit radous může nakonec dost otrávit život. A já osobně bych se vůbec nedivila chlapovi, který by MĚ neměl rád za to, že já nesnáším jeho dítě, i kdybych ze svého hlediska měla stokrát pravdu. Ono záleží na vyladění té dvojice. Asi.
Jistze i radousouv muz ma svuj pohled na vec, o tom prece zadna.
Evidentne ceteme kazda jinak. Pro mne si radous stezuje vic na manzela nez na tu holku.
Vis, ja bych se zase bala, ze pokud se my dva (ja a muz) na necem pro obe strany uspokojivem nedomluvime, prestanu ja mit rada jeho. A skonci to tim, ze bude vikendovym otcem obema detem.
Coz mozna bude spravedlive, ale k nicemu.
Upravil(a) elena007 (10. 8. 2008 16:10)
Není tady
Tercilko, jo. Já se cejtím děsně, že máš jiný názory než já. Já bych taky chtěla bejt tak dokonalá jako ty... njn, holt mi nejni přáno... to mám ale smůlu...si to asi půjdu radši hodit. Tak páčko
elena007: kunkalu
... super slovo, zvlášť takhle bez háčku a kroužku!
Fakt! Jinak já mám na radousina muže podobný názor jako ty, taky bych přehodnocovala, jestli s ním být. Třeba by pak víkendový tatínek zacvakal tu dovolenou i synovi, když by ho taky nevídal tak často
Není tady
Tercila napsal(a):
Selima: "Nie kasta, ale učiteľovanie poznačí myslenie a postoj."
Byla jsem chvíli prodavačkou a věř mi, že mě to taky poznamenalo![]()
A pořádně.
no, poznamneať môže všetko.
Upravil(a) Selima (10. 8. 2008 23:01)
Není tady
Aj mne napadlo tristné riešenie urboiť aj zo syna "víkendové dietko", možno by tak mal ocko naňho čas a peniaze.. Smutné, ale taký je život.
Upravil(a) Selima (10. 8. 2008 23:06)
Není tady
No když to jinak tatínek nechápe, tak co ? Si má dát radous nohu za krk nebo jak? Tak ať se s ním rozvede a on bude mít pocit viny k oběma dětem a třeba začne měřit stejně. .... To samozřejmě berte, prosím vás, s nadsázkou. Ale ten chlap mi vážně nepřijde normální.
Není tady
Jeden se rozvedl a má mimčo s mladou manželkou a popravdě řečeno, je mi té holky trochu líto, protože jeho předvčerejší nadšení, že musí jet pracovně SÁM na měsíc mimo republiku - mě skoro "uráželo" za tu jeho ženu... Opakoval nám několikrát, jaký bude mít klid...
No a co? Já měla děti jako mladá, nerozvedená a celkem spokojená - a byly okamžiky, kdy bych je s potěšením aspoň na půl dne "odložila" . Dodnes vzpomínám, jaký zážitek pro mě bylo dvoudenní školení někdy v době, kdy byly školkové - dva dny jsem nemusela vůbec nic... jídlo jsem dostala až pod nos, špinavé nádobí mizelo samo od sebe a večer jsem si mohla v klidu hodinu číst, aniž bych musela cokoli řešit...
Není tady
Ahoj, vzhledem k tomu, že u nás doma došlo k jistému posunu v problému, rozhodla jsem se vám všem ještě jednou napsat: o víkendu si s mým manželem promluvila jeho sestra. Několikrát jsme u nich všichni byli, takže to všechno viděla dcera a muž se tam chovali úplně stejně). Asi mu řekla, co si o tom všem myslí, nevím, nebyla jsem u toho. ALe manžel včera přišel sám, měli jsme na toto téma dlouhý rozhovor a snad pochopil... K moři sice už s námi letos nepojede (pro ty, co se ptali, kde byli - u moře v Tunisku), ale slíbil, že pojedeme v zimě někam lyžovat. Návšetěvy tady u nás se budou střídat s návštěvami u švagrové a dcera začne pomáhat i přesto, že vyhrožuje, že pokud nebudou víkendy u nás podle jejích představ, přestane k nám jezdit. To je asi tak všechno.
Děkuji ještě ejdnou vám všem, které jste mi napsaly a snažili se pochopit, jak se cítím. Děkuji i těm chlapům za jejich názor, i oni mi pomohli lecos pochopit a díky i těm mladším, za jejich postřehy! Mějte se hezky.
Není tady
Eva36: "Tercilko, jo. Já se cejtím děsně, že máš jiný názory než já. Já bych taky chtěla bejt tak dokonalá jako ty... njn, holt mi nejni přáno... to mám ale smůlu...si to asi půjdu radši hodit. Tak páčko "
Evo, Ty sama ses tu svěřila všem lidem, že :
- sis kdysi vybrala do manželství nevhodného partnera a otce svého dítěte, který Tě vyměnil za tanečnici u tyče
- jsi jako vdaná trávila čas v posteli se zadaným chlapem jen kvůli vzájemné sexuální výpomoci a partnera jsi z něj udělala až poté, co jsi zjistila, že je nejen bezva chlap v posteli, ale dokáže i vydělat slušné peníze
- ten nový partner se nehrne do svatby a do miminka s Tebou
- dává víc peněz své bývalce, než TY by sis přála
- odstěhovalo se od Tebe Tvé vlastní děcko k muži, kterého si nevážíš
- nevycházíš s lidmi z práce až tak moc, že uvažuješ o výpovědi....
Víc si těch Tvých zdejších pohnutých životních stížností nepamatuji.
Hodit si to nechoď, ono stačí, když popřemýšlíš sama nad sebou a svým jednáním a ne nad mou dokonalostí .
Radous, Tobě se omlouvám - tímto příspěvkem jsem zaplácla Tvoje vlákno naposledy a jsem ráda, že se to u vás snad pohnulo k lepšímu.
Není tady
Tercila:
Také se mi chodí chlapi svěřovat, ale ani jeden z těch, co mají ve druhém vztahu dítě s mladší partnerkou si nestěžuje! Naopak, plně si vychutnávají další otcovství a pochvalují si, jak si dítě skvěle užívají, dokonce mnohem víc, než první dítě. Spíš se jim líbí, že jsou vyzrálejší a mají k nové rodině mnohem odpovědnější vztah.
Máš fakt smůlu, že máš kolem sebe tak trošku nespolehlivé a nezodpovědné chlapy.
Radous:
Já bych se dohodla s mužem a vyjasnila si, jestli je u vás jeho dcera na návštěvě, nebo se tam cítí doma, případně bych jí nechala vybrat.
V tom je velký rozdíl.
Návštěva se chová tak, aby v cizí domácnosti co nejméně překážela a podřídí se chodu této domácnosti. (Vše po sobě uklidí, nevymýšlí si aktivity, které nabourávají plynulý chod rodiny, návštěva se také přizpůsobí, i když se jí něco nelíbí, respektuje rodinné zvyky, mladší dítě, atd.)
Kdyby se u vás cítila jako doma, tak tedy se vším všudy, pěkně pomáhat s tím, co je momentálně potřeba, případně se zapojit samostatně. Nepřipustila bych chování dcery tak, jak se jí hodí - mám na mysli: chvíli návštěva, chvíli jako doma. Buď tak, nebo tak a pro oba případy bych stanovila pravidla.
Pobouření tu způsobila židle, na které je radous zvyklá sedět. No, v některých rodinách to tak je, že každý má svou židli a hotovo. Tam, kde to tak funguje, to všichni respektují a nikdo takové zvykové právo neřeší.
Nesouhlasím s Tercilou, že je to chudák dítě. V 16 letech už to zdaleka není dítě, kterému se musí posluhovat. Jestli radous k ní cítí negativní emoce, tak je to především vinou manžela, který od radous očekává nejen plný servis, ale dělá mezi svými dětmi rozdíly. Neznám maminku, které by se líbilo, kdyby její dítě bylo "odstrkováno". Trošku se mi zdá, že je Tercila silně zaujatá proti druhým manželkám a jejich dětem.
Není tady
tercila: většina věcí vytržena z kontextu
Radous: Nedej se, je to taky tvůj domov, ne?
amba: To se ti nezdá, že Tercila je silně zaujatá. Ona je. No, nedivím se, když její otec vyměnil Tercily matku za mladší ženu, s kterou si pořídil děti a která komandovala Terciliny mladší sourozence. To určitě nechá stopy na duši všech zúčastněných. Ovšem měli by si uvědomovat, že ne všechny druhé ženy se chovají takto. Třeba druhá žena mého bývalého se k mojí dceři chová super. Moje máma se jako druhá žena taky chovala k nevlastní sestře dobře a ta k nám ráda chodila, ráda byla s námi na dovolené (pod obyčejným stanem)... Těžko říct, zda radous je macecha taková, jak je Tercily macecha nebo spíš maceška.
Není tady