Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 27. 7. 2008 20:02

radous
♥♥-----

Mužova dcera

Ahoj, jsem několik let vdaná a máme malého syna. Můj manžel byl před lety krátce ženatý a z tohoto manželství má 16ti letou dceru. Poctivě se o ni stará, bere si ji pravidelně, přispívá na její výchovu jak finančně tak materiálně. Problém je v tom, že nám to narušuje naše manželství a rodinu. Platí na ni poměrně hodně, dcera si k Vánocům a dalším svátkům pravidelně objednává drahé dárky, které jí manžel bez ohledu na rodinné finance, kupuje, vzhledem k tomu, že bydlí daleko, máme i vysoké náklady na benzín. Dnes s ní odjel na prázdniny, také poměrně nákladné a mně navíc sdělil, že už pravděpodobně nedostane v práci další dovolenou, takže naše plánovaná dovolená na září asi padá. Tak mi to tak nějak všechno přišlo líto a nevím, jak dál. Dcera je v pubertě, její návštěvy tady jsou psychicky náročné, většinou v pátek ulehne k TV a v neděli se od ní zvedne, v domácnosti nepomůže, nepořádek po sobě neuklidí. Poraďte mi, prosím co s tím. Promluvy nepomáhají, do poradny muž jít nechce. Vadí mi, že když má mít narozky nebo svátek syn, muž se nestará, co mu koupí anebo zvolí nějakou velmi nenákladnou věc, vadí mi, že se naše akce řídí podle toho, kdy se hodí přijet jeho dceři...

Není tady

#2 27. 7. 2008 20:12

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

Re: Mužova dcera

To je opravdu těžká situace a na Tvém místě by mi bylo z ní taky smutno. Máš na výběr více možností a zvol si tu správnou vzhledem k povaze manžela. Každá z nás ti asi poradí něco jiného. Podle své nátury. Já bych asi mužovi řekla...

TAK SI FANDO MYSLÍM, ŽE BY SE MI VYPLATILO, ABYCH SE S TEBOU ROZVEDLA. MUSEL BYS PAK NAŠEMU SYNOVI DÁVAT STEJNĚ, JAKO SVOJÍ DCEŘI, ZATÍMCO TAKHLE NA NÍ JENOM DOPLÁCÍME. SPOČÍTALA JSEM SI, ŽE BYCH NA TOM BYLA LÍP NEJENOM FINANČNĚ. NEMUSELA BYCH JÍ STÁLE USTUPOVAT A MOŽNÁ BYCH PRO NĚKOHO BYLA NA PRVNÍM A NE AŽ NA DRUHÉM MÍSTĚ.

Zdá se, že jste si nestanovili potřebná pravidla hned na začátku. Někdo se na své první děti vykašle, jiný je upřednostňuje. Málokdo dokáže měřit stejným dílem. Jistě, holky Ti nejspíš řeknou, že sis to měla rozmyslet a najít si někoho bez dětí.

Kdyby mi muž odjel  na dovču s nevlastní dcerou a s naším dítětem a se mnou už mu nezbyl čas a zřejmě ani finance, asi bych se pořádně vztekala...!

Není tady

#3 27. 7. 2008 20:16

radous
♥♥-----

TAK SI FANDO MYSLÍM, ŽE BY SE MI VYPLATILO, ABYCH SE S TEBOU ROZVEDLA. MUSEL BYS PAK NAŠEMU SYNOVI DÁVAT STEJNĚ, JAKO SVOJÍ DCEŘI, ZATÍMCO TAKHLE NA NÍ JENOM DOPLÁCÍME. SPOČÍTALA JSEM SI, ŽE BYCH NA TOM BYLA LÍP NEJENOM FINANČNĚ. NEMUSELA BYCH JÍ STÁLE USTUPOVAT A MOŽNÁ BYCH PRO NĚKOHO BYLA NA PRVNÍM A NE AŽ NA DRUHÉM MÍSTĚ.

Něco podobného už jsem mu řekla kdysi, chvíli byl pokoj, ale pak to začne zase znovu....

Není tady

#4 27. 7. 2008 20:42

sunyata
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Mama Earth

Tak mu to musis znova pripomenout.

Není tady

#5 27. 7. 2008 20:43

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Tak si Fando myslím,že na tu dovolenou pojedeme v září bez tebe.pěkně si ji užijeme.Kolik tě vlastně stála dovolená s dcerou.......?....tak počítej,že já hodně také utratím.Jinak doporučuji si škudlit stranou,neboť možná bude hůř....!?

Není tady

#6 27. 7. 2008 20:47

radous
♥♥-----

Vladena napsal(a):

Tak si Fando myslím,že na tu dovolenou pojedeme v září bez tebe.pěkně si ji užijeme.Kolik tě vlastně stála dovolená s dcerou.......?....tak počítej,že já hodně také utratím.Jinak doporučuji si škudlit stranou,neboť možná bude hůř....!?

-----------------------------
Oznámila jsem mu, že pokud nepojede s námi, já se synem letím v září k moři a je mi jedno, kde na to vezme. A máš úplnou pravdu s tím škudlením si stranou...

Není tady

#7 27. 7. 2008 21:13

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

Tak si holky myslím, že jsme schopné si teoreticky poradit samy. My si chodíme na Babinet jenom ty svoje postupy ověřit a trochu si povykládat...!storstark

Není tady

#8 27. 7. 2008 21:15

radous
♥♥-----

kalupinka napsal(a):

Tak si holky myslím, že jsme schopné si teoreticky poradit samy. My si chodíme na Babinet jenom ty svoje postupy ověřit a trochu si povykládat...!storstark

---------
Asi máš pravdu a doplnila bych taky, zjistit, jestli někdo nevymyslel něco jiného, protože já jsem se svými postupy opravdu v koncích....

Není tady

#9 27. 7. 2008 21:32

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

Možná se někdy zdá, že člověk vyzkoušel už všechno, a přece někdy pomůže, podívat se na to z jiného úhlu. Jen si to představ...rozvedeš se a necháš muži syna.... Jistě bys taky udělala maximum pro to, abys mu to vynahradila, že s ním nejsi pořád...Vzala ho na dovolenou, kupovala mu dárky, a říkala muži...ano, já vím, ale já si nemůžu pomoct, prostě to pro něj musím udělat. Mám Tě ráda, i naše dítě, ale on je taky můj a nedovedu to udělat líp. On mě taky potřebuje...

Nemá to asi nikdo lehké...A Ty to muži neulehčuješ. Chceš svoje, máš na to právo, i vaše dítě má právo na hezkou dovolenou s tátou, ale on ho váš syn má každý den doma, zatímco dcera jednou za dva týdny přijede. Ji to u vás možná taky nebaví. Zkus na to kouknout takhle, protože muže změníš těžko...Čas hraje pro Tebe, protože až se holka zamiluje, bude trávit víkendy mnohem příjemnějším způsobem, než v rodině táty, kde není moc vítaná. Čas hraje pro Tebe, protože za dva roky můžeš muži říct...tak my s klukem příští týden jedeme k moři...a on bude vědět, že dcera o dovču s ním už nestojí. A bude moct tak akorát být doma nebo jet s váma. pokud ho vezmete...!

Není tady

#10 27. 7. 2008 21:39

radous
♥♥-----

kalupinka napsal(a):

Možná se někdy zdá, že člověk vyzkoušel už všechno, a přece někdy pomůže, podívat se na to z jiného úhlu. Jen si to představ...rozvedeš se a necháš muži syna.... Jistě bys taky udělala maximum pro to, abys mu to vynahradila, že s ním nejsi pořád...Vzala ho na dovolenou, kupovala mu dárky, a říkala muži...ano, já vím, ale já si nemůžu pomoct, prostě to pro něj musím udělat. Mám Tě ráda, i naše dítě, ale on je taky můj a nedovedu to udělat líp. On mě taky potřebuje...

Nemá to asi nikdo lehké...A Ty to muži neulehčuješ. Chceš svoje, máš na to právo, i vaše dítě má právo na hezkou dovolenou s tátou, ale on ho váš syn má každý den doma, zatímco dcera jednou za dva týdny přijede. Ji to u vás možná taky nebaví. Zkus na to kouknout takhle, protože muže změníš těžko...Čas hraje pro Tebe, protože až se holka zamiluje, bude trávit víkendy mnohem příjemnějším způsobem, než v rodině táty, kde není moc vítaná. Čas hraje pro Tebe, protože za dva roky můžeš muži říct...tak my s klukem příští týden jedeme k moři...a on bude vědět, že dcera o dovču s ním už nestojí. A bude moct tak akorát být doma nebo jet s váma. pokud ho vezmete...!

-----------
Malej ho moc doma taky nemá, muž hodně pracuje, dneksa můžu být u PC díky tomu, že odjel, vlastně ho krom vykoupání večer nevidí. Jediné volno, které si manžel udělá, je právě na ty víkendy s dcerou, když jsem se vrátila z porodnice, dovolenou si nevzal, prý nemohl a pak ji věnoval zase jí. Ano, já vím, že bych se taky chtěla o syna starat, když bych se rozvedla a neměla ho v péči, ale snažila bych se o nějakou rovnováhu. Vloni před Vánoci koupil dceři nějaké oblečení na hory, byli jsme na tom zrovna dost mizerně s penězi a tohle bylo mimo plán, protože pod stromečkem našla ještě elektroniku, tak jsem mu vpálila, že co tedy koupí malému v té hodnotě a on mi řekl, že už by pak neměl na dárek pro mne.

Není tady

#11 27. 7. 2008 21:47

radous
♥♥-----

Čas hraje pro Tebe, protože až se holka zamiluje, bude trávit víkendy mnohem příjemnějším způsobem, než v rodině táty, kde není moc vítaná.

-----------------------
Víš, já mám v tuhle chvíli pocit, že to neskončí nikdy, že přišla na to, že si s tátou může dělat co chce, že jí všechno projde, takže pro věci a peníze si sem bude jezdit pořád a vlastně to tady má jako hotel, nic nemusí, má vařeno, pečeno, nemusí se učit a na TV se koukat do noci.

Není tady

#12 27. 7. 2008 21:52

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

Že nic nemusí...? Ale to je chyba! Je dítě jako každé jiné. Jen ať si po sobě uklidí, jen ať pomůže, jako kdyby byla i tvoje! Ty máš pocit, že to nikdy neskončí a to je taky chyba! Věř mi, že až pozná, že se dá víkend trávit zajímavěji a příjemněji, bude ji k vám táta tahat heverem! A mohla bys tomu trochu pomoct, zkus se k ní trochu přiblížit a jakovby náhodou při cíleném hovoru ji naťuknout, jaké jsi měla v mládí koníčky  a kamarády atd...To ji fakt baví se válet dva dny u televize a tahat z táty peníze? I bez známosti se dá víkend strávit líp! Nasaď jí batoh a vytáhni ji na výšlap, na kolo, na koupálko, na nějakou akci, kde potká místní vrstevníky...nekoukej na ní, jak nic nedělá a žere Ti nervy!

Není tady

#13 27. 7. 2008 21:56

radous
♥♥-----

Že nic nemusí...? Ale to je chyba! Je dítě jako každé jiné. Jen ať si po sobě uklidí, jen ať pomůže, jako kdyby byla i tvoje!

--------------
Uklízí po ní manžel, protože pokud ji požádáme, aby uklidila po sobě třeba papírky od čokolády, udělá ksicht a řekne potom a už to neudělá.

Není tady

#14 27. 7. 2008 22:06

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

Aha...manžel po ní uklízí. Tak to bych mu hodila slupku od banánu pod nohy a udělala ksicht taktéž: PO DCEŘI BYS TO SEBRAL A PO MĚ TI JE ZATĚŽKO? Tak to jste si to zařídili! Ty je musíš probrat a vyprovokovat. nenápadným způsobem je dokopat, kde je potřebuješ mít. Co tedy udělat si fajn den se synem? Nech jim doma uvařeno a uklizeno, a vyzvi je...pojďme třeba na výlet tam a tam. Dcera udělá ksicht, táta se jí podřídí...Večer po návratu neuklízej a nic nedělej, jen jim vyprávěj, jak tam bylo fajn a o co přišli. A to, co jim kde přes den odpadne, nech ležet. Slečna má asi doma povinnosti a u vás si to užívá! Tam si vybírá náhradní volno. Stejně na Tebe nemá muž čas, když je tam ona, tak si najdi fajn program bez něj. Ale mazaně: vyzvi ho, ať jede i s dcerou s vámi. A nech jim na uváženou, zda to udělají. Pak si nesou odpovědnost za strávenou sobotu sami...!

Není tady

#15 27. 7. 2008 22:09

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

A docela dobře bych obrátila její vlastní zbraně proti ní. Tomášku, chceš čokoládku? Jana nedostane, protože si po sobě posledně papír neuklidila. To vědí i malé děti, že patří obaly do koše! A může Ti mladá dáma na to něco říct? Fakt dělá takový svinčík? A co talíř po jídle?

Není tady

#16 27. 7. 2008 22:11

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

Já bych ji nežádala. Lze jí to i šikovně nařídit. Například: my jsem tady zvyklí si po sobě uklízet. A ten, kdo přijede na návštěvu, by se měl našim pořádkům přizpůsobit. Pokud sem chce nadále jezdit. Šestnáctiletá holka, co si po sobě papír neuklidí...no to je síla.

Není tady

#17 27. 7. 2008 22:12

topazio
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Není manželova dcera trochu rozmazlená, a to když přijede v pátek k vám na návštěvu,  tak zaleze k televizi a do neděli se od ní nehne??????? Já bych ji dala, koukat na TV se může doma, já bych si s manželem o té dovolené promluvila. Mě by přišlo líto, že s ní jede na dovolenou, a se mnou a synem ne. Mohli jste jet na dovču klidně ve čtyřech, v některých rodinách to takhle chodí, zkus si s ním promluvit.

Upravil(a) topazio (27. 7. 2008 22:12)

Není tady

#18 27. 7. 2008 22:12

radous
♥♥-----

kalupinka napsal(a):

A docela dobře bych obrátila její vlastní zbraně proti ní. Tomášku, chceš čokoládku? Jana nedostane, protože si po sobě posledně papír neuklidila. To vědí i malé děti, že patří obaly do koše! A může Ti mladá dáma na to něco říct? Fakt dělá takový svinčík? A co talíř po jídle?

------
Bingo, ani ten si neuklízí, večeři jí muž servíruje do obýváku, talíř nechává ona ležet klidně až do rána, kdy ho potom tatínek uklidí.
Když jí vezmeme někam na túru, tak po kilometru už nechce jít dál, klidně si sedne na lavičku a odmítá jít dál nebo rovnou řekne, že nikam nejde. Funguje jedině ten bazén, tam chodíme i s malým, ona se tam vyblbne, pak přijedeme domů, hodí mi plavky do umyvadla a ulehne zase k TV, protože je unavená, nechá si tam pak odnést od manžela jídlo.

Není tady

#19 27. 7. 2008 22:15

radous
♥♥-----

topazio napsal(a):

Není manželova dcera trochu rozmazlená, a to když přijede v pátek k vám na návštěvu,  tak zaleze k televizi a do neděli se od ní nehne??????? Já bych ji dala, koukat na TV se může doma, já bych si s manželem o té dovolené promluvila. Mě by přišlo líto, že s ní jede na dovolenou, a se mnou a synem ne. Mohli jste jet na dovču klidně ve čtyřech, v některých rodinách to takhle chodí, zkus si s ním promluvit.

---------
Muž jí nechá, dokonce i programy nám vybírá ona, já si pak obvykle jdu do ložnice k malému lehnout, protože vybírá pekelné pořady.

Není tady

#20 27. 7. 2008 22:19

radous
♥♥-----

kalupinka napsal(a):

Já bych ji nežádala. Lze jí to i šikovně nařídit. Například: my jsem tady zvyklí si po sobě uklízet. A ten, kdo přijede na návštěvu, by se měl našim pořádkům přizpůsobit. Pokud sem chce nadále jezdit. Šestnáctiletá holka, co si po sobě papír neuklidí...no to je síla.

-------
Ono je to ještě horší. Když nechce, nemusí se tady ani umýt, ani si čistit zuby, prostě nic. Když v neděli odjedou, sbírám po bytě po ní prázdné skleničky, papírky, korálky, které navléká u TV a oni jí padají na zem, aby je malej nespoknul. I to už jsem jí říkala, aby po sobě sebrala, že se tím on může udusit, řekne potom a manžel na to nic.

Není tady

#21 27. 7. 2008 22:20

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

Normálně teda, ta holka za to nemůže. Za to může ten Tvůj. Jestli bude mít za pár let známost a bude s ní bydlet...kdo tam bude uklízet? A kdo jí bude obstarávat dítě? Hele, já nejsem žádnej extra vychovatel, ale když mi děti doma nepomohly, dala jsem jim to sežrat. Ty nemáš čas vynést koš? Dobrá. Večer jsem já neměla čas na jejich potřeby. A takové dítě od tebe pořád něco chce: zašít kalhoty, uvařit jídlo...Namaž si chleba, zašij si to. Jenomže svoje dítě je svoje dítě. Jí pár facek dát nemůžeš. Ta by vejskala.

Takže znovu a odjinud: manžel po ní uklízí, dobrá. Má na to čas. Dobrá. Udělá to rád. Dobrá. Víš, kdy by to neměl čas ani ochotu udělat? Kdyby si ti dva museli sami uvařit. Kdyby se plácal i u hloupých rybích prstů s bramborem, pak by po ní to nádobí umejt chtěl. On po ní uklízí, protože Ty jim všechno ostatní uděláš! Řekni mi, proč jí ty plavky nenecháš v tom umyvadle válet? Pokud si čistíš zuby, hoď jí je na chvíli jinam a pak je tam vrať. Ona si tě vychutnává, je ta silnější! Protože Ty jsi zatím nepřišla na způsob, jak na ní. Musíš přes muže. Netáhnete za jeden provaz. Její chování je důsledkem vašeho. Ona to tak bude dělat, protože vy jí to tak umožňujete. Ať s tím nesouhlasíš, je to tak.

Není tady

#22 27. 7. 2008 22:20

topazio
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Já třeba nerozumím toho proč, někteří rodiče nadřazují jednoho sourozence na úkor druhého. A navíc přijet na návštěvu a koukat na televizi, to může doma, tvůj klučík se určitě musí cítit odstrčený, když je u vás manželova dcera, děti tohle vždycky vycití. A už vůbec by mě nebavilo být zavřená sama v pokoji, když se manžel dívá s dcerou na tv. Zkus třeba navrhnout nějakej program, třeba výlet.

Není tady

#23 27. 7. 2008 22:24

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

Ona se nemeje a nečistí si zuby? Mámy zde přítomné prominou. Je to fracek. A máš aspoň pojem, jak se chová doma? Neříkej mi, že když s ní je máma sama, že jí takhle posluhuje a tetelí se blahem. Spakovala bych se a vzala malýho od pátku do neděle pryč. A nechala ty cajky válet do příští návštěvy. Nesebrala bych ani papírek. A ty korálky...to je snad jasnej útok na to malé dítě. Zakázala bych jí je k vám tahat. A basta.

Není tady

#24 27. 7. 2008 22:25

radous
♥♥-----

kalupinka napsal(a):

Normálně teda, ta holka za to nemůže. Za to může ten Tvůj. Jestli bude mít za pár let známost a bude s ní bydlet...kdo tam bude uklízet? A kdo jí bude obstarávat dítě? Hele, já nejsem žádnej extra vychovatel, ale když mi děti doma nepomohly, dala jsem jim to sežrat. Ty nemáš čas vynést koš? Dobrá. Večer jsem já neměla čas na jejich potřeby. A takové dítě od tebe pořád něco chce: zašít kalhoty, uvařit jídlo...Namaž si chleba, zašij si to. Jenomže svoje dítě je svoje dítě. Jí pár facek dát nemůžeš. Ta by vejskala.

Takže znovu a odjinud: manžel po ní uklízí, dobrá. Má na to čas. Dobrá. Udělá to rád. Dobrá. Víš, kdy by to neměl čas ani ochotu udělat? Kdyby si ti dva museli sami uvařit. Kdyby se plácal i u hloupých rybích prstů s bramborem, pak by po ní to nádobí umejt chtěl. On po ní uklízí, protože Ty jim všechno ostatní uděláš! Řekni mi, proč jí ty plavky nenecháš v tom umyvadle válet? Pokud si čistíš zuby, hoď jí je na chvíli jinam a pak je tam vrať. Ona si tě vychutnává, je ta silnější! Protože Ty jsi zatím nepřišla na způsob, jak na ní. Musíš přes muže. Netáhnete za jeden provaz. Její chování je důsledkem vašeho. Ona to tak bude dělat, protože vy jí to tak umožňujete. Ať s tím nesouhlasíš, je to tak.

----------------------------------------
Já jsem si právě teď říkala, že až příště nahlásí, že si ji sem bere¨, že odjedu s malým někam na víkend pryč, ať se tu zblázní. A jinak máš pravdu. My jsme se kvůli ní několikrát hodně ošklivě pohádali a já jsem se stáhla. A jinak za to jak se chová manžel může, to máš také pravdu.

Není tady

#25 27. 7. 2008 22:26

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

Mladou bolej na výletě nožiska. Co aby ji tatínek nosil?

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí