29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj holky,
vím že se priorix řešil několikrát , ale stejně prosím moderátorky, aby mi to tu alespoň dnes nechaly
Lenka dostala před 10ti dny priorix. Na dnešek v noci měla 40,2°C horečku. Doteď s tím bojujeme, koupeme, cpeme antipyretika a stále jí to skáče ke 40°C. V noci a ráno to šlo dobře srazit, teď se dostáváme na 38,5 jako spodní hranici při vrcholu účinku antipyretik a zase se šplháme nahoru.
Je možná takto velká reakce?
Pokud jste jí měly, jak dlouho?
Není tady
Ahoj, my jsme mely taky silnou reakci - zacala uz po 6 dnech a asi 4 dny mela kolem 39 horecku. Nechala jsem ji dat Priorix Tetra a po par dnech se mi jeste cela osypala. Uz jsem byla z ty horecky taky spatna, ale ke 40 to neslo... Asi bych zasla k doktorce, kdyby to do zitrka nekleslo.
Není tady
Jo, a mela jsem pocit, ze nezabiraji zadna antipyretika ani zabaly, po nicem ji to neslo srazit
Není tady
Vendulaku díky.
Bohužel u nás je to 3 hodiny po paralenu zase 40°C,
Zítra určitě Dr. zavolám.
Není tady
Spunti nase kamaradka to mela taky, ale nemala tak vysoke rohecky a meli tu zakladni vakcinu ne Priorix. Pak se mala cela osypala a nakonec to skoncilo rymou a pichanim obou usi a ATB. Uplne jsi me vydesila mi mame jit asi mesic pred dovolenou a premislym ze to posunu az po dovolce kdyby mela za 14 dnu reakci pak by to byl mazec. Preji at je lip:)
Není tady
Babu, vy půjdete také na tu první?
Po druhé bývá reakce slabší nebo žádná.
Lenka právě usnula, ale cpu jí nastřídačku paralen s ibuprofenem po třech hodinách a k tomu koupeme a stejně to šplhá ke 40°C. Jestli se z toho nevyspí. běžíme ráno k Dr. pro jistotu.
Není tady
Holky něco jsem objevila tak se podívejte sem http://www.vakciny.net/doporucene_ockov … a%20PI.pdf
Není tady
spunti podívej se na odstavec ohledne podávání léků proti horečce. Asi bych zašla nejdříve na radu k dr.
Není tady
Suzan díky.
Salicyláty nejspíše myslí kyselinu acetyl salicylovou což je acylpyrin. Ten se stejně nemá u malých dětí používat.
Doufám, že zrovna nebudeme to malé procento co má ty hrozné reakce. Stačí ta horečka.
Díky moc za příbalový leták.
Není tady
Nez jsem davala Verci priorix, tak jsem se radila s kamaradkou, ktera dela na detskem v nemocnici doktorku a ta rikala, ze Priorix nezarucuje, ze dite bude bez reakce, ze je ta pravdepodobnost sice mensi, ale ze uz meli i v nemocnici dite s velmi silnou reakci po priorixu....pokud to dnes neni lepsi, tak bych kazdopadne Dr. zavolala a poradila se s ni
Není tady
Díky moc,
u Dr jsme byly.
Vypadá to že má virozu a naplánovala si jí přesně na dobu kdy je reakce na očkování
Není tady
Spunti to vis urcite za na druhou davku Priorixu je ta pripadna reakce mensi nebo je vetsi pravdepodobnost ze nebude zadna??? My mame jit na druhou davku na prvni ji nebylo nic tak myslis ze na to mame jit ja ma strach je to mesi pred dovolenou a kdyz bude mit rekci do 14 dnu a pak z toho bude nejaka polizanice tak by to ohrozilo dovcu a to bych nerada pokud tomu muzu predejit. Ale s tou informaci ze ta druhe je mene zatezujici jsi me nahlodala ze by jsme na to zase sly at to nekomplikuji
Není tady
Priorix nezaručuje nižší výskyt reakcí než trivivac, který je bez doplatku. reakce po první dávce priorixu se vyskatuje až u 40% dětí, u trivivacu u 30%.
naše Karuška měla zatím reakce na každé očkování (tj. hexavakcíny i trivivac). po trivivacu to byl týden teplot a následně vyrážka, která teprve teď mizí...
Není tady
my měli jít na očkování ve čtvrtek, ale právě jsme prodělali šestou nemoc, tak nám to šoupli na příští týden. Ale i tak mám strach z reakce, protože ted teda ty horečky k šestce byly šílený!!!!!!!!!!!!!
Není tady
Šestou nemoc měla již v půl roce.
Tohle byla viroza. Herpes angýna. Prý jsou takto vysoké horečky u toho tipické.
Holt si to naše slečna "naplánovala" na dobu kdy jsme čekali reakci na očkování.
Není tady