6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1 2
máte někdo zkuenost?
Není tady
chtěla jsem, nevzali kvůli těhu cukrovce
Není tady
chtela jsem, ale v nasi (fakultni ) nemocnici odbery neprovadeji....
Není tady
baji a kde jsi rodila? čéče to čumim páč odběry pupečníkové krve u dorazily i do naí profláknuté vesnické nemocnice a to dokonce u v době mého prvního porodu před sedmi lety
Není tady
Predstav si,ze v Olomouci, nechapu, proc nejsou odberove misto. Darovat se da ve vedlejsi porodnici ve Sternberku, ale zas ja mela v Ol. svoji porodni asistentku....
Není tady
aha, to je síla jaký je mezi porodkama rozdíl.
Bublino je rozdíl mezi darováním pup krve a uchování krve pro své potřeby, to první dělá vlastně dobročinnost, to druhé je zpoplatněná sluba soukromých firem, určitě se na netu dozví víc. JInak odběr je bezbolestný vlastně jakmile se přestřihne pup ňůra mezi tebou a mimískem, tak tím co z tebe kouká se do nádobky nechá odtéct toka krve, to je celé, myslím e to je skvělá a uitečná věc a kdybych neměla krev nevhodnou pro darování, rozhodně bych do toho la a neváhala.....
Není tady
Také bych chtěla darovat, v Motole by to snad neměl být problém...
Tinuko kdo tu krev odebírá, někdo spel nebo porodník? Díky. R má toti strach, e jestli jí bude odebírat porodník, tak aby se nesoustředil na tu krev víc ne na mě a já tam třeba neměla nějaké zanedbané problémy... má děsnej strach
Není tady
Pupečníkovou krev odebírají porodní asistentky..tedy alespoň u mě to tak bylo...odběr je proveden a po porodu a před porodem placenty, mě to tedy trochu típalo, protoe ¨jak na to vylévaly dezinfekci tak mě to trochu stříklo i do rány, ale dalo se to vydret neboj
Není tady
Tak mi jsme odběr podstoupili a darovali
Nebolí to, provádí se po porodu před odchodem placenty a vůbec jsem o tom nevěděla, bylo to na pár minutek a dělala to porodní asistentka společně s doktorem. Jetě mi pak odebírali klasicky krev kvůli rozboru a znovu se pak jde za půl roku na kontrolu.
O úschově jsem neuvaovala, protoe to je na nás trochu dost drahá záleitost
Není tady
Markét,
byli u toho porodní asistentky a doktor, trvalo to chvilinku a bylo to, jak uz holky psaly, pred porodem placenty......na me nikdo nic nevylil, takze me nic nestipalo . Myslim, ze se toho neni proc bat, lidi tam je dost a urcite vedi, co a jak a kdy delat
Drzim palce!!!
Upravil(a) Tinuka (30. 7. 2008 20:21)
Není tady
Holky díky, určitě darujem... přece se to nevyleje jetě kdy to můe někomu pomoct na úschovu pro nás nemáme koruny, podle mě si z toho dělají docela výhodnej byznys... No ale proč ne... vydělává se i na deové vodě, tak proč ne na zdraví, e?
Není tady
marky má recht a pokud bude zdravá a tvoje porodnice darování umoňuje, tak není co řeit
Není tady
Marky, tam kde rodí ty to dělají..taky chci darovat. Ale mám nějaký protilátky, tak mi jí nejspí stejně nevemou.
Také jsem chtěla, ale bohuel, měla jsem zkalenou plodovou vodu, tak to nelo.
Není tady
Taky jsem měla zkalenou plodovou vodu, ale lo to. Nic nebolelo, bylo to jen pár minutek, pak mi přili říct, e výsledky dopadly dobře, tak to posílají ...(u nevím kam) a e krev bude pouitá. Tak jsem ráda, snad to někomu nebo k něčemu pomůe.
Není tady
Poprvé jsem v Motole pupečníkovou krev darovala, podruhé jsem rodila u Apolináře a taky jsem chtěla, ale předem to se mnou nikdo neřeil a i kdy jsem plánovala to při porodu říct, tak jsem si na to nevzpomněla a nikdo mi to nenabídl, co mě zpětně celkem mrzelo....
Není tady
Pokud se něco nezkomplikuje, tak darovat určitě chci.
Rozhodně mi ale vrtá hlavou jedna věc, vlastně rovnou dvě:
Je známo, e léčba např. leukémie je finančně hrozně náročná (jde do mnoha milionů Kč) a výsledek je v případě transplantace cizí dřeně bohuel značně nejistý. Proč se pupečníková krev, která je zdrojem krvetvorných buněk k transplantaci, neodebírá v porodnicích ploně? (s tím, e by třeba pacientky měly monost toto výslovně odmítnout, pokud by nechtěly pomoct).
A za druhé, teď je monost úschovy kmenových buněk, (co je super, dokáí v budoucnu naim dětem nebo rodinným přísluníkům zachránit ivot, protoe s jejich pomocí se dá bez imunologického rizika neshody léčit řada váných chorob, tím e jsou schopny nahradit naruené a oslabené buňky nervové, mozkové, svalové, koní, atd. a i regenerovat tkáně po popáleninách, obnovovat pokozené části kdekoli v organismu). Úschova ale stojí 40 tisíc (u soukromé komerční kryobanky) a pojiovna ji neproplácí, ani zlomkem.
Nebylo by jistějí a ekonomičtějí uchovat kmenové buňky z porodu kadého miminka pro budoucí vyuití pro něj a jeho nejblií pokrevní příbuzné, čím by se do budoucna uetřily ílené náklady a rizika v případě léčby např. rakoviny, alzeimera, cukrovky?
Není tady
Fidorka napsal(a):
Pokud se něco nezkomplikuje, tak darovat určitě chci.
Rozhodně mi ale vrtá hlavou jedna věc, vlastně rovnou dvě:
Je známo, e léčba např. leukémie je finančně hrozně náročná (jde do mnoha milionů Kč) a výsledek je v případě transplantace cizí dřeně bohuel značně nejistý. Proč se pupečníková krev, která je zdrojem krvetvorných buněk k transplantaci, neodebírá v porodnicích ploně? (s tím, e by třeba pacientky měly monost toto výslovně odmítnout, pokud by nechtěly pomoct).
A za druhé, teď je monost úschovy kmenových buněk, (co je super, dokáí v budoucnu naim dětem nebo rodinným přísluníkům zachránit ivot, protoe s jejich pomocí se dá bez imunologického rizika neshody léčit řada váných chorob, tím e jsou schopny nahradit naruené a oslabené buňky nervové, mozkové, svalové, koní, atd. a i regenerovat tkáně po popáleninách, obnovovat pokozené části kdekoli v organismu). Úschova ale stojí 40 tisíc (u soukromé komerční kryobanky) a pojiovna ji neproplácí, ani zlomkem.
Nebylo by jistějí a ekonomičtějí uchovat kmenové buňky z porodu kadého miminka pro budoucí vyuití pro něj a jeho nejblií pokrevní příbuzné, čím by se do budoucna uetřily ílené náklady a rizika v případě léčby např. rakoviny, alzeimera, cukrovky?
uschování pup. krve stálo v roce 2006 kdy se nae dcera narodila 21.500......
Upravil(a) jitka2 (11. 1. 2009 16:39)
Není tady
Jitko,
má pravdu, taky jsem četla někde e to je přes 20 tisíc, ale třeba na Babyonline anebo na osel.cz píí e to je mezi 30-40 tisíci, v závislosti na firmě, kterou si vybereme, tak jsem dala tu horní hranici.
Pokud ly ceny jetě dolů a stojí to u vude jenom 20, tak tím spí by mě zajímalo, proč na to pojiovny aspoň částečně nepřispívají.... e by
význam uchování kryobanky přeceňovaly v rámci svých marketinkových snah a není to tak samospásné?
u jsem právě na téma uchování buněk pro vlastní potřebu četla dost skeptických článků, zatímco darování pupečníkové krve a zařazení do registru zatím ádné mínus nemá, ba naopak, tak proč nedělají ploně aspoň tohle? Zvlá kdy dětí s leukémií je straně moc, a nejen u nás
Natěstí je hodně maminek které darují, co je vidět i tady , take čím více dárkyň, tím vyí monost záchrany a nalezení co nejblií shody v případě potřeby.
Není tady
určitě je super e spoustu maminke daruje.... ale moná by bylo lepí, kdyby to uchování bylo bezplatné a ádné nalézání schody se nemuselo hledat a kadý měl ty své....... jene ve zdravotnictví je hold vechno o penězích
Není tady
Ahoj, my jsme si ji nechali, stálo nás to necelých 10 tisíc a ročně teda platíme nějakých patnáct set. Darovat jsem nemohla, tak tohle mi přilo jako dobrý nápad
Není tady
U pupečníkové krve se řeí problém, e né vdycky se podaří odebrat dostatek buněk. Nedávno vymysleli novou metodu odběru z placenty, protoe se zjistilo, e v placentě jetě hodně buněk zbývá. Je to sice o něco draí, ale zase je jistota, e buněk bude pro léčbu víc. Nějaké povídání je tady: http://www.lekari-online.cz/gynekologie … -krve-v-cr
Není tady
Stránky: 1 2