6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
pro bazalku :
MODŘÍN
Modřín pochází se Severní Ameriky a dnes je hojně rozířen předevím pro své cenné dřevo. Modřín dodává energii a povzbuzuje sebejistotu. Je symbolem obnovy a lepího ivota, take omlazuje jak fyzicky tak i psychicky. Pouívá se k tomu vykuřování modřínovým dřevem nebo pálení modřínového jehličí, co dokáe odvrátit nepříznivé vlivy. Vykuřování modřínem se úspěně vyuívalo i v dobách moru.
Z pryskyřice modřínu se vyrábí modřínová mast na revmatické bolesti, ale té jako mazání na hrudník při bronchitidě nebo úpo*ném kali. Modřínová kůra má vysoký obsah tříslovin a pouívá se do koupelí nohou proti jejich pocení a zápachu.
Pobyt pod modřínem nám přináí dobrou náladu a je tedy doporučován předevím pesimistům. Povzbuzuje trpělivost, vytrvalost a napomáhá v řeení komplikovaných záleitostí.
P:S nohy mi nesmrděj, ani bronchitidou netrpím, nevím co je revma ... klíčová je pro mě ta sebejistota
Upravil(a) Somaia (23. 7. 2008 18:16)
Hele, u mi to vylejzá, ale v podstatě nevím, jak to... i u břízy i u modřínu je napsáno, e to je vhodný pro pesimisty . Ale to já jsem si vdycky myslela, e nejsem, e jsem tuplovanej optimista... Tak je tam asi jiný styčný bod...
Jinak podle keltského horoskopu jsem tis. Ale nějak se v tom nevidím (asi nejsem pravý kelt a ni jejich potomek ) Trochu mě dostal ten sklon k trudomyslnosti ( mám doma jak sirky tak benzín... ) moná je to nebezpečné a samotářství a touha po smrti... no , nevím , nevím... myslím, e do této fáze jsem jetě zdaleka nedospěla
bazalka napsal(a):
Hele, u mi to vylejzá, ale v podstatě nevím, jak to... i u břízy i u modřínu je napsáno, e to je vhodný pro pesimisty . Ale to já jsem si vdycky myslela, e nejsem, e jsem tuplovanej optimista... Tak je tam asi jiný styčný bod...
no, to zase mě ten modřín doplňuje chybějící energetický potenciál v dané oblasti... to zase JO, ta poslední věta je 100% pravdivá a na mě aplikovatelná a odzkouená
hirondel napsal(a):
Mía Kulička napsal(a):
Su vrba, ale přitahuje mě dub ... zřejmě nestačí, e su na parketu absolutní dřevo, já musím být jetě navíc tvrdý dubový
Miso a co takhle Baobab? Uvedomuju si ze me pritahujou predevsim obrovsky,vysoky stromy a stary stomy.
No jo, dub je takový ... ná ... baobab se mi líbí, ale nějaká citová vazba tam nejni ... ikdy nádherně kvete, to je fakt
Není tady
Mně duby mockrát pomohly - neusmívají se na člověka zdaleka jako třeba ta lípa, ale jsou neuvěřitelně komunikativní. Kdo by to do nich řek, ejo?
Není tady
Jo Hirondel - jak jsem říkala, e topoly jsou zlomyslné: nemyslím tím, e by příčinou bylo to, e mají kořeny ve vodě - ale prostě "vodní" stromy větinou bývají takové. A na ole, kupodivu, ale ty mi přijdou takové - velmi prosté Vem si vrbu.....vrtkavá, silná, mocná, neuvěřitelně ivotaschopná, křehká....a zlomyslná
Som, kdo přiel na to, e tisy jsou....jakjsito.....trudnomyslné? no prosímtě.....v ivotě by mě to nenapadlo v souvislosti s tisem! Asi, e jsou tmavé a ten mudrlant se tak zahleděl a taknějak se mu zdálo, e co tmavého, to trudného jest My měli na zahradě velký tis a já se do něj chodila schovávat a kdy ho vyali, byla jsem k neutiení (teda prej, byla jsem malá). Vůbec na mě nepůsobil trudně, přímo naopak
Není tady
tak podle Keltů jsem vrba... ale jinak po mě nechtějte, abych se rozhodla, kterýpak strom je pro mě nejmilejí...ne, to fakt nejde, kadý je svůj a jiný a skvělý...
přihodím sem jetě jednu písničku:
Jsem na větvi z věrnosti stromů,
e kadý své kořeny zná
a jen tichem brání se tomu,
kdy místo své opustit má.
Já nikdy jsem na místě nestál
a proil pár toulavejch dní,
ne dolo mi, e asi hledám
to místo kde zakořením.
Jsem na větvi z odvahy stromů,
e důstojně dovedou stát
i ve zkouce blesků a hromů
i v drení vzpřímených zad.
Já před smůlou často se sklonil
a někdy dnů přítích se bál.
Jen stromy ví, e čas ve zhojí
a na kůře smůla leskne se dál.
Jsem na větvi ze síly stromů,
e oporou dokáou být
a nikdy se neptají komu
smí nabídnout stín svůj a klid.
Já hledal jsem po celém světě
co z domova měl jsem u znát,
e čím hlubí kořeny mají,
tím pevněji dokáou stát
e vichni kdo kořeny mají,
vdy pevněji dokáou stát.
Není tady
Lupi, já to vyčetla z keltského horoskopu, to není z mé hlavy .
Já ti to sem zkopíruji.
TIS
źudia narodení pod symbolom Tisu sú vežmi citliví a prívetiví, majú vežkú tvorivos a fantáziu, bývajú filozoficky a intelektuálne zaloení. Zvýená senzitívnos vak mle vies k pesimizmu. Títo žudia majú tie vzah k mystike a hĺbku myslenia, hlavne tí, ktorí sú narodení v novembri.
Já to nemůu znovu najít..., kde byla ta trudomyslnost za to jsem otevřela dalí horoskopy a zjistila, e v tom je sluně řečeno bordel. Někde jsem se nala jako topol, jinde jako katan a jetě jinde můj den narození byl úplně vynechaný. (Jeden cyklus končil 10.5. a druhý začal 15.5 ) Pak si vyber.....
Upravil(a) Somaia (24. 7. 2008 6:53)
No právě, vyber si sama, to je beztak nejlepčí... a ije modřín, e jo...
Baz: myslím , e má naprostou pravdu
Doubravko: ta báseň je moc pěkná... taková melancholicko-optimistická
Upravil(a) Somaia (24. 7. 2008 7:26)
Já jsem lípa, to strom je to pěknej, mám ráda takévé ty hoodně staré lípy...s vykotlanými kmeny atd., klidně ty "umírající"
Jen tak v přírodě mám ráda platan,ten snad ale ani v keltským není ne??
Není tady
Hm, tak podle keltskýho jsem Líska, a aspoň ten výklad co jsem nala jako první na netu (dalí jsem u nehledala) tak sedí jak pr. na hr. Já se toho označení "tichá voda..." snad nezbavím, pronásleduje mě vude
Ale kdybych si měla vybrat tak buď lípa nebo dub, asi si jdu přečíst "wo čem jsou"
Není tady
Somaia napsal(a):
pomněnka napsal(a):
Jsem si zjistila, e jsem osika, ale v lese si mě přitáhnul buk, chodím k němu načerpat energii a pocitově mi moc vyhovuje.
Som, zlatíčko copak tě tíí, pořád třídí nebo je to něco jiného ?ne, ne... o vztahy nejde , jsem v pohodě... jen jsem něco zanedbala a teď mě to dohání
Ty jsi OK?
P.S. dneska se zase o kus pohnula k cíli dostavba a dodělávky na domě ( ale opravdu výrazně), u mi to zase vlilo optimismus doil, těím se, ale fakt upřímně se těím, e přítě ( a hodně brzy ) se potkáme u mě... ( u supa )
Aha, ale, e nás to vdycky mrcha doene, viď, dív nebo později
Já myslela, e se trápí nad tříděním těch kníek
No, e se těsím taky, o tom ádná. A jak jsem říkala, dceruka si stěovala i tatínkovi, e jsem jí nevzala s sebou. A jsem moc ráda, e ti to v baráčku poskočilo. Já se vdycky na něco nového moc těím a je mi jedno jestli je kolem toho bordel a starosti. Vdycky vidím tu radost a nadení na konci právě z toho nového. Mám ráda změny. Tak a teď jsem přila na to, e se asi ve mě po letech probudil ten pravý blíenec ...hmmm e by ? No nic dost bylo keců , hlavně, a brzo se ví spokojeností bydlí v novém. A má u baráčku nějaký strom, kdy u se o nich bavíme ?
Není tady
lupina montana napsal(a):
Jo Hirondel - jak jsem říkala, e topoly jsou zlomyslné: nemyslím tím, e by příčinou bylo to, e mají kořeny ve vodě - ale prostě "vodní" stromy větinou bývají takové. A na ole, kupodivu, ale ty mi přijdou takové - velmi prosté Vem si vrbu.....vrtkavá, silná, mocná, neuvěřitelně ivotaschopná, křehká....a zlomyslná
Myslela jsem to uplne stejne Lupi,jsou vodni protoze jsou casto u vody a jejich koreny samozrejm casto taky. Ale o to nejde.Chtela jsem rict pouze,ze muj nazor je jiny. Zlomyslnost je pro me podivny pojem pro stromy at jiz vodni nebo ne. Nevim jestli vis co tim myslim? Nebo spis nevim jak si ten pojem mam interepretovat aby byl stejny s Tvym.
Treba tenhle strom z meho avataru,ktery znam a jen o nem teda muzu s jistotou mluvit,zlomyslny neni. Vedle nej stoji jeho braska,naprosto stejny a okolo dalsi jine vysoke i mensi stromy.Jsou tam spolu v uplne pohode.Nevydavaj zadnou zlomyslnost.
Znam taky jednu vrbu u nasich na zahrade,a ta je opet jina nez ty co rostou o nekolik stovek metru dal u vody. Je v nich rozdil.
Jinak Somaio souhlasim v tech horoskopech je pekny bordel,neda se na tom nic stavet.
Není tady
lupina montana napsal(a):
Mně duby mockrát pomohly - neusmívají se na člověka zdaleka jako třeba ta lípa, ale jsou neuvěřitelně komunikativní. Kdo by to do nich řek, ejo?
No jo, ale můe do nich mluvit jak do dubu, ale stejně si melou svou
lupiák napsal(a):
Vem si vrbu.....vrtkavá, silná, mocná, neuvěřitelně ivotaschopná, křehká....a zlomyslná
No jó no jó ... dub a vrba = vraedná kombinace
Hiro napsal(a):
... v tech horoskopech je pekny bordel,neda se na tom nic stavet.
... Jsou slova, která bych od tebe neočekávala ani ve snu, Hiro
Upravil(a) Mía Kulička (24. 7. 2008 10:19)
Není tady
Miso
Vis co,to jak bezne tady na Babi pisu je proto,ze to miluju,je to jako konicek. Rec muze byt krasna. Ale pokud nepisu a predevsim o duchovnich a pro me vaznych vecech,je to trochu jinak.
Proste prepnu a jsem nohama na Zemi {zemi}. No a ted jsem to slovo proste jednoduse okopcila.
Jinak jeste k tomu Baobabu- fascinuje me to stari.
Zajima me, jak dlouho tady jeste muzou existovat ty stromy,ty tisice let stary a ty co jeste nezestarly,co myslite?
Není tady
pomněnka napsal(a):
Já myslela, e se trápí nad tříděním těch kníek
No, e se těsím taky, o tom ádná. A jak jsem říkala, dceruka si stěovala i tatínkovi, e jsem jí nevzala s sebou. A jsem moc ráda, e ti to v baráčku poskočilo. Já se vdycky na něco nového moc těím a je mi jedno jestli je kolem toho bordel a starosti. Vdycky vidím tu radost a nadení na konci právě z toho nového. Mám ráda změny. Tak a teď jsem přila na to, e se asi ve mě po letech probudil ten pravý blíenec ...hmmm e by ? No nic dost bylo keců , hlavně, a brzo se ví spokojeností bydlí v novém. A má u baráčku nějaký strom, kdy u se o nich bavíme ?
Já se trápím vím... u mě to nebaví pořád lítat po krámech a něco zařizovat , ROZHODOVAT!! a objednávat.... nejsem ten správný nákupní typ. Čas od času je fajn ... udělat si radost... jen termín tak max. jednou do měsíce mi zcela postačoval ke těstí. Čeho je moc , toho je příli...
Ke stromečkům: ono se nám to pomíchalo trochu s vláknem "kde se vzalo zlo" , tam se o tom začalo, ale diskuze si zaslouila zcela jasně vlastní vlákno. U jsem psala, e mě do tohohle místa zcela otevřeně přitáhnul modřín, to mi bylo dolo ihned při prvním kontaktu ...
Pak tam jsou jetě 3 borovice a bříza, ale ta u je myslím na druhém pozemku... v těsném sousedství.
hirondel napsal(a):
Miso
Vis co,to jak bezne tady na Babi pisu je proto,ze to miluju,je to jako konicek. Rec muze byt krasna. Ale pokud nepisu a predevsim o duchovnich a pro me vaznych vecech,je to trochu jinak.
Proste prepnu a jsem nohama na Zemi {zemi}. No a ted jsem to slovo proste jednoduse okopcila.
Jinak jeste k tomu Baobabu- fascinuje me to stari.
Zajima me, jak dlouho tady jeste muzou existovat ty stromy,ty tisice let stary a ty co jeste nezestarly,co myslite?
Kadopádně tě to v mých očích dost polidtilo
Myslím, e tu baobaby mohou být i dalí tisíce let, pokud nic nezvořem my ... a má pravdu, jsou fascinující a úasné (itsemejzing )
Zajímalo by mě, jak vnímá čas ... a nás
Není tady
Ale jdi Ty brepto. Jsem stale lidska.Ale jestli to prokouklo az ted,kvuli zmeme slovniku,tak to potom jo. Ale rozumim Tvemu vzkazu,to zase taky jo.
Krasny fotky. Je to uzasny.
Jak vnimaji cas? Tot asi mozna na filosofickou debatu,co?
Není tady
Jj, ale vechno by to byly jen nae domněnky ... a kadý by se domníval něco jiného, páč by do toho promítal své mylenky a zkuenosti ... a bylo by to jak se vím
Není tady
To je tak uasný závěr, e v tom mají kelti (nebo spí různé webové stránky) bordel - já tady včera dedukuju cosi o své nekompatibilitě a vy přijdete s bordelem, jak prosté, drahý Watsone
Mía Kulička napsal(a):
... a bylo by to jak se vím
Jo,jo.Asi tak.
Není tady
Já myslím, Mío, e nejlíp to popsal Pratchett () jak někde kácejí strom, ale protoe stromy mají mnohem pomalejí čas a vnímání, tak si jeho sousedi ani nevimnou, e zmizela kdy si toho nakonec vimnou, tak o tom chvíli dumaj a pak si řeknou, e si holt někam odskočil Ale to platí rozhodně jen pro takové to lidské kácení - probírka tomu říkají - tak jako po jednom. Takový ty ílenosti ve velkým, jako třeba v Amazonii, musejí stralivě zasáhnout celý les.......
No, kdy tak koukám na ten baobab - ten ty lidi pod sebou musí vnímat maximálně jako větí brouky
Hir, nevím....mně vrby, topoly a podobné stromy právě vdycky přily trochu zlomyslné - nebo moná je lepí výraz POTMĚILÉ. Jako e mají trochu vrtochy a člověk neví jistě, co mu vyvedou Ale má naprostou pravdu, e třeba zrovna topoly na suchu působí úplně jinak, ne kdy jsou u vody
Som - jo tak to jo, to mi přijde daleko povědomějí, nevím, jestli přímo tvořivost - ale sny, snění, moná i únik do fantazie - jo, to bych si s tisem spojila. Vidí...moná proto jsem ho tehdy tak elela.....
Není tady
Lupi, myslí třeba vrbu mlátičku z Harryho Pottera? Ta teda rozhodně potměilá byla A nedovedu si představit, e by tuhle roli sehrála třeba jabloň...