29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
pajaja napsal(a):
Že už neuvidím svoje děti.
Ale uvidíš, když budeš chtít.
Já bych plakala, že ony neuvidí mně. Ti co zůstávají, to mají mnohem těžší.
Není tady
navíc zemře-li použitelný člověk je doslova rozebrán, to mi docela vadí, že pokud umřu mladá vydloubou mi kvuli transplantacím rohovek i oči brrrrr chci umřít stoletá
Jak mne by tve oci pomohly ,mam dceru co nema oko..................
Není tady
kleopatra napsal(a):
navíc zemře-li použitelný člověk je doslova rozebrán, to mi docela vadí, že pokud umřu mladá vydloubou mi kvuli transplantacím rohovek i oči brrrrr chci umřít stoletá
Jak mne by tve oci pomohly ,mam dceru co nema oko..................
dej jí svoje, ta možnost existuje, jsou matky co tohle dokážou já svoje oči nedám nikomu už jsem v registru, jak říkám každý to máme jinak. Jediný komu bych dala cokoli ze sebe je můj syn, všichni ostatní na to mají svoje rodiče a ty kteří s rozborkou souhlasí ...
Není tady
xxxx, myslím, že po smrti ti bude úplně jedno, co se s tvým tělem stalo, ale již dnes můžeš mít dobrý pocit, že si někomu třeba zachránila život
Není tady
Já nevím... nad tím vůbec nepřemýšlím... snažím se žít tak - abych litovat nemusela... litovat toho, že mě rodiče nějak zvlášť do toho života nepřipravili - je podle mě blbost - toho by mohli litovat spíš oni - ale já myslím, že nemaj čeho. Ono vše zlé je k něčemu dobré.
Nemám ničeho přebytek, ani nedostatek .... lásku jsem poznala - co nepoznám - toho litovat neumím.
Takže - bych si jen přála, aby to bylo rychle za mnou
Upravil(a) Feuria (23. 7. 2008 7:56)
Není tady
KALIK napsal(a):
xxxx, myslím, že po smrti ti bude úplně jedno, co se s tvým tělem stalo, ale již dnes můžeš mít dobrý pocit, že si někomu třeba zachránila život
...milý Kalíku nech na mne jak to budu mít po smrti, tohle máme každý jinak v Egyptě balzamovali své drahé, jejich orgány pečlivě uschávali do kanop za které dali kolikrát poslední jmění, naopak zločince házeli krokodýům do Nilu, každý holt má to svoje a co mám já je můj problém, stejně jako to co máš ty je tvůj. Divil by si se kolik lidí se po smrti svých příbuzných zajímá o to, co s nimi udělají a jak často lpí na všem co "už by jim mělo být jedno" ale netroufám si nikomu z nich tvrdit jak to mají mít, to je totiž čistě jejich věc a natolik soukromá, že by ode mne byla drzost jim radit co si mají myslet a chtít....
Není tady
xxxx, však ano, já rád pomůžu i po smrti Mně bude tělo už k ničemu a jestli pomůže někomu jinému? Má být spálené, sežrané červy, ...? Rozebrání se mi jeví jako lepší volba
Není tady
KALIK napsal(a):
xxxx, však ano, já rád pomůžu i po smrti
Mně bude tělo už k ničemu a jestli pomůže někomu jinému? Má být spálené, sežrané červy, ...? Rozebrání se mi jeví jako lepší volba
ano tak to má být, dělej si co chceš...stejně jako já spálen nebo sežrán budeš tak jako tak, to s odběrem nesouvisí
Není tady
xxxx napsal(a):
KALIK napsal(a):
Mně bude tělo už k ničemu a jestli pomůže někomu jinému? Má být spálené, sežrané červy, ...? Rozebrání se mi jeví jako lepší volba
ano tak to má být, dělej si co chceš...stejně jako já
spálen nebo sežrán budeš tak jako tak, to s odběrem nesouvisí
No, spálen nebo sežrán ano, ale některé mé už nepotřebné orgány pomůžou jiným lidem
Není tady
Jsme na tom jako Nicolas. Asi by mi nebylo líto ničeho. Jen toho, že už si nepohladím svého pesana a že odejdu dříve. Bude smutnit. Jinak snad dluhy nemám nikomu splácet, mám čistý štít, své problémy a závazky na nikoho nehodím. Tak snad by to bylo o.k.
Ale stejně bych si nějaký ten rok, fakt ještě počkala. Nejsem pověrčivá,ale proč se zbytečně rouhat.
Není tady
KALIK napsal(a):
xxxx napsal(a):
KALIK napsal(a):
ano tak to má být, dělej si co chceš...stejně jako já
spálen nebo sežrán budeš tak jako tak, to s odběrem nesouvisí
No, spálen nebo sežrán ano, ale některé mé už nepotřebné orgány pomůžou jiným lidem
to už si říkal, umím číst a upřímně kalíku mě to je fakt jedno co zrovna s tebou bude, tak by mi to jednou i stačilo
Není tady
Feuria napsal(a):
litovat toho, že mě rodiče nějak zvlášť do toho života nepřipravili - je podle mě blbost - toho by mohli litovat spíš oni -
zalezi na tom, jak se na to divas. ja v tomto miste citim zvlastni prazdnotu, vyhoreni. a moc mi to chybi. To, ze jsem byla vyhozena z domu v 17 s igelitkou a bez klicu, to me netrapi, ale neumim si treba predstavit tu lasku, kterou citi dcera me kamaradky, kdyz pari s vysokoskolakama, na svem psacim stole ma haldy ucebnic, bordylek a sminky, pres zidli hory obleceni a mama ji tam nosi teple vecere aby se mohla dal v klidu ucit u toho a nemusela dolu do jidelny.....
nejkrutejsi na tom je, ze i kdyz jsem po letech vystudovala, mam rodinu, cekam dalsi dite, tak tohle, TOHLE nikdy nebudu mit sanci zazit
Upravil(a) Dita.L (23. 7. 2008 10:13)
Není tady
Dita.L napsal(a):
Feuria napsal(a):
litovat toho, že mě rodiče nějak zvlášť do toho života nepřipravili - je podle mě blbost - toho by mohli litovat spíš oni -
zalezi na tom, jak se na to divas. ja v tomto miste citim zvlastni prazdnotu, vyhoreni. a moc mi to chybi. To, ze jsem byla vyhozena z domu v 17 s igelitkou a bez klicu, to me netrapi, ale neumim si treba predstavit tu lasku, kterou citi dcera me kamaradky, kdyz pari s vysokoskolakama, na svem psacim stole ma haldy ucebnic, bordylek a sminky, pres zidli hory obleceni a mama ji tam nosi teple vecere aby se mohla dal v klidu ucit u toho a nemusela dolu do jidelny.....
nejkrutejsi na tom je, ze i kdyz jsem po letech vystudovala, mam rodinu, cekam dalsi dite, tak tohle, TOHLE nikdy nebudu mit sanci zazit
opravdu ? ale tvoje dítě (tedy kus tebe) má tu šanci
takhle se dají napravit " křivdy" na nás spáchané
Není tady
Klubko napsal(a):
Jsme na tom jako Nicolas. Asi by mi nebylo líto ničeho. Jen toho, že už si nepohladím svého pesana a že odejdu dříve. Bude smutnit. Jinak snad dluhy nemám nikomu splácet, mám čistý štít, své problémy a závazky na nikoho nehodím. Tak snad by to bylo o.k.
Ale stejně bych si nějaký ten rok, fakt ještě počkala. Nejsem pověrčivá,ale proč se zbytečně rouhat.
hezký překlep, Vaše Výsosti
Není tady
Jessika napsal(a):
Dita.L napsal(a):
Feuria napsal(a):
nejkrutejsi na tom je, ze i kdyz jsem po letech vystudovala, mam rodinu, cekam dalsi dite, tak tohle, TOHLE nikdy nebudu mit sanci zazitopravdu ? ale tvoje dítě (tedy kus tebe) má tu šanci
to ano ale uz vzdycky budu v roli matky, ne toho ditete a to je opacna pozice
Není tady
Jessika napsal(a):
Dita.L napsal(a):
Feuria napsal(a):
nejkrutejsi na tom je, ze i kdyz jsem po letech vystudovala, mam rodinu, cekam dalsi dite, tak tohle, TOHLE nikdy nebudu mit sanci zazitopravdu ? ale tvoje dítě (tedy kus tebe) má tu šanci
Já šla ve 14ti
Není tady
Dito - já to cítím podobně - ale chtěla jsem tím říct, že litovat se už nechci... naopak jsem to přestala těm ostatním závidět - přeju jim to. Jen mě občas ještě vytáčí chytré řeči - od těch - co to měli v tomhle prostě "lehčí"... ale nelituju. Za to já prostě nemůžu. A chci se postarat o to - jak tu kdo napsal - aby tohle nemuselo jednou zažít moje dítě. To je tak jediné - co s tíém já mohu udělat.
Možná mě občas spousty věcí mrzí - ale beru to tak - jak to je. Snažím se.... Je toho spousty - co třeba NIKDY nebudeme moci zažít.
Tak se soustřeďme na to - co můžeme - důležité je to - že máme vůbec tu možnost - něco zažívat = žít. Až budeme po smrti - už nic nezažijem
Není tady
xxxx napsal(a):
kleopatra napsal(a):
Jak mne by tve oci pomohly ,mam dceru co nema oko..................dej jí svoje, ta možnost existuje, jsou matky co tohle dokážou
já svoje oči nedám nikomu už jsem v registru, jak říkám každý to máme jinak. Jediný komu bych dala cokoli ze sebe je můj syn, všichni ostatní na to mají svoje rodiče a ty kteří s rozborkou souhlasí ...
A máš v registru "nedárců" dodatek, že jediný dárce může být pouze syn? Co když by ta situace fakt nastala?
Není tady
Dita.L napsal(a):
Feuria napsal(a):
Dituško, holčičko, nikdy bych tě nevyhodila z domu, kdybys byla má dcerka. Nevím, jak tě mám utěšit, ale aspoň věz, že někteří lidé s takovými smutnými zkušennostmi jsou později daleko lepší, citlivější a moudřejší než rozcapení rozmazlenci, kteří dostávali plnou náruč lásky a nevážili si toho, protože to považovali za samozřejmé.
Není tady
XXXX,
zajímal by mě důvod, proč nechceš aby po smrti Tvé tělo posloužilo jiným. Vždyť na co Ti bude po smrti mrtvé tělo?
Fakt si myslíš, že Tě ještě bude zajímat?
Není tady
Dito.L,
Třeba už jsi jednou takovým hýčkaným člověkem byla, a teď máš poznat druhou stranu. Třeba dcera Tvé kamarádky jednou zažije nedostatek, není nutné nikoho litovat nebo mu závidět. Každý dostane přesně to, co potřebuje.
Není tady
Taky by mě to zajímalo. Chápala bych to v jednom případě, že pokud člověk není v registru nedárců, může se hypoteticky přihodit situace, ža ho v rámci tužbě po orgánech rozkuchají poněkud dřívě, než by bylo žádoucí, nemyslím zaživa , ale že oživovací pokusy by mohly být eventuelně poněkud laxnější, pokud ten umírající se hodí "k použití". Do zákulisí transplantací nevidíme, ...co ty na to , doktorko xxxx?
Není tady
Damila napsal(a):
Dito.L,
Třeba už jsi jednou takovým hýčkaným člověkem byla, a teď máš poznat druhou stranu. Třeba dcera Tvé kamarádky jednou zažije nedostatek, není nutné nikoho litovat nebo mu závidět. Každý dostane přesně to, co potřebuje.
jenom se neví, kdy
Není tady
Jessika napsal(a):
Damila napsal(a):
Dito.L,
Třeba už jsi jednou takovým hýčkaným člověkem byla, a teď máš poznat druhou stranu. Třeba dcera Tvé kamarádky jednou zažije nedostatek, není nutné nikoho litovat nebo mu závidět. Každý dostane přesně to, co potřebuje.jenom se neví, kdy
Jenom teď to nevíš. V této chvíli.
Čas není nic.
Není tady