29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ne neplace u toho, ani to neni do luku. Proste obcas tak zatne cele telo, ze je narovany jak deska a mohla bych ho drzet jen za hlavu a paty a stale by se je tak narovnany...
Nekdy ma zatle jen nohy, jindy zase ruce tak, ze s nima nepohnu.
Upravil(a) slunicka (22. 7. 2008 20:54)
Není tady
..tak to máme nachlup stejné NOVI..
Sluníčko, tak to se nejspíš jen procvičuje, zkouší, co už umí
Veru Adámek je krásnej puclík..
Upravil(a) gweenyx (22. 7. 2008 21:01)
Není tady
Gween,
kluci to měli taky, Sebi teda už ne,když byl na UM,ale Tobi to měl taky. Nejhorší je kojo venku, to na nás každej čumí a manžel i tak nemá rád, že někde ukazuju prso, to chodíme pomalu do křoví,když jdu s ním a Dami na nás ještě upozorňuje .... jinak kojím kdekoli, mě to problémy nedělá, jen manža to blbě nese
Není tady
Ahoj všem
tak o kolice bych mohla vykládat.Užili jsme si s ní svoje .Ale zabral nám ten Colinfant a co jsme ho dobrali,je klid
Aluško gratuluju k dobrým zprávám
Davídek má krásný očička .Filda má taky dlouhý řasy a zatočený
.Má nachlup stejný jak já.Jedna řasa mi roste jakoby dolů a on to má taky tak.
Není tady
Novi jj,ale prdím na to.Nabízela mi to jedna paní z MMB.Prý se to může i při koju,tak mě to zaujalo.......
Není tady
Holky zrovna říkali že se loni narodilo nejvíc dětí za posledních 15let
Není tady
ahoj holky, už jsem tu taky (takže je mi jasný že tu zase všechny nebudete jako vždycky ) Ale dloouho nebudu, musím se na zítřek co nejlíp vyspat, jdu na tu operaci. Tak mi držte palečky
Není tady
Peti dnes jsem na tebe myslela,že se tě musím zeptat,jestli náhodou zítra nejdeš a vono jo.
Tak moc držím palečky,ať to máš rychle za sebou a máš už konečně pokoj
Není tady
díky moc Moc se mi tam nechce, ale aspoň se při tý narkoze vyspim
Není tady
Holky, narychlo vás zdravím a trošinku se připojím...
Někdo tady psal o těch zaťatých pěstičkách - můžu říct, že to není žádná vada (!!!), záleží na každém dítku, Patriček to tak má dodneška, u pasení koníčků má ty ručičky prostě zaťatý a uvolní je jen když se natáhne po hračce. Ptala jsem se na to doktorky - můžu mu je rozdělávat, ale nejedná se o vadu ani o žádný náznak nějaké vady.
Tak a teď to, co se tu rozebíralo - bohužel co se týká Andulky, musím naplno souhlasit s Bubble. Je pravda, že Davídek je předčasně narozený a tudíž se musí víc sledovat. Ale určitou svobodu to chce. Pokud se Andulka nenaučí tolerovat Davídka, nepřestane to ani když se Davídek spraví a bude jako ostatní děti. Sledovat ano, ale nepřehánět.
Bohužel je mi trošku líto i toho, že Andulka tímto postojem tady trošku stresuje některé maminky tady od nás. Tím nemyslím na Andulku nic špatného, určitě to s náma se všema myslí dobře, ale když se tu někdo s něčím pochválí a Andulka k tomu napíše, že to je špatně a že tohle by dělat nemělo - ano, chce upozornit na určitou možnost, ale neměla by všechny házet do jednoho pytle. Každé dítě je individuální a málokteré se vyvíjí přesně podle knížek. Každé dítě se UČÍ a to slovíčko "vývoj" přece neznamená, že se všechna miminka učí stejně. I to, že dítko u pasení koníčků přepadá na jednu stranu neznamená, že se jedná o vadu - některé děti toto dělají proto, že to udělaly jednou a že je přesně toto baví. Je to prostě určitá forma hry. Hádejte se se mnou nebo ne, ale toto není z mé hlavy. Stejně tak dřívější otáčení z bříška na záda před otáčením ze zad na bříško nemusí zákonitě znamenat vadu. Prostě každé dítě má svoje tempo a každé si ten vývoj přizpůsobí sobě. Stejně tak později některá dítka nelezou, ale rovnou chodí. To přece taky není vada.
Andulko, možná v tomto se mnou nesouhlasíš, ale já mám už mnohdy dojem, že podle tebe všechno, co udělá miminko jinak, je špatně. Přestaň už ty dětičky tak hlídat a raduj se ze všech pokroků (i těch "nesprávných"), které dětičky udělají. Vždyť kdyby se mělo brát všechno tak vážně, tak každé druhé miminko je na rehabkách a každé druhé má problém... A to přece tak není.
Zkuste si semtam přečíst zimňátka a možná mě pochopíte, co se tu snažím napsat... Tam se nic takového neřeší, jestli dítko udělalo tohle dobře nebo špatně. Prostě se jen radují z pokroků. Na posouzení dobrého a špatného vývoje tu jsou doktoři.
Tím samozřejmě Andulko nechci napsat, že mě štve, když někomu radíš nebo se snažíš pomoct a mrzelo by mě, kdybys to tak pochopila. Jen ti chci říct, že z mého pohledu čtenáře to vypadá, že všechno přehnaně moc řešíš a všude hledáš něco, co tam není. Bohužel kolikrát i na zcela zdravých miminkách...
Není tady
Novia napsal(a):
Petruš,tak hezký sny
myslíme na tebe taky, držíme pěsti, a že jich je
díky, tak to bude určitě všechno už v pořádku
Není tady
Jééj, teď jsem se na to podívala a napsala jsem to možná drsněji, než jsem chtěla... Ale nevím, jak jinak to napsat, tak to nechám tak a budu doufat, že si z toho Andulka nevezme nic špatného.
Petruš, já se připojuju s pěstičkama!!!!
Není tady
Rusty tak na to ti napíšu jen jedno NO COMMENT
Není tady
Peti nesmí chybět mé klasické Good luck
Není tady
Rusty,
ono je to těžký, napsala jsi to dobře,ale na druhou stranu se Andulce nedivým ... můžou za to ale mudři, člověka zblbnou,jelikož dle nich nic není dobře, co Andulka psala,když se vrátila vždy od dr.... však jsi to taky četla ne, co jí říkají Ono něco jinýho je,když se to týká druhýho,ale kdyby se to týkalo nás, tak je to něco jinýho...
Není tady
Rustynko na jedné straně s tebou souhlasím,ale na té druhé ti musím trošku oponovat a Andulky se zastat.Vím,že to nemyslíš zle .
Mám 14ti letou dceru.Nijak jsem ji nesledovala,když byla miminko,neměla jsem ani tušení,že může pást koníčky špatně,nebo že ji snad můžu já špatně držet.Všechno jsem dělala s nejlepším svědomím,ale teď vím,že úplně blbě.A výsledek?
Od 13ti ji bolí záda,sem tam se jí zablokujou.A tomuhle chci třeba já u Filípka předejít.Proto s ním cvičím,rovnám mu ručičky atd.............
Není tady
Novi díkec
Není tady
A nehledě na to,že Davča se narodil dřív.Věř,že bys v její situaci reagovala stejně.
Není tady