29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Jee, ja si uplne pamatuju, jak jsme ho prinesli domu a najednou ti dojde, ze uz kolem sebe nemas doktory a sestricky a ze teda opravdu mate dite Ja bych urcite radila, poslouchat sve instinkty, ono porad ctes nekde delej to a delej ono... nejlepsi je, ridit se vlastnimi pocity. A i kdyz ti babky rikaji nechovej ho porad, zvykne si na to, tvoje srdce by ho nejradeji z naruci nepustilo, takze si delej vsechno po svem!
Není tady
Nedat na rady "starších", že pláče, protože má hlad a máš dát sunar...
Není tady
kitkat napsal(a):
Niko pro mě nejlepší vychytávka, kterou mi poradila kamarádka, bylo koupit si modrou žárovku. Řešila jsem v noci jak mít dostatečné noční světýlko, abych mohla kojit a vůbec zaopatřit miminko, ale zároveň ho nebudila. Slabá modrá žárovka se prodává v Bauhausu a podobných obchodech a vydává slaboulinké světlo, které v noci neruší a zároveň dostatečně osvětlí všechno potřebné. Máme ji v ložnici zapnutou celou noc.
Já jsem si koupila v Ikei takovou lampičku, je to na zdi, má teda červený světýlko a je to moc příjemný, zapínám si je už teď, když jsem sama doma, a usíná se hezky
Není tady
Niko,já si myslím,že si fakt na spoustu věcí přijdeš sama... je pravda,že co se týká manipulace s miminkem-té jsem se bála nejvíc-všechno mi ukázaly sestry v porodnici...to samý s hygienou(koho by napadlo,že se musí denně čistit ouška a nosík
) a kojením...seděly u mě i půl hodiny a vysvětlovaly techniku,pomáhaly mi malou správně přisát i budit,když usínala...měla jsem při kojení střídat prsa a pediatr mi doporučil nakojit vždy z jednoho prsu a zbytek odsát a další kojení ze druhýho...a přesto to dělám podle sebe
Někdo doporučuje nehoupat,druhej odrazuje od dudlíků,nebo spaní s rodiči v posteli...my používáme dudlík na usnutí,pak ho Kabu stejně vyplivne, v posteli si ji nechávám nad ránem a houpu,když je třeba...každopádně věz,že pak budeš hodně vycházet s miminka a jeho potřeb...já se sprchuju voňavým mýdlem a voním se-samo že s mírou a vynechávám prsa, jím na co mám chuť a když nevím,jestli to můžu,tak si to najdu na netu,anebo to prostě zkusím...
první tejden po příchodu z porodnice jsem probrečela láskou a ted jsem nejšťastnější člověk na světě
držím palce a těším se na tvý poznatky a objevy
Není tady
To je krasny vzpominkovy tema....
ja se teda domu z porodnice moc tesila, ze budu mit S. jen pro sebe a zadny sestry a uklizecky nebudou prudit a konecne si to budu moct delat po svym...
S tim jidlem to byla dobra rada, ja jsem si navarila a zmrazila vyvary, pak jsem to jen ohrala a bylo, moje rada je nebojte se poprosit o pomoc. S cimkoli. A hlavne odpocivejte a milujte svoje miminko, priroda je mocna a instinkty porad funguji.... Krizi jsem mela asi treti noc, S. plakala a ja nevedela proc, ale rikala jsem si, ze nikoho jineho nema, tak to musim proste vyresit ja.... a nebojte, zvladnete to, ja jsem se S. sama a taky jsem to zvladla....
drzim palce a tesim se na dalsi miminka....
Upravil(a) bajaja (21. 7. 2008 21:10)
Není tady
Holky jste moc hodný - děkuju!!
Na broučka se moc těšíme, když se mi protahuje v bříšku a já si ho představím chce se mi brečet.. Když koukám na ty vaše pokládky, brečela bych zas. Prostě si myslím, že to všechno určitě zvládnem.. ikdyž to bude někdy asi pěkně těžký. ....ale to vůbec nevadí..
Není tady
Ahojky,
už mi to připadá hrozně dávno, co jsem prožívala šestinedělí. Ale napadá mě jedna maličkost. Když jsem přišla domů z porodnice, měla jsem věcičky pro Káju vyžehlený a krásně naskládaný ve skříni, ale všechny knoflíčky a cvočky na nich zapnutý a kolikrát mi to při převlékání honem honem dělalo problém. Takže doporučuji nechat rozepnuté
To samé vyndat si už plínky z balíku a dát na nějaké místo, které bude při ruce. Prostě vymyslet místo, kde budeš přebalovat (pokud nemáš přebal. pult) - já nejdřív přebalovala na naší velké posteli, později v koupelně na pračce, tam to praktikujem dosud, je tam vše po ruce a moc mi to vyhovuje. Minimálně totiž používám parfemované ubrousky na zadeček, raději myji vodou a osuším.
Až mě zas něco napadne, připíšu.....
To vaření do zásoby má něco do sebe, určitě bych do toho příště šla
Není tady
Nám se osvědčila taky rektální rourka (často ji v lékárnách nemívali) a hodně nám pomohla při prdících (teda v kombinaci s kapkami).
Není tady
Já se strašně těšila z porodice domů, měla jsem poporodní bluess jak vyšitej, jedno velký slzavý údolí Taky jsem si nedovedla představit, co budem dělat až budem doma, ale tak nějak to vyplynulo ze situace. Vždycky jsem si říkala, že sice nevím, co s tím prckem mám dělat, ale že to teda nakrmím, přebalím, vykoupu
No a pak se všechno zaběhne. S tím vařením by mě to nenapadlo, vařila jsem sama, nikdo mi nic nedonesl, nepomohl a taky jsme to zvládli
Z velkých látkových plenek mám nastíhané malé čtverce, které používám na utírání a umývání čehokoliv. Nemusím hned prát a žehlit velké plenky.
Zhruba po 3 měsích jsem přestala přebalovat v noci, prostě hned, jak se malá přestala v noci pokakávat. Od té doby si ji na kojení položím do postele a ležíme spolu, přestala jsem při kojení sedět - vadilo mi že na mě táhne a je mi zima na nohy.
Není tady
No já osobně už mám za sebou dvě šestinedělí a upřímně jsem na sobě nikdy nic nespozorovala nějaký změny nálady nebo tak.Triky?Neznám žádný,byla jsem tak nějak přirozená.To musíš zkusit sama,ono těch triků třeba ani nebude zapotřebí .
Není tady
Zuzina napsal(a):
Nedat na rady "starších", že pláče, protože má hlad a máš dát sunar...
tak bohužel my jsme byly zrovna ten případ, kdy to byla pravda. Ale na základě týdnu každodenních kontrol u doktorky a kontrolního kojení...
Není tady
nika9 - hlavní je že se těšíš, ono to pak všechno půjde samo :-) já třeba první týden skoro nejedla, protože jsem se bála abych nesnědla něco po čem by malá měla prdíky Naštěstí mě mamka i tchýně hodně pomohly, navařily mi a já si pak postupně ohřívala.
Taky si pamatuju jak jsme měla nervy pokaždé když malá zabrečela, nebo naopak když nebrečela, když dlouho nespala nebo když dlouho spala - prostě klasická vystresovaná prvomatka
Za chvilku už jsme přesně věděla co kterej pláč znamená a kdy má hlad a kdy je unavená....to všechno přišlo tak nějak samo. Hlavní je, mimčo milovat a dávat mu to pocítit Joo a na krmení po třech hodinách jak říkají v porodnici se vykašli, koj kdykoliv bude mít hlad
Být máma je někdy těžký, ale je to asi to nejkrásnější na světě co tě potká
Není tady
Co to je rektální rourka? My máme na prdíky kapky a prý se má poklepávat na bříško. Malá brečela včera skoro celý den v jednom kuse, nevím čím, možná těmi prdíky, byla jsem z toho
úplně na zhroucení - vůbec jsem nevěděla co s ní.
A s tím kojením - snažím se přes den po 2-3 hodinách (aby to nebylo víc jak 3 hodiny) , ale někdy mi připadá, že má hlad dříve (tak teda dostane i po hodině nebo po hodině a půl),
ale máme problém - krásně saje tak 5 minut, pak s pobízením pocucává, někdy se nám to protáhne i na hodinu. Přes den ji teda i budím na kojení, v noci nechávám , ale dnes zrovna
se v noci vzbudila až po 6 hodinách! U toho kojení mi i přes den usíná!
Není tady
přesně tak-kojit kdy chce dítě..může se stát že příjde i taková krize že dítě chce každou hodinu.. je to o nervy,ale radím NEVZDÁVAT!!!!!!
ty prdíky jsou zezačátku hrozný..ale postupem času to přejde.. teda většinou.. dobrý je třeba i pokládat na bříško,cvičit s nožičkama,já malého nosila na ruce položenýho bříškem na ..no jak se tomu říká.. na předloktí..???.. (mateřská demence..už je to tady zas) apohupovala jsem ho ..pak teplý na bříško..
Není tady
Jasan... No, jsem strašně zvědavá- jak to všechno bude!! Možná je to divný.. ale já se těším i na ten porod!! Asi proto, že vůbec nevím co mě čeká!!
Cože???? Mateřská demence?? ... ajá myslela, že těhotenskou dem. to končí!!!
Není tady
Niko tehotenska demence je jenom zacatek, ta meterska to je teprve sila
Leri rektalni rourka je takova trubicka, da se koupit v lekarne, opatrne se zavadi do zadecku miminka a pomaha prdikum odchazet...
ta poloha na predlokti "na tygrika" S.L. taky hodne pomahala....
Není tady
Petrželka mi taky připomněla jednu věc.Na cestu z porodnice jsem mimískovi vzala nádherný oblečky a pak do toho tu chudinku soukala snad půl hodiny takže příště beru zásadně zavinovací bodýčka (nic co se navléká přes hlavu) a propínací overálky
Není tady
NO, tak to se fakt těším!! Jestli těhu-demence je slabej odvar mat-dem tak to teda bude!!
Jinak s tím vařením od babiček- to je dobrej nápad!! Budu muset udělat očka...
A o té rektální rource jsem taky slyšela.. tak už ju mám napsanou na seznámku!!
Laufy a já mám zrovna nachystanou do porodky takovou krásnou soupravičku!! Samozřejmě přes hlavičku... .. ale zdá se mi ten otvor- no prostě výstřih dost pružnej... tak snad malej domů nepojede v rouše Adamovým...
Jo a holky.. kupovaly jste si některá do porodky takový ty síťový kalhotky? A kolik jich tak? 3-4stačí?
Není tady
Ty síťovaný jednorázový kalhotky jsou bezvadný, kup si ty síťovaný prací (potom jsou ještě z takové průhledné látky), bez toho se neobejdeš, jo, vem si jich tak 4-5. Já jsem je ze začátku
používala i doma.
Není tady
Niko ty jednorazove kalhoty kup urcite ja mela baleni po 5ks a na kazdy den jsem mela 1ks na ten prvni den 2ks. pekne to totiz luftuje a i kdyz budes treba na cisar tak ti luftuje jizva a ocistky stejne jdou.
Souhlasim s tim oblecenickem nechci te strasit ale o pruznost materialu nejde jde o to ze se budes mozna bat ho oblikat a to pretahovani pres hlavicku je nejhorsi + deti to nenavidi takze moje rada je taky koupit body ale ty propinaci celkove ne jen mezi nozickama a propinaci overalek:)
Není tady
Ahoj,
tak já se přidávám, ne sice s radama (ty bych sama potřebovala), ale se zkušenostma.
Viki byla prvních 14 zlatá, až se všichni divili, jak krásně a hlavně pořád spinká. Opravdu se vzbudila jen na kojení, jinak spinkala. Až mi bylo i líto, že si jí jinak neužiju (jen kdybych věděla, co bude následovat :-)). Pak ze dne na den obrátila a nespala vůbec, ani ve dne, ani v noci. Na rady babiček, prababiček apod, že mám slabé mléko (které v našich zemích neexistuje) jsem pořád jen kojila, Viki si zvykla a chtěla co 30min i v noci, trošku jsme i dokrmovali Nutrilonem (hlavně na noc, aby déle spinkala). Pak mi dr vynadala, že jí přežírám. Paráda. Nic nepomáhalo. Tak jsme koupili Sab Simplex na prdíky (je pravda, že pomáhají), cvičili s nožičkama, nahřívali žínku na bříšku, prostě všechno možné i nemožné.
"Radilky" dál radili, že to není možné, že tak pořád pláče, že jí je určitě zima, tak jsem ji oblíkala co nejvíc (ale přiměřeně), ale měla chudák vždycky zpocenou hlavičku a zádíčka, tak jsem se na to vybodla. A takhle bych mohla povídat hodiny o chytrých radách starších. Dříve prostě bylo všechno jinak, a ony to nechtějí pochopit a snaží se radit. Neberte to vůbec v potaz a řidte se tím, co cítíte, popř. se zeptejte dr. My teda máme dr úplně skvělou a vděčím jí za hodně rad. Je dobré se zeptat, když něco nevíte nebo si to najít na netu, ale ne všechny rady "chytrých radilek a vysloužilých matek" jsou dobré. Navíc každé miminko opravdu reaguje jinak.
Vik je skoro 7 týdnů, spí jen venku v kočárku nebo v autě, jinak ne, takže i doma ji vozim v kočárku přes "překážky", jinak by nespala nebo lítám po venku :-). A to někdy i v noci, když nemůže usnout. Jakmile ji dám do postýlky, vzbudí se. Tak jí dávám do postýlky i s tou "taškou" z kočárku. Jinak je to noční ptáče. Já vypadám jak když jsem prodělala tyfus , skoro nespim, jim ve spěchu, ve stoje nebo už studená jídla, jsem unavená, ale neměnila bych ani za jedinou klidnou hodinu spánku!!! Moje dcera je pro mě vším a veškeré trápení a starosti k ní prostě patří. Vymodlila jsem si ji, mám ji a to je to nejdůležitější. Takže věřím, že i všechny novopečené maminky na pokraji sil to zvládnou. Přece jen - láska k dítěti je to nejsilnější pouto a cit, který člověk pozná a neztratí. Svoje dítě budete milovat hodné i zlobivé, hezké i ošklivé, zdravé i nemocné, spící i brečící a to z jednoho prostého důvod - JE TO VAŠE MIMINKO!!!
Jinak s tím jídlem tady mají holky pravdu, mě vaří máma a hrozně to pomáhá, přijedeme, najíme se, máma vidí malou, odjeme, žádné vaření, mytí nádobí, nic....Fakt bomba a pokud to jde, zkuste si to zařídit taky. Jinak ten mrazák .
Omlouvám se za slohovku
Upravil(a) Honney (24. 7. 2008 14:19)
Není tady