29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
jo tak chrápání ???u ná na denním pořádku,,..musím rychle usínat ,než začne manžel chrápat..ovšem ,když mě to v noci vzbudí jsem nepříčetná,,..a vůbec nejlepší je ,když chrápe až se zalyká..a skoro nedejchá to mám pak docela strach..
Koupila jsem v nějakým krámku kdysi polštářek proti chrápání a je fakt,že ty bylinky asi v tom pomáhaly..nevím..opravdu tolik nechrápal..Teď už asi vyčichly a moje drahá polovička v tom pokračuje dál!!!
Je fakt,že když mám rýmu já.. tak taky občas chrápu:lol:..ale určitě né tak nahlas:lol:
Není tady
Jednou jsem zkusila špunty,ale byl to tak nezvyklý pocit - to ticho.Tedy nevadilo by,že neslyším chrápání,ale malýho.Člověk se už naučil vnímat jak oddychuje.
I jsem naznačila,že nás budí a asi jak byl rozčílenej,že mu to pořád připomínám,tak z něho vypadlo:tak se rozvedem a budeš mít klid!Čuměla jsem jako blb,ale pak se šel zchladit do hospody a omluvil se,že byl přetaženej.Věřim tomu máká od nevidim do nevidim.
No uvidíme slíbil,že navštívíme doktora .Tak mi držte palce.
Není tady
přítel taky chrápe. JEdnou se mi povedlo, že když jsem ho hladila po vlasech, tak nechrápal a byl klid. Pak se otočil a bylo to nanovo
Minulý rok, jsme byli s malým na trhání nosní mandle a s náma byla na pokoji paní se synem a ty jeli oba dva celou noc, no strašné, něco takového jsem nezažila a to byl malej po operaci.
Polštářek bych viděla jako dobrý nápad.
Když má malej rýmu, pouštím doma zvlhčovač a je klid:)
Není tady
Ani polštářek nepomáhá .
Upravil(a) Petromila (29. 8. 2008 17:39)
Není tady
Čauky, drahouš řezal tak, že jsem měla pocit, že ho normálně zapíchnu. Už jsem měla takové nervy. Začal chodit po různých doktorech, docela nás překvapilo, že se to nebere na lehkou váhu, jelikož to chrápání škodí především jemu. Po sérii vyštření mu udělali takovou věc do pusy, která vypadá jako rovnátka a musím zaklepat, že je to super. Funguje to tak, že mu to spodní čelist nustále tahá dopředu, aby měl v hrdle dost místa pro vzduch a nechrápal. Tak snad se po dvou letech trápení vyspím bez špuntů..
Není tady
Tak to bych taky potřebovala,ale mýho k doktorovi nedostanu a už vůbec né kvůli chrápání .
Není tady
sisi21 napsal(a):
jo tak chrápání ???
u ná na denním pořádku,,..musím rychle usínat ,než začne manžel chrápat..ovšem ,když mě to v noci vzbudí jsem nepříčetná,,..a vůbec nejlepší je ,když chrápe až se zalyká..a skoro nedejchá to mám pak docela strach..
Koupila jsem v nějakým krámku kdysi polštářek proti chrápání a je fakt,že ty bylinky asi v tom pomáhaly..nevím..opravdu tolik nechrápal..Teď už asi vyčichly a moje drahá polovička v tom pokračuje dál!!!
Je fakt,že když mám rýmu já.. tak taky občas chrápu:lol:..ale určitě né tak nahlas:lol:
Zkus si sehnat od firmy JUST tymiánový krém. Je určený pro nachlazení a podobné problémy, ale mám s ním výborné zkušenosti i proti chrápání. ( namazat lehce obě nosní dírky i hrudník)
Možná by ale stálo za to jít s tím k doktorovi, prý jsou tyhle stavy docela nebezpečné.
http://www.plasticka-chirurgie.info/zak … i-chrapani
Upravil(a) lueta (16. 12. 2008 17:09)
Není tady
To jsem taky četla,že to může mít vážnější příčinu.A jak večer nemůžu spát zjistila jsem,že má i výpadky dechu (nebo jak to mám nazvat) spí a nejednou jako kdyby přestal dýchat a pak lapne po dechu a normálně zase spí a ani tohle ho nepřesvědčí jít k lékaři!A na to mi odpoví,že tu nikdo věčně není a já jsem v koncích.
Není tady
Petromila napsal(a):
To jsem taky četla,že to může mít vážnější příčinu.A jak večer nemůžu spát zjistila jsem,že má i výpadky dechu (nebo jak to mám nazvat) spí a nejednou jako kdyby přestal dýchat a pak lapne po dechu a normálně zase spí a ani tohle ho nepřesvědčí jít k lékaři!A na to mi odpoví,že tu nikdo věčně není a já jsem v koncích.
No to je právě ta spánková apnoe. Je to ale jeho zdraví a pokud s tím nebude chtít něco udělat,Ty s tím nic nezmůžeš. Možná by pomohlo vzít kameru a natočit ho.
Není tady
Stačí natočit mobilem. Já chrápu asi dost, ale ne pravidelně, holt ležet na zádech není nejlepší nápad. Osobně nechápu, jak se lidi, kteří chrápou až k apnoe mohou vyspat. Pamatuju si, že jsem jednou byl s přítulkou na chalupě, a dojela matka a její přítel. VŠICHNI TŘI CHRÁPALI JAKO CIRKULE a to jsem si nemohl skrz léčbu dát ani "šláftruňk," takže jsem se po zcela zoufalé noci usadil venku u krbu, to bylo strašlivý...
Není tady
No je to hrůza a když má rýmu - nespí v baráku nikdo .Chystáme se ho natočit,snad to k něčemu bude ....
Není tady
Petromila napsal(a):
jo u nás to samé..jsem vůbec ráda,když jsem ho dostala na imunologii..na tohle mě řekl,v žádném případě,.prej nemám poslouchat a spát..
Není tady
Moje drahá polovička taky chrápe. Ale ne vždycky a ne celou noc. Možná nepatří mezi ty nejhlasitější chrápače. .., ale taky je ho dost. Já jsem zjistila, stejně jako vy všechny, že tomu nelze nijak zabránit. Ani natočením, ani buzením, ani škubáním prostěradla (s frotým se to navíc dost těžko dělá), škubáním polštáře pod jeho chrápající hlavičkou, atd. A také patří mezi ty dotčené, kteří "přece nechrápou"! "On má asi jenom rýmu a já nemám pochopení!"
Jednou jsem zjistila, když jsem četla, ležíc vedle chrápajícího chlapa, že mě něco lehce vyrušuje, ale nevšímala jsem si toho, knížka byla velmi zajímavá. Asi po hodině mi došlo, že mě rušilo (ale jen málo!) to hlasité chrápaní. Takže mě napadlo, že to musím řešit já pomocí sebe, a ne pomocí jeho. Pokoušela jsem se ho nevnímat. Vypnout (ho). Dokázala jsem po čase i ovládnout svoje myšlenky natolik, že jsem jeho hlasité chrápání nevnímala a myslela na to, co jsem chtěla. Zkoušela jsem po zhasnutí dělat i autogenní trénink a šlo to. Ale ne hned na poprvé. Pochopitelně. A večer, když zaslechnu, že začal chrápat, tak si řeknu, že se dnes zase budu zdokonalovat v sebeovládání a kontrole myšlenek.
Vím, že to není cesta pro každého, taky mě to zpočátku úplně normálně vytáčelo a byla jsem vzteklá a nadávala mu. Abych šla spát do jiné místnosti nepřipustí /byl zcela upřímně nešťastný, když jsem to navrhla/, tak jsem ho nechtěla trápit. Vzala jsem to jako vhodné (těžké) prostředí pro svůj trénink mysli. A že mi dokáže vytvořit bojové podmínky!!
Ale upozorňuju, že to jeho chrápání nepatří mezi ty cirkulárky, vedle kterých praskají bubínky (to znám od svého bratra- to je příšerný). Tam bych s touto metodou asi neuspěla.
Není tady
Přežívám,teď je docela hodně starostí,že ho kolikrát ani nevnímám jak unavena lehám.Taky jsem zkusila spát jinde,ale když se v noci vzbudil a zjistil,že spím jinde byl schopen vecpat se ke mě na tu malou postel.Prý když spim já jinde,může i on ...
Hold musim na něj vyzrát jinak.
Není tady
Donutila jsem manžela na masáže, na krční páteř..řekla bych ,že v noci nemá tak vyvrácenou hlavu a spí pohodlněji ..Nějak to chrápání ustálo..a nebo,že bych to neslyšela??
Není tady
sisi21 napsal(a):
Donutila jsem manžela na masáže, na krční páteř..řekla bych ,že v noci nemá tak vyvrácenou hlavu a spí pohodlněji ..Nějak to chrápání ustálo..a nebo,že bych to neslyšela??
Já jsem hodně chrápala v těhu a teď už naštěstí nechrápu .
Není tady
topazio napsal(a):
sisi21 napsal(a):
Já jsem hodně chrápala v těhu a teď už naštěstí nechrápu
.
to já chrápu .když mám rýmu ..
Není tady
Tak jsem manžela k doktorovi nedostala.Ale aspoň jsem se informovala v lékarně a tam mi doporučili kapky ADENOL - máte s nima někdo zkušenost?
Není tady
Petromila napsal(a):
Tak jsem manžela k doktorovi nedostala.Ale aspoň jsem se informovala v lékarně a tam mi doporučili kapky ADENOL - máte s nima někdo zkušenost?
zkušenost nemám ..až vyzkoušíš dej vědět ..(sem to nějak zakřikla a manžel včera chrápal o 106
)
Není tady
Já teď mám na 10dní klid - manžel chodí na noční .Mezitím vyzvednu kapky a pak budem zkoušet,říkali že v rozmezí 1-7 dnů by mělo chrápání ustat (pokud to není něco vážnějšího).Doufám,že můj muž bude první den spát jak nemluvně
.
Není tady
jo tak ty kapky jsou nám na prd. O operaci nechce ani slyšet, prej se na to může umírat a to jsou pořád výmluvy, že on nic neslyší, tak ať spím atd... pak se diví, že ráno vstávám unavená a zničená a chce po mě úsměvy. špuntů do uší jsem zkoušela několik druhů, všechny mi byly k ničemu
Upravil(a) Dey (1. 2. 2009 15:25)
Není tady
A co dělat proti skřípání zubu? a cvakání čelisti?? Někdy to je šílený, jsem dokonce musela jít jednu noc spát vedle do místnosti, protože to se prostě nedalo....... chrápání mi nevadí...
Není tady
PINDULI napsal(a):
A co dělat proti skřípání zubu? a cvakání čelisti?? Někdy to je šílený, jsem dokonce musela jít jednu noc spát vedle do místnosti, protože to se prostě nedalo....... chrápání mi nevadí...
to skřípal můj syn ,když byl malej ..nic jsem nedělala,nechala to ..ale ten mráz mě pozádech pěkně běhal ..fuj ,když si na to vzpomenu..
Není tady
Jen se chci podělit o zkušenost mého známého, který tak děsivě chrápal, až z toho míval zástavy dechu. Tak mu doktor řekl, že má tři možnosti. Buď mu může odoperovat kus horního patra (což prý by jemu ale nepomohlo), nebo bude mít na noc nadosmrti dýchací přístroj, a nebo - třetí varianta (která je pro něj údajně nejlepší), že mu prodlouží kosti ve spodní čelisti nějakým nástavcem a tím vlastně zvětší průchodnost úst pro vzduch.
Známý to okomentoval, že si nenechá z hlavy udělat míč na ragby a raději se odstěhoval od přítelkyně z pokoje. Jestli ho pak prý jednou ráno najdou udušeného, tak alespoň ukončí život jako relativní fešák.
Ale musím zodpovědně říct, že některé ženy chrápou snad ještě víc než ten můj známý. Snad doktoři najdou brzy nějakou jinou variantu řešení, protože by bylo strašné potkávat na ulici samé přepředlouhé tváře
Není tady
sisi21 napsal(a):
PINDULI napsal(a):
to skřípal můj syn ,když byl malej ..nic jsem nedělala,nechala to ..ale ten mráz mě pozádech pěkně běhal ..fuj ,když si na to vzpomenu..
mno tak to máš vlastně štestí že tvůj syn toho nechal ale jsem ráda, že zná aspoň někdo ten pocit, ten šílený mráz po zádech ;-)
Není tady