|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Dobrý den, moje bývalá přítelkyně vychovává naše dítě. V době kdy jsme dítě počali jsme byli mladí, nepracující, nesoběstační, sobečtí.... Dnes bývalá přítelkyně vychovává našeho tříletého syna, který je zanedbaný, její výchovou poznamenaný. Já mám dnes fungující rodinu, manželku a dalsího syna. Syna z předešlého vztahu nevychovávám, ale rád bych to změnil... Jsem finančně zajištěny, dnes už i zodpovědný. Rád bych dostal syna do péče, jelikož jeho matka nemá absolutní zájem se o syna starat, vychovávat, vést ho k základním hygienickým, morálním návykům! Může mi kdokoliv z Vás poradit, jaký návrh sepsat? Děkuji za každou radu.
Jsem jen chlap, člověk......ale své děti miluji.... Když dávám lásku, pěči, a finance svému "druhému" synovi, chci to dát i "prvnímu" Oba je mám rád. Výživné to nespraví. Moje manželka, naše dítě také miluje. Bývalá přítelkyně se však o něj nestará. Nedovedu si představit vzít matce dítě, ale když nemá o něj zájem?
Upravil(a) Timi (18. 7. 2008 0:34)
Není tady
Obrat sa na Oddělení sociálně-právní ochrany dětí (na radnici).
A pozri sa sem na vzory dokumentov: http://rodina.juristic.cz/
... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't. ... Není tady
Timi napsal(a):
Dobrý den, moje bývalá přítelkyně vychovává naše dítě. V době kdy jsme dítě počali jsme byli mladí, nepracující, nesoběstační, sobečtí.... Dnes bývalá přítelkyně vychovává našeho tříletého syna, který je zanedbaný, její výchovou poznamenaný. Já mám dnes fungující rodinu, manželku a dalsího syna. Syna z předešlého vztahu nevychovávám, ale rád bych to změnil... Jsem finančně zajištěny, dnes už i zodpovědný. Rád bych dostal syna do péče, jelikož jeho matka nemá absolutní zájem se o syna starat, vychovávat, vést ho k základním hygienickým, morálním návykům! Může mi kdokoliv z Vás poradit, jaký návrh sepsat? Děkuji za každou radu.
Jsem jen chlap, člověk......ale své děti miluji.... Když dávám lásku, pěči, a finance svému "druhému" synovi, chci to dát i "prvnímu" Oba je mám rád. Výživné to nespraví. Moje manželka, naše dítě také miluje. Bývalá přítelkyně se však o něj nestará. Nedovedu si představit vzít matce dítě, ale když nemá o něj zájem?
Timi, prosím Tě, a jak to konkrétně vypadá, že "nemá zájem"?
Píšeš, že vychovává dítě... zřejmě 3 roky sama - bez Tvé pomoci... Asi se Ti do dobře radí, když jsi ji v tom nechal tři roky sám... teď Tvé druhé dítě vychovává Tvá druhá žena a určitě zvládne vychovávat i Tvé první dítě, ale to není žádné hrdinství, když jste na to dva...
A ještě píšeš, že nemá absolutní zájem se o syna starat, vychovávat, vést k hyg. návykům a morálním - a co dělala ty tři roky? To byl syn 3 roky v děcáku, že se o něj nestarala, nebo co???
Návrh napiš, o tom nic, ale tenhle příspěvek mi přijde hodně jednodstranný. Jestli býv. přít. vychovává syna jinak, než si Ty přeješ, neznamená přece, že se o něj nestará. Dítě, o který se máma nestará, končí v děcáku ne? Jinak by jí dítě sociálka už dávno sebrala, kdyby se chovala tak, jak Ty píšeš!!!
Tvoje nová žena Tvé první dítě miluje... a jeho matka ho nemiluje? :-)
Není tady
Martinka1 mas pravdu, vyznieva to velmi jednostranne. Je fakt, ze zodpovedny mal byt uz vtedy, nie az teraz. Na to podla mna nieje ziadne ospravedlnenie. Ja niesom na strane ani jedneho z tychto rodicov, ale pseudolaska nema s vychovou nic spolocne.
Pravdupovediac nemam rad otcov, co si svoju zodpovednost uvedomia az po niekolkych rokoch (navyse to moze byt praca jeho novej partnerky a nie jeho skutocna laska), ale kedze nepozname detaily a je to len z jednej strany tazko sudit.
PS:Myslis, ze ked u matky staci, aby sa dieta sprchovalo raz za 2 dni, je to vedenie k zakladnym hygienickym navykom?
Tot priklad z praxe.
... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't. ... Není tady
V době kdy jsme dítě počali jsme byli mladí, nepracující, nesoběstační, sobečtí....
Timi, zřejmě bys svěření dosáhnout mohl, odpověď jsi dostal, ale... i když je to trochu
- když jsi nechal malé dítě "na krku" mladé, nepracující a nesoběstačné matce, která zřejmě měla dost starostí sama se sebou a asi se moc nestaral (Syna z předešlého vztahu nevychovávám), co tě KONKRÉTNĚ vede k tomu, že ho najednou chceš? Proč jsi se o synovu výchovu a matčinu péči nezajímal tři roky a nesnažil se o změnu? Nezlob se, ale připadá mi, že teď máš novou ženu, která by se o další dítě, které podle tebe "miluje" (nechce ti jen vyhovět?) v pohodě postarala, aniž by ses musel nějak víc angažovat - a ještě bys byl ten "hodný".
Není tady
Oxi napsal(a):
PS:Myslis, ze ked u matky staci, aby sa dieta sprchovalo raz za 2 dni, je to vedenie k zakladnym hygienickym navykom?
Tot priklad z praxe.
Záleží na konkrétní situaci - já třeba u prostřední holky dostala od kožařky doporučení styk s vodou minimalizovat. Koupat pokud možno vůbec, sprchovat co nejméně a co nejkratší dobu, klidně třeba jenom ob den. Samozřejmě, jiná situace je v létě, kdy se dítě potí jak dveře od chlíva a je věčně zmazané z pískoviště, jiná situace je přes zimu, kdy se venku pomalu nezašpiní, protože je od hlavy k patě oblečená a zpocená taky není. Podotýkám, že holka nemá žádné výrazné potíže, jenom z času na čas má vysušenou kůži. MMCH to samé nám doporučovali už v porodnici - mimina koupat max. 2-3 týdně, jinak jenom přetřít vlhkou žínkou. Takže já osobně bych primárně za špatné nepovažovala to, že se někdo sprchuje ob den.
Není tady
Tak sorry, ze som nenapisal ze je to 7 rocne dieta bez akychkolvek zdravotnych problemov
Nepisal som o kupani, ale o sprchovani.
Prepac, ale podla mna je normalne, ze sa zdravy clovek kazdy vecer osprchuje.
Synovi jsou 3 roky, teď máš druhého syna, to znamená, že za zhruba dva roky jsi se změnil z "mladého" otce na zodpovědného? No, možné je všechno, ale přece jen si myslím, že je to příliš krátká doba na to, aby mladý člověk v tak krátké době dozrál a zásadním způsobem změnil své postoje. Hlavně by s tak malým dítětem by měl být ten, na koho je dítě zvyklé a ne mu sebrat jeho dosavadní jistotu, to je maminku. Ty jistě přes den pracuješ, klučík by byl většinou s tvojí ženou, která je pro něho cizí, nebylo by ti ho líto? Jako starostlivý otec si ho přece můžeš často brát k sobě. Promiň, ale na mne to působí dojmem, že se ti nechce jeho mamince platit alimenty.
Není tady
Oxi napsal(a):
Tak sorry, ze som nenapisal ze je to 7 rocne dieta bez akychkolvek zdravotnych problemov
Nepisal som o kupani, ale o sprchovani.
Prepac, ale podla mna je normalne, ze sa zdravy clovek kazdy vecer osprchuje.
Já se nehádám, taky to v současné době považuji za normální
Jenom píšu, že naše kožařka nebyla nadšením na větvi ani z denního sprchování a to moje holka fakt problémy nemá (v tom smyslu, že by byla u dr dlouhodobě sledovaná, šlo o jednorázové vyšetření, které od té doby nebylo potřeba). Takže dítě ob den se sprchující se ve mne nevyvolá úžas nad tím, jaký je jeho matka čuně, ale jako první si pomyslím, že asi k tomu má nějaký důvod 
No, omlouvám se za OT.
Není tady
Vidis Timi, nikdy nechci, aby ti takyto ludia pomahali. Namiesto toho, aby reagovali na tvoju otazku, reaguju uplne inak. A potom, preco je kazdy rozvedeny:-))) Vsetci spekuluju nad tym, aky si vlastne na nichodnik a hladaju to v tvojich textoch. Zajdi za pravnikom, ten bude konat za prachy. Tato skupina stroskotancov ti nedokaze pomoct. Ukazal som sa tu po nejakej dobe a asi to zabalim znovu.
Ta AMBA sa hned sustredila na alimenty:-)))
Není tady
nkristian napsal(a):
Vidis Timi, nikdy nechci, aby ti takyto ludia pomahali. Namiesto toho, aby reagovali na tvoju otazku, reaguju uplne inak. A potom, preco je kazdy rozvedeny:-))) Vsetci spekuluju nad tym, aky si vlastne na nichodnik a hladaju to v tvojich textoch. Zajdi za pravnikom, ten bude konat za prachy. Tato skupina stroskotancov ti nedokaze pomoct. Ukazal som sa tu po nejakej dobe a asi to zabalim znovu.
Na nichodnik sa píše dohromady, ty suterén. Príď mi osobne povedať že som stroskotanec a budeš sa môcť chodiť prezentovať na paralympiádu.
Ak by si mal vyššie IQ ako vek, dokázal by si sa zamyslieť nad tým, že pokiaľ niekoho začne trápiť svedomie až po 3 rokoch, tak to väčšinou so svedomím vôbec nič spoločné nemá.
A ano, zabaľ to a naukazuj sa tu už, bude to lepšie.

Oxi

Není tady
nkristian:
Ano, právě podobný problém řeší moji známí, a hádej, o co tatínkovi jde. Dítě chce do péče, nebo alespoň do střídavé, aby nemusel matce platit alimenty. Nediv se, že to vidím i z jiného úhlu.
Oxi: souhlasím
Není tady
amba napsal(a):
nkristian:
Ano, právě podobný problém řeší moji známí, a hádej, o co tatínkovi jde. Dítě chce do péče, nebo alespoň do střídavé, aby nemusel matce platit alimenty. Nediv se, že to vidím i z jiného úhlu.
Oxi: souhlasím
Amba? A nie je to takže péče o dítě je mnohem dražší a rizikovější a zodpovědnéjší než alimenty? Ať mně nikdo neříká že péče o dítě je míň než co já vím 3000 Kč alimentu. Mně to vychází tak že péče o ditě kvuli neochotě platit alimenty je pěkná kravina.
Není tady
amba: Se střídavou péčí a zcela jasnou souvislostí se snahou otce neplatit alimenty mám taky svoje zkušenosti...Timi by nebyl jediný muž, který by se takto napraven pokoušel vyhnout povinnostem
Čímž nechci vůbec tvrdit, že jím je. Je i pár mužů, kteří se prozřivši snaží napravit své chyby ... To si každý ve svém svědomí musí řešit sám (pokud svědomí má).
Timi: Oxi ti poradil přesně, ta stránka je dobrá. Jinak by mě taky (čistě ze zvědavosti) zajímalo, jak se projevuje ta nepéče matky tvého prvního syna? Na to mi vůbec odpovídat samozřejmě ale nemusíš.
Není tady
maricka: Jak se to vezme. U nás se např. bývalý znova oženil a o naši dceru ve střídavé péči se stará jeho nová žena, nikoli tatínek. (Ostatně bylo by divné, kdyby šudlal v ruce její ponožky, zatímco novomanželka ostatním pere, že.) ... Zvláštní jen je, že tatínek začal chtít střídavou péči ve chvíli, kdy já začala chtít alimenty. Předtím tři měsíce skoro nezájem (abych nekecala - byl s holkou asi čtyřikrát na hodinu odpoledne venku a jednou ji měl na pět dní na chatě). Nikdy se neptal, zda jí něco nechybí, jestli něco nepotřebuje (začínal nový školní rok, předělávala jsem ji v novém bytě pokojík), kolik má dávát výživné, ani žádný návrh na výživné jsem od něj neslyšela. O dceru nijak vehementně nestál... Až najednou! Já se zeptala, kolik hodlá dávat výživné a v tu chvíli začal navrhovat střídavou péči... dnes ji máme a funguje. Výživné si takto neplatíme žádné (vpodstatě je vyměřeno tak, že se vzájemně "požírá"). Dnes samozřejmě bývalý tvrdí, že já jsem střídavé péči bránila a že ji nechtěl on, ale dcera ... kecy v kleci ... Žena s podobnou zkušeností stěží uvěří v náhlé osvícení nezvedeného mladého otce... bohužel...
Není tady
Marica.
No jasně, že je to pěkná blbost, to ví každá mamina či otec, kteří se o dítě starají. Jenomže to neví každý otec, co alimenty platí. Někteří otcové ( někdy i nová partnerka)si totiž dělají starosti, že matce platí příliš, proto chtějí dítě do své péče, aby nemuseli platit nic a penízky hezky zůstaly v nové rodině.
Netvrdím, že to je pravidlo, ale, bohužel, takové případy se také stávají. Proto nemám jednoznačný názor a je třeba opravdu pečlivě zvážit, co je pro dítě nejlepší.
Není tady
Taky ty důvody některých otců (Timi se jaksi k důvodům ještě nevyjádřil, tak abych mu nenasazovala psí hlavu) vidím podobně - nová manželka se bude starat místo jednoho o 2 děti (vždyť "to má při jednom", že?
), místo, aby šly korunky z baráku ("takovejch peněz JÍ dávám "), bude bývalka hezky cvakat (tím se dá taky hezky znepříjemňovat život) a taťka bude ten, kdo svoje dítě vyškrábnul z péče neschopné matky (a má v ten moment bič jak na ní - "nebudu ti ho půjčovat" a později i na dítko - "u mámy by ses tak neměl")
Není tady
helena napsal(a):
Taky ty důvody některých otců (Timi se jaksi k důvodům ještě nevyjádřil, tak abych mu nenasazovala psí hlavu) vidím podobně - nová manželka se bude starat místo jednoho o 2 děti (vždyť "to má při jednom", že? http://fora.babinet.cz/img/smilies/sad.png), místo, aby šly korunky z baráku ("takovejch peněz JÍ dávám "), bude bývalka hezky cvakat (tím se dá taky hezky znepříjemňovat život) a taťka bude ten, kdo svoje dítě vyškrábnul z péče neschopné matky (a má v ten moment bič jak na ní - "nebudu ti ho půjčovat" a později i na dítko - "u mámy by ses tak neměl")
To je neuvěřitelné já jsem zažila žalobu bývalé tchýně která se chtěla do mého syna starat po smrti jeho otce protože mu nechtěla odevzdat dědictví. Soudkyně ji žrala všechno co řekla a bylo mi z toho nablití ale nakonec u čtvrtém řízení ji vyhodila se soudní síné s doporučením aby se tam už nikdy neukazovala... - to bych pochopila - cizí a - kvuli majetku - ale nikdy bych si neuměla predstavit že by takto přemýšlel otec mého dítěte. Asi bych jej dala zmlátit.
Není tady
[b]já jsem zažila žalobu bývalé tchýně která se chtěla do mého syna starat po smrti jeho otce protože mu nechtěla odevzdat dědictví... ale nikdy bych si neuměla predstavit že by takto přemýšlel otec mého dítěte[b]
A proč ne? Když takhle umí přemýšlet některá babička... což je vlastně MATKA otce dítěte... Jo, majetek je mocný kouzlo.
Není tady
Býválá má dítě v péči určené soudně. Ale v celodenní péči je u své babičky, která už nemá sílu se o něj starat. Nabídla mi, abych vyhledal pomoc a staral se o něj já.
Není tady
Timi - a prcek je u babičky proto, že se máma "jenom" nechce starat, nebo kvůli tomu, že chodí do práce a nemá, nebo ho nechce dávat do školky?
Není tady

nkristian napsal(a):
něco takového jsem chtěl také napsat, ale předběhl jsi mne Kristiane, proto si to odpustím. Na Babinetu je to už tradičmím zvykem - vědět přesně jak to tazatel má, usuzovat pouze dle svých zkušeností...... (sem by se hodil blijící smajlík)
Je zajímavé že si zde mnoho maminek stěžuje jak jejich ex nemá o dítě zájem a vida, když se ukáže někdo kdo zájem má, tak se naň hned zaútočí 

Není tady

helena napsal(a):
Taky ty důvody některých otců (Timi se jaksi k důvodům ještě nevyjádřil, tak abych mu nenasazovala psí hlavu) vidím podobně - nová manželka se bude starat místo jednoho o 2 děti (vždyť "to má při jednom", že? http://fora.babinet.cz/img/smilies/sad.png), místo, aby šly korunky z baráku ("takovejch peněz JÍ dávám "), bude bývalka hezky cvakat (tím se dá taky hezky znepříjemňovat život) a taťka bude ten, kdo svoje dítě vyškrábnul z péče neschopné matky (a má v ten moment bič jak na ní - "nebudu ti ho půjčovat" a později i na dítko - "u mámy by ses tak neměl")
pokud nechceš Timimu nasazovat psí hlavu tak se v tomto vláknu takto nevyjadřuj. Máš doma kříšťálovou kouli, nebo jsi vědma, která lidem na dálku vidí do hlavy?
Není tady

helena napsal(a):
Timi - a prcek je u babičky proto, že se máma "jenom" nechce starat, nebo kvůli tomu, že chodí do práce a nemá, nebo ho nechce dávat do školky?
to je snad uplně jedno, ne?
Není tady