27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Jéé, holky, super diskuze. Líbil se mi ten nápad, koupit jen čtverce a kalhotky dokoupit později, ta doprava je fakt rychlá.
LeniB - taky mě uchvátily ty vícevrstvé plenky. Chystám se taky na prezentaci o látkovkávh u nás v Brně, ale asi a na podzim.
Není tady
Zuzi, potom sem kdytak hoď termín a místo myslím, e kdyby mi to vylo, tak bych si tam zajela a třeba by se chtělo i někomu jinému
jinak já se rozhodla definitivně nakoupit několik vv a k tomu kalhotky - asi imse-vimse a nějaké fleecové, doma mám něco kolem 50 čtvercovek (z toho tak 15 si nechám na podkládání atd...), separačky a zbytek dokoupím a v běhu... ze začátku stejně počítám s kombinováním s jednorázovkama a pak se uvidí
Není tady
Jéé, LeniB - ty by ses přidala??? Já právě sháním někoho, kdo by tam el se mnou, páč samotné se mi nechce.
Termíny jsou tu: www.branakdetem.cz a nahoře prezentace
Není tady
Leni u prvního kluka jsem ze začátku dávala separačku, hadrovku čtverec (nebo dvě) a na to jednorázovku místo kalhotek. Jednorázovka vlastně fungovala jako kalhotky a vydrela mi jedna na celý den, někdy i na dýl, tak mi to fungovalo celý dva měsíce ne jsem se definitivně rozhodla s látkovkama seknout to jen jako tip pro ty co nechtějí ze začátku moc investovat ne se úplně rozhodnou co pouívat....
Není tady
Ahoj maminy,
tak jak vam jde latkovani v praxi ????
Není tady
ahoj holky. přiznám se bez mučení, my zatím pouíváme jednorázovky . zkouela jsem ten novorozenecký sklad. ale to se malému nelíbilo. vypadal jak robot a nemohl vůbec hnout noičkama. to samé, kdy jsem dala 2 pleny na sebe
. počkám, a trochu povyroste..
já teď jetě pro ten začátek uvauju nad jednou věcí, co jsem nala na netu - některé maminy do obyčejných jednorázovek vkládají látkovou plínku, tkae jim jednorázovka vydrí na dél, kdy není nehoda, a mají to jako kompromis mezi látkovými a jednorázovými, ne přejdou na látkovky...
jinak já mám zatím jen kopu (asi 40 + 15 na otírání) klasických čtverců a mám v plánu objednávat jetě ty vv + nějaké kalhotky... jen teď malinko váhám, e bych počkala, a se trochu sijem, zatím to kombinovala, jak jsem napsala vý a pak a koupila rovnou větí kalhotky atd
Není tady
leni, to jsme taky zkoueli a celkem to lo . jednorázovka mi vydrela na dvakrát.
Dagi a provádíte to dál, nebo teď nezvládá skoro nic krom uspávání Filípka?
Není tady
Holky ja teda nevim, ale tenhle kompromis se mi moc nepozdava.... tim se vlastne popira princip latkovani - prodysnost....
Dagi tak zkus jen jednu plinku, treba to bude lepsi ? a jak casto Filipek kajdi ?
ja taky zacinala s latkovkama postupne
Upravil(a) bajaja (25. 8. 2008 8:59)
Není tady
Dagi, u nás to bylo stejné... Od porodu dávám jen jednorázovky a asi před 5 dny jsem jí na jednorázovku dala 2 látkovky (prevence kvůli kyčlím), ona se nemohla hýbat a řvala kvůli tomu celý den.. Tak jsem vyměkla a sundala jsem jí to, dalí dva dny měla jednu plínku navíc a teď u má navíc dvě... Snad si zvykne, protoe si zvyknout musí
Zrovna včera jsem počítala, kolik tu mám v zásobě jednorázovek (a zjistila jsem, e hodně ), protoe bych fakt chtěla přejít na látkovky, protoe jsem zjitila, e mě z těch pouitých jednorázovek natahuje.. To je smrad, blee. Ale a posledních pár dní. Moc to nechápu, protoe mně máloco vadí
lenkaB napsal(a):
já teď jetě pro ten začátek uvauju nad jednou věcí, co jsem nala na netu - některé maminy do obyčejných jednorázovek vkládají látkovou plínku, tkae jim jednorázovka vydrí na dél, kdy není nehoda, a mají to jako kompromis mezi látkovými a jednorázovými, ne přejdou na látkovky...
jinak já mám zatím jen kopu (asi 40 + 15 na otírání) klasických čtverců a mám v plánu objednávat jetě ty vv + nějaké kalhotky... jen teď malinko váhám, e bych počkala, a se trochu sijem, zatím to kombinovala, jak jsem napsala vý a pak a koupila rovnou větí kalhotky atd
Leni, to zase taková "kopa" není. My pereme kadý 4.den pračku okolo 30 plín, a to je zatím pouívám jen na podloení pod hlavičku, jako podloku na přebalovací pult, na otírání při kojení a tak.
lenkaB napsal(a):
Dagi a provádíte to dál, nebo teď nezvládá skoro nic krom uspávání Filípka?
leni, přiznám se, e to trochu flákáme . on toti ten lotr při přebalování vdycky tak hysterčí, e jsem ráda, kdy se mi podaří zalepit jednorázovku
. ale s látkovkama to rozhodně vzdát nechci, jen na to teď nějak nemám nervy
.
bajaja napsal(a):
Holky ja teda nevim, ale tenhle kompromis se mi moc nepozdava....
tim se vlastne popira princip latkovani - prodysnost....
Dagi tak zkus jen jednu plinku, treba to bude lepsi ? a jak casto Filipek kajdi ?
ja taky zacinala s latkovkama postupne
baji, myslí jednu plínku do plenkových kalhotek? jak často je nutné je potom přepírat? stačí po pročůrání opláchnout vodou?
já jsem si koupila patery svrchních kalhotek, vechno po jedné a zatím nám "padnou" jen imse vimse soft. máme "S", ale snesl by teda i mení .
a stačí sophince pořád jetě "S", nebo u jste přely na větí velikost? a vím, kolik jich kdy tak přiobjednávat..
jinak filípek kadí jak kdy . zatím 1-3x denně.
Upravil(a) dagi (25. 8. 2008 10:29)
Ahojky, tak jsem to prave myslela, jednu plinku do kalhotek, kdyz menis plinku, tak vzit jine kalhotky a ty pouzite vyvetrat a tak jednou za dva dny preprat... ted jsem zjistila, ze fleky od kakani krasne vybelilo slunicko....
Jinak Imse Vimse jsou Sofince porad akorat "S", bambino mio jsem ted koupila M, ale je to dva dny... ale ona je drobek, ma sest kilo.....
Není tady
lenkaB napsal(a):
Leni o tom jsem psala o něco výe, já to tak dělala u starího. Separačku, látkovou plenku a jednorázovku, ta jednorázovka tím pádem vydrela dýl, ale stejně jsem to nakonec vzdala... Baji ano, popírá se tím princip prodynosti, nicméně se tím vylepí ekologické skore, o to lo mně, nemyslím e by látkovky byly prodynějí ne jednorázovky. tedy plenka ano, ale kalhotky ne, ty obsahují polyester.
Dagi nic si z toho nedělej, jsem na tom stejně, teď navíc Adamíkovi rostou zubáky a to co má v plence několikrát za den bych z látkovky nedostala ani za boha a ta spotřeba, hrůůůůůůůůza.... a to u jsem se chystala na látky přeskočit, take jetě počkáme...
lutí ta spotřeba látkovek jako doplněk se brzy dramaticky zmení, já měla v začátku třicet látkovek jen na utírání blindění, do kočáru a podloeí hlavičky a odden jsem jich prala deset, teď mám tak jednu na týden
jinak já dávala jen jednorázovku bez látkovky navíc, v porodnici mu udělali první sono kyčlí a řekli e mám dávat jen na noc látkovku navíc, to jsem věčně zapomínala a kyčle máme dobrý.... tím ale nechci říct abyste to flákali, jen e pár zapomenutí nebo nedání plenky navíc ve vedrech nedělá problém....
Baji Sofinka je opravdu hodně droboučká, vím e chce co nejdýl výhradně kojit, ale rozmysli to dobře
Není tady
Tak u taky látkujeme
Upravil(a) heri1 (28. 8. 2008 9:15)
Není tady
Heri, tak to je super mooc gratuluju
a jak jste na látkovky přecházeli? začli jste jen na jednorázovkách, nebo rovnou kombinovali?
Není tady
Fíha, Baji, Sofinka má jen 6 kilo? Taky jsem koupila I.V. soft "S", ale ne začneme látkovat, tak z nich asi vyrosteme... Ale včera jsem darovala kamarádce dva balíky jednorázovek, tak jsme se tomu zase trochu přiblíili...
No holky začali jsme předevčírem a to tak,e jsem koupila jedny Imse Vimse Organic gatě a do toho dávám klasický čtverce a separačku.Včera jsem letěla pro dalí gaata,zase IV Organic - tak nějak se mi z těch vech co v Bráně mají líbili nejvíc.
A teď se rozhlíím po dalí výbavičce.Líbí se mi bambusky TB a Bamboo Extra,ty bych chtěla zkusit na noc.A na Noení hodně holky chválí HHS,navíc jsou za celkem dobrou cenu,tuím 360/2ks ,tak je asi taky zkusím.
A včera jsem vyráběla mýdlový sliz .Čekala jsem blivajs,ale není to tak hrozný.Dělala jsem to z mýdl. vločkek Vladěnka a má to krásnou perleovou barvičku.Dnes jsem tam nasypala sodu,tak jsem zvědavá,co to s tím udělá
Upravil(a) heri1 (28. 8. 2008 14:58)
Není tady
heri, pokud se z toho nezačne kouřit, bublat, nebo to nebouchne, tak jsi uspěla na výbornou
Není tady
Leni zatím je to v klidu ,ale kdy jsem tam sypala tu sodu,byla jsem z toho lehce nervózní
Není tady
jsem pak zvědavá, jak to bude prát já si nakoupila u teda suroviny, ale udělám si jej a začnem látkovat
Není tady