27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Ahoj holky, jen jsem vám chtěla napsat, e vám současným i budoucím "látkovkám" moc drím palce aby byli vai prckové spokojení a vy taky, moje eko cítění pouíváním jednorázovek sice trpí, ale opravdu na to nemám látkovky pouívat, u starího jsem vydrela dva měsíce a rezignovala, bohuel oba moji hoi patří mezi "učůránky a pokakánky" s tím, e první tři měsíce mi kadili 10-15x za den, teď mi kadí tak 5x denně a učůrává prakticky pořád, take si na látkovky jetě netroufám. Baji mám kamarádku podobných názorů jako ty, máme stejně staré prcky a ona kojí skoro pořád a pouívá látkovky, taky átkuje a má pravdu, taky spousta lidí blbě čumí, ale u si zvykla, vycházíme spolu dobře i přes rozdílné postoje a svoje si nevnucujem, jednak máme úplně odliné děti, jednak se to nedá srovnávat protoe ona svůj čas věnuje jen malému, kdeto já u ten svůj dělím mezi prcky dva, take můj čas je dost drahý. Jen jsem chtěla napsat, e sice jednorázovky pouívám, ale přebaluji dost často a rozhodně pouívání jednorázovek neznamená mít jednu plenku na den
jetě jsem chtěla napsat, e i v mnohých látkovkách je polyester a opruzeninám se někdy nedá předejít ani bavlnkou, s čím mám bohaté zkuenosti
Není tady
Cekan, u me to tak nejak roste napred jsem byla rada, ze vubec kojim, ted bych chtela co nejdyl, se satkem jsme to zkusily a uz se bez nej neobejdem...jen na ty latkovky jsem byla presvedcena od zacatku.... taky jsem uz starsi matka
a pravdepodobnost, ze budu mit dalsi mimco, je pomerne mala.... tak si to chci uzit....
jinak jsem nekde cetla, ze ty opruzeniny casto zpusobujou ty cistici ubrousky, protoze jsou parfemovany a napusteny kdovi cim....
a je to tak - lidi si muzou rozumet, i kdyz maji jiny nazory, ale nesnazi se ty druhe predelat...
Není tady
baji jo jo, z ubrousků měli problémy oba hoi, take zasek myju pod vodou, ani to při té frekvenci jinak nejde
Není tady
Baji, dělá si nějaký "domácí" ubrousky ze separaček? A do čeho je namáčí?
Zluti, delam ale ne ze separacek, koupila jsem takovy maly plinky
http://www.slune.eu/index.php?main_page … cts_id=305 a v rozprasovaci mam bud cistou vodu a nebo cernej caj s mandlovym olejem, peru je normalne s plinkama....
Není tady
Tak něco podobnýho máma uila (na moji ádost) ze starých plín, který byly buď děravý a nebo flekatý... Mám těch meních ubrousků asi 30.. No vida, jak jdu s dobou....
Upravil(a) yellow108 (20. 7. 2008 9:34)
k těm ubrouskům, já si kupuju normálně jednorázový bavlněný Nivea, vytahám je z obalu a vyperu je v Oilatu mýdlu abych odstranila tu chemii v nich, naskládám na sebe a před pouitím je jen namočím pod vodou, ale pouívám je jen na pusinu a na zadek jen kdy není monost tekoucí vody samozřejmě se jeden ubrousek dá pouít víckrát....
Není tady
Čekanka napsal(a):
k těm ubrouskům, já si kupuju normálně jednorázový bavlněný Nivea, vytahám je z obalu a vyperu je v Oilatu mýdlu abych odstranila tu chemii v nich, naskládám na sebe a před pouitím je jen namočím pod vodou, ale pouívám je jen na pusinu a na zadek jen kdy není monost tekoucí vody
samozřejmě se jeden ubrousek dá pouít víckrát....
a nebylo by lepí pouít rovnou nějaký kvalitní separačky? třeba popolinky pro kojený děti? ty jsou silný dost a cena je zhruba srovnatelná - ale uetřilo by se to první praní a rovnání...
nivea ubrousky mám doma, ale jetě neotevřený, tak nevím, jaké jsou...
Baji, a kolik jich asi tak má? .... a ten černý čaj s mandlovým olejem je normální čaj a jaký olej? Promiň, e se tak ptám, ale tak daleko jetě nevidím
Není tady
Jeliko mám přebalovák v koupelně, tak ubrousky taky na zadek nepouívám. Tekoucí voda to jistí. Taky byl Adam kadící dítě při kadým kojení...
A ubrousky pouívám jen občas, na utření rukou venku, event. na prdku, kdy je třeba. U jsem spotřebovala asi 4 balení... kupuju v DM Babylove.
Není tady
holky, jetě mám jednu otázku /taková ta z kategorie začátečnických /
jak jste to dělaly s přebalováním a kojením - vagrová cosi zmiňovala, e musí přebalovat před i po kojení, protoe se jí malý v průběhu větinou pokaká...
dělá se to tak normálně, nebo jste přebalovaly třeba jen před kojením/jen po kojení atd... mám pocit, e to bych pak přebalovala co půl hodiny a to u se mi zdá fatk moc
Není tady
NO, ono se prý snad doporučuje přebalovat před kojením. Ale jeliko se mi Adam pokadil vdy u kojení, bylo přebalovat před nesmysl. Take po kojení. Hloupý bylo, e kdy je miminko jetě malinké, často u kojení usíná. A pak se musí budit. Ale asi po několika měsících kadil ne 10x denně ,ale jen 5x, pak 2x... Take jsem přebalovala před. To uvidí, jak Dorotka bude reagovat a přizpůsobí se.
Není tady
Tech ubrousku mam tricet.... bohuzel se mi prave prebalovak do koupelny nevesel, mam ho loznici, pres cely byt bych musela behat s malou v naruci
normalni cerny caj, obycejny.... a mandlovy olej jsem koupila v prodejne s bylinkama, davam ho S. i do vany, ma suchou kuzicku....
A s tim prebalovanim, S. kajdi od zacatku malo, takze ja prebalovala pred kojenim, prave kvuli tomu, ze u kojeni vetsinou usinala... a ted jak kdy, kdyz je unavena, tak prebalim pred kojeni, ktery ji prave trochu uspi, jinak po kojeni..... ja psala Gia, uvidis, jak vam to bude s DOrotkou vyhovovat...
Není tady
já mám na ty domácí ubrousky a na koupání koupený bio pupalkový olej (pomáhá při léčbě koních omenocnění jako je lupénka, atopický ekzém a neurodermitida i u kojenců a malých dětí), to jsem se dočetla na netu i na obalu toho výrobku... tak vyzkouím a uvidím.
přebalovák se mi taky bohuel do koupelny nevejde..
Upravil(a) yellow108 (20. 7. 2008 20:35)
lutí ty separačky nebo kasické hadrovky jsou drsnějí ne ty jednorázovky. Ty babylove co píe Gia u jsem měla vzorkové balení a byla jsem s kvalitou materiálu taky spokojená.
Já přebalovala jako Gia a po kojení, taky se mi pokandil vdy při kojení, ale fakt záleí na konkrétním prckovi, třba kámoky kluk co pouívá látkovky kadí od narození jednou za dva tři dny, je to nespravedlivý a přebalovák mám na pračce doma vyrobený taky v koupelně, je to super přebalovat hned u vody
Není tady
Baji s tím olejem jsem ubrousky taky zkouela stříkat ale jaksi jsem spí nečistoty na prdce rozmazávala ne stírala , take od té doby jedině voda, černý čaj vyzkouím na dovolené
Není tady
Čekanka napsal(a):
ale fakt záleí na konkrétním prckovi, třba kámoky kluk co pouívá látkovky kadí od narození jednou za dva tři dny, je to nespravedlivý
nebijte me,ale S. kajdi jednou za tyden vzdycky v nedeli .....
Není tady
Baji, četla jsem debatu o Koncept kontinua a podle reakcí některých madam začínám chápat o čem jsi mluvila na začátku vlákna ta netolerance k jinakosti je fakt hustá... kdo vybočí ze stáda ovcí, je pomalu na odstřel..
Není tady
není nad pravidelné vyprazdňování
Není tady
Holky, pomoc!!! zkouela jsem poskládat sklad pro novorozence a prostě mi to nejde....sice u zkouek vynikám svým prostorovým viděním, ale tohle je pro mě teda oříek!
Není tady
slunicko napsal(a):
Holky, pomoc!!! zkouela jsem poskládat sklad pro novorozence a prostě mi to nejde....sice u zkouek vynikám svým prostorovým viděním, ale tohle je pro mě teda oříek!
Sluni a co presne ti nejde ? Mysleno jako ve kterem kroku se ztratis ?
Upravil(a) bajaja (22. 7. 2008 19:51)
Není tady
http://www.latkovepleny.cz/skladani.htm
tady...1, 2, 3, zvládnu, ale 4 u nee
Není tady