6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
To skladovani jsem popisovala nekde nahore, mam takovej kbelik s vikem, tam hazu pocurane plenky, pokajdene namocim a vecer preperu tim zlucovym mydlem. Mam tuhe v kostce za dvacku z DM. Da se koupit i tekute od firmy Ulrich a pry s nim staci jen spinavou plenku potrit a vypere se, nemam ale vlastni zkusenost. Ulrich dela i impregnaci na vlnacky, pokud by se vam nechtela vyrabet.
No a jednou za dva-tri dny nasypu kos do pracky a vyperu. Dvakrat macham podruhe tam pridam trochu octa. Do kbeliku na skladovani kapu par kapek cajovnikoveho oleje. No a to je cely.....
Da se urcite skladovat i na mokro, ale to neni u nas treba, tim, ze S. nekajdi tak moc.
Jinak ja nakupovala na www.latkovky.cz www.mamaja.cz www.slune.eu vsechno v pohode, to Slune ma i kamenny obchod ve Zline....
dalsi obchody pak jsou www.hajecek.cz www.branakdetem.cz www.pisisvor.cz www.eplenka.cz dalsi uz si nepamatuju jo jeste www.isatky.cz
Není tady
Leni, já kupuju zatím od kadé značky něco....někdy dva...třeba u bambusek....mám Imse Vimse froté, flanel, flufle, tots bots organic, bamboozle, bamboo extra, baby lucy organic, bamboo...atd atd...mě spí dělali starosti velikosti, ale zatím kupuju 1...
Není tady
lenkaB napsal(a):
Gábi, tak teď jsi přesně popsala mou situaci ale máme 3+1 a ten jeden pokoj teď slouí jako skladitě a později to bude dětský pokojík take suit se bude po bytě na těch rozdělávacích suácích ale zas nebudem mít v zimě aspoň tak suchý vzduch
tak to máme stejně. Ale my máme v budoucím děcáku takovej čubinec, e se mi tam stěí vejde 1 rozkládací věák na nae prádlo! Navcí ten pokoj má 7m čtver. tak se tam ten bordel rychle nahromadí a u se tam nikdo nehne. Navíc tam parkuju kočár...
Ale u vám nebudu skákat do diskuze
Upravil(a) Gabrielle (18. 7. 2008 16:32)
Není tady
lenkaB napsal(a):
mě jen tve, e mě od toho hodně lidí zrazuje tak se tvářím, jako e jsem trochu ekomaniak a to u pak nekomentují
Baji, ten odkaz, cos dávala poslední, mi hodně pomohl - pročetla jsem to tam vechno a konečně se zorientovala jetě by mě zajímalo, jestli nemáte tip na nějaký levnějí obchůdek, nebo prostě svůj oblíbený e-shop, odkud čerpáte
A uskladňování by mě taky zajímalo
Leni, taky mě tve, e mi do toho vichni kecaj...kadej mi říká, jak stejnak brzo od toho upustím, e je to hrozně náročný a uvidím sama, e na to nebudu mít čas.... já si myslím, e to taková hrůza nebude, hodně lidí teď látkuje a sloitě to vůbec nevypadá
Není tady
Holky my taky toho místa nemáme nazbyt, ale myslím si, e kdy to zvládli enské dřív, v mnohem horích podmínkách, bez ústředního topení, e to zvládnu taky. My si můem nechat o 3+1 zdát holt se tady nehnem, ale budem suit a suit
Není tady
slunicko napsal(a):
Leni, taky mě tve, e mi do toho vichni kecaj...kadej mi říká, jak stejnak brzo od toho upustím, e je to hrozně náročný a uvidím sama, e na to nebudu mít čas.... já si myslím, e to taková hrůza nebude, hodně lidí teď látkuje a sloitě to vůbec nevypadá
někdy mi příjde, e maminy jsou straně zhýčkané - podle mě ty látkovky k tomu vemu prostě patří, vdy kdysi jednorázovky vůbec nebyly, ani lučová mýdla ani ádné speciální prací práky a babičky a mamky to zvládaly naprosto v pohodě . já se rozhodně odradit nenechám .
tím se samozřejmě nechci nikoho dotknout - taky budeme sem tam pouívat jednorázovky, jak u jsem psala výe - prostě máme monost volby, tak se kadý můeme zařídit, jak nám to nejlépe vyhovuje .
tak o tom divani se divne bych mohla povidat.....davam latkove pleny, dite nosim v satku, jsem vegetarian, chci dlouho kojit a nedavat zadne kupovane kase.... no proste divna myslela jsem si, ze Olomouc je celkem velke mesto na to, aby tady byli lide tolerantni, ale to jsem se spletla... nekdy se do me pousteji takovym zpusobem, ze nestiham asi mam v sobe neco co lidi provokuje.... ale jinak si myslim, ze satek nebo kocar, papirovky nebo latkovky, kazde z nas matersky instinkt veli, delat pro miminka to nejlepsi,co muzeme a tak to ma byt.......
Není tady
dagi napsal(a):
slunicko napsal(a):
někdy mi příjde, e maminy jsou straně zhýčkané - podle mě ty látkovky k tomu vemu prostě patří, vdy kdysi jednorázovky vůbec nebyly, ani lučová mýdla ani ádné speciální prací práky a babičky a mamky to zvládaly naprosto v pohodě . já se rozhodně odradit nenechám .
tím se samozřejmě nechci nikoho dotknout - taky budeme sem tam pouívat jednorázovky, jak u jsem psala výe - prostě máme monost volby, tak se kadý můeme zařídit, jak nám to nejlépe vyhovuje .
jj!!! Přesně tak!
Není tady
bajaja napsal(a):
tak o tom divani se divne bych mohla povidat.....davam latkove pleny, dite nosim v satku, jsem vegetarian, chci dlouho kojit a nedavat zadne kupovane kase.... no proste divna myslela jsem si, ze Olomouc je celkem velke mesto na to, aby tady byli lide tolerantni, ale to jsem se spletla... nekdy se do me pousteji takovym zpusobem, ze nestiham asi mam v sobe neco co lidi provokuje.... ale jinak si myslim, ze satek nebo kocar, papirovky nebo latkovky, kazde z nas matersky instinkt veli, delat pro miminka to nejlepsi,co muzeme a tak to ma byt.......
Baji, mě nejvíc těí, e na mylenku látkovat mě přivedl přítel Začala jsem pátrat a jsem do toho úplně zamilovaná
A átek by taky rád, ale to já zas spí kočárek
Není tady
holky, kopíruju to z podzimňátek, a je to pohromadě u látkovek vechno (kdyby to po nás jednou někdo dočítal)
já to na začátek vidím takto:
- dokoupím klasické bílé čtverce 70x70, abych jich aspoň 20 - 30 doma měla (nepočítám teď ty, co budu mít na podkládání apod... ale Ty si asi pořídím s potiskem, a se to neplete) - dají se případně dát i místo plenkové vloky na noc apod (aspoň tak jsem to pochopila)
- koupím vícevrstvé (asi 2 balíky - v jednom je tuím 10 ks)... ty se mi pro začátek hodně líbí, e jsou jednoduché, ádné skládání, přitom celkem tenké na zadečku a dobře savé (a nemusí se prý ehlit )
- haipa-daipa pastelku - pro začátek tak 4-5ks a pak se uvidí, jestli budou vyhovovat, pokud ano, dokoupila bych jich tak do 10ks... ty bych pouívala asi spí na procházky, na noc atd...
- zavazovací Disany nebo nějaké ty tvarované plenky (taky pro začátek tak 5 kousků, vak není problém dokoupit okamitě dalí)
- nějaké svrchní kalhotky - min.1ty fleecové, spí dvoje, a pak nějaké ty PUL - asi nějaké Imse Vimse, ty se mi líbí nejvíc...
- na cestování bych asi pro začátek zkusila koupit tak dvoje ty kalhotkové pleny (asi nějaké froté nebo bambusové... ty vypadají hrozně roztomile )
- samozřejmě prací prostředky, separační plenky atd.... a na radu Baji asi nějaké levnějí froté ručníky, ze kterých si udělám plenkové vloky buď si je přímo přeiju, nebo nechám jako čtverce
no a časem se uvidí, co bude potřeba a vyhovovat a pak to dokoupíme
tak a teď budu naprosto vděčná za jakoukoliv kritiku a postřehy - jestli toho mám moc, nebo málo...
Není tady
Leni, radim kupovat kalhotovek min vazne.... nevis, jak velke miminko bude, treba i tloustka nozicek hraje velkou roli S. je drobna a kalhotkove pleny ji byly do dvou mesicu tak velke, ze jsem je vubec nedavala. Stejne tak zavazovacky, protoze jsou jen v jedne velikosti, tak se ta horni cast musi prelozit, ale u maleho miminka pochopitelne prelozit o hodne vic.... a vznikne tam hrozna boule.... a zase u vetsich deti nevim, jak je donutit lezet v klidu abys kolem nich tu zavazovacku omotala....
Fleece kalhotky nevim, tem zas neverim ja
Upravil(a) bajaja (18. 7. 2008 22:17)
Není tady
bajaja napsal(a):
báji, to mě celkem překvapuje. myslela jsem, e dnes jsou lidi tolerantnejí a hlavně přístupnějí alternativním věcem . no, ale a si trhnou hnátou . je to tvoje věc a záleí na kadé mamince, jak se zařídí. nechápu, proč mají lidi neustále potřebu něco komentovat a kritizovat. nikdo je přece nenutí, aby to dělali stejně .
Tak já taky napíu, co mám do "látkovací výbavičky"
100 starích klasických čtvercovek + 30 nových (vechny jsem dostala)
1 x svrchní kalhotky Imse Vimse soft 5-8 kg
1 x -"- Baby Lucy 4,5-9 kg
1 x -"- neznámé značky "záloní" 4-9 kg, nejsem si jistá jejich prodyností
1 x snappi sponka
separační plínky:
- Poppolini pro kojené děti, jsou hodně tlusté (ty byly drahé jako prase nějak 159 kč - 115 ks) - dají se prát
- Imse Vimse (200 ks - taky se dají prát) - na praní těch separaček jsem si koupila síku
- Canpol a Anička (levné)
během podzima si od mamky nechám uplést vlňáčky
látkování plánuju ale a od cca 3. měsíce, zbytek dokoupím podle potřeby, ale určitě budu částečně pouívat jednorázovky i potom
jinak na suení plínek mám dobrý podmínky - velký balkon + prázdnou místnost v bytě, ale asi budu suit v obýváku, protoe tam bude teplo... kdy se na věení plínek na obyčejný rozkládací suák pouijou kolíčky a bude se věet "mezi dráty", tak se jich na něj myslím cca 25 vejde úplně v poho...
Upravil(a) yellow108 (19. 7. 2008 9:34)
Ahoj holky, jste skvělý a moc vám fandím!
Baji, mrzí mě e na tebe koukají divně, přitom by to mělo být naopak, ty by ses měla karedit na kadého, kdo dává dítěti chemii na zadeček a jetě zatěuje ivotní prostředí!
Doufám e mi to klapne a přidám se k vám látkujícím.
líbí se mi tenhle odkaz, je na něm i odkaz na praktické zkuenosti s mnohja druhy plenek: http://www.ekorodina.estranky.cz/clanky … dnorazovky
Není tady
Fidorko, taky ti dríme ti pěstičky a určitě se brzo přidej!
Holky, a mi dojde balíček, tak taky sepíu, co si představuju a co mám do výbavičky na schválení
Není tady
Holky, jak máme tady pod příspěvkama reklamy, tak tam vyskočila jedna na plínky
www.agia.cz
docela dobrý, mrkněte
Není tady
Fidorko, moc drzim palce, at to klapne a za chvili te mame mezi maminkama
ja si z tech reci vetsinou nic nedelam, obcas to zamrzi, ale co uz... jsem spis rada, kdyz potkam nekoho, kdo se zajima o satek nebo pliny... ale to se stava vyjimecne....
Není tady
omlouvam se ze do toho skacu, ale chtela jsem se zeptat - Bajajo ty pouzivas satek misto kocaru? Ja to zatim znam spis jako doplnek,m ne nahradu a prijde mi to super. Ze se lidi skaredi je jasny - ukazujes jim, ze jdou veci delat jinak, pracneji a lip a ze pohodli neni pro kazdeho ukazatel cislo jedna Drzim palce vsem latkujicim a az nam Buh jednou da tak se rada pridam
Není tady
Ahoj holky, supr téma Tak jsem se začetla a jsem připálila brambory
K těm mýdlům - můe se samozřejmě pouívat jakékoliv - lučové, jádrové, s jelenem, Lanza - perou vechny podobně. U mě vyhrává lučové mýdlo z DM, vypere i mastné skvrny apod. z oblečení a co je pro mě nejdůleitějí - NESMRDÍ. Máme toti koupelnu vedle obýváku a čuchat celé dny mýdlo s jelenem mi nedělalo dobře
Jo a ty kecy okolo, to je jejich problém, třeba by to ti kecálkové nezvládli. A kdy látkovaly nae mámy, tak sotva začínaly automatické pračky. (Co dímaly na 300 otáček a z prádla tekla voda.)
JEtě přidám pár svých oblíbených odkazů
http://haipa-daipa.com/
www.vbavlnce.cz
http://zlaticko.cz/
www.baby-cafe.cz
Není tady
já se hodně často jetě setkávám s názory, e látkové pleny jsou pro dítě mnohem horí, e jsou z nich jen opruzeniny, nevětrají, dítě leí ve vlastních výkalech, člověk musí prát pokaděné plenky a nadílku z nich sundávat ručně apod....
ale nejlepí fakt je, kdy mi někdo řekne, e jednorázovka je pro dítě mnohem citlivějí a zdravotně lepí, ne látkovka nejhorí je, e tito lidi si ty své názory prostě vymluvit nedají ani rozumnými argumenty
Není tady
Ronja napsal(a):
omlouvam se ze do toho skacu, ale chtela jsem se zeptat - Bajajo ty pouzivas satek misto kocaru? Ja to zatim znam spis jako doplnek,m ne nahradu a prijde mi to super. Ze se lidi skaredi je jasny - ukazujes jim, ze jdou veci delat jinak, pracneji a lip a ze pohodli neni pro kazdeho ukazatel cislo jedna Drzim palce vsem latkujicim a az nam Buh jednou da tak se rada pridam
Ronjo kocar mam, ale uz s nim jezdi jen babicka posledni cca dva mesice nosim S. jenom v satku... uvidime, jak to bude, az bude sedet a chodit... ale kdybych mela mimco znova, tak si rozhodne nedelam takovou hlavu s vyberem kocaru...(a neutratim tolik penez mohla jsem mit vic satku )
a jinak ti moc prejeme at uz to dlouho netrva a taky si chovas svoje stesticko....
Upravil(a) bajaja (19. 7. 2008 13:30)
Není tady
Jeee Leni takovy mam fakt nejradsi.... S. nebyla opruzena ani malicko... a lezeni ve vlastni moci mi teda prijde dost nechutny u jednorazovek, kde vetsinou mamy prebalujou po delsi dobe....
a pripomina mi to chlapa. co na mel chtel volat policii, protoze tyram dite nosenim v satku.....
resim to tak, ze neodpvidam, poslechnu si, co kdo mele a delam si to po svym kdyz se nekdo zepta na radu, rada pomuzu, lae jinak....
Upravil(a) bajaja (19. 7. 2008 13:25)
Není tady
lenkaB napsal(a):
já se hodně často jetě setkávám s názory, e látkové pleny jsou pro dítě mnohem horí, e jsou z nich jen opruzeniny, nevětrají, dítě leí ve vlastních výkalech, člověk musí prát pokaděné plenky a nadílku z nich sundávat ručně apod....
ale nejlepí fakt je, kdy mi někdo řekne, e jednorázovka je pro dítě mnohem citlivějí a zdravotně lepí, ne látkovka nejhorí je, e tito lidi si ty své názory prostě vymluvit nedají ani rozumnými argumenty
Nene, opruzeniny tam nejsou, protoe dítko je zabalené jen v balvnce, nemá ádný igelit, ádné chemické absorbenty apod.
A kalhotky? PUL kalhotky mají funkčnost jak goretexová bunda a vlňáčky ty dýchají naprosto 100%...
Není tady
bajaja napsal(a):
Jeee Leni takovy mam fakt nejradsi.... S. nebyla opruzena ani malicko... a lezeni ve vlastni moci mi teda prijde dost nechutny u jednorazovek, kde vetsinou mamy prebalujou po delsi dobe....
a pripomina mi to chlapa. co na mel chtel volat policii, protoze tyram dite nosenim v satku.....
resim to tak, ze neodpvidam, poslechnu si, co kdo mele a delam si to po svym kdyz se nekdo zepta na radu, rada pomuzu, lae jinak....
to jako fakt! Sakry, lidi by se měli víc starat sami o sebe!!!!!
Není tady