6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
A kolik jich koupit - pocitej ze zacatku i klidne s prebalovanim 12xza den, pokud budes prat kazde dva dny tak nejmin 36ks.
Není tady
Já zatím mám nějaké kalhotkové...asi 15, obyč čtverce, asi 30...jetě bych chtěla vícevrstvé...a co froté čtverce? ty taky baji pouívá? a vkládací vloky do kalhotovek?
Není tady
Sluni, ty kalhotkové má jaké? ty jsou celkem drahé, e?
Není tady
Frote ctvrece jsem nekupovala, misto toho mam ty frote rucniky z Ikea, jeden stal tusim 10 (?) nebo 15 Kc, uz si to nepamatuju..... davam je jako vkladacky nebo i norm. plinky....
Není tady
tak jsem tudovala a mám dalí otázku - u několika kalhotkových plen jsem se dočetla, e jdou prát A 200x... zdá se mi to nějak málo... nebo vydrí déle?
Není tady
Leni, to myslim, je tak odpovida - cca 2 roky pouzivani, delsi zaruku ti vyrobce neda..... Ale jinak bych se tim netrapila, podle me vydrzi dyl.... taky zalezi na tom, v cem peres, jak susis......
Není tady
a jetě spí ujitění, jestli jsem to dobře pochopila - ty vícevrstvé plenky se skládají jen tím překladem, e je z nich nakonec taková "irí nudle"? jak se to upevňuje? ty se jen vloí do svrchních kalhotek?
no a jinak přiznávám, e mě to celkem nadchlo, take zkusíme látkovat a snad to půjde a bude to vyhovovat moc se mi líbí ty kalhotkové plenky dospodu a fleecáčky jen mi přijde, e ty kalhotkové pleny nejsou moc vhodné pro nejmení miminka, e jsou asi lepí do začátků buď klasické čtverce nebo vícevrstvé... je to tak, nebo je to jen můj mylný dojem?
Není tady
Leni chapes to dobre, i s tim skladanim i s tim, ze pro novorozenecka jsou ctverce vhodnejsi nez kalhotkove pleny....
Není tady
tak to mi zvedlo náladu a sebevědomí jetě včera jsem měla pocit, e to prostě nejde pochopit
Baji a separační vloky (ty splachovací) jsi pouívala úplně od začátku, nebo a začla být stolice pevnějí? má to smysl pouívat vdy u toho malého (předpokládám, e kojeného) děátka?
a jak pouité plenky skladuje? na sucho nebo na mokro? a nesmrdí to v koupelně, nebo kde to má?
Není tady
Nafotila jsem ranni baleni do vlnacku
nachystana plinka v novorozeneckem skladu a na tom vkladacka z frote ikea
zabalena pr... a plinka sepnuta snappi sponkou
a vlnacky nahoru a je to
Není tady
Baji, tak jde vidět, e má měsíce praxe, protoe poskládaná je jak podle pravítka a ty vlňáčky Ti fakt nepropoutí?
a stalo se Ti někdy, e by malé plínka nestačila? jak se třeba občas u jednorázovek stává, e si maminky stěují, e se jim dítě prokadilo durch a na zádíčka apod
Není tady
Leni stalo - u jednorazovek podle me ta latka nasakuje tu tekutinu jinak... stane se, ze ma S. plenku uplne nacucanou, kdyz treba usne v satku a neprebalim ji vcas. Obcas se stalo, ze ta novorozenecka stolicka prosakla az na ty svrchni kalhotky, ale jde to vyprat a slunicko to vybeli.....
Není tady
Jo a ty vlnaky, ja tomu taky neverila, ty prvni jsem mela dobre dva mesice v supliku a nepouzivala je a ted se biju do hlavy... musela jsem je impregnovat dvakrat, ale nepropousteji, plinka musi byt objemnejsi (vic savych vrstev), ale to mi neva, hlavne treba na noc, jsem rada, ze pokozka na zadecku muze dychat. A taky se museji stridat, tzn. ze pri prebalovani das novy a pouzity nechas vyvetrat. To by se ale melo delat se vsema svrchnakama, takhle je tocit.
JInak ta impregnace je jednoducha - lzicka lanolinu (da se koupit jako surovina v lekarne), trochu obyc. samponu, rozmichat v horke vode, dokud se lanolin nerozpusti, vznikne takova mlecna tekutina, doplni se cca 1,5l vody a sup do toho vlnaky, necham pres noc namocene.....
Není tady
a mám dalí oblíbence - haipa daipa... http://www.latkovepliny.estranky.cz/cla … aipa-daipa
Baji, co Ty na ně?
a taky jsem se dověděla, e maminky doporučují kupovat pleny nebělené - prý bělené praním trochu tvrdnou
Není tady
Leni jak jsem uz rikala, kup treba po dvou kusech, ty kalhotovky, co se ti libi, baleni vicevrstvych a uvidis sama....pres internet se da vsechno dokoupit za par dnu....
Není tady
jéé, prima e jsou ty informace o plenkách po kupě . bájinka u mi hodně poradila .
látkovky chci pouívat převáně (snad to zvládnu ), jednorázovky jen na noc, na návtěvy a k lékaři. mám jich asi 60 nových plus jetě něco, co jsem podědila. separační plenky ani snapi sponky jsem nepořizovala, jen na radu báji kalhotky imse vimse, bambino mio, popolini a dvoje kalhotky kikko. uvidíme, které budou nejlépe vyhovovat .
jen by mě jetě zajímalo, jak skladovat pinavé plenky - do toho kyblíku vodu a nějakou tu esenci, nebo esenci nasucho??? a kterou konkrétně a kde je k dostání?
Holky tady jsem jeste nasla vsechna skladani pohromade
http://www.latkovepleny.cz/skladani.htm
Není tady
Leni super diskuze, hned si to pročtu, já čerpala z http://www.imsevimse.cz/Dokumenty/Katalog_2-4-2.pdf a pak z různých webů, koupených mám zatím jen těch 6 kousků, malé velikosti. Takten seznam, co jsem tak pochytila, nemůu najít ale nakonci toho odkazu je tabulka doporučených kusů.
Není tady
mě jen tve, e mě od toho hodně lidí zrazuje tak se tvářím, jako e jsem trochu ekomaniak a to u pak nekomentují
Baji, ten odkaz, cos dávala poslední, mi hodně pomohl - pročetla jsem to tam vechno a konečně se zorientovala jetě by mě zajímalo, jestli nemáte tip na nějaký levnějí obchůdek, nebo prostě svůj oblíbený e-shop, odkud čerpáte
A uskladňování by mě taky zajímalo
Není tady
Leni ty řeči neposlouchej, spousta lidí si myslí, e látkování obnáí to nekonečný praní a ehlení...
Pro prdýlku svojí pr... udělám vechno aby byla zdravá.
Není tady
Leni dobrá diskuse je i tady http://www.nosenideti.cz/china.php?phpb … 50%2326450
Není tady
Heri, kdy mně se nechce dočítat nic ale mrknu tam, třeba mě něco při tom "projídění" zaujme
Marky, právě - to jsou ílené předsudky, e se nehnu od prkna a od pračky a budu to muset předpírat v ruce atd.... a vichni si představí klasické čtverce a já s nadením objevila x různých druhů
a straně těko se vysvětluje, e není potřeba ehlit /max v 6-tinedělí a i tehdy podle mě stačí vyehlit jen plenku, které jsou přímo v kontaktu s miminkem)... nevím, moná si to teď maluju moc růově, ale o moc náročnějí, ne jednorázovky mi to nepřijde - to co maminky s jednorázovkama stráví nad sháněním levných plenek, já strávím nad praním...
mimochodem, jaké Tebe zaujaly a které má objednané? kolik míní do těch začátků investovat?
Není tady
Leni mě se moc líbí tyhle muelínové http://www.tutina.cz/portal/node/2446 pak klasické čtvercovky co známe vechny, těch bych chtěla cca 20, pak ty vícevrstvé, ty jetě nevím jaké a samo kalhotkové. Mám objednané právě ty kalhotkové, ale zatím nic víc, teď po výplatě objednám zase pár kousků, ale přehánět to nebudu, pořítám, e do toho začátku investuju cca 1500,- + - a pak se dokoupí, dodávky jsou docela rychlé určitě taky svrchní kalhotky, asi ty imse vimse soft, hodně si je chválí. Vlňáčků se bojim.
Není tady
Holky, máte můj obdiv. Já jsem 100% papírovka... Přiznávám. O látkovkách jsem kdysi uvaovala. Ale pak jsem se vzdala. Hlavně z toho důvdu, e nemáme ani zahradu, balkon, ani suák z okna a musela bych suit v pididěcáku.
Ale látkovým maminám fandím!
Není tady
Gábi, tak teď jsi přesně popsala mou situaci ale máme 3+1 a ten jeden pokoj teď slouí jako skladitě a později to bude dětský pokojík take suit se bude po bytě na těch rozdělávacích suácích ale zas nebudem mít v zimě aspoň tak suchý vzduch
Není tady