1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Baji Vatanai Teesa a Storch Leo přírodní. A na cestě mám pistáááciiiii a chci jetě ledovec
.
Koncept - rozhodně to neberu jako ¨Bibli¨, hodně mi to dalo,hlavně v tom,e se řídím svým instinktem a ne zaručenými radami typu ¨nech ho vyřvat,děti to občas potřebují¨ .Absolutně se ztotoňuji s názorem Aluky,e láskou se nedá rozmazlit
.Filďák skoro nepláče - nemá proč.
Není tady
To je presny, S. taky neplace, je tak spokojena, ze bychom mohly na satky delat reklamu
Pistacie krasna, ledovec jsem ti psala, ze je na me uz moc svetlej.... premyslim, ze az prijedem z Holandska, tak prodam MOBY a koupim na zimu to Indio s kasmirem ale ten len me taky laka...v srpnu maji mit dalsi limitovanou edici..... uz ted v Moby nenosime, tenhle tyden jsem se uz zamilovala do toho pevneho India....
Není tady
Spunt - Já bych nerada, někoho urazila. Kadá máme nějaký názor a správný ve své podstatě.
Podle mne prostě nic není černé nebo bílé. Člověk prostě nemůe popsat vechny situace, které se můou naskytnou ve vzatu dítě a rodič. Striktně tvrdit, dítě nenechávat plakat. Já jsem prostě stejného názoru malou nenechávam plakat, ale chápu eny, které dítě poplakta nechají. Nevidím jim do due a chápu, e občas se to zvládnout nedá a říkat jim, nekárej, neplácej, nehoupej!
S tím átkem jsem to také nemyslela nijak patně, jen nemám ráda, kdy někdo tvrdí átek ano, klokanka ne. Kadé má své pro a proti.
Tvrdit e se Indiánka diví, e matka čte knihu o péči o dítě. A druhým dechem dodat, přečtěte si tuto knihu !? Jak je důleitá duevní pohoda dítěte, tak je důleitá i tělesná pohoda. Myslím, e kadá z nás potřebovala někdy s péčí o dítě poradit, proto asi i chaty tohoto směru jsou.
Není tady
Bajajo - Neměla jsem namysli vůbec nic. Jen jsem chtěla dát k prozkoumání i jiné názory na átek a celkově pomůcky. V BG je pro i proti na klokanku tak jako na átek. Nejsem zastánce ani odpůrce ani jedné pomůcky. Prostě tu jen dávám dalí monost náhledu.
Není tady
Leedo, aha, urcite je dobre mit nazory z vice stran a pak si vybrat ....
a jinak si myslim, ze tady kazda pro sve dite (deti) delame to nejlepsi co umime.....
Není tady
baji: neplace ani mimo átek?
Není tady
Ledo, ano, to je právě něco jako jsem psala, přečíst si vybrat si....
Nic není černobílé, kadé dítě je jiné. Bála jsem se, e jsem jediná kdo si nemyslí e je nejlepí se řídit jen podle této knihy. Mylenka o nečtení knih a čtení této mě napadla také
Vzhledem k tomu, e mám Lenku, naprosto chápu o čem tu holky píí.Krom tedy bohuel časté nemocnosti s diagnozou astma je to astné usměvavé dítě, co se od mala rádo mazlí, kdy měla potřebu, zaplakala si a já věděla e stačí se chvilku pomazlit a je v pohodě. Často jsem si dělala legraci e jsem jí "umazlila" běně mi při mazlení usnula a to asi do 6ti měsíců, ale i pak se to občas stalo. V noci se moc nebudila, stačilo a stačí k ní vstát a pohladit a spí dál. U jako miminko celkem pravidelně a dlouho spala, kdy byla vzhůru, stačilo aby na mě z kolébky viděla jak ehlím a byly jsme spokojené obě. Samozřejmě e jako větí jsem jí sem tam nechala zaplakat, aby věděla e nepřiběhnu v noci kadých 10min na první zakňourání, ale bylo slyet kdy to jen zkouela a kdy něco potřebovala.....
Praktikovat toto na moje první dítě nelo.
Respektuji, e některé věci z toho jsou vhodné pouít, ale prostě to nejde propagovat jako jedinou a správnou cestu.
Není tady
A jednou budu bydlet v pralese, zcela jistě budu děti (ne)vychovávat podle této knihy. Jenom nevím, jak to udělat, abych nedejboe nepomýlela na sebevradu.
Upravil(a) Evice (17. 7. 2008 19:28)
Není tady
Kamchinka napsal(a):
baji: neplace ani mimo átek?
Ne Kami, neplace uz vlastne skoro vubec.... pokud nema hlad nebo se ji nepodari se otocit na brisko, kdyz to nechtela
Není tady
Novia napsal(a):
Reny,
jj tak to tak nějak znám. Manel přijde z práce a za hodinu u má kluků plný zuby, je vzteklej apd. a mě se chlapec divý,e jsem za celej den hinBohuel i já řvu,kolikrát to fakt nejde a nervy mám jen jedny, u teď dělají věci, e se bojím puberty
tam mě polou někam apd. u teď Sebi se mnou hodně polemizuje....
kdy u jsme u té kníky, má někdo přečtený jak na starí dítě atp. ??? kolikrát si opravdu nevím rady a bude hůř
Tak pokud narazíte na knihu, jak s úsměvem zvládat 3 děcka - sem s ní Klidně budu pak jak indiánka
Mám tyté pocity,e nepřeiju pubertu, děcka mají 9, 6a půl roku a15 měs. a přiznávám, e o prázdninách, kdy nejsou přes den ve kolce a ve kole mi někdy pěkně lezou krkem... ty větí, ale občas i Adam
Není tady
Ali, jsem ráda, e nejsem sama, jako nikomu to nepřeju to ne,ale aspoň člověk ví, e není sám
Není tady
Ali, Novi - vy se teprve na pubertu těíte a děsíte, a já ji u kluků právě proívám (15 a 12 let). Je to děs. Starí kluk vdycky zodpovědný, pravdomluvný, nebyli s ním ádný potíe, ani doma ani ve kole, za to ted, v srpnu dostane občanku a myslí si, e je mistr světa. Ted bych za něj ruku do ohně nedala. Si říkám, e snad nezapomene a někdy se mi vrátí, e jsem ho vychovávala s láskou.
Kdyby jste někdo narazil na kníku, jak přeít pubertální věk, beru jí vema deseti.
Jinak - zlatý miminko. A my měli na Markétku átek a nemůu si ho vynachválit. Co jsem jí začala balit do átku - asi od 4 měsíců, bylo po pláči.
Upravil(a) dusička (17. 7. 2008 20:45)
Není tady
Novia - klobouk dolů, kdy koukám na Tvoje metříky . tak rychle po sobě, to bych asi neustála My měli dlouhou pauzu a Adam je "za odměnu" na starý kolena
... Druhej kluk bych furt nemocnej, já se na mimino nemohla ani podívat, aby se mi nedělalo zle
Ale přelo to a vymrčela jsem si na mui Adama... Ale nyní, kdy si někdy postěuju, tak to mám na talíři: "Kdo chtěl jetě miminko?! "
A Tvoji jsou vici kluci? (Podle jmen to úplně nepoznám ).... to ta puberta bude lepí... Já mám nejstraí holku a u se děsím, co bude za rok, za dva. je drkatá a vidím v ní sebe
A já v pubertě svoji mámu tedy fakt nemusela
Není tady
Ali - ví kdy se pozná, e u dítka začíná puberta? KDY si začne myslet, e máma je blbá.
Není tady
dusička napsal(a):
Ali - ví kdy se pozná, e u dítka začíná puberta? KDY si začne myslet, e máma je blbá.
e by měl u i Adam pubertu ?
Není tady
Pomalu začínám uvaovat o átku jak jste ho tu vychválili. Jen nevím, malej má v půl roce 9 kilo abych se nepronesla. On je taky zlatý miminko, vlastně i Ája byla zlatíčko do roka. Oba skoro nepláčou, jen kdy mají hlad, jinak to jsou smíci
Ale teď mu rostou zoubky a vyaduje noení. Taky na podzim budeme chodit hodně na houby a to s kočárem jde patně.
Ale troku jste mě zamotali hlavu, já myslela, e átek je pruh látky cca 3-5 m dlouhej a vy tu píete takový názvy - to jsou různě itý?!?
Není tady
Reny já nosím kdy prí Adama např. do obchodu dosud...a je to OK, má tak 11 kg, nevím přesně....
Není tady
Reny, já mám ten nejlacinějí co jsem nala na netu kolem 600Kč - je ze silnějího plátna a ve vedrech byl a občas jí vezmu do átku i ted do obchodu a tak.
Ali - jak malýho nosí? já bych potřebovala malou uvázat na bok, jako kdy jí mám na ruce, ale mě to prostě nejde, mám jí pořád jakoby moc vepředu.
Není tady
Nosím ho jakoby v klokance, tuím, e je to kapsa s kříem, či jak to nazývají... Ruce mám volné, Adam je jak klokan v kapse
Není tady
A co úvaz na zádech. Dneska s ní kluci blbli a nosili ji na zádech a ona nechtěla dolů. Budu se muset nějaký úvaz zase naučit.
Není tady
Nějak si postupem času myslím, e přístup k výchově dětí se straně rychle vyvíjí (a v mnohém mění) věkem matky, co jsem u prvního dítěte povaovala za nemoné, u druhého s úsměvem toleruji a doufám, e s případným třetím prckem nedojdu k přístupu koncept kontinua......
Není tady
čekan - u prvního kluka spartanská výchova, u druhýho kluka větí tolerance a slova, vak on se to taky naučí, u Marky - ? Hm, ten átek - ale ten byl potřeba abych vůbec zvládla chod domácnosti. Myslím, e není rozmazlenějí ne kluci. Ono - veho s mírou.
Není tady
duí jo jo, jak píe, u prvního sparanská výchova a teď musím říct, e Adamí ke kterému jsem tolerantnějí (celkově vyrovnanějí myslím) je mnohem větí pohodář, jestli je to výchovou nebo náturou ukáe čas, ale vyřvávat po nocích mi teda děti nebudou a z toho trauma mít můou nebo nemůou
Není tady
Spunt to napsala lepe jak ja.
Vseho s mirou, snahou co nejvice se prizpusobit potrebam ditete a moznostem maminky. Hooodne idealu jsem mela jeste v dobe, kdy mel Honzik par mesicu a rikala jsem si, jak sikovna jsem mamka. Skoro nezaplakal, usmevave pohodove dite, co jsme potrebovali, v pohode jsme zvladli. Od te doby co se naucil mluvit a vyjadrovat svuj nazor Ne, nechci, nebudu, atd..prizpusobuju idealy tomu jak jsem ci nejsem unavena a jak moc je moje zlato zrovna ochotno zjistovat co vsechno se nesmi :-))
Maminky s detma v puberte obdivuju a drzim jim palce, stejne tak i maminkam s vice detmi, ke kterym, kdyz se povede, se casem pridam..:-)
Není tady