29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Baji Vatanai Teesa a Storch Leo přírodní. A na cestě mám pistáááciiiii a chci ještě ledovec
.
Koncept - rozhodně to neberu jako ¨Bibli¨, hodně mi to dalo,hlavně v tom,že se řídím svým instinktem a ne zaručenými radami typu ¨nech ho vyřvat,děti to občas potřebují¨ .Absolutně se ztotožňuji s názorem Alušky,že láskou se nedá rozmazlit
.Filďák skoro nepláče - nemá proč.
Není tady
To je presny, S. taky neplace, je tak spokojena, ze bychom mohly na satky delat reklamu
Pistacie krasna, ledovec jsem ti psala, ze je na me uz moc svetlej.... premyslim, ze az prijedem z Holandska, tak prodam MOBY a koupim na zimu to Indio s kasmirem ale ten len me taky laka...v srpnu maji mit dalsi limitovanou edici..... uz ted v Moby nenosime, tenhle tyden jsem se uz zamilovala do toho pevneho India....
Není tady
Spunt - Já bych nerada, někoho urazila. Každá máme nějaký názor a správný ve své podstatě.
Podle mne prostě nic není černé nebo bílé. Člověk prostě nemůže popsat všechny situace, které se můžou naskytnou ve vzatu dítě a rodič. Striktně tvrdit, dítě nenechávat plakat. Já jsem prostě stejného názoru malou nenechávam plakat, ale chápu ženy, které dítě poplakta nechají. Nevidím jim do duše a chápu, že občas se to zvládnout nedá a říkat jim, nekárej, neplácej, nehoupej!
S tím šátkem jsem to také nemyslela nijak špatně, jen nemám ráda, když někdo tvrdí šátek ano, klokanka ne. Každé má své pro a proti.
Tvrdit že se Indiánka diví, že matka čte knihu o péči o dítě. A druhým dechem dodat, přečtěte si tuto knihu !? Jak je důležitá duševní pohoda dítěte, tak je důležitá i tělesná pohoda. Myslím, že každá z nás potřebovala někdy s péčí o dítě poradit, proto asi i chaty tohoto směru jsou.
Není tady
Bajajo - Neměla jsem namysli vůbec nic. Jen jsem chtěla dát k prozkoumání i jiné názory na šátek a celkově pomůcky. V BG je pro i proti na klokanku tak jako na šátek. Nejsem zastánce ani odpůrce ani jedné pomůcky. Prostě tu jen dávám další možnost náhledu.
Není tady
Leedo, aha, urcite je dobre mit nazory z vice stran a pak si vybrat ....
a jinak si myslim, ze tady kazda pro sve dite (deti) delame to nejlepsi co umime.....
Není tady
baji: neplace ani mimo šátek?
Není tady
Ledo, ano, to je právě něco jako jsem psala, přečíst si vybrat si....
Nic není černobílé, každé dítě je jiné. Bála jsem se, že jsem jediná kdo si nemyslí že je nejlepší se řídit jen podle této knihy. Myšlenka o nečtení knih a čtení této mě napadla také
Vzhledem k tomu, že mám Lenku, naprosto chápu o čem tu holky píší.Krom tedy bohužel časté nemocnosti s diagnozou astma je to šťastné usměvavé dítě, co se od mala rádo mazlí, když měla potřebu, zaplakala si a já věděla že stačí se chvilku pomazlit a je v pohodě. Často jsem si dělala legraci že jsem jí "umazlila" běžně mi při mazlení usnula a to asi do 6ti měsíců, ale i pak se to občas stalo. V noci se moc nebudila, stačilo a stačí k ní vstát a pohladit a spí dál. Už jako miminko celkem pravidelně a dlouho spala, když byla vzhůru, stačilo aby na mě z kolébky viděla jak žehlím a byly jsme spokojené obě. Samozřejmě že jako větší jsem jí sem tam nechala zaplakat, aby věděla že nepřiběhnu v noci každých 10min na první zakňourání, ale bylo slyšet kdy to jen zkoušela a kdy něco potřebovala.....
Praktikovat toto na moje první dítě nešlo.
Respektuji, že některé věci z toho jsou vhodné použít, ale prostě to nejde propagovat jako jedinou a správnou cestu.
Není tady
Až jednou budu bydlet v pralese, zcela jistě budu děti (ne)vychovávat podle této knihy. Jenom nevím, jak to udělat, abych nedejbože nepomýšlela na sebevraždu.
Upravil(a) Evice (17. 7. 2008 19:28)
Není tady
Kamchinka napsal(a):
baji: neplace ani mimo šátek?
Ne Kami, neplace uz vlastne skoro vubec.... pokud nema hlad nebo se ji nepodari se otocit na brisko, kdyz to nechtela
Není tady
Novia napsal(a):
Reny,
jj tak to tak nějak znám. Manžel přijde z práce a za hodinu už má kluků plný zuby, je vzteklej apd. a mě se chlapec divý,že jsem za celej den hinBohužel i já řvu,kolikrát to fakt nejde a nervy mám jen jedny, už teď dělají věci, že se bojím puberty
tam mě pošlou někam apd. už teď Sebi se mnou hodně polemizuje....
když už jsme u té knížky, má někdo přečtený jak na starší dítě atp. ??? kolikrát si opravdu nevím rady a bude hůř
Tak pokud narazíte na knihu, jak s úsměvem zvládat 3 děcka - sem s ní Klidně budu pak jak indiánka
Mám tytéž pocity,že nepřežiju pubertu, děcka mají 9, 6a půl roku a15 měs. a přiznávám, že o prázdninách, když nejsou přes den ve školce a ve škole mi někdy pěkně lezou krkem... ty větší, ale občas i Adam
Není tady
Ali, jsem ráda, že nejsem sama, jako nikomu to nepřeju to ne,ale aspoň člověk ví, že není sám
Není tady
Ali, Novi - vy se teprve na pubertu těšíte a děsíte, a já ji u kluků právě prožívám (15 a 12 let). Je to děs. Starší kluk vždycky zodpovědný, pravdomluvný, nebyli s ním žádný potíže, ani doma ani ve škole, za to ted, v srpnu dostane občanku a myslí si, že je mistr světa. Ted bych za něj ruku do ohně nedala. Si říkám, že snad nezapomene a někdy se mi vrátí, že jsem ho vychovávala s láskou.
Kdyby jste někdo narazil na knížku, jak přežít pubertální věk, beru jí všema deseti.
Jinak - zlatý miminko. A my měli na Markétku šátek a nemůžu si ho vynachválit. Co jsem jí začala balit do šátku - asi od 4 měsíců, bylo po pláči.
Upravil(a) dusička (17. 7. 2008 20:45)
Není tady
Novia - klobouk dolů, když koukám na Tvoje metříky . tak rychle po sobě, to bych asi neustála My měli dlouhou pauzu a Adam je "za odměnu" na starý kolena
... Druhej kluk bych furt nemocnej, já se na mimino nemohla ani podívat, aby se mi nedělalo zle
Ale přešlo to a vymrčela jsem si na muži Adama... Ale nyní, když si někdy postěžuju, tak to mám na talíři: "Kdo chtěl ještě miminko?! "
A Tvoji jsou všici kluci? (Podle jmen to úplně nepoznám ).... to ta puberta bude lepší... Já mám nejstraší holku a už se děsím, co bude za rok, za dva. je držkatá a vidím v ní sebe
A já v pubertě svoji mámu tedy fakt nemusela
Není tady
Ali - víš kdy se pozná, že u dítka začíná puberta? KDYŽ si začne myslet, že máma je blbá.
Není tady
dusička napsal(a):
Ali - víš kdy se pozná, že u dítka začíná puberta? KDYŽ si začne myslet, že máma je blbá.
že by měl už i Adam pubertu ?
Není tady
Pomalu začínám uvažovat o šátku jak jste ho tu vychválili. Jen nevím, malej má v půl roce 9 kilo abych se nepronesla. On je taky zlatý miminko, vlastně i Ája byla zlatíčko do roka. Oba skoro nepláčou, jen když mají hlad, jinak to jsou smíšci
Ale teď mu rostou zoubky a vyžaduje nošení. Taky na podzim budeme chodit hodně na houby a to s kočárem jde špatně.
Ale trošku jste mě zamotali hlavu, já myslela, že šátek je pruh látky cca 3-5 m dlouhej a vy tu píšete takový názvy - to jsou různě šitý?!?
Není tady
Reny já nosím když prší Adama např. do obchodu dosud...a je to OK, má tak 11 kg, nevím přesně....
Není tady
Reny, já mám ten nejlacinější co jsem našla na netu kolem 600Kč - je ze silnějšího plátna a ve vedrech byl a občas jí vezmu do šátku i ted do obchodu a tak.
Ali - jak malýho nosíš? já bych potřebovala malou uvázat na bok, jako když jí mám na ruce, ale mě to prostě nejde, mám jí pořád jakoby moc vepředu.
Není tady
Nosím ho jakoby v klokance, tuším, že je to kapsa s křížem, či jak to nazývají... Ruce mám volné, Adam je jak klokan v kapse
Není tady
A co úvaz na zádech. Dneska s ní kluci blbli a nosili ji na zádech a ona nechtěla dolů. Budu se muset nějaký úvaz zase naučit.
Není tady
Nějak si postupem času myslím, že přístup k výchově dětí se strašně rychle vyvíjí (a v mnohém mění) věkem matky, co jsem u prvního dítěte považovala za nemožné, u druhého s úsměvem toleruji a doufám, že s případným třetím prckem nedojdu k přístupu koncept kontinua......
Není tady
čekan - u prvního kluka spartanská výchova, u druhýho kluka větší tolerance a slova, však on se to taky naučí, u Marky - ? Hm, ten šátek - ale ten byl potřeba abych vůbec zvládla chod domácnosti. Myslím, že není rozmazlenější než kluci. Ono - všeho s mírou.
Není tady
duší jo jo, jak píšeš, u prvního sparťanská výchova a teď musím říct, že Adamíš ke kterému jsem tolerantnější (celkově vyrovnanější myslím) je mnohem větší pohodář, jestli je to výchovou nebo náturou ukáže čas, ale vyřvávat po nocích mi teda děti nebudou ať z toho trauma mít můžou nebo nemůžou
Není tady
Spunt to napsala lepe jak ja.
Vseho s mirou, snahou co nejvice se prizpusobit potrebam ditete a moznostem maminky. Hooodne idealu jsem mela jeste v dobe, kdy mel Honzik par mesicu a rikala jsem si, jak sikovna jsem mamka. Skoro nezaplakal, usmevave pohodove dite, co jsme potrebovali, v pohode jsme zvladli. Od te doby co se naucil mluvit a vyjadrovat svuj nazor Ne, nechci, nebudu, atd..prizpusobuju idealy tomu jak jsem ci nejsem unavena a jak moc je moje zlato zrovna ochotno zjistovat co vsechno se nesmi :-))
Maminky s detma v puberte obdivuju a drzim jim palce, stejne tak i maminkam s vice detmi, ke kterym, kdyz se povede, se casem pridam..:-)
Není tady