Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1 16. 7. 2008 9:04

F.Blanka
♥------

Transfuze

Prosím o radu nebo zkušenost. Předesílám, že nejsem Jehovistka. Prodělala jsem dost těžké onemocnění, během kterého jsem asi týden dostávala transfuze. To vše se teď díky Bohu upravilo, ale já se od té doby necítím "ve své kůži". Napadlo mě , že krev je genetický materiál a třeba může člověka nějak změnit. Vím, že se krev obnovuje, ale příliš tomu procesu a době, kdy se to stane , nerozumím. Prosím, poraďte mi, jestli máte někdo podobnou zkušenost a nebo, jestli se jedná jen o můj pocit. Co bych měla udělat, aby se vše vrátilo do původních kolejí. Nikdy jsem o tom takhle nepřemýšlela, ale teď mám pocit, jako bych se změnila. Děkuju a prosím o Váš názor.B.

Není tady

#2 16. 7. 2008 9:47

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Web

Re: Transfuze

Blani, o tomhle existují jen teorie... Z toho bych vycházela, nikdo neví jistě jak to opravdu je, i když jsou skupiny, které budou daný fakt prezentovat jako nevyvratitelnou skutečnost. Být tebou tak to co se stalo prostě přijmi a dál se tím nezabývej, nemá to smysl. Čím víc budeš tyhle představy v sobě posilovat zbytečným přemýšlením, tím silněji je budeš v reále i žít... Prostě to pusť z hlavy a žij jak doposavad... wink Ťoť můj názor...

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#3 16. 7. 2008 9:59

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Blani, já bych to mu věřila, že se něco změnilo... a pocity nikdy nepřicházejí jen tak, samy od sebe, bez důvodu.
S transfuzí jsi přijala do těla část tekutin, které patřily někomu jinému... a i když na fyzické úrovni to může být ok, psychicky to zřejmě vnímáš, jako něco, co není Tvoje, co patřilo někomu jinému.
Co bych viděla jako důležitý - nebraň se tomu... Teď už je to součástí Tvého těla a Tvého života.
Zkus poděkovat za to, žes tu transfúzi mohla dostat a zachránilo Ti to život - vlastně, poděkuj vůbec za to, že díky tomu můžeš žít!!! Po poděkování nemám na mysli někomu konkrétnímu, spíš v duchu, poděkuj neznámým dárcům za to, žes mohla dostat od nich krev(plazmu, podle toho co jsi dostala), a poděkuj té "transfúzi" že Tě zachránila).
Můžeš si v duchu popovídat sama se sebou, že jsi ráda, že žiješ, ale že Tě trošku trápí to, že se teď cítíš jinak... A zeptej se, proč to tak je. Možná, že dostaneš odpověď. Odpověď může přijít jako myšlenka, jako věta v knize, kterou náhodou otevřeš, nebo venku něco zaslechneš, z televize, rádia, ve snu...
Taky dost možná, že je to "daň" za to, že můžeš žít, tyhle nové pocity...
Podle mě, hodně důležitá je vděčnost, že můžu díky transfuzi žít, přijetí "cizího" materiálu (hlavně psychicky, předpokládám že fyzicky už jsi OK v rámci možností)... brát to "cizí" jako kamaráda, který Ti přišel pomoct, a ne jako vetřelce, kvůli kterému je Ti špatně.
Ten "kamarád" Ti přišel pomoct, ne Ti škodit :-)

Není tady

#4 16. 7. 2008 11:37

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Ahoj Blanko,
Nemam primou zkusenost,ale zajima me take odpoved na takvou otazku,kterou si klades.
Ale jednomu verim,ze odpoved zna jen ten kdo tim prochazi.Teda Ty.
Muze byt dost dobre mozne ze Ti to pozmenilo Tve energeticke vibrace a tak to pocitujes jako nebyt ve sve kuzi. Pocit pokud vychazi z telesneho vnimani.
Muze to ale byt i tak ze pocit k Tobe prisel odjinud,tim mam na mysli nejaky vliv. Mysl nam je schopna napovidat prilis mnoho,treba proto ze jsi nekdy v minulosti zaslechla hypotezy o tom jak tomu s tou trensfuzi muze byt.
No a pokud ten pocit prisel z mysleni{jak pises -"NAPADLO ME"} pak prave cim vic tomu budes verit tim vic si nebudes pripadat stejna.Tva vlastni mysl ovlivni dej.
Nevim,jen uvazuju nahlas.
A pokud to rozhodilo Tve vibrace,tak nejak verim ze se to srovna. Protoze se to prizpusobi Tobe.
No a pokud ses nezmenila i tak ze v chovani ktere by bylo viditelne i pro okoli, pak je to vsechno jen iluze.

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#5 16. 7. 2008 12:18

Sally
♥♥♥----

chodila jsem dlouho dávat krev, vždy jsem ji dávala s pocitem, že někomu, kdo to moc potřebuje pomáhám, že mu chci dát sílu bojovat, že chci aby vyhrál...
Počátek mého rozhodnutí dávat krev byl ovlivněný tím, že pomoc dostala má dcera, bez cizí krve by zemřela, byla velmi slabá a umírala, má hodně vzácnou podskupinu a prostě nebyla k mání. Když tahle krev pro ní "přijela" na transfuzní oddělení, byla jsem lékařem dcery požádána, zda bych pro ní doběhla dolů, že zatím dceru připraví. Dostala jsem papíry a šla. Nesla jsem zpět lahev červené tekutiny, která znamenala život pro moje dítě. Měla jsem veliký strach, že mi vypadne z rukou. Je to 23 let a já si stále pamatuji jméno, co bylo v papírech k lahvi.
Dnes je to jiné, krev je v pytlíkách, transfuzky už nejsou pro dárce tak strohé, ale všichni ti lidé s kterými jsem tam přišla do styku, dávali krev s láskou a vírou, že pomáhají. Vždy při odběrech panuje velmi dobrá, taková družná nálada, nezažila jsem nikdy negaci.
Třeba ti tahle slova pomůžou pochpit, že někdo chtěl pomoct, ne přímo tobě, ale chtěl pomoct.

Není tady

#6 16. 7. 2008 17:59

Amysterya
♥♥♥----

Ahojky asi se to sem nehodí ale ..............pokud to byla jen ery masa (jen červené krvinky,které nosí kyslík),tak tam zase tak moc toho genetického materiálu není,zralá červená krvinka je bezjaderná smile.A pak -jejich životnost je 120 dní,tak nejpozději za tu dobu už budeš mít jen ty svoje.A hlavně jak tady už holky psaly,naprostá většina lidí dává krev s tím,že chtějí nezjištně pomáhat a tys měla to štěstí,že ti mohlo být pomoženo :-).

Není tady

#7 16. 7. 2008 23:08

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

To je pravda smile Sally to řekla moc hezky. Taky vždycky když jsem dostával krev, jsem myslela na to, kdo obětoval část sama sebe, aby pomohl.....nikdy jsem nevěděla kdo, ale vždycky mi připadalo, že je to pouto přátelství a milosti smile

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#8 17. 7. 2008 0:13

Musim
♥♥♥♥♥♥-

Já bych si dovolila za sebe tvrdit, že si taky myslím, že zrovna díky transfuzi jsem taky trochu jiná, netypická ženská. K tomuto poznání jsem došla až jako starší, hodně starší. Krev jsem dostala jako dítě v 10 letech opakovaně a pak v 16-ti a tenkrát se to tam fakt psalo, takže vím ,že od muže a taky vím, že jsme mu pak šly poděkovat a i ostatním . Vše už si nepamatuji, ale mám v sobě hodně "neženských" vlastností nebo myšlení, tedy mužských.
Já to jako dítě nepitvala, taky proč, to až v životě, když se srovnánám v jinýma. Mám vztah k technice, nesnáším tlachání a pomlouvání v ženském kolektivu (mne to nebaví), chodím přesně na schůzky, nerada se hádám a pod.
F.Blanko, nepitvej to, nebylo ti ublíženo. Nech to být, nakonec se krev fakt sama "mění" tvoří a čistí, tak za nějaký čas budeš mít tu svou. Nakonec si si mohla dát autotransfuzi, kdybys věděla předem, že potřebuješ, teď už je pozdě odmítat. Anebo ty jsi nechtěla žít?
Jsem taky vděčna, že mne byl zachráněn život a můj strejda celý život dával zadarmo krev, aby pak umřel na vzácný druh rakoviny... Já bych dávala, kdybych byla zdravá, ale nejsem.
A taky vidím jiné hodnoty života než většina lidí kolem právě proto, že  jsem překonala nějaké nemoce či operace a vím-znám cenu "zdraví". Kdo ho má, ani neví, že má to nejcennější v životě.

Není tady

#9 17. 7. 2008 0:19

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Musim napsal(a):

Já bych si dovolila za sebe tvrdit, že si taky myslím, že zrovna díky transfuzi jsem taky trochu jiná, netypická ženská. K tomuto poznání jsem došla až jako starší, hodně starší. Krev jsem dostala jako dítě v 10 letech opakovaně a pak v 16-ti a tenkrát se to tam fakt psalo, takže vím ,že od muže a taky vím, že jsme mu pak šly poděkovat a i ostatním . Vše už si nepamatuji, ale mám v sobě hodně "neženských" vlastností nebo myšlení, tedy mužských.
Já to jako dítě nepitvala, taky proč, to až v životě, když se srovnánám v jinýma. Mám vztah k technice, nesnáším tlachání a pomlouvání v ženském kolektivu (mne to nebaví), chodím přesně na schůzky, nerada se hádám a pod.
F.Blanko, nepitvej to, nebylo ti ublíženo. Nech to být, nakonec se krev fakt sama "mění" tvoří a čistí, tak za nějaký čas budeš mít tu svou. Nakonec si si mohla dát autotransfuzi, kdybys věděla předem, že potřebuješ, teď už je pozdě odmítat. Anebo ty jsi nechtěla žít?
Jsem taky vděčna, že mne byl zachráněn život a můj strejda celý život dával zadarmo krev, aby pak umřel na vzácný druh rakoviny... Já bych dávala, kdybych byla zdravá, ale nejsem.
A taky vidím jiné hodnoty života než většina lidí kolem právě proto, že  jsem překonala nějaké nemoce či operace a vím-znám cenu "zdraví". Kdo ho má, ani neví, že má to nejcennější v životě.

Musim,
myslim ze to ze mas hodne "nezenskych" vlastnosti nesouvisi nutne s transfuzi. Proste takova ses a mozna by jsi i byla kdyby te transfuze nebylo. To je neprokazatelny.  wink

Myslim holky ,ze Blanka dobre chape dar krve a jeho hodnotu.  smile

Upravil(a) hirondel (17. 7. 2008 0:26)

Není tady

#10 17. 7. 2008 6:51

Sally
♥♥♥----

Myslim holky ,ze Blanka dobre chape dar krve a jeho hodnotu.  smile

psalA jsem svůj příspěvek proto, aby věděla, že ten dotyčný jí s krví posílá jen dobro, že ani při odběru nebylo nic zlého

Není tady

#11 17. 7. 2008 7:44

F.Blanka
♥------

Milí přátelé,
všem Vám děkuji za Váš názor a porozumění. Jsem vděčná, že žiju a cítím se celkem dobře. Samozřejmě , že na prvním místě je právě vděčnost. Pevně věřím, že se vše zase vrátí do normálu, hlavně ty pocity. Asi bude nejlepší se tím neobírat.
                                  Ještě jednou všem děkuju.B.

Není tady

#12 17. 7. 2008 11:06

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

F.Blanka napsal(a):

Milí přátelé,
všem Vám děkuji za Váš názor a porozumění. Jsem vděčná, že žiju a cítím se celkem dobře. Samozřejmě , že na prvním místě je právě vděčnost. Pevně věřím, že se vše zase vrátí do normálu, hlavně ty pocity. Asi bude nejlepší se tím neobírat.
                                  Ještě jednou všem děkuju.B.

tummenupp
At se Ti dari Blanko.   smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí