27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Zdravím Vás vechny,
máme doma 3-měsíčního kocourka - obyčejná kočka domácí. Je naprosto úasný a celá rodina se z něho můe zbláznit. Mám s ním ale jeden problém. No problém, jsem chovatelka začátečnice a tak bych potřebovala troku poradit. Ná GiGi cucá...:-) Kdy přijdu z práce tak mi olizuje třeba tričko. A kdy si tričko sundám, nemůu ho od něj odtrhnout, olizuje ho, cucá tak e ho oslintá. A vrní. U jsem zkouela třepnout přes čumáček, ale vůbec nic si z toho nedělá. A pak taky poltář. Nad ránem mě vdycky vzbudí jak cucá poltář, kdy ho chci dát dolů, drí se a stejně se zas vrátí. Kdy jsme si ho brali domů měl dva měsíce a nedělal to. Tohle začal provozovat poslední týden. Neporadíte mi? Díky Wall
Není tady
wall, tohle mi dělala a dělá jedna z mých koček, ale to je nalezeneček, kterého naly děti oputěného společně s jejím bratříčkem. Koata byla skutečně malinká a já je v podstatě vypiplala z nejhorího. Ale proč tohle zmiňuju - jak jsem se dočetla, tak Minda jakoto kočka, která přila příli brzy o matku má v sobě podmíněný reflex - cucání - jako náhradu za ztracené kojení. Bohuel jí to zůstalo dodnes a není v mích silách ji to odnaučit.
Minda ale cucá specielně prsty, nic jiného - lůkoviny ani oděv nechává na pokoji.
Není tady
wall,
je vidět, e ne nadarmo chovatelé nechávají koata u matky do jejich 13ti měsíců.
To tvoje lo nejspí moc brzy z domu....
Včera jsem byla v útulku a kdy jsem viděla ty chlupaté roztomilé kuličky, jak se vrhají k mámě, s chutí bych kadého "chovatele", který tvrdí, e starí kotě si u jinde nezvykne a nabízejí kotě k odběru třeba u v pěti osmi týdnech, vzala něčím po hlavě.
Milagro je nalezenec a "ocucává" mne někdy do dnes. Je mu asi rok a kdy si usmyslí, e nepůjdu z domu, tak mám prostě smůlu, dokud mne neoslintá, nejdu.
Nenu jsem si vzala, kdy ji byly čtyři měsíce a je to v pohodě. Dokonce první noc u nás ani nebrečela, hned vechno prozkoumala, "zfackovala" tehdy Milagra, aby ji přepustil své oblíbené křeslo. Dnes se milují a objímají - hlavně, kdy něco provedou a já se "zlobím".
Prostě to ber tak, e kadá hra má svá pravidla a právě ty jsi neměla těstí na vyjímku
Není tady
Děkuju Vám za odpovědi . Jen jsem se bála , jestli mu třeba něco nechybí nebo tak. Bohuel byli jsme "nuceni" si kocourka vzít tak brzo. Myslím si, e tuhle tu vlastnost klidně přeiju:-)))
Není tady
Dobrý večer.
Před týdnem jsem nala na silnici vyhozené koátko, bez váhání, jsem otočila auto a vzala ho k veterináři....
Je to zdravý kluk velice hodný, přítulný a za kadé pohlazení vděčný! Véa mi řek, e je v pořádku a e má cca 4-5tt. Take jetě opravdu maličký na to být bez mámy! Neustále chodí a někoho vyhledává, komu by zalez do náručí a usnul... Je fakt, e prvních pár nocí, jsem s ním usínala a měla ho zachumlaného v dečce a on spokojeně spinkal a vrněl si při tom... Do dnes za mnou chodí, jak ocásek... Ale začal mi dnes dělat jeden problém se který si nevím rady!
Místo cucání deky, triček nebo cokoliv jiného, se schoulí do klubíčka třeba i u prostřed místnosti a nehybně leí a ani kdy do něj ouchnu nehne se, jako by byl stuhlý. Tak mi to nedalo, vzala jsem jo a zjistila, e si cucá přirození.... Mám docela strach, aby si tím nepřivodil nějaké potíe...
Máte někdo s tím to problémem zkuenosti?
S přáním krásného večera, Monika.
Upravil(a) Monitka91 (21. 9. 2014 20:25)
Není tady
Nase kocka cucala tricka nebo jakykoliv obleceni celych 16 let a to jsem kocku dostala darem,uz velkou.
Není tady